Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Puolivälieräennakko RVS - ANARaversAnaheim Mighty Ducks

Pudotuspeliennakossa HC Tyrmäys – Ärsytetty Karhu ennakonkirjoittaja mainitsi, että on vaikeaa ennustaa lopputulemia tämän kauden puolivälieräsarjoissa. Tarkemmin ajateltuna tämä ei ehkä ole totta, kun puhutaan täysin ylivoimaisella maalierolla runkosarjan voittaneen Raversin ja kabinettipäätöksellä pudotuspeleihin nousseen Anaheim Mighty Ducksin välistä sarjaa.

Tämän kauden kymmenestä liigajoukkueesta neljän palkintokaapista löytyy vähintään yksi Kiekkoliigamitali – PePo:n tippuessa pois jäljelle jääneet mitalistit löytyvät tästä puolivälieräsarjasta Oklahoma City Thunderin lisäksi. Anaheim Mighty Ducks hankki pitkän historiansa ensimmäisen mitalin viime kaudella, kun Raversilta löytyy niin kultainen kuin hopeinenkin mitali kausilta 1/2012 sekä 1/2013. Paluun liigakaukaloihin tehnyt Ravers on yksi selkeimmistä ennakkosuosikeista tämän kauden mestariksi vahvimman haastajan tippuessa pois karkeloista.

Ravers ja Anaheim Mighty Ducks ovat kohdanneet Kiekkoliigan historian aikana yhteensä kahdeksan kertaa. Seitsemän kyseisistä kohtaamisista on päättynyt Raversin voitonjuhliin, kun kertaalleen, kauden 1/2013 Liigassa, Anaheim onnistui raapimaan voiton lukemin 4-2. Muutoin ottelut ovat kääntyneet Raversille yhteismaalierolla 43 - 15. Vuodesta 2011 lähtien pelatuissa otteluissa on yksi yhteinen tekijä; herra nimeltä Ratakses on pelannut jokaisessa joukkueiden välisessä ottelussa. (voi jumpe!) Tällä kaudella Ravers vei molemmat kohtaamiset nimiinsä yhteislukemin 17-6.

Niin Ravers kuin Anaheimkin hyötyivät muiden joukkueiden vaikeuksista. PePo:n ja Caribbeanin vaikeudet pelien pelaamisessa johtivat siihen, että tasauspariottelut tuomittiin suoraan tänään kohtaavien joukkueiden eduksi. Hyvin paljon toisistaan poikkeavat joukkueiden runkosarjatilastot tulevat tässä.

Ravers

Runkosarjasijoitus: 1.
Voitottappiottasapelit - jatkoaikavoitotjatkoaikatappiot: 13 – 5 – 011
Tehdyt maalit: 87
Päästetyt maalit: 38
Paras pistemies: Saku, 17gp 28 + 30 = 58 +31

Anaheim Mighty Ducks

Runkosarjasijoitus: 9.
Voitottappiottasapelit - jatkoaikavoitotjatkoaikatappiot: 6 – 13 – 00 – 1
Tehdyt maalit: 60
Päästetyt maalit: 81
Paras pistemies: sharb, 14gp 14 + 15 = 29 -34

Ravers kävellen välieriin?

Tiiviillä kokoonpanolla operoivan Raversin menestysavaimet ovat suhteellisen selkeästi näkyvillä; vahva kolmen pelaajan taidokas pyörittäminen vastustajan hyökkäysalueella, minkä myötä vastustajan on vaikea päästä itse pelin kulkuun kiinni, sekä selkeä yhden stay-at-home-puolustajan taktiikka. Runkosarjassa Ravers iski kiekkoa vastustajan maalivahdin taakse todella kovalla prosenttilukemalla 30,7. Joukkue teki eniten ja päästi vähiten maaleja Liigan joukkueista ja haki runkosarjan voiton itselleen ansaitusti, joskin hieman tasausparisäännön avittamana.

Raversin hyökkäyskaksikko HoldenSaku merkkautti runkosarjassa yhteensä 115 pistettä, kun vahvasti hyökkäystä tukevan Rodrin pistesaaliiksi muotoutui 35 tehopistettä. Raversin hyökkäyskaksikko löytyi pistepörssistä peräkkäisiltä sijoilta heti HC RoikkuLämyn zuperin jälkeen. Näyttävää ja viihdyttävää kiekkoa esittävä Ravers haluaa myös Ankkoja vastaan pitää kiekkoa ja alistaa vastustajaansa tämän puolustusalueella, mikä tekee sarjasta jännittävän, sillä Anaheimin pelityyliin on kautta aikain kuulunut kiekon hallitseminen ja syöttelypeli, ei niinkään vastahyökkäyksiin tyytyminen. Kuitenkin Raversin tappavan vahva hyökkäys asettaa joukkueen selkeäksi ennakkosuosiksi puolivälierissä.

Mielenkiintoisin seikka Raversin suorittamisessa on stay-at-home-puolustajan rooli. Vähäisillä tehopisteillä mutta niitäkin tärkeämmällä tontilla operoiva pelaaja on joukkueen tukiranka, jonka epäonnistuessa myös altavastaajajoukkueella on saumat yllätykseen. Raversin riveissä tämä tontti on jakautunut Otuksen ja Iljan välillä, joista ensimmäisellä on nähty satunnaisia vaikeuksia suuren vastuun kantamisessa. Pudotuspeleissä paineet kasvavat entisestään ja katsojien onkin syytä kiinnittää katseensa ensinnäkin siihen, kumpi kyseisistä puolustajista luistelee kentälle ja toiseksi siihen, miltä kyseisen pelaajan puolustusotteet näyttävät.

Anaheim Mighty Ducks – vuori kiivettävänä

Täysin sekaisin koko kauden ollut Ankka-ryhmä hankki lähes 50% 19 pisteestään luovutusvoittojen turvin. Jälleen suhteellisen laajalla kokoonpanolla pelaava joukkue ei huikean mitalikauden ja kesätauon jälkeen enää pystynyt pitämään samanlaista 4vs4-harjoitusottelu- ja avainpelaajien aktiivisuutta yllä, mikä on näkynyt myös liigapeliotteissa. Puolivälieriin joukkue lähtee taistelemaan hyvästä tuloksesta.

Suurin ongelma Ankkojen otteissa on kauden aikana ollut puolustuksen haavoittuvaisuus. Kaudesta toiseen ongelma on sama, mutta tällä kertaa vaikeudet ovat olleet niin suuria, ettei koko joukkueen hyökkäys ole pystynyt korjaamaan tilannetta. Neljän päästetyn maalin keskiarvo ottelua kohden on lukema, jonka korjaamiseen tulisi tehdä hyvin perustavanlaatuisia muutoksia, jotta koko peli muuttuisi paremmaksi. Runkosarjan jälkeisellä viikolla näitä muutoksia ei ole ehditty liiemmin puimaan, mikä ei anna kauheasti toivoa Ankka-ryhmittymälle puolivälieräsarjaa ajatellen.

Kokenut pelaajisto on kuitenkin käynyt läpi kaikenlaisia tilanteita. Puolustuksessa kolmikko Ratakses – Örkki – Kaarto tuo omaan päähän liki 1400 ottelua Kiekkoliiga-kokemusta. Hyökkäyksessä pitkään yhdessä pelannut veljespari sharb – pelsu pystyy parhaimmillaan pelaamaan yhteen todella hyvin, minkä lisäksi jälleen aktivoitunut Deco saattaa puolivälierissä tuoda yllätyksellisyyttä kiekkokaukaloon. Yhdessä ankkapelaajat ovat kokeneet paljon ja henkien taistossa – mitä pudotuspelit usein ovat – myös tällä on merkitystä. Viretilan perusteella on kuitenkin hyvin vaikea nähdä, että Ravers kompastelisi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Ratkaisun paikat

Tehtyjä maaleja 87, päästettyjä 38. Tehtyjä maaleja 60, päästettyjä 81. Ennakkotilastot kertovat paljon siitä, mihin tämän pudotuspelisarjan ratkaisut paikat sijoittuvat; koko kentän kokonaispeliin. Ravers onnistui runkosarjassa jokaisella pelin osa-alueella hyvin, kun Anaheimilla oli hakemista lähes joka asiassa. Tappavalla hyökkäyspelillä ja samanlaisella puolustuspelillä Raversin kuuluisi kävellä sarjasta jatkoon.

Anaheim Mighty Ducks on kuitenkin yllätysvalmis joukkue, jos pelihuumoria ei tapeta heti alkuun. Silloin tällöin todella viihdyttävää syöttelypeliä esittävä joukkue voi intoutua todelliseen flow’hun saadessaan ensimmäisestä ottelusta lähtien syötöt napsumaan lapoihin ja kiekot vähäisistä paikoista vastustajan maalivahdin taakse. Jos joukkue onnistuu pääsemään johtoasemaan ja pitämään vastustajaansa tiukoilla, voi kokemus siivittää Ankat yllätykseen.

Osa-alueiden vertailu

Hyökkäys
RVS 
AN

Puolustus
RVS 
AN

Joukkuepeli
RVS 
AN

Pelikuri
RVS 
AN

Kokemus
RVS 
AN

Lopputulema

Ravers etenee välieriin otteluvoitoin 3-0 maalieron ollessa 16-4.

Kirjoittaessa soi: Data MC - Grab Your Partner feat. Maxx & Kimo Greene
sekä
Saybia - The Day After Tomorrow

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 30.10.2016 03:43
Luettu: 964 kertaa

Kommentit
Spears 30.10.2016 19:56
Mahtavaa tekstiä Ratakses! Iso duuni jälleen kerran! (Koskee myös toista kirjoitusta :))
Lupaschuk 30.10.2016 21:10
Hyvät tekstit! iso peukku!
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.