Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Puolivälieräennakko AVE – RoikkuLämy
Tämän kauden runkosarjan kakkonen Avengers kohtaa puolivälierissä liiganousija HC RoikkuLämyn. Avengers pelaa vasta kolmatta kauttaan Liigassa, mutta on viimeistään tällä kaudella pelannut itsensä läpi varteenotettavaksi mitaliehdokkaaksi. Muistan jo kuinka ensimmäisellä kaudella Liigassa pelannut Avengers oli selvittänyt tiensä välieriin, jossa he todella laittoivat vastustajansa PePon ahtaalle. Silloin PePo kuitenkin näytti vielä mahtinsa ja nousi kahden tappion jälkeen välieräsarjassa kolmeen perättäiseen voittoon edeten näin finaaliin. Avengers kuitenkin jo silloin osoitti olevansa joukkue, joka voi voittaa vaikka koko homman. Nyt ei ole PeliPoikiakaan estämässä, joten Avengersilla on tällä kaudella kaikki mahdollisuudet olla nostamassa sitä himoittua Kiekkoliigan pokaalia kauden päätteeksi järjestettävässä palkintogaalassa.

Avengersin puolivälierävastustaja HC RoikkuLämy teki täksi kaudeksi paluun Kiekkoliigan korkeimmalle sarjatasolle useiden vuosien jälkeen. Paluukausi Roikuilla lähti Liigassa oikein mainiosti käyntiin heidän voittaessa kymmenestä ensimmäisestä pelistä noin yli puolet otteluista, jonka jälkeen heidän kurssikäyränsä muuttui selkeästi laskevaksi. Runkosarjan yhdeksästä viimeisestä ottelusta RoikkuLämyt onnistuivat voittamaan vain kaksi, joka toki on paremmin kuin Anaheim Mighty Ducks koko kaudella, mutta Roikkujen hyvän alkukauden ja aktiivisuuden perusteella varmasti pienoinen pettymys, sillä se laski heidät runkosarjassa sijalle 7. Ottaen huomioon kuitenkin RoikkuLämyjen tehokkaan pelitavan, tulevat he antamaan Avengersille parhaan mahdollisen vastuksen ja tekemään tästä ottelusarjasta erityisen viihdyttävän.

 

Oikea-oppinen kostajaporukka

Kiekon oma Kapteeni Amerikka eli Oikea on viimeistään tälle kaudelle koonnut ympärilleen parhaimmat Kostajat Avengersin historiassa, sillä peli on sujunut läpi kauden moitteettomasti ja Avengers oli runkosarjassa yksi ehjimpiä suorittajia. Tähän on vaikuttanut varmasti myös se, että Avengers on yksi aktiivisempia liigajoukkueita harkkapelienkin saralla, joten vireys liigapeleissä on ollut aina taattu. Avengersin johtoportaan pääpomo Oikea pelasi tällä kaudella kaikki ottelut viime kausista poiketen ja se on varmasti ollut yksi tärkeä tekijä Avengersin tämän kauden runkosarjamenestyksessä. Tämä kiekollinen puolustaja voidaankin lukea tänä päivänä Kiekon parhaimpien puolustajien joukkoon. Hänen kiekollinen efforttinsa hyökkäyspäässä on joukkueelle tärkeä elinvoima. Hyökkäyspään avujensa lisäksi hän pitää huolen puolustuksesta tarkalla kiekottomalla pelaamisella tarrautuen aivan lähelle vastustajan hyökkääjää tehden tämän hyökkäämisen todella hankalaksi.

Kauden alussa liigaennakko esitti yhden huolenaiheen Avengersia koskien; tulisiko laaja kokoonpano olemaan ongelma Avengersille, jolla oli kauden alussa laittaa useita eri vaihtoehtoja kentälle? Avengers osoitti kuitenkin tämän huolenaiheen aiheettomaksi menestymällä myös niin sanottujen ’’kokeilujen’’ ohessa samalla etsiessään sitä ydinkokoonpanoa, jolla olisi hyvä lähteä kauden päätteeksi pudotuspeleihin. Runkosarjan päätyttyä voidaankin siis todeta, että Avengers löysi sen voittavan kokoonpanon, jolla lähteä aiheuttamaan tuhoa tämän kauden pudotuspeleissä.

Avengersin pelityyliä voisi verrata edes jokseenkin Huittisten Huiman esittämään pelityyliin. Joukkueella on taitavia yksilöitä, jotka hyödyntävät omia voimavarojaan vahvistaessaan siten joukkueen yhtenäistä peliä. He pystyvät hallitsemaan kiekkoa, liikuttamaan sitä nopeasti ja koko joukkue liikkuu pakkana hyvin. Oikea voi huoletta luovuttaa kiekon ylemmän puolustajan tontilla luutivalle Hattille, joka tuntee pelinrakentajan työn salat. Hyökkäyksestä Avengersilla löytyy tulivoimaa kaksin kappalein, kun toisiaan loistavasti tukevat hyökkääjät set ja illmac ovat molemmat kovan luokan pelimiehiä.

 

HC RoikkuLämy - hyökkäys on paras puolustus

Jos Avengersilla on selkeä johtaja, niin on myös HC RoikkuLämyllä. Lupaschukin kuri on ilmeisesti tiukkaakin tiukempi, mutta on se myös tehonnutkin. HC RoikkuLämy pelaa hyökkäysvoittoista peliä, jossa kiekko liikkuu silmiä hivelevän nopeasti pelaajalta toiselle. Roikut ovat olleet siis tällä kaudella tehokkaita, mutta sillä on nurja puolensakin. Nimittäin he ovat päästäneet omaan päähän melkein yhtä monta maalia kuin tehneetkin vastustajan päätyyn. Puolivälieräsarjaa silmällä pitäen HC RoikkuLämyn pitää siis asennoitua puolustamaan samalla mentaliteetilla kuin he hyökkäävätkin, sillä vastassa on todella tiukasti yhteen pelaava joukkue. RoikkuLämyn täytyy siis olla pudotuspeleissä vahvempi ja yhtenäisempi joukkueena, mutta unohtamatta sitä heidän tärkeintä ominaisuuttaan eli luottamista yksilösuorituksiin, joka tekee heistä erityisen vaarallisen hyökkäyspäässä.

RoikkuLämystä on kuoriutunut oikein todellinen tähti, kun joukkueen hyökkäyksen nuori lupaus ja liigadebytantti zuper teki tämän kauden Liigassa saman minkä viime kaudella Divarissa – voitti pistepörssin. Tämän nuorukaisen harteilla tulee olemaan myös pudotuspeleissä Roikkujen tehokkuuden jatkumisen varmistaminen. Pystyykö zuper lunastamaan suuret odotukset kylmäpäisesti niin kuin runkosarjassakin vai alkaako jo hermot vaikuttamaan tämän kyseisen herran otteisiin hänen tehdessään myös debyyttinsä korkeimman sarjatason pudotuspeleissä?

Näissä karkeloissa zuperia kokeneemmalla ylemmällä puolustajalla, Lupaschukilla on myös tuiki tärkeä rooli joukkueen kannattelemisessa; erinomaisena molemman suunnan pelaajana hän pitää RoikkuLämyjen hyökkäyksen ja puolustuksen kasassa. Alemman pakin tontilla tullaan todennäköisesti näkemään suuren osan runkosarjasta hoitanut stay-at-home –tyylinen puolustaja snidi. Ainoa kysymysmerkki on, että kuka tulee täydentämään Roikkujen hyökkäyksen? Alkukauden zuperin tutkaparina häärinyt Vallu poistettiin jo aiemmin joukkueesta ja loppukauden peleissä hänen paikkaansa tuli täyttämään kuka muukaan kuin Kiekkoliiga-ikoni Jebsu sekä muutaman pelin runkosarjan lopusta pelannut pökäle. Mikäli Jebsu on vaan käytettävissä, eiköhän RoikkuLämy hyödynnä hänen taitojaan ja kokemustaan, jotka tulisivat todella tarpeen tässä sarjassa.

 

Veikatut aloituskokoonpanot

AVE RoikkuLämy kokoonpano

 

Mikä on lopputulema?

Kauden alussa liigaennakossa HC RoikkuLämy sijoitettiin itseasiassa korkeammalle kuin puolivälierävastustajansa Avengers. Nyt runkosarjan päätyttyä asetelmat ovat kääntyneet toisinpäin ja HC RoikkuLämy lähteekin tähän ottelupariin altavastaajana. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kaksi kertaa. Ensimmäisessä ottelussa peli eteni jatkoajalle asti, jossa Avengers oli lopulta parempi ja toisen ottelun Avengers voitti lukemin 5-3. Avengers on ennakoituna vahvempi tässä otteluparissa, mutta RoikkuLämyillä on kaikki mahdollisuudet yllättää ja kääntää sarja ylösalaisin. Sarja tulee olemaan mielenkiintoinen nähdä, sillä jos RoikkuLämy pystyy omaksumaan roolinsa vastaanottavana joukkueena ja hyödyntämään vastahyökkäyspaikkansa, voi paperilla kovempi joukkue Avengers yllättyä ja kohdata odottamattomia ongelmia.

 

Mitä seurata?

zuper – seuraa, kuinka tämä näppärä kiekonkäsittelijä pystyy pitämään hermonsa ja malttinsa kurissa, kun hän astuu ensimmäistä kertaa ’’isoille jäille’’. Hänen onnistumisensa määrittelee myös HC RoikkuLämyn kohtalon tässä parissa. Paineet ovat kovat, ehkä jopa liiankin kovat, mutta hänen ympärillään olevat pelaajat pystyvät kyllä mahdollistamaan hänen onnistumisensa ja saamaan hänestä parhaan irti.

Oikea – Avengersin pelin kulmakivi ja ratkaiseva hahmo. Oikea on yksi pelin parhaita puolustajia ja hänen kiekollinen pelaamisensa hyökkäyspäässä tekee jo muutenkin vaarallisesta Avengersin hyökkäyksestä vielä astetta vaarallisemman. Tulee olemaan pelin ratkaisuhetkillä henkilö, joka ottaa ohjat vaikka omiin käsiinsä.

 

Osa-alueiden arviointi

Hyökkäys

Avengers
HC RoikkuLämy

Puolustus

Avengers
HC RoikkuLämy

Kokemus

Avengers
HC RoikkuLämy

Joukkuepeli

Avengers
HC RoikkuLämy

Ennakoitu pelivireys

Avengers
HC RoikkuLämy

 

Haastattelut

Haastattelussa Avengersin vastuuhenkilö Oikea:

Olette olleet kerran jo lähellä finaalipaikkaa. Mitkä tavoitteet teillä on pudotuspelien suhteen tällä kaudella?

- Nyt kun tuntuu siltä, että on ihan oikeasti hyvä joukkue kasassa niin pidän joukkueen ensimmäistä mitalia tavoitteena. Viimekausina ollaan menty suuremmalla kokoonpanolla ja pelattu ilman suurempia tavoitteita.

Väittäisin, että joukkueenne on paremmassa hapessa kuin koskaan. Mitkä asiat tähän on vaikuttanut?

- Tiivistin pakkaa tossa kesken kauden kun tuntui, että tiettyjen pelaajien kanssa ei saa vaan peliä rullaamaan sillä tasolla millä halusin. Joukkuueseen jäivät pelaajat, jotka osaavat pitää kiekkoa rauhassa hallussa ja pelityyli muuttuikin haluttuun kiekonhallintapeliin, joka on toiminut mallikkaasti.

Teille tulee puolivälierissä vastaan HC RoikkuLämy. Mitä ajatuksia kyseinen joukkue teissä herättää ja miten lähdette kaatamaan heitä?

- Pidän HC RoikkuLämyä erittäin hyvänä joukkueena. Tällä kaudella on ilmeisesti heillä ollut pieniä henkisiä ongelmia joukkueen sisällä, joka on vaikuttanut pelaamiseen huomattavasti. HC RoikkuLämy on kuitenkin täynnä erittäin tasokkaita pelaajia, joita vastaan on vaikea puolustaa. Pistepörssin voittaja zuperin pelihalut on vietävä, jotta voitamme tämän otteluparin.

 

Haastattelussa HC RoikkuLämyn zuper:

Sijoituitte lopulta runkosarjassa seitsemänneksi. Sujuiko runkosarja odotustenne mukaisesti vai petyittekö sijoitukseenne?

- Noh, kai seitsemäs sija on vähän pettymys, kun parempaan ois ollu mahollisuudet. Pari tyhmää tappiota tuli kun ei oltu harkkapelejä pelattu moneen päivään ja kiireellä lähdettiin pelaamaan, ja se kostautu heti tappioina.

Teille tulee puolivälierissä vastaan Avengers. Mitä ajatuksia kyseinen joukkue teissä herättää ja miten lähdette kaatamaan heitä?

- Avengers pelas loistavan runkosarjan ja heillä on hyvä flow nyt päällä. Runkosarjassa maalin tai pari tappioita heitä vastaan, joten tiukka sarja tulossa ja pelit voi päättyä miten vaan. Puolustuspeliin pitää keskittyä erityisesti kun tiedetään Avengersin vaarallisuus, ja omalla hyvällä hyökkäyspelillä toivottavasti saadaan maaleja avejen verkkoon.

Moni yleisöstä tahtoisi varmaan tietää, tullaanko Jebsu näkemään näissä puolivälierissä? Ja mitkä ovat omat fiiliksesi, kun pääset debytoimaan Kiekkoliigan korkeimman sarjatason pudotuspeleissä?

- Ei ole vielä täysin varmaa tuleeko Jebsu kehiin vai ei, sen näkee sitten pelipäivänä. Omat fiilikset on todella hyvät kun näin korkealla pääsee pelaamaan ja katsomaan mihinkä rahkeet riittää.

 

Oma veikkaus: HC RoikkuLämy ottaa yhden taisteluvoiton, mutta Avengers osoittaa sarjassa vahvuutensa ja etenee välieriin otteluvoitoin 3-1.

 


Kirjoittanut: sharb
Julkaistu 29.10.2016 20:30
Luettu: 859 kertaa

Kommentit
Lupaschuk 29.10.2016 22:05
hyvät ennakot, 5/5
Oikea 29.10.2016 22:34
Hyvää tekstii! (:
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.