Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Classic takaisin?

Ennen kuin alat lukea tekstiä, tee mielikseni yksi asia: mene kiekkoon, luo huone classic-nopeudella maustettuna ja kokeile pelata siellä edes muutaman minuutin ajan ja palaa sitten takaisin tämän tekstin pariin. Tai toivottavasti teet sen viimeistään tekstin luettua. Toivon lukijoilta ja asiaakoskevilta avarakatseisuutta tätä asiaa kohtaan ja älkää tyrmätkö tätä ilman asiaan paneutumista vaan antakaa sille mahdollisuus.

Nyt on kaksi vuotta kulunut siitä tapahtumasta, joka järisytti koko kiekkoyhteisöä - pelimekaniikan muutoksen tapahduttua peliukkojen nopeus ja mailan kääntönopeus laski 90 prosenttiin normaalista. Marginaaliselta asialta kuulostava muutos oli kuitenkin joidenkin pelaajien mukaan tarpeeksi merkittävä pelin lopettamiseenkin, joten mistään pikkujutusta ei todellakaan ole kyse.

Pelimekaniikan muutos tehtiin muun muassa sen toivossa, että uusien pelaajien olisi helpompi opetella pelaamaan peliä ja lagin merkitys vähenisi. Osa nykyisistä kiekon pelaajista on varmasti jo tottunut uuteen pelinopeuteen, mutta varmasti myös suurella osalla on suuri kaipuu vanhaan kunnon pelinopeuteen.

Pelimekaniikan muutos iski oman näkemykseni mukaan koviten juuri Kiekkoliigaan, jonka takia monet Kiekkoliiga-pelaajat menettivät mielenkiintonsa peliin, jonka kiinnostavuus mureni heidän silmissään pelimekaniikan muutoksen mukana. 

Kaksi vuotta on nyt pelattu uusilla asetuksilla ja kaikilla on varmasti sen aikana syntynyt mielipide ja käsitys oliko kahden vuoden takainen pelimekaniikan muutos onnistunut vai ei. sambu2:n kiekko.tv:n sivuilla kirjoittaman foorumitopicin, ''Äänestys pelinopeudesta'', innoittamana päätin tuoda asian esille myös Kiekkoliigan puolelle ja toivottavasti saadaan tästäkin vielä keskustelua aikaan. 

Nyt annankin puheenvuoron sambu2:lle: tässä tulee hänen loistava topicin avaus pelimekaniikasta ja miksi se pitäisi muuttaa takaisin vanhoihin asetuksiin:

sambu2
Nyt kun tätä hitaampaa kiekkoa on lätkitty 2 vuotta ja (omaan silmään) trendi pelaajamäärien suhteen on pysynyt jokseenkin samana, olisiko aika antaa pelaajille mahdollisuus äänestää mieluisammasta nopeudesta?

Mielestäni hitaampi peli kahlitsee liikaa taitavien ja luovien pelaajien kykyjä ja karsii monipuolisuutta rankalla kädellä. Myös siinä missä aiemmin oikea-aikaisella ennakoinnilla pystyi katkaisemaan syötön, menee autopassi nyt 99% ajasta mailan/pelaajan läpi sijoittumisesta huolimatta ja se on halpa pakokeino vaikeasta tilanteesta (moi skede). Usein myös kun yrittää syöttää lähellä olevalle pelaajalle autopassia, kiekko kohoaakin rajusti, koska kauempana viiletti toinen oma pelaaja ja osuu lähempänä olevan pelaajan selkään juuri sen ainoan kerran, kun haluaisi kiekon menevän läpi/omille. Omalta kohdaltani voin vielä sanoa, että hitaampi peli ei ole auttanut "lagaavan" pelaajan pelaamista, pikemminkin päinvastoin.

Pidin enemmän nopeammasta pelistä refleksien ja pelinluvun merkityksen takia, jossa vastustajan sijoittumista oli helpompi horjuttaa odottamattomalla ratkaisulla ja tilanteita syntyi paljon enemmän. Oma kantani on siis harvinaisen selvä ja olen kuullut viime aikoina paljon kaipauksia vanhan nopeuden palauttamiseksi, joten päätin kokeilla onneani tämän topicin kanssa ja toivoisin joukolta nykynäkemystä asiaan.

Tiedostan myös classic-huoneiden olemassaolon (joissa onkin tullut viime aikoina pelattua), mutta kuinka moni haluaa pelata siellä eri nopeudella, jos liigat ja tiimimatsit on väännettävä taas hitaammalla. (ps. kohopassi pois classic-huoneista, jos mahdollista!)

Joten, tulkaa nyt jokainen vielä kerran kertomaan oma näkemyksenne aiheesta ja olisiko äänestys aiheellinen.

Otti topic tuulta alleen taikka ei, haluan vielä kiittää Joukoa ja Mikkoa ehdottomasti parhaasta pelistä jota olen pelannut ja vieläpä ilmaiseksi jo yli kymmenen vuotta, Kiitos.

Toivottavasti saataisiin keskustelua käyntiin ja mahdollisimman monen pelaajan mielipide esille. Nyt on mahdollisuus astua niidenkin pelaajien yleisön eteen, jotka ei yleensä sitä tekisi. Jokaisen pelaajan mielipide on tärkeä, joten rohkeasti vaan edes ''annan ääneni vanhalle mekaniikalle'' -kommenttia kehiin vain. Lopputulemaa ja enemmistön halua on kunnioitettava ja tämän kirjoituksen tarkoitus onkin enemmänkin kartoittaa tilannetta ja katsoa onko järkeä ryhtyä tämän asian kanssa enää toimiin tässä vaiheessa kiekon elinkaarta. Minun mielestäni on. Onko teidän?

Kirjoittanut: sharb
Julkaistu 13.09.2017 23:56
Luettu: 1978 kertaa

Kommentit
Oikea 14.09.2017 00:06
Vanha.
Mos 14.09.2017 14:05
Vanha.
zuper 14.09.2017 19:00
Vanha.
perälä 14.09.2017 19:02
- wanha.
zälä 14.09.2017 19:58
Vanha.
Native 14.09.2017 20:00
Vanha
snidi 14.09.2017 23:47
Niin kuin foorumeilla mainittiinkin, uusi nopeus ei ole tuonut haluttua pelaajaryntäystä Kiekkoon. Aloittelijalle tää peli on edelleen liian vaikea. Nyt voisi olla aika ottaa käyttöön ne keinot, joilla saataisiin edes vanhat pelaajat takaisin.
migi 15.09.2017 16:55
Pari vuotta sitten olisin sanonut suoraan "vanha", mutta meikäläiselle tämä uusi mekanismi sopii paljon paremmin, kun välillä pääsee kiekottelemaan viikon välein. Mutta jos paluu vanhaan tuo pelaajat takaisin, menkööt.

Haluaisin kyllä nähdä kuitenkin jotain faktatietoa ja tilastoja niistä pelaajista, jotka lopettivat nimenomaan kaksi vuotta sitten tapahtuneen uudistuksen vuoksi. Minä uskon, voin olla väärässä, että kiekkotelkun suosio on hiipunut siksi, että nykyään on paljon erilaisia pelejä sekä tapoja viettää vapaa-aikaa ja ne vanhat pelurit, jotka pelasivat kulta-aikoina tätä peliä ovat tällä hetkellä siinä iässä, ettei tietokoneelle ehdi välttämättä edes päivittäin muiden kiireiden vuoksi.

Valehtelematta mulle tulee tasan yksi nimimerkki mieleen, joka oikeasti lopetti kiekon tämän uudistuksen takia. Varmasti useita nimettömämpiä pelaajia lopetti, ehkä jopa joukkueitakin, mutta kun täällä kärjistetään niin paljon ja kaiken syynä on joukon päätös muuttaa pelin tempoa, niin onko yksinkertaisesti mahdollista ettei se edes ollut syy "joukkokatoon"?
migi 15.09.2017 17:19
Vielä sen verran kuitenkin: paluu vanhaan ei palvele mua enää (= en pärjää enää sitä vähääkään), mutta se on totta, että pelistä tulisi taas viihdyttävää.
Spears 15.09.2017 18:18
"Minä uskon, voin olla väärässä, että kiekkotelkun suosio on hiipunut siksi, että nykyään on paljon erilaisia pelejä sekä tapoja viettää vapaa-aikaa ja ne vanhat pelurit, jotka pelasivat kulta-aikoina tätä peliä ovat tällä hetkellä siinä iässä, ettei tietokoneelle ehdi välttämättä edes päivittäin muiden kiireiden vuoksi."

Tämä. Koskee ainakin itteäni täydellisesti.
Jebsu 18.09.2017 22:45
vaihtakaa jo ceeässään. Siellä ei vaihdu pelinopeus.

kyllähän paskat alko tekemään nousua kohti kärkeä kun pelinopeus vaihtu. Sumputus helpottu ja kun syöttöäkin vielä tämä sankari pelintekijä päätti paskentaa niin ei pystyny enää sitäkään paskaa murtamaan.
Ei sillä että kiinnostais kyllä palaakaan koko peli koska ei ilmeisesti kiinnostanu kymmenee vuoteen pelintekijääkään. Uudistukset vuoden 2k10 jälkeen paskens peliä ja pelaajien mielipiteitä ei kuunneltu missään vaiheessa. Siltikin on munaa pyytää jostain keltasesta nimimerkistä 20euroa :--D #helou
Bein 18.09.2017 22:56
Jebsult faktaa. Enemmän ois pitäny kuunnella pelaajien mielipiteitä et ois saanu pidettyä pelaajamäärät ees suht hyvällä tasolla entisel kiekol. Faktaha on se et jos joku haluu jotai nettilätkää pelata nii eiköhä porukka mielummi änäriä pelaa ku alottaa jonku 2d tikkukendon. Mut pelintekijä ottaa vaa rahat taskuusa 20e kultasel nimimerkil ja tekee aivan vitun turhia uudistuksia joilla saadaa nykykiekon aktiivisetki pelaajat lopettamaa.
Bogdan 27.09.2017 16:52
Mielummin kehittäis ihan uuden oikeesti hyvän pelimekaniikan, koska ei tuo classic versiokaan ole virheetön. Blockilla estät vikkelimmänkin kikkamiehen, ihan järjetöntä. Lämmöllä kyl muistelen, miten jätkät teki tiimityöskentelystä taidetta mm. ABK:n kakkosnikkailijat, jebsu & väiski jne.. Nykyään riittää kun seisot nappi pohjassa maalin ja kiekon välissä, niin oikeesti pysäytät kiekon parhaimmankin joukkueen :D Jos toi roska ei enää viihdytä pelaajaa joka on pelannut lähes alusta asti, niin miten viussa se uusi kiekkoilija viitsisi aikaansa tuhlata siihen, mikä ei viihdytä?? Tarkotan nyt semmosta pelaajaa kenellä olis aikaa pelailla esim tää yks hermanni joka mainostaa ceeässää täällä..
Japezu 14.10.2017 19:04
Vanha, vaikka tosiaan ei se tätä peliä enään pelasta pohjaan menemisellä. Kun on tosiaan muihin peleihin porukka siirtyny NHL, FIFA, Loli, CS ja Pubg esim. Eikä tää 2d tikkupeli enään sytytä samalla tavalla. Pelimekaaniikoista ku puhutaan ni ei se pelinopeus se pahin ongelma tässä ehkä ole ollu, mut tää peli tälläsenä ni on liian samaa pelistä peliin. Mailan liikenopeutta ku vähennettiin ni hävis mitä erilaisemmat kikat, Ja kohoava autopass saa ainaki itel otsasuone pullistumaan ku sil tosiaan saa paikattua kustun tilanteen välil liian helpol. Ja uusia pelaajia ei tosiaan tää tän hetken peli ees palvele mun mielestä omalla tavalla, koska ite ainaki aikoinaan ku alotti ni oli kiva oppia kokoajan uusia kikkoja, mut se on perus ookke ja jalkakynä ku mitään muuta oikeen voi ees tehä ja kaikki pelaajat koitettu työntää nyt samaan mottiin. Ei oo eikä tuu enää kovia kikkailijoita yms.
Falco 15.10.2017 09:43
Superliiga lanseeraa Power League -nimisen liigan joka on tarkoitettu aloittelijoille. Enemmän kiekkoa pelanneet, kokeneemmat pelaajat opastavat kädestä pitäen heitä tähän liigaan. Kokemattomia tuntuu olevan tällä hetkellä varsin paljon joten olisi todella typerää lähteä tässä kohtaa muuttamaan pelimekaniikkaa.
Doyle 16.10.2017 21:43
Mites se et saadaan muutama uusi aloittelija tänne hyödyttää meitä vanhoja pelaajia, jotka pelaisivat mielummin vanhalla pelinopeudella? Se, että alettaisiin siinä Power Leaguessa opettamaan näille uusille pelaajille vanhaa nopeutta ja sen tärkeyttä olisi mielestäni paljon parempi idea. Nykyään 4vs4 pelit ovat mielestäni aika tasapaksua puuroa ja yksilöt kärsivät tästä eniten(En puhu omista puukäsistäni).
brandy 17.10.2017 08:53
Vähän myöhästä ulista nyt enää, kun paska on jo puntissa. Kyllä tästä kovien pelaajien massakadosta taidettiin varoittaa, kun tämä hieno uudistus tähän peliin lyötiin. Silti aivan liian iso osa helpon "nousun" toivossa halusi nykyisen nopeuden peliin. Ei classicia enää saada takaisin, vaikka kuinka tekisitte mitä. Toivon tietty olevani väärässä, mutta sanoihan se pelintekijäkin ettei addresseista tai mielipiteistä ole hyötyä ilman kunnon perusteluja, ja tuskin "peli on vaan parempi classicilla" on tarpeeksi rationaalinen perustelu jokelle, vaikka totta onkin.

Oon kulmikas vittusaatana ja vain siksi äänestän nykyistä nopeutta
brandy 17.10.2017 08:58
Ps. Kiukkuliiga teki virheen ottamalla uuden nopeuden liigamatseihin. Ihan hyvin ois liigamatsit voinu vääntää classicilla. Ellen ihan väärässä oo niin kyllähän siinä legendaarisessa OIKEESSAKIN JÄÄ KIAKOSSA sarjapelit pelataan lujempaa, kuin harkkamatsit. Ja oishan tuo nostanu liigapelien varteenotettavuutta vielä entisestään
Etelä 17.10.2017 12:14
Uuden pelinopeuden ansiosta kovat joukkueet, kuten Voodoo People, PePo, Brutal Killers jne... jäivät pois, enkä usko että edes classic-nopeus toisi heitä takaisin ja se näkyy nykyisen Liigan tasossa. Itselle ihan sama, onko tuleva nopeus classic vai hidas kun luultavasti viimeistä kautta pelaan.
Etelä 17.10.2017 12:15
Toki muita syitä oli saattoi olla mukana, mutta itse näen tämän hidastumisen suurimpana syynä.
Doyle 17.10.2017 21:13
Vanha pelinopeus saisi ehkä edes vanhoja pelaajia jatkamaan
Pasiphae 18.10.2017 22:01
Onko kovia pelaajia muka lähteny kiekosta :O tai joukkueita
Native 20.10.2017 17:22
Pasiphae toivon, että oli sarkasmia tuo nykyinen sarjataulukko edellisiin vuosiin verrattun pelkkä vitsi.
Hytönen 25.10.2017 09:17
Vanha, ite aattelin palata kiekon pariin taas ja mielummin syytän classic -muutosta paskuudestani kun hyväksyn sen tosiasian ettei vaa riitä.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.