Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Taas mennään

Hei!

Tämänpäiväinen avautumiseni koskee pelaajien asenteita. Silloin tällöin on ihan hyvä avautua ja purkaa tunteitaan. Tällä kertaa teen sen hieman sivistyneemmin rääkymällä Kiekkoliigan Paitsio-verkkolehteen. Viimeksi taisin avautua kiekon lobbyssa, ja no, kauhean moni sen todistanut tuskin tulee sitä unohtamaan.

Omissa asenteissani on myös korjattavaa. Varsinkin (lähtökohtaisesti) huonompia pelaajia kohtaan. Ei, en puhu registä enkä autoplaysta, vaan tiimipeleistä. Häviäminen huonommalle joukkueelle ottaa paljon aivoon. Ilmiö ei rajoitu kuitenkaan ainoastaan kiekkoon, vaan myös muihin elämän osa-alueisiin, joissa on kilpailua: jos lasken ja ajattelen väärin esimerkiksi fysiikan tehtävän, annan itselleni järkyttävän määrän sapiskaa – se on kuitenkin ominaisuus, joka minua myöskin ajaa eteenpäin.

Haen opiskelemaan lääketieteelliseen tiedekuntaan Turkuun. Pääsykokeet järjestetään 17.5., ja paineet niistä alkaa muodostua kohtuu koviksi. Jaksan panostaa kuitenkin asiaan, sillä lääkärin ammatti on tietysti kohtuu arvostettu ja sillä tienaa mukavan elannonkin. Työ kantaa hedelmää, mikäli sinne pääsen ja unelmat tulevasta ammatistani toteutuvat. Hakijoita ja hinkujia on kuitenkin paljon, ja kilpailu on armoton.

Saatatte miettiä, että miten helessä tämä liittyy kiekkoon yhtään millään tavalla? Hyvä on, avarretaanpa tätä. Hakisiko esimerkiksi lääkikseen tai oikikseen paljoakaan ihmisiä, mikäli työtä ei lainkaan arvostettaisi ja heitä haukuttaisiin systemaattisesti pystyyn kerta toisensa jälkeen? Ei varmasti. Hakijamäärät romahtaisi, ja tärkeää työtä olisi tekemässä jos jonkinmoista ihmistä.

Kiekon yksi suurimmista ongelmista on – yllätys yllätys – pelaajisto ja sen harvinaisen paska käytös. Ei, en puhu nyt asenteista alottelijoita kohtaan. Tuskin on olemassa yhtään peliä, jossa aloittelijoita kohtaan ei kohdistettaisi vittuilua, trollausta, kiusaamista ja solvaamista. Puhun asenteista niitä kohtaan, jotka jaksavat tätä peliä jauhaa ja jotka ovat tässä pelissä hyviä.

Kertokaa minulle toinen peli, jossa pelin parhaimmisto haukutaan pystyyn kerta toisensa jälkeen huonompien pelaajien toimesta? Miksi ihmeessä aloittelijat ja tuoreet kasvot haluaisivat tulla ristiinnaulituiksi olemalla hyviä pelissä, joka kaiken lisäksi tekee kuolemaa? Miksi he eivät ennemmin valitsisi sitä toista peliä, jossa kovin kärki saa osakseen suurta arvostusta, kunnioitusta ja mahdollisesti vielä ison nipun kahisevaa? Pari poikkeustapausta tietysti on, jotka saavat varmasti pian kokea, mihin paskaan ovatkaan tikkunsa työntäneet jatkaessaan samaa rataa. Yksi näistä on tietysti iroo, joka on jaksanut tehdä suuren työn tullakseen oikeasti hyväksi tässä pelissä. Ei ole olemassa kiekossa päivääkään itsellä, jolloin en saisi osakseni ”nörtti”, ”neitsyt”, ”mee ulos” tai muuta paskamyrskyä chattilaatikkooni. Eipä kauheasti se ignorekaan auta, sillä huutelijoita on hyvin paljon. Hämmästyin yksi päivä suuresti regissä – joku kehtasi sanoa, että olen hänen idoli! No, tämä pelaaja nyt on varmasti teidän lukijoiden mielessä aivan naurettava, sillä KUKA NYT KAKSI DEE TIKKU LÄTKÄSSÄ JOTAIN IDOLEJA OMAA? Tämä oli kuitenkin arkipäivää parhaille pelaajille vuonna 2007, joka taisi olla kiekon kulta-aikaa.

Ennen kiekossa hyvillä pelaajilla oli fanijoukkonsa, ja hyviä pelaajia tässä pelissä arvostettiin. Nykyään näitä kovia pelaajia lähinnä solvataan ja haukutaan erilaisilla verbaalisilla nerokkuuksilla. Oikeastaan, nykyään kovia pelaajia solvataan ja väheksytään niin paljon, että edes itse ei haluta tulla hyviksi tässä pelissä. Tästäpäs muodostuu mielenkiintoinen peliä tuhoava paradoksi – kaikki haluavat vain voittaa. No, ei kai siinä mitään väärää ole ja tietysti voittaminen onkin hauskempaa, kuin häviäminen. Paradoksi muodostuukin siitä, että hyviä pelaajia vihataan niin paljon, että keskikastin jöllit haluavat vain voittaa tulematta kuitenkaan pelissä itse hyviksi ja sen parhaimmistoksi. On mahdotonta saada uusia aloittelijoita peliin, jossa parhaita kohtaan on tällainen asenne. Tätä paskaa on keskikastin joukkueilta suollettu itse asiassa niin paljon, että lopulta itse pelintekijäkin uskoi tätä – lopputuloksena oli surullisenkuuluisa pelimekaniikan muutos, jolla oikeasti hyvin yksinkertaisesta pelistä tehtiin kertaheitolla helvetisti vaikeampi. Vaikeampi voittaa, mutta helpompi saada taisteltua edes se tasuri sieltä. Jopa Jouko uskoi ”keskiluokan” örvellyksen ja kärjistyksen. Pelaajisto ei edes halunnut oppia pelaamaan kiekkoa, sillä se leimaisi heidät samalle viivalle nörttiletojen ja nörttiteippien kanssa. Ei taida olla myöskään yhtään toista peliä, jossa pelistä oltaisiin tehty kaikille pelaajille yhdessä rykäyksessä niin paljon vaikeampi ja haastavampi, että koko pelaajisto palautuisi lähes samalle viivalle.

Kaikki tietävät, että tuskin kiekkoa enää mikään pelastaa. Saa aikamoinen ihme jo tapahtua, mikäli niin käy. Tekohengityksellä on menty jo ties kuinka kauan. Minua haukutaan huuruksi ja nörtiksi, mutta mitä sinä olet itse tehnyt sen eteen, että regiin ilmestynyt aloittelija jäisi peliin eikä lähtisi karkuun? Itse olen ottanut heikompia pelaajia joukkueeseeni ja mennyt heidän joukkueeseen pelaamaan ja neuvomaan.

Mutta minähän olen vain se nörtti, joka ei ikinä ulkona käy ja jolta ei muuta elämää löydy.

Ps. En tule kommentoimaan teijän valituksiinne ja haukkuihinne, joita tähän alle kommentoidaan

Kirjoittanut: brandy
Julkaistu 28.04.2017 17:07
Luettu: 1624 kertaa

Kommentit
bartowski 28.04.2017 18:57
Hyvä kirjoitus, nykyään kuulun tähän "keskikastiin" varmaan itsekin, mutta entisellä pelimekaniikalla pidin sinua ja monia muita liukkaita kynäilijöitä vastaan pelaamisesta, siinä sai jatkuvasti olla varuillaan. En myöskään tajua sitä, miksi kenenkään pelitaitoja pitäisi ivaillen kommentoida. Kunpa annettaisiin käytöksen osoittaa sopivuus kiekkoyhteisöön pelitaitojen sijasta. Vaikeaa näyttää olevan löytää tapaa integroida yhteisöön kaiken tasoiset pelaajat paremmista pelaajista aloittelijoihin.
Oikea 28.04.2017 23:01
Mietin sma
RÄMEKONNA 29.04.2017 13:13
lol mikä nörtti
-pehmis- 29.04.2017 17:19
taitaa tämä likainen nörtti vain kaivata huomiota ja palvontaa
Spears 30.04.2017 18:14
Kirjoituksesi perusteella sait mut ajattelemaan, että se on vaan te hyvät pelaajat joita kohtaan tulee verbaalista palautetta. Kyllä se vika on ihan teissäkin ja ootte ihan samanlaisia. Saan myös paljon noottia "miten vittu sä voit olla vieläkin noin perseestä" ja nämä on itseäni huomattavasti parempia pelaajia omasta mielestä. Hyvien pelaajien joukossa on myös todella asiallisia ukkoja mutta tuntuu, että suurin osa on näitä jotka luulevat olevansa muiden pelaajien yläpuolella ja omaavansa ison auktoriteetin. Mutta eikös kaikkien pitäisi olla tasa-arvoisia?

Ja tohon paskan vastaanottamiseen ei parhaimassa tapauksessa tarvi kun yks *** violent behavior niin soppa on valmis ja siitä kärsitään sitten pidempään. On se peiliin katsomisen paikka myös teillä, että miksi te saatte kommenttia. En kuitenkaan jaksa uskoa että suurin osa kommentoista tulisi aiheetta.
tättäpupu 30.04.2017 20:13
+1 spears
sbyy 30.04.2017 21:29
Heikosti teillä kyllä menee jos oikeasti jotain nokkiinne jos joku sanoo KIEKKOPELIS teille jotain :D ihmiset haluu että provosoidutte siitä ja niinhä te persvarat teettekin.

Mun kiekkourassa ei oikeestaa oo paljoo jälkipolville kerrottavaa mutta mun parhaat hetket on ainaki tapahtunu katsomos näppäinten äärellä.
Lupaschuk 30.04.2017 21:37
lul sulla menee helvetin hyvin varmaan kun pitää huudella KIEKKOPELIS.
emil 01.05.2017 02:58
vt paskat vaa haukkuu opetelekaa pelaa :D:d:D täntakii kig paska ku paskat saa oikeudet huudella mut jos hyvät sanoo sanaki esim et tättäpupu autisti nii heti tule sakkoo
emil 01.05.2017 02:59
ja spears ime kelliä oot iha vitun ruma jätkä (samoin kun 90% kiekko(LIIGOJEN johtokunnassa on) :D:Dd.
brandy 01.05.2017 12:21
Spearsille: joo, kyllä varmana on kovia pelaajia, jotka teillekin aukoo turpaansa, lähinnä nimenomaan vähän HUONOMMASTA pelitasosta. Mutta kyllähän tätä tapahtuu myöskin esim cs:n parissa. Emmä sitäkään hyväksy, mutta toisaalta esim se, että neljän kilpparilla voittaa, on turhauttavaa, sillä vanhoilla mekaniikoilla niin ei olisi todennäköisesti käynyt, koska hyökeillä ois ollu enemmän avaimia käsissä. Mutta se, jos kuva HYVÄSTÄ pelaajasta on lähinnä hyvin paljon ala-arvoisempi, kuin keskikastin jöllistä, vain siksi, että osaa pelata, miksi edes nähdä vaivaa ja tulla hyväksi tässä? Vielä, kun tämä tekee kuolemaa.

sby: Kyllä varmaan kynärissä jos pääsisit faceitissa esimerkiks devicen kanssa samalle puolelle, ni pysyis nörttihuutelut piilossa. Miks helessä niitä pitää viljellä sitte kiekossa?
jlo 01.05.2017 13:18
Ps. En tule kommentoimaan teijän valituksiinne ja haukkuihinne, joita tähän alle kommentoidaan
brandy 01.05.2017 14:43
Ei ollu haukkuja vaan asiallista keskustelua
Spears 01.05.2017 18:36
Archuleta: Totta. Tää on siitä jännä peli, että tavallaan peli* rankaisee sua jos oot liian hyvä pelaamaan. Tietääkseni taitaa olla myös ainut sellainen, jossa on tällaiset olosuhteet meneillään. Jokaisessa joukkuepelissä on erilaiset taktiikat ja tämä nykyinen pelimekaniikka tuntuu suosivan edelleen tuota puolustusvoittoista kiekkoa. Siltikin, kovat yksilöpelaajat nousevat massan yläpuolelle vaikkakin luultiin, että kaikki palaisi lähes samalle viivalle. Kyllä munkin pitää esimerkiks sua vastaan pelata helvetin hyvin, että saa sut pidettyä pois pahan teosta. Mun mielestä edelleen te kynäsepot ja laadukkaan vedon omaavat pelaajat ootte yhtä vaarallisia kuin ennen. Vieläkin näkee noita assrape tuloksia jopa Kiekkoliigassa.

Joskus joku on sanonut, että tän pelin suola on nimenomaan tuo sanallinen piikittely jolla pääsisi vastustajan ihon alle, kunhan sen tekee hyvän maun rajoissa. Mä en oo sillä linjalla, että jokaisesta pään aukomisesta pitäs alkaa mutettaan pelaajia ja liigojen puolelle laittamaan pelikieltoa. Kukkahattu meininkiä tämä. Mutta ymmärrän toki pointtisi.

* pelin yhteisö/pelaajat
Spliffi 01.05.2017 20:37
kiinnostaa kiekkotk
sambu2 01.05.2017 22:10
Kyllä se oot sinä ihan itse (ja monet muut), jotka tän kulttuurin on tähän peliin synnyttäny. Pelin parhaimmistolla nimenomaan on se suurin vaikutusvalta ollut ilmapiiriin ja siihen mikä on ookoo ja mikä ei. Ne "lähtökohtaisesti paremmat" joukkueet on laskettavissa yhden käden sormilla, joilta ei olisi tullut joskus jotain katkeran sävyistä itkua vastaan tappion hetkellä (ja joskus jopa voittaessa).

Toki kieliihän sekin tietynlaisesta arvostuksesta, jos tulee lähes joka ottelun jälkeen ne samat kommentit chatboksiin. Oma arvostukseni on aina mennyt juurikin niille, jotka osaavat kunnioittaa tulosta ja vastustajaa (siitäkin huolimatta, mitä ne numerot tai paperit ikinä sanookaan).

Kiekosta löytyy myös pari näitä jumalkompleksista kärsiviä, joille häviäminen vain yksinkertaisesti on liikaa. Tsemppiä heille.
RikuHahl 08.05.2017 12:31
Mitä kikka sanoi Archuletalle ennenkuin Archuleta meni ulos?

Mene ulos.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.