Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Puolivälieräennakko PePo - TPR

Sunnuntain toisessa puolivälierätaistossa kohtaavat Kiekkoliigan mitalitilaston ykkösjoukkue PePo sekä jopa viidennelle sijalle tämän kauden runkosarjassa sijoittunut The Presidents. Kuten monilla muillakin joukkueilla, myös tämän puolivälieräsarjan kaksikolla on ollut tekemistä pelaavan kokoonpanonsa muodostamisen kanssa. On kuitenkin varmaa, että myös tässä pudotuspelisarjassa saamme nähdä viihdyttävää ja kovatasoista kiekkoa, kun kokenut ja kaiken voittanut ryhmä saa vastaansa verraten todellisen keltanokkajoukkueen.

Tie pudotuspeleihin – PePo

Ilahduttavasti uudelle Kiekkoliiga-kaudelle ilmoittautunut veteraanijoukkue lähti uuteen sesonkiin sekalaisissa tunnelmissa. Joukkueen pelaavasta kokoonpanosta oli vaikea saada selkoa ennen kautta, ja vaikeaa se on vielä nytkin.

Runkosarjassa joukkueen turkoosiväritteisissä paidoissa viiletti 25 ottelun aikana kymmenen pelaajaa, joista kaikki pelasivat vähintään kolme ottelua. Joukkueen johto käytti yllättäviäkin nimiä kentällä, jotta tarvittava määrä otteluja saataisiin täyteen ennen kunkin jakson deadlinea, mutta tästä huolimatta PePo hankki kotiedun pudotuspeleihin.

Liigan kärkijoukkueista lähes 20 pisteen päähän jäänyt PePo on moniin viime kausien suorituksiin tukeutuen pudotuspelijoukkue, sanan varsinaisessa merkityksessä. Siksi onkin hieman kiusallista käydä läpi joukkueen runkosarjan edesottamuksia; rautaisella kokemuksella täytetty PeliPojat tulee varmastikin näyttämään hyvin erilaista peliä ratkaisevissa otteluissa, kuin aiemmin tällä kaudella.

Runkosarjasta voidaan kuitenkin huomata se, ettei PePo ole onnistunut sitouttamaan enää luottopelaajiaan Kiekon pariin. Valtion palvelukseen siirtynyt miktok oli totutun vahva pelaamissaan otteluissa, mutta puolivälierissä tehohyökkääjää ei kuitenkaan nähdä. Ylemmän puolustajan pelipaikan mestari Naappi pelasi ainoastaan neljässä ottelussa, eikä pudotuspeleihin näyttäytymisestä ole varmuutta. Tosipeleihin PePolla on kuitenkin heittää todella kovia pelimiehiä kentälle, joten hikinen iltapuhde The Presidentsillä tulee olemaan joka tapauksessa.


PePo löytyi jälleen runkosarjan puolustustilastojen kärkipäästä

Tie pudotuspeleihin – The Presidents

Mestareina Superliigasta Kiekkoliigaan siirtynyt The Presidents lähti uudelle kaudelle karvaan menetyksen saattelemana, kun ylempi puolustaja Bisc siirtyi Oklahoma City Thunderin riveihin. Tälle kaudelle joukkue lähti tiiviillä nelikolla skede8 – iroo – selänne10 – playa, jolta voitiinkin odottaa hyviä suorituksia, mutta pelaajarulettidraama ei kiertänyt presidenttiryhmääkään.

Jaksokatsaus 3:ssa läpikäyty The Presidentsin puuttuvan hyökkääjän metsästys päätyi lopulta Pipitaan, joka onnistui hienosti viidessä pelaamassaan runkosarjaottelussa. Yhteispeli varsinkin selänne10:n kanssa on kuitenkin vielä lapsenkengissä, eikä lyhyt peliaika uuden hyökkäysparin kanssa helpota tilannetta, kun puhutaan tärkeistä pudotuspelitaistoista.

Runkosarjassa presidentit onnistuivat voittamaan 57% otteluistaan sijoittuen puolustustilastoissa jopa neljänneksi. Hyökkäyspelissä joukkue jäi kuitenkin alempaan keskikastiin, mitä ei voida pitää ihmeenä jo mainitun hyökkääjäpulan vuoksi; sekava tilanne varmastikin vaikutti joukkueen pelitapaan. Voi kuitenkin olla, että vaikean tilanteen myötä joukkue hakikin vahvuuksiaan puolustuspäästä, mikä on vienyt joukkuetta pitkälle.

Puolivälierissä joukkue saa vastaansa todellisen jättiläisen, mutta myös PePolla on ollut – ja on – vaikeuksia pelaajistonsa suhteen. Sarjasta tuleekin todella jännittävä, sillä täyttä varmuutta ei ole vielä paria tuntia ennen h-hetkeä pelaavista kokoonpanoista.


TPR:n pisin voittoputki runkosarjassa oli kuuden ottelun mittainen - samaa virettä tarvitaan pudotuspeleissä

Taisteleeko PePo jälleen kerran mitaleista?

Jopa yksitoista mitalia Kiekkoliigasta harjannut PePo hakee päätöstä kahden perättäisen kauden kuivalle putkelleen. Ennen kausia 3/2016 ja 1/2017 joukkue sijoittui mitaleille yksitoista kertaa putkeen liigakausillaan, mutta kaiken jo moneen kertaan voittaneena tahti hiipui lopulta pudotuspeleistä kokonaan tippumiseen sekä viidenteen sijaan. Tällä kaudella repaleinen joukkio on kuitenkin osoittanut olevansa valmis mitalitaistoihin.

Vaikka PeliPojat ei ehkä saakaan optimaalisinta kokoonpanoaan jalkeille puolivälieriin, löytyy joukkueesta paljon syvyyttä. Tällä kaudella suuressa roolissa joukkueessaan suorittanut Joska tulee olemaan erittäin vastuullisessa paikassa myös pudotuspeleissä, kun miktokia ei nähdä kentällä, eikä Reton osallistumisesta ole varmuutta. Toisen hyökkääjän paikka onkin vielä avoinna, mikä tekee joukkueen puolivälieräkamppailuista haasteellisen.

Puolustuskaksikkoakaan ei ole vielä lyöty lukkoon; alempi puolustaja hari luutii totutusti puolustuksen kapellimestarina, mutta Naapin tilalle on tällä hetkellä kaavailuissa migi, jolta toki löytyy paljon kokemusta korkeapanoksisista otteluista.

Varsin sekavista alkuasetelmista pudotuspeleihin lähtevän PePon tulee lähteä sarjaan keskittyneenä, sillä kokoonpanon vaikea kokoaminen tärkeisiin otteluihin voi viedä tehoja itse pelaamisesta. Jos joukkue onnistuu pelaamaan tiiviisti tuttua PePo-pudotuspelikiekkoa, mitalipelit voivat aueta veteraanijoukkueelle.

PePon voitonavaimet

Kuvahaun tulos haulle key imageVahvuuksien muistaminen. PePo tunnetaan parhaiten huikaisevasta puolustuspelistään, johon joukkueen tulee tukeutua, vaikka pelaajakokoonpano olisikin erikoinen. Jos joukkue lähtee muuttamaan pelitapaansa, voi pelaamisesta tulla yhtä sekavan näköistä kuin pelaajarulettikin on.

Kuvahaun tulos haulle key imageVastustajan tehohyökkääjän eliminointi kentällä. Jos PePo onnistuu pitämään selänne10:n aisoissa, viedään vastustajajoukkueelta suuri määrä tehoja. Tilaa ei saa antaa, sillä ahtaistakin paikoista hyviä suorituksia tekevä hyökkääjä on alituisesti vaarallinen.


The Presidents onnistui katkaisemaan tappioputkensa PePoa vastaan pari viikkoa sitten

The Presidentsillä iskunpaikka

Yhden pronssimitalin saalistaneella TPR-ryhmällä on jonkin verran kokemusta pudotuspelikiekosta, ja viime kauden täysosuma Superliigan pudotuspeleissä on varmasti antanut lisäintoa paluukaudelle Kiekkoliigaan. Hieman sekavaa pelaajatilannetta voidaan kuitenkin pitää myös Presidentsin heikkoutena.

Horjutettavassa tilassa olevaa PePoa vastaan presidenteillä on kaikki mahdollisuudet edetä jatkoon, vaikka joukkue ei olekaan pelannut totutulla tahdilla harjoitusotteluita kuluvalla kaudella. Presidentsin puolustuksessa skede8 ja iroo ovat varmaotteisia puolustajia, jotka voivat tehdä vastustajansa vielä auki olevan hyökkäysparin pelaamisesta vaikeaa. Joukkueen erityisiin vahvuuksiin kuuluu koko joukkueen puolustus, johon on pakko tukeutua haastaja-asemassa myös tämän pudotuspelisarjan aikana.

The Presidentsin tärkein yksittäinen pelaaja on kuitenkin selänne10, jonka maalintekovire täytyy olla kunnossa tulevassa koitoksessa. Viisaasti molempiin suuntiin pelaava hyökkääjä kykenee tekemään yksilöratkaisuja, joita koko joukkue tarvitsee.

Kun vastassa on PePo, vastustajajoukkue ei kuitenkaan voi laskea kaikkea yhden pelaajan varaan. Oli konkariryhmän pelaava kokoonpano mikä tahansa, tulee katsojat varmasti näkemään tiivistä koko joukkueen puolustuspeliä jälleen kerran.

The Presidentsin voitonavaimet

Kuvahaun tulos haulle key imagePipitan ja selänne10:n yhteistyö. Uudehko hyökkäyspari on vaikeassa tilanteessa, kun ratkaisupelit alkavat. Kemioiden tulee löytyä viimeistään nyt, jotta välieräpaikka aukeaa.

Kuvahaun tulos haulle key imageMaalintekotehokkuuden löytyminen. Tämä voitonavain liittyy vahvasti myös edellä mainittuun kohtaan. Runkosarjassa TPR:n maalintekotehokkuus ei ollut huikaisevalla tasolla, mutta pudotuspeleissä sitä tarvitaan.

Kuvahaun tulos haulle key imageVastustajan paineistaminen heti ensimmäisestä ottelusta lähtien. Jäälle luisteleva vastustaja lähtee sarjaan presidenttijoukkoakin sekavammasta tilanteesta, johon täytyy iskeä heti. PePon horjuttaminen saattaa viedä pelihalut kokeneelta ryhmältä.

Lopputulosarvio – The Presidents yllätysvoittoon

PePo lähtee selkeänä ennakkosuosikkina sarjaan, vaikka pelaavaa kokoonpanoa ei olekaan vielä tiedossa. Joukkueelta puuttuu kuitenkin varmuudella tärkeitä lenkkejä kentältä, mikä väistämättä tulee näkymään ryhmän edesottamuksissa.

The Presidents onnistuu puolivälieräsarjassa yllättämään repaleisen vastustajansa nopeilla hyökkäyksillään ja tiiviillä joukkuepuolustuksellaan. Pipitan ja selänne10:n yhteistyö puree vastustajaan, joka ei onnistu selkeyttämään pelitaktiikkaansa vaikean pelaajatilanteensa vuoksi.

The Presidents jatkoon voitoin 2-3.


Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 20.05.2018 16:55
Luettu: 486 kertaa

Kommentit
.Keksi. 21.05.2018 17:31
Erinomainen ennakko, PePo vaan päästi salaisen aseen irti viimeiseen otteluun. :)
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.