Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Puolivälieräennakko PePo - JokeritLegendaarinen PePo onnistui kuin onnistuikin vetämään itsensä runkosarjan viime metreillä ykkössijalle ohi Raversin. Tälle kaudelle paluun takaisin liigakarkeloihin tehnyt PePo ei näyttänyt merkkejäkään siitä, että mitään taukoa olisi ikinä pidettykään. Tutuissa turkoosinvärisissä peliasuissa jälleen tällä kaudella nähty joukkue hävisi runkosarjassa vain kaksi ottelua suoraan, joka on vahva suoritus PePonkin kaltaiselta joukkueelta ottaen huomioon menneen kauden suuren ottelumäärän. PePo vaikuttaisikin olevan valmis nousemaan Nightmaren ohi kultamitaleissa, mutta tehtävä ei tule olemaan helppo kun vastaan asettuu jo ensimmäisessä vaiheessa joukkue nimeltä Helsingin Jokerit.

Vaikean alun jälkeen runkosarjassa Jokerit alkoi saada juonen päästä kiinni, mutta parantunut peli loppukaudesta riitti lopulta vain vaatimattomaan kahdeksanteen sijaan. Viime kaudella Jokerien matka päättyi jo säälipudotuspeleissä, mutta tällä kaudella jokerijoukkue suoriutui säälikierroksesta hienosti päästämättä maaliakaan omaan verkkoonsa. Viime kaudesta selkeästi vahvistunut Jokerit pitää sisällään paljon pelaajia, jotka vaikuttivat aikanaan Voodoo Peoplen paidassa. Onnistuvatko he tuomaan perinteikkäälle joukkueelle kauan kaivattua menestystä?

Runkosarjan tilastoja

PePo
Runkosarjasijoitus: 1.
Voitot - tappiot - tasapelit - jatkoaikavoitot - jatkoaikatappiot: 16 2 - 3 - 4 - 2
Tehdyt maalit: 89
Päästetyt maalit: 61
Paras pistemies: miktok, 23gp 26 + 32 = 58 +29

Jokerit
Runkosarjasijoitus 8.
Voitot - tappiot - tasapelit - jatkoaikavoitot - jatkoaikatappiot: 13 - 8 - 1 - 1 - 4
Tehdyt maalit: 107
Päästetyt maalit: 73
Paras pistemies: Archuleta, 27gp 35 + 37 = 72 +36

 

PePo – jälleen kerran matkalla mestariksi?

PePosta on tullut viime vuosien aikana kirjoitettua varmasti enemmän kuin tarpeeksi, sillä monia pudotuspeliotteluita PeliPojat eivät ole viimeisten neljän vuoden aikana missanneet. PePolta löytyy kaapistostaan yhteensä seitsemän kultamitalia, kolme hopeaa, yksi pronssi sekä lukuisia henkilökohtaisia saavutuksia PePosta tutuksi tulleiden pelaajien toimesta. Nälkä ei tunnu tämän joukkueen kohdalla ikinä loppuvan. Toisaalta miksi loppuisikaan, sillä joukkueen taitotaso sekä yhteispeli ovat säilyneet täysin omalla tasollaan jo vähintäänkin vuodesta 2013 saakka.

Poikkeuksellista PePon tämän kauden runkosarjarupeamassa oli se, että usein neljän tai viiden miehen pelaavalla kokoonpanolla kausia toisensa jälkeen porskuttanut joukkue peluutti tällä kertaa runkosarjan aikana jopa kahdeksaa eri pelaajaa. Epätavalliseen ratkaisuun saattoi vaikuttaa PeliPoikien ei-niin-epätavallinen epäaktiivisuus runkosarjan aikana ja ottelut oli vain saatava pelattua. Siitäkin huolimatta PePo onnistui voittamaan runkosarjan.

Tullaanko puolivälierissä näkemään PePon klassinen kokoonpano hari Naappi peipi miktok jälleen yhdessä aiheuttamassa harmaita hiuksia vastustajilleen? Näistä neljästä veljekset hari ja miktok pelasi runkosarjassa eniten ja tullaan varmasti näkemään myös pudotuspelikentillä tositoimissa. Kysymysmerkit kohdistuvatkin siis Naapin ja peipin kohdalle. Vähemmälle peliajalle runkosarjassa jääneet konkarit pelasivat kummatkin noin kymmenen ottelua, joten varmaa heidän kahden esiintymisestä puolivälieräsarjassa saati sitten koko pudotuspeleissä ei ole.

PePon kolmanneksi eniten peliaikaa runkosarjassa kahminut pelaaja oli Toews, joka on aikaisempina kausina nähty lähinnä paikkaajan tai pullaajan roolissa PePon miehistössä. Hienon runkosarjan pelanneena ei olisi mikään ihmekään, jos kyseinen mies nähtäisiin myös puolivälierissä kentän puolella. Viimeinen suuri kysymysmerkki ympäröi pelaajaa nimeltä Kaner, joka värvättiin ilmeisesti kesken kauden hätävarana. Oli PePolla sitten klassinen kokoonpano käytössään puolivälierissä tai ei, puolivälierien selvittäminen ei tule olemaan ongelma PePon kohdalla.

Helsingin Jokerit mahdottoman tehtävän edessä?

Helsingin Jokereilla on Mount Everestin korkuinen vuori kiivettävänä jo heti puolivälieräsarjassa. Sinipunaiseen pukeutuva joukkue on yksi Kiekon perinteikkäimpiä joukkueita, mutta meriittejä Jokerit eivät ole onnistuneet lukuisten kausien aikana Kiekkoliigassa juurikaan haalimaan. Taitoa ja yksilöosaamista joukkueesta ei ainakaan puutu, mutta onko yhteispeli hioutunut kauden aikana siihen kuntoon, että sillä voitaisiin lähteä tosissaan haastamaan kiekon parasta joukkuetta?

Jokerit peluutti runkosarjassa yhteensä kymmentä eri pelaajaa, mutta pelaava kokoonpano puolivälierissä on selkeästi veikattavissa; Voodoo Peoplen muutamien vuosien takaista tuttua kolmikkoa KatyPerry – Archuleta – Daasaman tulee todennäköisesti täydentämään läpimurron Kiekkoliigaan tälle kaudelle tehnyt hyökkääjä Kucherov. Superliigassa aiemmin ihastuttanut maalitykki joutuu heti ensimmäisissä Kiekkoliigan pudotuspelikahinoissa kovaan testiin.

Jokerien alakerran mestarina toimii Kiekkoliigan seitsenkertainen mitalisti KatyPerry. Puolustuksessa häntä tulee avustamaan ylemmän puolustajan tontin viime kausien aikana omaksunut Archuleta, jonka panos Jokerien kokonaisvaltaisessa pelissä on iso ja Jokerien menestyminen riippuukin suurilta osin siitä, kuinka Archuleta tulee onnistumaan puolivälieräsarjassa. Kucherovin parina hyökkäyksessä tullaan luultavimmin näkemään pitkän linjan kiekottaja Daasaman. Jokereiden kalustosta löytyy hyökkäykseen laittaa myös kokenut Kiekkoliiga-jyrä JaKurri. JaKurri pelasi runkosarjassa vain kuusi ottelua, joten nähtäväksi jää, löytääkö vanha konna tiensä Hartwall Areenalle sunnuntaina pelattavaan kamppailuun kahden jätin välillä.
Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti.

Ratkaisun paikat

Runkosarjan kohtaamiset PePon ja Jokereiden välillä päättyivät kummatkin niukasti yhden maalin erolla PePon voittoon. Odotettavissa onkin siis tasainen ja tiukka kamppailu näiden kahden taitoa ja kokemusta pursuavien joukkueiden välillä. Pudotuspeleissä kaikkien antaessa sataprosenttisensa PePon asema ennakkosuosikkina pienenee ja ottelut pudotuspeleissä voi ratkaista pienimmätkin tekijät.

PePo tulee varmasti hallitsemaan peliä ja Jokerien täytyy tyytyä siis ensisijaisesti lähtemään peliin puolustuksen kautta. PePon yhteispeli on parhaimmillaan silmiä hiveltävää katseltavaa ja sitä on todella vaikea horjuttaa. Jokereilla on kuitenkin siihen mahdollisuus, mutta se vaatii äärimmäistä sitkeyttä ja kärsivällisyyttä.

PePo luottaa varmasti joukkueensa yhtenäisyyteen ja pelitapaan, jolla ne lukuisat mestaruudet on aikaisemmillakin kausilla irronneet. Jokerien paras ase tässä sarjassa on sen pelaajilta löytyvä yksilötaito, joka oikein käytettynä voi tiputtaa PePon ensimmäistä kertaa leikistä pois jo puolivälierävaiheessa. Mikäli Jokerit sortuu liialliseen yksinyrittämiseen, kutsuu jokeriryhmää aika nopeasti ovella koputtava kesäloma.

Ketä seurata?

miktok – Tämä ihmepoika on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut Kiekkoliigassa enemmän, kuin monet muut kiekottajat tulevat ikinä saavuttamaan. miktok on isojen pelien mies ja PePon hyökkäyksen sydän. Seuraa miktokin vikkeliä liikkeitä, oivaltavia syöttöjä ja etenkin Patrik Lainemaisia –ranteita hänen ladatessaan tulisen tykkinsä äärimmilleen.

Kucherov – Kucherov osoitti potentiaalinsa jo Superliigassa ja nyt hänellä on uransa tilaisuus näyttää se myös Kiekon virallisessa liigassa kovimpien kikettäjien seurassa. Kucherov tulee olemaan Jokereiden tärkein palanen tässä sarjassa tai sitten suurin kompastuskivi. Paineet on nyt asetettu mukavasti hartioille ja pian nähdään, kuinka hän niistä tulee selviytymään!

Osa-alueiden arviointi

Hyökkäys
PePo
Jokerit

Puolustus
PePo
Jokerit

Joukkuepeli
PePo
Jokerit

Kokemus
PePo

Jokerit

Pelikuri
PePo

Jokerit

Viretila
PePo
Jokerit

Lopputulema

Jokerit pistää todella kampoihin ja ottelusarja venyy aina game fiveen asti, jossa PePon selkäranka kestää paremmin. PePo jatkoon otteluvoitoin 3-2 maalieron ollessa 15-9.


Kirjoittanut: sharb
Julkaistu 19.05.2017 00:36
Luettu: 886 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.