Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Sääliplayoffennakko GNT - ANA

 

Kaikkien aikojen Kiekkoliigakauden sääliplayoffit ovat valmiina alkamaan ja ensimmäistä kertaa rahapalkinnoista päästään taistelemaan tosissaan. Pääjehu Rataksesin kynää säästellään ”kovempiin” peleihin ja sääliplayoffien analysoinnista vetovastuun ottaa snidi. Toivottavasti lopputulos tyydyttää eikä pettymys ole liian suuri, kun ei pääsekään lukemaan itse mestarin tekstejä ihan vielä.


GIANTS                                    

Jättilauma jäi lopulta kabinettipäätöksellä suoran playoffpaikan ulkopuolelle ja vastaan asettuu, kukapa muukaan, kuin suurimman osan johtokuntalaisista kerännyt Anaheim Mighty Ducks. Hienon alun runkosarjassa pelanneen Giantsin vauhti hiipui loppua kohden ja 7 viimeisestä runkosarjan ottelusta jäi lopulta käteen vain yksi voitto, nimenomaan Ankkoja vastaan.

Giantsin ydinkokoonpano on pelannut jo muutaman kauden yhdessä ja menestystä on tullut niin Proliigasta kuin Eliittiliigastakin. Pakkipari Akpom – Shark luutii alakerrassa vakuuttavan tehokkaasti, mistä kertoo myös vähäinen päästettyjen maalien määrä. Maalinteko on toisaalta tuntunut tökkivän. Kauden maalisarakkeessa paistaa 75 tehtyä maalia, joka on neljänneksi vähiten liigassa. Tehokkain hyökkäyspari tuntuu olevan vielä hakusessa, peliajan jakautuessa runkosarjassa varsin tasaisesti kolmikolle Datsuk – rennie – nitrik.
Ketkä hyökkäävät playoffeissa?

Giants aloitti kauden loistavasti ja oli pitkään kiinni jopa Top 3 -paikassa. Maaliskuussa pelatuista 13 ottelusta Jättilauma nappasi 10 suoraa voittoa. Maaliskuun lopulla kuitenkin tapahtui jotain. Lopuista 13 pelistä jäi lopulta käteen vain 3 voittoa. Menetetystä suorasta pudotuspelipaikasta ei siis voi täysin johtokuntaa syyttää. Kaikesta huolimatta Ankat saavat vastaansa todella pelikykyisen joukkueen.

 

Haastatteluun löydettiin Discordista varsin suuttunut Giantsien päävastuuhenkilö Akpom.

 "no mikäs on"  


Joukkueenne putosi tosiaan kabinettipäätöksellä sääliplayoffeihin, ja vastaan asettuu mafiajoukkue Anaheim Mighty Ducks. Tuoko tämä asetelma oman lisänsä sarjaan?

Totta kai tämä tuo oman lisänsä, kun paskalla kabinettipäätöksellä menetettiin suora playoff paikka, vaikka runkosarja pelattiin tuloksellisti paremmin kuin muutama sen saavuttanu. Tälläsen keissin jälkee on aika vaikeeta löytää motivaatiota pelaa tälläseen sarjaan

 

Kokoonpanonne ei näyttänyt kauden aikana täysin kiveen hakatulta. Onko playoffeja pelaava nelikko jo päätetty? Mikä on valttinne sarjassa?

Eipä tässä olla mitään kokoonpanoja päätetty tai mitään muutakaan mietitty, kun tuli aika puskista tämä. Valttina kai että runkosarja vääntöjen jälkeen meillä pieni "yliote" Ankoista

 

Mitä seurata?

Giantsin motivaatio

Johtokunta sai tiukkaa palautetta niin uutisen kommenteissa kuin Discordissa Giantseilta ja heidän kannattajiltaan. Akpomin kommenteistakin päätellen tilanne joukkueessa on tällä hetkellä varsin sekava ja motivaatiota ei tunnu löytyvän. Onko Giantsien pukukopissa vallitseva suuttumus tällä hetkellä uhka vai mahdollisuus? Pelaaminen sääliplayoffeissa varmasti ärsyttää, mutta mikä olisi maukkaampaa kuin lähettää ainakin kolme päätöksessä mukana olleista johtokuntalaisista laulukuoroon.

 

ANAHEIM MIGHTY DUCKS 

Ankkalauma lähtee sääliplayoffeihin takanaan vaiherikas runkosarja. Kausi eteni pitkälti vaihtelevalla menestyksellä, mutta loppukauden tärkeät voitot nostivat joukkueen lopulta kevään peleihin mukaan, vaikka kabinetissa he putosivatkin sijalle 10. Mahdollisesti kautta aikain viimeisiin Kiekkoliigan playoffeihin Ankat lähtevät altavastaajana, mutta aivan varmasti nälkäisinä.

”Kaikki pelaa” -joukkueena tunnettu Anaheim on tiivistänyt kokoonpanoaan ja vetovastuun peleissä on ottanut varsin tiivis nelikko. Alakerrassa Kaarton parina pelaa yksi kiekon parhaimmista ylemmistä puolustajista, Ratakses. Yläkerran veljesparin sharb – pelsu paras terä on ollut vielä kateissa. Maalinteon ongelmista kertoo runkosarjassa vaivaiset 51 maalia, joista vielä suurimman osan teki puolustajan paikalta Ratakses. Tosipelit alkavat toki vasta nyt, mutta maalihanat on saatava auki, jotta mahdollisuus voittoon säilyy.


Runkosarjassa Giants oli vahvempi molemmissa kohtaamisissa. Jatkuuko dominanssi?

 

snidi tavoitti vaihtopenkiltä haastatteluun Rataksesin.

  "pääsenks joskus pelaa"   "älä ota siit mun pullosta se ei oo vettä..."

Viime kauden hopeajoukkue Anaheim Mighty Ducks löytyi lopulta viimeiseltä sääliplayoffpaikkaan oikeuttavalta sijalta. Millä mielin lähdette mahdollisesti viimeisiin Kiekkoliigan playoffeihin?


Tälläsenä historiallisena kautena henkilökohtasesti vähimmäistavoite oli pudotuspeleihin pääsy, olis kyllä kaivertanu aika kovasti jäädä ratkaisupeleistä ulos kaiken valmistelutyön jälkeen. Siksipä tuli jännitettyä kyllä aika kovasti deadline-sunnuntain TPR - HCT -matsia, mut onneks pressakaverit hoiti! Ite lähen siis ainakin aika helpottunein mielin pelaamaan. Vastaan asettuu Giants, joka on kyllä ollu meille aina tosi vaikee vastus ihan missä vaan pelissä. Ei kuitenkaan oo mahoton vihu, joten eiköhän me ihan toiveikkailla mielillä lähtä haastamaan ja kääntämään noita keskinäisiä runkkismatseja eri suuntaan.

 

Kokoonpano on tiivistynyt kauden mittaan. Onko pelaajat jo päätetty playoffeja varten? Mikä on valttinne sarjassa?

Joo, aika epätyypillinen kausi Ankoille menossa. Suht selkeällä nelikolla pelattiin runkkis läpi, muutama jätkä kävi tuurailemassa parissa pelissä. Eiköhän me poffitkin vedetä samalla rosterilla, jos pelsu vaan pääsee pelaamaan. Vähän ikävä fiilis on aika ajoin ollu sen puoleen, että melkeen 30 kautta takana ja nyt on sitten eka kerta kun katotaan vähän tarkemmin ketkä pelaa (toisaalta aika epäaktiivisia ollaan oltu muutenkin harkkapeleissä entisaikoihin verrattuna). Tosin aika paljon kertoo se, ettei meidän sijotus kyl parantunu yhtään tiiviistä pelaavasta kokoonpanosta huolimatta D Valteista en kyllä ihan tiiä, kun ei oo kauheen jouhevaa ollu joukkuepelikään viimesimmissä peleissä. Maalinteko koko liigan huonointa, ja omiinkin rupes maaleja menemään runkkiksen lopussa. Luotan kumminkin pelsuun, joka on kova pelaamaan ja komeakin vielä (veljensä tavoin).

 

Mitä seurata?

Vastahyökkäykset

Ankkojen vahvuus on ollut tällä kaudella joukkuepuolustuksessa ja sarjaan he lähtevät varmasti puolustuksen kautta. Tiukalla puolustuspelillä Giantsin jo valmiiksi vihaiset hyökkääjät saattavat turhautua ja paikkoja vastahyökkäyksiin aukeaa. Pelsun ja sharbin harteille jää viimeistellä nämä paikat, paremmalla prosentilla kuin runkosarjassa.

 Yhteenveto

Giants pääsee yli pettymyksestä ja ottaa ottelusarjasta voiton Ankkojen kairatessa yhden pelin itselleen. Ottelusarja päättyy 2-1.


Kirjoittanut: snidi
Julkaistu 08.05.2018 16:43
Luettu: 627 kertaa

Kommentit
Ratakses 08.05.2018 16:52
Hieno ennakko snidi!
napsu 08.05.2018 16:55
Hyvä duunii
Trn 08.05.2018 18:00
1-2 ANA
Spears 08.05.2018 18:30
Veikkaan, että Ratakses lämää maalin.
Nedetelli 08.05.2018 20:52
Nopeesti tuli siisti ja hieno ennakko ! Goodjob
Trn 08.05.2018 23:58
Helppoa
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.