Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kauden 1/2017 päätösteksti

 Kuvahaun tulos haulle kiekkoliiga

Marraskuussa 2016 alkanut Kiekkoliigan 42. kausi sai päätöksensä viimeisen viikon DL-sunnuntaina, kun HC Tyrmäys ja The Presidents ottivat yhteen vielä pronssiottelussa. Mukavasti sujunut kausi piti sisällään myllyjä niin Kiekkoliigan sivuilla kuin pelikentillä sekä todellisia jännitysnäytelmiä pudotuspeliotteluissa. Kauden aikana maailmalla ehti tapahtua myös paljon, kun esimerkiksi Donald Trump aloitti presidenttikautensa Yhdysvalloissa ja Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue joutui historiallisesti puolustavana mestarina karsintasarjaan MM-kisoissa. Lisäksi Juankoski liitettiin Kuopioon.

Päättyneellä kaudella Kiekkoliigaa pelattiin ensimmäistä kertaa sitten kauden 2/2004 vain yhdellä sarjatasolla. Liigassa aloitti yhteensä 15 joukkuetta, joista 12 suoritti kautensa kunniallisesti loppuun, kun niin Los Angeles Kingsin kuin Hornetsinkin toinen kierros jouduttiin nollaamaan pelaamattomien otteluiden takia. Lisäksi Ärsytetty Karhu jätti leikin kesken ennenaikaisesti. Pudotuspelien jälkeen sijoitukset olivat seuraavat:

Kultaa: Brutal Killers
Hopeaa: Pirut
Pronssia: The Presidents
4. HC Tyrmäys
5. SC Bern
6. Huittisten Huima
7. HC RoikkuLämy
8. Norfolk Admirals
9. Helsingin Jokerit
10. Anaheim Mighty Ducks
11. Avengers
12. Kauniit ja Rohkeat
(13. Los Angeles Kings)
(14. Hornets)
(15. Ärsytetty Karhu)

Viidensiin Kiekkoliigan pudotuspeleihin tiensä dominoivin ottein selvittänyt Brutal Killers onnistui viemään kautensa voitokkaana myös päätyyn asti, kun Pirut kaatui finaalisarjassa jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2. Kokoonpanolla Reto – poro12 – kekki – Etelä operoinut joukkue koki koko kaudella vain kuusi tappiota, joista neljä nähtiin pudotuspeleissä.

Brutal Killersin pudotuspeliurakka alkoi puolivälierillä Norfolk Admiralsia vastaan, joka kaatoi Kiekkoliigan historian ensimmäisissä säälipudotuspeleissä Helsingin Jokerit otteluvoitoin 2-1. BK-ryhmä oli kuitenkin liian kova pala purtavaksi, vaikka yhden hienon voiton joukkue onnistuikin ottelusarjasta raapimaan. Välierissä The Presidentsiä vastaan Brutal Killers toisti 3-1-voittonsa ja eteni finaalisarjaan Piruja vastaan, jossa joukkue aloitti pirteästi ottaen heti kaksi kiinnitystä mestaruuspokaaliin. Pirut kiri otteluvoitot vielä tasoihin, mutta lopulta Killers poistui areenalta mestarina ratkaisevan viidennen ottelun jälkeen poro12:n tasoitusmaalilla sekä Reton toisen erän voittomaalilla.

Hopeamitaleille nousi siis paluujoukkue Pirut, joka koottiin yhdeksi kaudeksi nimekkäistä pelimiehistä. Kokoonpanosta miktok – Jebsu – Bisc – Bogdan jokainen on saavuttanut jo vähintään yhden Kiekkoliiga-mestaruuden, mutta se ei lannistanut tahtia pudotuspeleissä. Puolivälierissä pirulaiset kaatoivat HC RoikkuLämyn pitkän kaavan kautta, kun välierissä HC Tyrmäys lähetettiin pronssiotteluun suoraan kolmella voitolla. Finaaleissa joukkue oli lähellä tuottaa karmaisevan pettymyksen ensimmäistä mestaruutta jahdanneelle Brutal Killersille noustuaan otteluvoitoissa tasoihin ja johdettuaan Game 5:tä 0-1, mutta lopulta joukkue joutui tyytymään hopeaan.

Huikean debyyttikauden esittänyt The Presidents esitti hienoja peliesityksiä niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin. Runkosarjassa joukkue sijoittui kuudenneksi 39 pisteellä ja sai vastaansa puolivälierissä toisen keltanokkajoukkueen SC Bernin, joka lähti sarjaan ennakkosuosikkina. Presidenttiryhmä latoi kuitenkin jopa 21 maalia puolivälieräsarjaan ja lähetti vastustajansa tylysti talvilomalle. Välierissä Brutal Killers vei vähämaalisessa ottelusarjassa finaalipaikan itselleen, mutta The Presidents onnistui pokkaamaan ensimmäisellä kaudellaan ensimmäisen mitalinsa, kun HC Tyrmäys kaatui numeroin 1-2 DL-viikon sunnuntaina pronssiottelussa. Tiiviillä nelikolla selänne10 – Haverinen – iroo – skede8 tulee varmasti olemaan myös ensi kaudella vahva ryhmä mitalipelejä ajatellen.

Kiekkoliigan parhaiden äänestystä on jäljellä vielä viikko – käythän äänestämässä mielestäsi parhaita suoriutujia kaudella 1/2017!

Kiekkoliigan johtokunta kiittää lämpimästi joukkueita kuluneesta kaudesta ja toivottaa aurinkoista kevään odotusta kaikille joukkueille – niin uusille valituille kuin päättyneellä kaudella pelanneillekin joukkueille. Jatketaan hyvällä hengellä myös ensi kaudella ja pidetään hauskaa parhaan nettilätkän parissa!


Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 05.03.2017 23:11
Luettu: 723 kertaa

Kommentit
tättäpupu 05.03.2017 23:33
hyvä kirjotus +11
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.