Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Puolivälieräennakko BK - NA

Brutal Killers – Norfolk Admirals

Puolet Kiekkoliigan 41. kauden puolivälieristä on jo oteltu, mutta runkosarjan kärkikaksikkojoukkueiden tähdittämät sarjat antavat vielä odottaa pelaamistaan. Täysin ylivoimaisena ennakkosuosikkina sarjaan Norfolk Admiralsia vastaan lähtevä Brutal Killers vasta aloittaa pudotuspelejä kahden viikon Kiekkoliiga-otteluttoman tauon jälkeen, kun norfolkilaisryhmä ehti jo viime viikolla kellistää Helsingin Jokerit säälipudotuspelikierroksella.

Dominoivan runkosarjaesityksen jälkeen asetelmat pudotuspeleihin on luotu selkeiksi: suurimman ennakkosuosikin Brutal Killersin ensimmäinen Kiekkoliiga-mestaruus on nyt lähempänä kuin koskaan. Kahdessakymmenessäneljässä runkosarjaottelussa Killers-joukkue joutui poistumaan kaukalosta vain kahdesti tappio niskassaan; kauden alussa pahinta kilpakumppaniaan Piruja vastaan sekä puolivälissä kautta yllätyksellisesti Helsingin Jokereita vastaan vieraskaukalossa. Muilta osin runkosarja oli lähes täydellistä brutaalia hallintaa joukkueen hyökkäyskaksikon miehittäessä myös pistepörssin kärkisijat.

Selvänä haastajajoukkueena sarjaan lähtevä Norfolk Admirals on ollut ilahduttava yllätys Kiekkoliiga-kentillä. Joukkueen materiaaliin nähden hyvän runkosarjasuorituksen jälkeen Admirals-ryhmä voitiin löytää sarjataulukon 8. sijalta, jolloin kotiedun turvin säälipudotuspeleissä vastaan asettui Helsingin Jokerit.

Ennen säälikierroksen alkua Jokeri-ryhmä sai kuulla ikäviä uutisia, kun joukkueen tärkein pelaaja teippi asetettiin kolmen ottelun pelikieltoon, mikä esti hyökkääjän pelaamisen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Jokerit onnistui voittamaan ensimmäisen ottelun, mutta lopulta Admirals seilasi vakuuttavaan voittoon maalierolla 16-6. Nyt vastaan asettuu kuitenkin kokonaisvaltaisuudellaan jyräävä Brutal Killers, jonka kukistamiseen vaaditaan suurta ihmettä.

Runkosarjan tilastoja

Brutal Killers
Runkosarjasijoitus: 1.
Voitottappiottasapelitjatkoaikavoitotjatkoaikatappiot: 19 – 2 – 1 – 2 – 0
Tehdyt maalit: 115
Päästetyt maalit: 48
Paras pistemies: Reto, 24gp 66 + 36 = 102 +67

Norfolk Admirals
Runkosarjasijoitus: 8.
Voitottappiottasapelitjatkoaikavoitotjatkoaikatappiot: 811032
Tehdyt maalit: 68
Päästetyt maalit: 84
Paras pistemies: shed, 22gp 26 + 17 = 43 -22

Onko tämä se kausi, Brutal Killers?

Brutal Killers on saavuttanut joukkueena Kiekkoliigassa kuusi mitalia ylimmältä sarjatasolta sekä yhden Divarista. Ainoa kultainen mitali on juurikin tuo Divarista saavutettu mitali – Liigassa vakiomenestyjäjoukkue on onnistunut yhdeksän kauden aikana kaapimaan neljä hopeista ja kaksi pronssista mitalia.

Se tärkein, himoittu mestaruus on kuitenkin vielä saavuttamatta. Vuoden 2015 viimeisellä kaudella mestaruus oli jälleen yhden voiton päässä, mutta lopulta PePo onnistui kääntämään sarjan itselleen. Tuon kauden jälkeen näytti siltä, ettei Brutal Killersiä enää nähdä Kiekkoliiga-jäillä. Joukkueen päävastuuhenkilö kekki kävi Nightmaren riveissä voittamassa kiekkotaipaleensa ensimmäisen kultamitalin nykyisen joukkuekaverinsa Reton kanssa. Myös alempi puolustaja Etelä oli mukana kultajunassa kolmella pelatulla pudotuspeliottelullaan. Samaan aikaan poro12 piti taukoa Kiekkoliiga-taistoista.

Kaudelle 1/2017 Brutal Killers ilmoittautui jälleen joukkueena mukaan vain yksi tavoite silmissään. Vaikka joukkueen pelaavasta kokoonpanosta kolme pelaajaa on onnistunut jo voittamaan mestaruuden, on ymmärrettävää, että kultaiset mitalit halutaan myös Brutal Killers -joukkueen palkintokaappiin. On myös muistettava, että pitkäaikaiselta Brutal-kasvolta poro12:lta mestaruus vielä puuttuu.

Tämän tavoitteen luoman halun pystyi huomaamaan jo runkosarjaotteista. Joukkueen hyökkäyskaksikko Reto – poro12 vei joukkueensa hyökkäystilastojen piikkipaikalle, kun Killersin lopullinen tehtyjen maalien määrä päätyi 115 täysosumaan. Samalla Etelän kipparoima joukkuepuolustus joutui taipumaan vain 48 takaiskumaaliin, mikä tarkoittaa tasan kahden päästetyn maalin keskiarvoa ottelua kohti. Näillä tilastoilla Brutal Killers myös vei runkosarjan voiton selvästi 14 pisteen erolla seuraavaan.

Runkosarjapelit kuitenkin unohdetaan hyvin nopeasti, kun pudotuspelikiekko putoaa virtuaalijäähän. Ensimmäisellä kierroksella putoaminen ei liene mahdollista, mutta BK:n ei tule lähteä takki auki tärkeisiin otteluihin – jatkamalla puolivälierissä samalla tahtotasolla kuin runkosarjassa pelaajiston kiintopiste mestaruudessa säilyy vahvana.

Norfolk Admirals Daavidina Goljatia vastaan

Sinällään Daavid vastaan Goljat -vertaus ei ole täysin pätevä, sillä Raamatun mukaanhan Daavidilla oli jumalalliset voimat takanaan. Kiekon kaukaloon tuollaiset avut tuskin ylettyvät, mutta lukija varmasti ymmärtää vertauksen.

Kiitettävien runkosarjasuorituksien jälkeen säälipudotuspeleihin oikeuttavalle paikalle päätyneen Norfolk Admiralsin kausi on jo nyt ollut varsin onnistunut. Debyyttijoukkueena Admirals onnistui heti murtautumaan kahdeksan parhaan joukkoon runkosarjassa, minkä lisäksi ensimmäinen pudotuspelisarja päättyi voitonjuhliin.

Uuden joukkueen kokemattomuus näkyi säälipudotuspelien ensimmäisessä ottelussa. Joukkue oli hienoisesti niskan päällä jo ensimmäisessä sarjan ottelussa, mutta ei onnistunut realisoimaan harvoja maalipaikkojaan. Lopputulokseksi kirjattiin 0-2 vierasvoitto Helsingin Jokereille, ja Norfolk joutui heti selkä seinää vasten.

Alkujännityksen purkauduttua alkoi kuitenkin tapahtua. Toisen ottelun ensimmäisessä erässä Norfolk laukoi 10 kertaa Jokereiden Ryan Zapolskia tai vaihtoehtoisesti Riku Heleniusta kohti. Kaksi näistä vedoista löysi tiensä maaliverkkoihin ja lopulta ottelu päättyi selviin 1-6-lukemiin. Kolmas ottelu oli myöskin täyttä Admirals-hallintaa joukkueen tulittaessa vastustajan maalia kohti 32 laukausta. Norfolkilaisryhmä eteni paras kolmesta -sarjasta jatkoon 10-3 voitolla peakin iskiessä viisi ja shedin viimeistellessä kolme osumaa.

Puolivälierissä Norfolk Admirals jatkanee samalla vahvuudella kuin Jokereitakin vastaan, kokoonpanolla peak – shed – Nico – Hytönen. Joukkue on hyvin onnistunut kasaamaan rivinsä katastrofaalisen runkosarjan alun jälkeen ja peli on näyttänyt aika-ajoin hyvin tasapainoiselta. Varmaotteinen puolustajapari ja tehokas hyökkäyskaksikko onnistuivat masentamaan heikentyneen Jokeri-joukkueen, mutta todellinen haaste on vasta edessä, kun vastapuolelle asettuu tummanpuhuva Brutal Killers.

Ratkaisun paikat

Puolivälieräsarjassa Brutal Killers – Norfolk Admirals on vain yksi suosikki. Kyynisesti sanottuna mitä vain muuta tulosta kuin 3-0-sarjavoittoa voidaan pitää yllätyksenä.

Norfolk Admirals esitti kuitenkin pirteitä peliotteita säälipudotuspeleissä. Jos joukkue kykenee jatkamaan samalla intensiteetillä jättäen hermoilun taakseen heti ensimmäisistä minuuteista lähtien, voi joukkue suoriutua sarjasta kunnialla. Joukkueella ei olekaan kuin voitettavaa puolivälierissä, joten mitään paineita ei Admirals-pelaajien niskaan voida kasata.

Ylivertaisella materiaalilla ja kokemuksella sarjaan lähtevän Brutal Killersin ainoa uhka tätä sarjaa koskien on täysin ylimielinen asenne, jota on kuitenkin hyvin vaikea uskoa nähtävän. BK-ryhmä on tullut takaisin Kiekkoliigaan voittamaan, ja jokainen pudotuspeliottelu pelattaneen sataprosenttisella pelihalulla.

Goljatin horjuttamiseen Norfolk Admirals tarvitsee täydellisesti onnistuneen joukkuepuolustuksen ja tehokkaita vastahyökkäyksiä. Pelin hallinta kääntyy väkisin vastustajajoukkueelle – korkeatasoinen kärsivällisyys tuleekin olemaan erittäin tärkeässä osassa haastajajoukkueen pelitavassa.

Brutal Killers on pitänyt pelivirettään yllä lukuisilla harjoitusotteluilla. Kahden viikon tauko Kiekkoliiga-peleistä siis tuskin tulee näkymään suuresti peliotteissa, mutta viime viikolla tosipelejä pelanneen Norfolk-ryhmän täytyy varautua siihen, ettei Killers-ryhmä ole aivan sataprosenttisessa vireessä palatessaan takaisin korkeiden panosten otteluihin.

Osa-alueiden vertailu

Hyökkäys
B
N

Puolustus
B
N

Joukkuepeli
B
N

Kokemus
B
N

Pelikuri
B
N

Viretila
B
N

Lopputulema

Brutal Killers ei anna lainkaan siimaa debyyttijoukkue Norfolk Admiralsille. Otteluvoitoin 3-0 ja maalierolla 18-5 Brutal Killers jatkaa mestaruusjahtiaan.


Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 16.02.2017 06:51
Luettu: 687 kertaa

Kommentit
Etelä 16.02.2017 12:01
hyvä ennakko taas kerran!
Hytönen 16.02.2017 13:34
Monta ennakkoo meijän pitää todistaa vääräks viel??
jlo 17.02.2017 16:57
Säälikierros oli viimenen ja hieno ennakko
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.