Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Finaaliennakko BK - PIR

Brutal Killers – Pirut

NHL:n kuuluisilla selostajilla on kaudesta toiseen tunnelmaa nostattavia alustuspuheita ennen finaalisarjan alkua. Vuosien aikana Kiekkoliigassa on pelattu jo yli 40 finaalisarjaa, mutta edelleen jännittävät pudotuspeliottelut vetävät yleisöä lehtereille. Tämän kauden finaalisarjassa kohtaavat tämän hetken parhaimmat nettilätkäjoukkueet; runkosarjassa kärkisijoille päätyneet Brutal Killers sekä Pirut.

Pudotuspelien tilastoja

Brutal Killers
Pelatut ottelut: 8
Voitot - tappiot - jatkoaikavoitot - jatkoaikatappiot: 6 - 0 - 0 - 2
Tehdyt maalit: 25
Päästetyt maalit: 12
Paras pistemies: Reto, 8gp 14 + 10 = 24 +14

Pirut
Pelatut ottelut: 8
Voitot - tappiot - jatkoaikavoitot - jatkoaikatappiot: 6 - 2 - 0 - 0
Tehdyt maalit: 40
Päästetyt maalit: 24
Paras pistemies: Jebsu, 8gp 16 + 21 = 37 +16

Mitä tapahtui finaalijoukkueiden välierätaistoissa?

Runkosarjakakkosen Pirujen sekä -nelosen HC Tyrmäyksen välieräsarjaan asetettiin alkutahdit jo ennen kiekon tippumista jäähän. HC Tyrmäyksen avainkokoonpanosta puuttuivat tärkeät palaset erinäisten menojen johdosta, eikä sarjaa saatu pelatuksi ennen deadline-päivää. Ilman Tyrmäyksen huippupuolustajaa Rodria sekä Hjerpen aisaparia Tanguayta oranssijoukkueelle ei voinut antaa paljoakaan mahdollisuuksia välieräsarjassa.

Pirut eivät myöskään mahdollisuuksia antanut. Kolme voitettua ottelua sekä 17 tehtyä maalia havaiji-kiekkoa viliseessä välieräsarjassa siivittivät paholaisjoukkueen helppoon sarjavoittoon vastustajastaan. On mielenkiintoista nähdä, miten Pirut onnistuvat valmistamaan itsensä täysin erilaiseen pudotuspelisarjaan Brutal Killersiä vastaan.

Toisessa välieräsarjassa suurin mestarisuosikki Brutal Killers onnistui kaatamaan haastajajoukkue The Presidentsin otteluvoitoin 3-1. Koska ennakonkirjoittaja ei ehtinyt seuraamaan välieräsarjoja sunnuntai-iltana, on kamppailujen analysointi huomattavan vaikeaa. Tämän vuoksi onkin parempi antaa Brutal Killersin sekä The Presidentsin vastuuhenkilöiden kertoa oma näkemyksensä välieräsarjasta lukijoille, jotta tarvittava pohjustus saadaan aikaiseksi.

Brutal Killersin päävastuuhenkilö kekki, vetäisitkö yhteen välieräsarjataiston The Presidentsiä vastaan? Miten sarja eteni ja millainen vastus The Presidents oli? Entä mikä ratkaisi sarjan lopulta eduksenne?

"Oli vähä epävarma fiilis lähtee pelaamaa ku tuntu siltä et ei oikee ollu tuntumaa, mut saatii hyvä lähtö sarjaan kyl. Tiiettii et vastassa kova puolustus eikä passais vihua päästää johtoon. Saatii sitte pariin ekaan matsiin iha kunnolla tykitettyä häkkejä ja pelattii johtoasemassa käytännössä pelien aluista loppuihin saakka. 

Kolmanteen matsiin Pressat vähä onnistu tiivistää pakkaa ja tuntu et katos tila kokonaa kentältä. Jouduttii tappiolle heti ekas eräs, mut kymmenen sekkaa enne loppua saatii sit viel kairattua peli tasoihi. Jatkoajalla sit tyhmä nukahtaminen ja kaveri ratkas heti alkuun. 

Neljäs matsi taas tiukkaa vääntöä, mut oltii ehkä vähä paremmin pelin päällä ku kolmannessa koitoksessa. Saatiin enemmän paikkoja ja pystyttii pitää paremmin kiekkoa ja sitä kautta otettii ehkä vähä hallintaaki itelle enemmän. Sitte siihen tarvittava häkki kolmanteen erään ja kilppari päälle nii homma oli valmis. 

Ei ollu kovinkaa kaukana et Pressat ois kääntäny sarjan game vitoseen. Sarja ratkes kliseisesti siihen, että viimeisteltiin vähän kaveria paremmin. Poro alko laittaa tärkeitä maaleja verkon perukoille, ratkas mm viimesen pelin. Vähän hajotti pelaa ku vihu puolusti hyvin eikä päästy ihan sillee hyökkäämään ku oltais haluttu, mut pidettii pää kuitenki kylmänä eikä hajoiltu millään tavalla ratkasevasti, muuta ku sanallisesti skypelinjoilla." 

The Presidentsin alapäänlukko ja vastuuhenkilö skede8, millainen välieräsarja nähtiin Brutal Killersin ja teidän välillänne? Miten sarja eteni ja millainen vastus Brutal Killers oli? Miksi sarja päättyi miten päättyi?

"Noo 2 ekaa pelii meni siihen, et päästettii ne tekee eka maali helppojen virheiden saattelemana ja sitten jouduttiin avaamaan peliä enemmän. Kun ei rohkeempi pelaaminen tuottanut tulosta niin ne sai pari häkki lisää - aika mahdoton tollasta jengiä vastaa nousta 2-3 maalin perästä. 

Kolmannessa pelissä tehtiin tärkeä johtomaali ja pistettii ovet kiinni. Oli paikat tehdä lisämaalejakin, mutta kun ei itse tee niin vastustaja rankaisi viimeisestä hyökkäyksestä. Mutta onneksi saimme Haverisen vanhanaikaisella tehtyä jatkoajan alussa uskoaluovan voittomaalin. 

Kolmannessa ja neljännessä pelissä molemmat puolusti todella hyvin, mutta maalipaikkojen käyttö ratkaisi vikan. Oli meilläkin paikat mennä johtoon ja tasoittaa lopussa, mutta kun kiekko ei mene maaliin niin päätyy mittelemään pronssista. 

Brutalit on vastustajana ylivoimaisesti tämän sarjan paras joukkue ja silleen kuitenkin ihan ok, että saimme laitettua edes vähän kampoihin. Pystyimme ajoittain jopa hallitsemaan kenttätapahtumia, mutta ongelmat olivat neljännellä neljänneksellä. Kekki ja Etelä träppäsi ja luki hyvin meidän syöttöjä heidän puolustusalueella ja sen tuntumassa. Murtavat syötöt, joihin meidänki peli pitkälti perustuu, otettiin fiksusti pois."

Brutal Killers tutussa tilanteessa

Brutal Killers on tuttu nimi finaaliennakoissa. Joukkue on onnistunut selvittämään tiensä finaaleihin jo viidesti, mutta neljällä aiemmalla kerralla lopputulos on ollut pettymys. Viimeisin finaalipaikka siunaantui vuoden 2015 viimeisellä kaudella, jolloin mestaruus kävi jälleen todella lähellä, mutta lopullista palkintoa ei kuitenkaan saavutettu.

Tälle kaudelle tummanpuhuva joukkue on tullut voittamaan. Runkosarjassa joukkue esitti dominoivia otteita ja pudotuspeleissä joukkue on onnistunut tekemään selvää kahdesta vastustajasta – Norfolk Admirals kaatui otteluvoitoin 3-1, kun Presidents ajettiin pronssiotteluun samaisin otteluvoitoin. Suurin haaste on kuitenkin vielä edessä, kun vastaan asettuu kovalla hyökkäysvoimalla varustettu Pirut.

Runkosarjassa Killers-ryhmä päästi maaleja ainoastaan kahden maalin keskiarvolla ottelua kohti. Pudotuspeleissä tuo lukema on ainoastaan laskenut, kun kahdeksan pelatun ottelun jälkeen keskiarvo näyttää lukemaa 1,5. Brutal Killers onkin esittänyt huikeita puolustusotteita koko joukkueen voimin, mutta erityisesti alempi puolustaja Etelä sekä ylempi puolustaja kekki ovat näyttäneet totutun huikeaa yhteispeliään joukkueensa alakerrassa.

Kun vastaan asettuu joukkue, jonka pelaajat löytyvät pudotuspelien pistepörssin kärkisijoilta, täytyy Brutal Killersin onnistua puolustuspelissään vähintään yhtä hyvin. Samalla tehoja vaaditaan myös hyökkäysparilta Reto – poro12 – mitään syytä ei ole kuitenkaan epäillä, etteikö hyökkäyskaksikko onnistuisi myös tärkeissä finaaliotteluissa.

Kolmelta Brutal Killersin pelaavan kokoonpanon yksilöltä Kiekkoliiga-mestaruus jo löytyy. Saako joukkue vihdoin kaivatun pokaalin myös poro12:lle sekä ensimmäiset kultamitalit joukkueena?

Pirut – aseena murhaava hyökkäys

Tällä hetkellä kolmoisjohtoa pudotuspelien pistepörssissä hallussaan pitävä Pirut lähtee finaalisarjaan haastajana, vaikka joukkueen kokoonpanosta löytyy Kiekon terävimpään eliittiin kuuluvia yksilöitä. Runkosarjassa joukkueen paras pistemies oli Jebsu 54 tehopisteellään, jolla irtosi vasta 18. sija pistepörssissä. Panokset ovat kuitenkin kasvaneet, ja samalla myös joukkueen kaiken voittaneiden pelaajien motivaatio: siitä kertoo tämän hetkinen pistetehtailu.

Joukkueen hyökkäyskaksikko Jebsu – miktok on tahkonnut kahdeksassa pudotuspeliottelussa huikeat yhteisteholukemat 31 + 36 = 67, johon kaikki Kiekkoliigan hyökkäysparit eivät pysty edes runkosarjan aikana. Kun hyökkäysparin takana häärii kokenut ylempi puolustaja Bisc 24 pudotuspelipisteellään, tulee Brutal Killersin olla todella valppaana.

Jos Pirujen hyökkäys on niin huikealla tasolla, mikä sitten tekee joukkueesta haastajan finaalisarjaan? Luonnollisesti puolustustyöskentely. Bogdanin johdolla Pirujen puolustus on päästänyt 24 maalia kahdeksassa ottelussa – joskin hieman erilaisissa pudotuspelisarjoissa kuin Brutal Killers. Joukkueen kokeneet pelaajat pystyvät tiukkaan puolustuspelaamiseen, mutta vielä organisoitua pudotuspeliä ei katsojat ole saaneet todistaa.

Finaalisarjassa puolustuksen täytyy olla kunnossa. Vastustajan hyökkäys on todella vahva, vaikka pudotuspeliennakoissa Brutal Killersin puolustuksen ylistäminen onkin saanut eniten palstatilaa. Pirujen täytyy lähteä ensimmäistä kertaa nöyremmin pudotuspeliotteluihin, joten onkin kiinnostavaa nähdä, miten voimasuhteet asettuvat heti ensimmäisestä ottelusta lähtien.

Ratkaisun paikat

Molempien joukkueiden kokoonpanoista löytyy huimalla kokemuksella varustettuja pelaajia. Brutal Killers on kuitenkin pelannut joukkueena huomattavasti kauemmin kuin tälle kaudelle koottu Pirut. Yksi tämän kauden finaalien ratkaiseva seikka onkin yhteispeli – onnistuuko Pirut pelaamaan vahvaa joukkuepeliä myös kovatasoisessa finaalissa, kun vastustajana on Brutal Killers?

Avainpelaajien suoritukset tulevat olemaan suuressa roolissa finaalisarjassa. Yksi mielenkiintoisimmista taistoista nähdään Brutal Killersin alemman puolustajan Etelän sekä Pirujen teholingon Jebsun välillä. Varmaotteinen alempi puolustaja on varmasti hyvässä vireessä tiukan The Presidents -sarjan jälkeen, mutta niin on varmasti myös Pirujen hyökkäyskin, joka sai harjoitella toden teolla maalintekoa HC Tyrmäystä vastaan.

Brutal Killers on jäänyt hopeamitaleille jo neljästi. Vaikuttaako tämän tosiasian aiheuttamat paineet joukkueen peliesityksiin? Kaiken voittanut Pirut-ryhmä voi lähteä ottelusarjaan huomattavasti rennommin mielin, mutta Brutal Killersillä on vielä paljon voitettavaa.

Kiekkoliigan pudotuspeleissä ennakonkirjoittaja on kahden vuoden ajan luottanut Brutal Killersiin loppuottelusarjassa. Tämä luottamus ei vieläkään hiivu – viides kerta tuo Killers-ryhmälle paljon kaivatun mestaruuden.

Osa-alueiden vertailu

Hyökkäys
B
PIR 

Puolustus
B
PIR 

Joukkuepeli
B
PIR 

Kokemus
B
PIR 

Pelikuri
B
PIR 

Viretila
B
PIR 

Lopputulema

Ottelusarjasta muotoutuu trilleri, jonka viidennessä ottelussa Brutal Killers onnistuu kaivamaan mestaruuspokaalin hopean täyttämään palkintokaappiinsa. Brutal Killers mestariksi otteluvoitoin 3-2, kun maaliero näyttää lukemaa 14-13.


Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 01.03.2017 22:06
Luettu: 604 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.