Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigan kausiennakko 2/16

http://kiekkoliiga.net/assets/img/kiekkoliiga-68x130.png

Kiekkoliiga on aloittanut kautensa numero 40 uuden ilmeen kera. Jatkuvasti kehittyvät uudet sivut tulevat kauden aikana saavuttamaan täyden funktionsa uusien ominaisuuksien ja uuden tilastomasiinan myötä. Pelikentillä jatketaan samalla pelimekaniikalla kuin viime kaudellakin, mutta edelliskaudella lanseerattuja tasauskierrosotteluita nähdään enää Liigan puolella kauden keskivaiheilla. Rapakon takaa tunnetut 3vs3-jatkoajat sen sijaan pysyivät koskemattomina joukkueille järjestetyssä kaudenaluskyselyssä.

Kiekon virallisen liigan ylimmällä sarjatasolla taistelee tällä kaudella kaksitoista joukkuetta. Taso on eittämättä todella kova uusien nousijoiden myötä, jotka tulevat varmasti sekoittamaan pakkaa selkeästi, sillä liigakentillä nähdään vahvoja paluumuuttajia ja nousevia tähtiä. On myös mielenkiintoista nähdä, jatkuuko viime kausia dominoineen PePo:n mestaruusputki vieläkin, kun uusia haastajia on jälleen astunut areenoille.

Kaikki ei kuitenkaan ole muuttunut, sillä niin Liigan kuin Divarinkin kausiennakot ovat jälleen ikävästi myöhässä. Pahoittelut tästä. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen pelaaja saa ilmottautua ennakoiden kirjoittamiseen - joko kokonaisen tekstin tekemiseen tai vaikkapa kirjoittamaan osan kausiennakosta. Näistä uhrautumisista on usein palkittu avokätisesti pelimerkeillä ja onhan erilaisten katsantojen lukeminenkin aina viihdyttävää! Tässä tulevat kuitenkin Liigan 12 joukkuetta runkosarjan arvioidussa sijoittumisjärjestyksessä, parhaimmasta aina viimeiseen.

http://kiekkoliiga.net/assets/img/logos/139.png?1458663932

1. Nightmare

Vuosia sitten lähes PePo:n tapaan liigakenttiä dominoinut Nightmare tekee jälleen paluun korkeimmalle sarjatasolle. Viime kaudella joukkue dominoi Divarissa lähes täydellisellä saldolla, sillä koko kauden 34 pelistä painajaisryhmä joutui lähtemään tappio niskassaan vain neljästi. Näistä neljästä tappiosta yksi tuli pudotuspeleissä - finaalisarjassa, jossa vastustaja Siniviiva HT näki vastustajansa ylivoimaisesti paremmaksi ja jätti epäurheilijamaisesti sarjan kesken. Liigakaudelle Nightmare lähtee uusien vahvistuksien myötä yhtenä mestaruussuosikkina, kun joukkue onnistui haalimaan jo ennalta vahvaan kokoonpanoonsa Brutal Killersin pelaajat Etelän ja kekin.

Nightmare onnistui offseasonilla hankkimaan vahvistuksia oikeastaan koko kentän laajuudelta. Etelän ja kekin lisäksi maalipyssy Reto jätti viime kauden joukkueensa Project Onen, vaikka pelit sujuivatkin mustavihreässä joukkueessa mainiosti. Kun nämä vahvistukset lisätään viime kauden kokoonpanoon, voidaan hyvinkin sanoa, että Nightmaresta saisi helposti kaksi menestyvää joukkuetta Kiekkoliigan korkeimmalle sarjatasolle. Yksi kiinnostava seikka onkin, miten joukkueen sisällä peliaika ja vastuu jakautuu, kun viime kauden divaridominoijat Jebsu, Moses, Darp ja joninho eivät olekaan enää täysin korvaamattomia joukkueelleen. Joukkueen alemman puolustajan vakinainen rooli saattaa kuitenkin jäädä vain Etelän vastuulle Jenbb:n vaihtaessa maisemaa.

Kautta aikojen viihdyttävästä pelitavastaan tunnettu Nightmare lähtee varmasti samanlaisin asein Liigaan. Jokaiselta joukkueen pelaajalta löytyy huimat määrät yksilötaitoa, jonka he myös osaavat valjastaa näyttävän joukkuepelin toteuttamiseen. Jos kuusinkertainen liigamestari onnistuu löytämään yhteisen sävelen nopeasti ja pelaa suurella itseluottamuksella runkosarjan jälkeenkin, on PePo:n aikakausi yksinvaltiaana korkeimmalla pallilla todella uhattuna. Nälkäinen joukkue taistelee paluumuuttajana runkosarjan voiton itselleen, minkä jälkeen paljon on kiinni joukkueen henkisestä puolesta - luottaako joukkue voimaansa myös kauden ratkaisevissa otteluissa?

Mitä seurata?

Peluutus - Nightmareen liittyi offseasonilla kovia nimiä jo ennalta vahvaan ryhmään. Miten peliajat jakautuvat? Tiivistetäänkö pakkaa jo aikaisissa vaiheissa? Miten vastuun jakautuminen vaikuttaa joukkuehenkeen? Peluutukselliset asiat voivat aiheuttaa monestikin närää joukkueen sisällä, mutta viisaasti jaettu vastuu voi viedä joukkueen pitkälle myös runkosarjan jälkeen.


http://kiekkoliiga.net/assets/img/logos/102.png?1458663932

2. PePo

Huikeaa mestaruusputkeaan viime kaudella jatkanut PeliPojat lähtee uuteen kauteen tutulla kokoonpanolla. Edelliskauden runkosarjan voiton kahdeksan pisteen erolla nimiinsä vienyt joukkue ei löysäillyt runkopelien aikana, mutta toissakauden tapaan jännitystä haettiin pudotuspeleissä, kun huikean debyyttikauden pelannut Avengers laittoi välieräsarjan katkolle jo kahden ottelun jälkeen. Seuraavissa otteluissa kostajaporukka ei onnistunutkaan iskemään kiekkoa vastustajansa häkkiin kuin kerran ja lopulta Joskan suojatit nostivat mestaruuspyttyä jo neljännen kerran putkeen.

Tulevalla kaudella PePo:n pelaajistossa ei nähdä muutoksia. Nelikko hari - Naappi - peipi - miktok tullee olemaan jälleen joukkueen tärkein nelikko, vaikka pelaajistosta löytyykin pelaajia, jotka mikä tahansa liigajoukkue huolisi taitojensa puolesta omaan kokoonpanoonsa. Yhtenäistä ja silmiähivelevän taitavaa kiekkoa pelaava joukkue on todella vaikea kaadettava, mutta tällä kaudella varteenotettavia haastajia on kenties vieläkin enemmän kuin edelliskaudella. Voisiko olla niin, että PePo:lle kävisi kuin Chelsealle Englannin Valioliigassa - kun oman joukkueen kehitys jäi taka-alalle, odotettujen tuloksien saavuttaminen ei onnistunutkaan. Oli miten oli, viidennen peräkkäisen mestaruuden saavuttaminen on tällä kaudella varmasti vaikeaa.

Raudanlujan kokemuksen ja henkisten voimavarojen myötä PePo:n pelaajilta ei voida odottaa kuitenkaan täydellistä mahalaskua. Runkosarjassa joukkue tulee saavuttamaan toisen sijan ja lähtee taistelemaan tällä kaudella kirjaimellisestikin pitkästä keväästä pudotuspeleissä.

Mitä seurata?

Timanttinen joukkuepeli - Kenties koko Kiekon parasta joukkuepeliä esittävän PePo:n pelien katsominen on aina yhtä viihdyttävää. Varsinkin tulevien Kiekkoliiga-tähtien tulisi seurata joukkueen pelaajien sijoittumista ja ratkaisuja pelikentällä.


http://kiekko.tk/logos/TRZTEVTM.png

3. Voodoo People

Kolmanneksi viime kauden runkosarjassa sijoittunut Voodoo People aloitti pudotuspelit vahvasti. Puolivälierissä Anaheim Mighty Ducks ja välierissä Oklahoma City Thunder jäivät selkeästi jalkoihin ja finaalisarjakin alkoi valoisasti, kun VP kaappasi kotiedun itselleen 0-1-jatkoaikavoiton turvin. Tämän jälkeen tummat turkoosiväritteiset pilvet synkensivätkin Voodoon taipaleen, kun PePo jyräsi mestaruuteen voittaen kolme seuraavaa ottelua. Kirpaisevan finaalitappion myötä uuden kauden alku ei varmasti olisi voinut tulla yhtään aikaisemmin mustaoranssille joukkueelle.

Edelliskauden finaalivastuksensa tapaan myös Voodoo People lähtee hakemaan menestystä melkeinpä samalla sapluunalla kuin viime kaudella. Pitkäaikainen Voodoo-kasvo Daasaman vaihtoi maisemaa suuremman vastuun toivossa, mutta Voodoon pelaavassa kokoonpanossa ei nähtäne suurempia muutoksia tällä kaudella. Silloin tällöin autoplayssa ärähtelevä Fice jatkaa edelleen joukkueensa puolustuspään kapellimestarina, kun edelliskaudella loistavasti uudessa ylemmän puolustajan roolissaan operoinut Archuleta jatkanee samalla pelipaikalla myös tällä kaudella. Hyökkäyspäässä Sean ja JaKurri tekevät tuhojaan maalinteon merkeissä. Molemmat VP:n hyökkääjät nakuttivat lähes 3pts/ottelu -keskiarvolla, mikä kertoo jo paljon Voodoo Peoplen tulivoimasta.

Loistavasti yhteenpelaava joukkue on hyvin samankaltainen ryhmittymä kuin edelliskauden finaalivastustajansa PePo. Molemmista joukkueista löytyy henkilökohtaista taitoa riittämiin, mutta pystyykö Voodoo People keksimään tarvittavat aseet PePo:n tiiviin puolustuksen puhkaisemiseen, jos joukkueet kohtaavat jälleen pudotuspeleissä? Tällä kaudella Liigan taso on todella kova, joten edelliskauden tapaan Voodoon tulee hyvin valmistautua jokaiseen otteluun vastustajajoukkueen pelityylin mukaisesti. Kolmannesta runkosarjasijasta jälleen pudotuspeleihin lähtevä joukkue on yksi tämän kauden mestarisuosikeista.

Mitä seurata?

Sean - Taitavalta ja monipuoliselta hyökkääjältä odotettiin kenties hieman enemmän edelliskauden pudotuspeleissä, sillä maalinteko jäi lähes täysin JaKurrin harteille. Runkosarjassa hyökkääjä onnistui erittäin hyvin, mutta pystyykö Sean lunastamaan odotukset myös pudotuspeleissä?


http://kiekkoliiga.net/assets/img/logos/428.png?1458663932

4. Oklahoma City Thunder

Toisen peräkkäisen pronssimitalinsa kabinettipäätöksen turvin naarannut Oklahoma City Thunder lähtee kirkastamaan mitaliaan hillityin muutoksin. Edelliskaudella huikean 12 ottelun voittoputken siivittämänä toiseksi runkosarjassa sijoittuneen joukkueen taival kohti finaaleja tyssäsi Voodoo Peoplen tiiviiseen joukkuepelaamiseen. Tällä kaudella finaalipaikan saavuttaminen on kenties vieläkin vaikeampaa, mutta OKC:lla on kaikki mahdollisuudet jatkaa pudotuspelejään päätyyn asti.

Viime kauden alkuvaiheilla erimielisyyksien takia Oklahoman jättänyt stem palasi täksi kaudeksi takaisin Thunder-nuttuun. Erittäin hyvin maaleja iskevä hyökkääjä on oiva lisä jo ennestään vahvaan kokoonpanoon, jossa edelliskauden pistepörssin viides Spliff tehtaili pisteitä huikealla keskiarvolla 3.67/ott. Suurin syy stemin hankkimiselle oli varmastikin 61 pistettä viime kauden runkosarjassa nakutelleen Nashin korvaaminen, joka jätti oletetusti Kiekon pelaamisen vähemmälle edelliskauden jälkeen. Pystyykö viime kaudella Pro Leaguessa pelannut stem mukautumaan heti Kiekkoliiga-vauhtiin ja iskemään vähintään yhtä hyvät tehot kuin edeltäjänsä Nash?

Oklahoma City Thunderin puolustuspää ei muuttune ollenkaan, kun ylempi puolustaja Huima ja alempana häärivä jlo tekevät vastustajien hyökkäämisestä vaikeaa, mutta toisaalta osallistuvat joukkueensa yhtenäiseen hyökkäämiseen vahvasti. Kokonaisuudessaan OKC on pelaajamateriaaliltaan todella vahva ja on odotettavaa, että joukkue lähtee jälleen pudotuspeleihin kotiedun turvin, tällä kertaa neljänneltä sijalta.

Mitä seurata?

stem - Paluumuuttajalta odotetaan yhtä hyviä tai parempiakin suorituksia kuin Nashilta, joka oli todella hyvässä vireessä viime kaudella. On mielenkiintoista nähdä, miten hyökkäyspari stem - Spliff toimii tällä kaudella.


http://1vs1-ranking.tk/images/logos/387.png?1416775387

5. Pirut

Suhteellisen heikosti viime kauden runkosarjansa aloittanut Pirut hankki ensimmäisellä jaksolla vain yhden voiton nousijajoukkue Knightclubista. Toisen jakson voitto PePo:sta antoi kuitenkin viitteitä paremmasta, ja ailahtelevan runkosarjan jälkeen Pirut onnistui kampeamaan itsensä jopa neljänneksi hyvän loppukirin myötä. Pudotuspeleissä vastaan asettui kuitenkin Avengers, jota Pirut ei onnistunut voittamaan koko kauden aikana - voitot menivät siis debytanteille puhtaasti 5-0. Tälle kaudelle joukkue on uudistanut kokoonpanoaan jonkin verran.

Pirujen puolustuspää koki selkeän muutoksen, kun alempi puolustaja bag pakkasi lätkälaukkunsa ja vaihtoi joukkuetta toiseen liigajengiin, Double Itiin. Lisäksi viime kaudella Pirujen kokoonpanossa ollut deez vaihtoi joukkuetta sarjatasoa alemmas Ärsytettyihin Karhuihin. Pirut hankki riveihinsä alemman puolustajan wilzin, joka voidaan muistaa muun muassa teamkamujen riveistä Eliittiliigassa sekä lukuisista divariesiintymisistään. Hyökkäyspäähän joukkue hankki PePo:ssa pienellä vastuulla pelanneen Yanin, jota voidaan pitää merkittävänä vahvistuksena Pirujen kokoonpanoon.

Edelliskaudella Pirut käytti kentällä koko kauden aikana vain viittä pelaajaa, joista Bogdan pelasi vain kolme ottelua. Myös tällä kaudella joukkue luottaa tiiviiseen kokoonpanoon ja kenties pelaava kokoonpano muodostuu viisikosta Trn - Yan - Kalezki - jew - wilz. Pirujen suurimmat vahvuudet löytyvät hyökkäysosastosta, josta löytyy todella paljon kiekonkäsittely- ja maalintekovoimaa. On kuitenkin kiinnostavaa seurata, miten joukkueen puolustus toimii tällä kaudella muutosten myötä, sillä edelliskauden puolustustilastojen kakkoselta voidaan odottaa väkevää pelaamista myös omassa päässä.

Tiiviin ja ehdottomasti pudotuspelikelpoisen joukkueen esitykset saattavat alkukaudesta ailahdella viime kauden tapaan, sillä joukkue ei ole offseasonilla pelannut paljoakaan harjoitusotteluita. Kauden edetessä Piruista kuitenkin varmasti muotoutuu hyvin yhteen pelaava joukkue, joka lähtee viidenneltä sijalta hankkimaan parempaa pudotuspelisuoritusta kuin viime kaudella.

Mitä seurata?

Yan - wilz - Uudet tulokkaat paholaisnutussa. Alemmalla puolustajajalla wilzillä on isot saappaat täytettävänä bagin lähdön myötä, mutta jo rutinoitunut puolustaja on oiva valinta täyttämään tuota menetystä. Hyökkäyspäässä Yan on pelannut edellisen kerran yli 10 ottelua kaudessa kaudella 1/2014 - millainen rooli taitavalle maalintekijälle suodaan Piruissa?


http://kiekkoliiga.net/assets/img/logos/282.png?1458663932

6. Double It

Varmastikin koko Kiekkoliigan rumimman logon omaava Double It sijoittui viime kauden Divarin runkosarjassa viidenneksi ailahtelevien peliesitysten siivittämänä. Pudotuspeleissä joukkue eteni pronssiotteluun ja onnistui kaappaamaan mitalit Caribbeanin edestä, mikä oli myös liigakarsintoja ajatellen suhteellisen tärkeä voitto; tiukassa karsintasarjassa Knightclubia vastaan ratkaisu haettiin Game 5:stä, jossa Double It murjoi vastustajansa selvin lukemin 1-10. Caribbean sen sijaan joutui nöyrtymään rutinoitunutta HC Tyrmäystä vastaan toisessa karsintasarjassa suoraan kolmessa ottelussa. Liigakaudelle Double It on hankkinut uusia pelaajia riveihinsä, mutta tärkein pelaava kokoonpano ei ole muuttunut.

Double Itin pelaajistosta löytyy henkilökohtaista taitoa, joka monilta osin vastaa aivan Liigan kärkipäätä. Joukkueen hyökkäyksessä Arca on armoitettu maalintekijä, joka ainoana pelaajana teki säröä edelliskauden Divarissa Nightmaren pelaajien dominoinnille. Pistepörssissä Arca sijoittui toiseksi huikealla pistesaldolla 51 + 39 = 90. Loistavan laukauksen omaava hyökkääjä on kenties joukkueensa tärkein pelaaja Muurin kanssa, joka on suuressa vastuussa puolustuspäässä. Joukkueesta löytyy kuitenkin useita tasaisen vahvoja pelaajia, kuten chande, tepih ja ensimmäistä kauttaan Double Itissä pelaava shed. Laajasta kokoonpanosta löytyy useita pelaajia, jotka voi huoletta lähettää kentälle taistelemaan pisteistä.

Vaikka joukkueen pelaajien yksilötaito on todella hyvällä tasolla, on Double Itin joukkuepelaaminen vielä pari astetta heikommalla pohjalla kuin Liigan kärkijoukkueilla. Joukkue joutuu usein turvautumaan juurikin henkilökohtaisiin suorituksiin ja nopeisiin ratkaisuihin pitkillä avauksilla, mikä voi pitkässä juoksussa kostautua. Double It onnistuu selvittämään tiensä pudotuspeleihin paluukaudellaan Liigassa, mutta voi olla, etteivät rahkeet riitä vielä mitalipeleihin asti. Joukkue on kuitenkin tasoltaan kärkijoukkueiden vanavedessä, joten tulevina kausina Double It voidaan hyvinkin nähdä taistelemassa mitaleista.

Mitä seurata?

Arca - Lukeutuu Liigan parhaimpiin hyökkääjiin. On joukkueensa menestymisen kannalta merkittävässä osassa, ja jos tahti säilyy samanlaisena kuin edelliskaudella, voi Arca johtaa joukkueensa todella hyviin tuloksiin myös korkeimmalla sarjatasolla. 


http://kiekkoliiga.net/assets/img/logos/164.png?1458663932

7. Anaheim Mighty Ducks

Kiekkoliigan konkarit pelaavat jo kymmenettä kautta liigassa. Muutama divarikäynti on tullut viime aikoina, mutta tämä on toista kertaa jo neljäs kausi putkeen liigassa. Jengi joka tunnetaan lähinnä kiekon mukavimpana jenginä on lähinnä saanut saavutuksia imagokyselyissä liigatasolla. Vaikkakin jengi joka kausi on parantanut peliään niin liigankin taso on koventunut viime aikoina todella paljon. Uskon heidän pääsevän playoffeihin, vieraana aloittaen.

Ankkojen siirtomarkkinat ei ole olleet kummoisia, ei uusia nimiä eikä lähtijöitä. Toki heidän peli paraneekin kausi kaudelta, mutta pystyvätkö he pitämään tasoa liigan tason kehittyessä viime vuosien kovimpiin? Ankkojen vahvuuksia on yhteispeli, aktiivuus ja materiaali. Ankat voi pelata millä kokoonpanolla tahansa rentoudella ja voivat myös voittaa kenet tahansa. Muuan Decokin kävi talviunilta pelaamassa yhden voitokkaan pelin kauden alussa.

Ankat lähtee todennäköisesti yli puoliin peleihin altavastaajana, mutta tässä heidän kokemus voi helposti viedä voiton. Heillä ei käsi tärrää paikoissa ja yhden maalin tappiossakin 5v4 masterit heittävät helposti tasoituksen. Moni varmasti kuvittelee ankkoja vieläkin yhtenä juomapisteenä runkosarjan maratoonissa, mutta moni jengi saattaa menettää pisteitä siinä. Ankat on osoittanut olevansa Liigajengi monen kauden aikana ja uskon heidän pääsevän pleijaripaikoille. 

Mitä seurata?

pelsu, sharb ja Ratakses - Tämä kolmikko on niin pitkään pelannut yhdessä, että tietävät varmasti toistensa ajatukset pelikentällä. pelsu on pitkään ollut kiekon eliittiä hyökkäyspäässä ja hänen pikkuveli sharb on varmasti valmis räjähtäviin suorituksiin tällä kaudella. Tätä veljeskaksikkoa vielä täydentämään yli 500 Kiekkoliigan alaisen ottelun ankkapaidassa saavuttanut Ratakses tietää varmasti mikä on se suunta mihkä kiekko liikkuu veljeksiltä ja he tietävät mihkä Ratakses kiekkoa siirtää. Kova kolmikko, joka voi voittaa joukkueen kuin joukkueen.

*Kirjoittanut Lupaschuk


http://kiekkoliiga.net/assets/img/logos/267.png?1458663932

8. Project One

Edelliskaudella Liigassa debytoinut Project One koki merkittäviä muutoksia offseasonilla. Välierissä Oklahoma City Thunderia vastaan pelanneesta nelikosta 50% vaihtoi maisemaa, kun joukkueensa tärkeimmäksi pelaajaksi valittu buuru vaihtoi nimimerkkinsä takaisin Retoksi ja samalla myös pelipaitansa Nightmaren sinipunaisiin. Lisäksi Rodr lähti hakemaan uutta nostetta Divariin Raversin paitaan. Hyvän debyyttikauden jälkeiset menetykset olivat varmasti vaikea paikka joukkueelle, mutta hankintojen myötä P1 lähtee jälleen taistelemaan pudotuspelipaikasta kaudella 2/16.

Project Onen merkittävin hankinta tälle liigakaudelle oli teippi, joka tehtaili kaudella 3/15 Lucky Eaglesin paidassa kiitettävät 63 pistettä Divarissa. Todellista maalintekijää voidaan hyvin sanoa Reton korvaajaksi, mutta nähtäväksi jää, pystyykö kokemattomampi maalipyssy saavuttamaan samanlaisen aseman joukkueessaan kuin 38 maalia viime kaudella iskenyt edeltäjänsä. P1 hankki riveihinsä myös suhteellisen kokemattoman puolustajan boxin. Muilta osin joukkueen kokoonpano pysyi samana ja edelliskauden tapaan niin G-piste, Thierry kuin Velakin tulevat olemaan suuressa vastuussa joukkueensa menestymisessä. 

Viime kaudella Project One onnistui selvittämään tiensä selvästi pudotuspeleihin, mutta samalla kuilu sarjan kärkijoukkueisiin oli suhteellisen syvä. Täksi kaudeksi koetut menetykset ja haasteellisempi 12 joukkueen Liiga nostavat varmasti vaikeustasoa pudotuspeleihin selviytymiseen, mutta tasaisella suorittamisella ja avainpelaajien onnistumisella P1 onnistuu jatkamaan kauttaan ratkaisupeleihin. Tie saattaa nousta tylysti pystyyn ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, mutta sitä on täysin turha murehtia vielä.

Mitä seurata?

teippi - Reton korvaajana teippi on varmasti yksi joukkueensa tärkeimmistä pelaajista. Pystyykö hyökkääjä siihen mihin edeltäjänsäkin vai jäävätkö suoritukset keskinkertaisiksi?


http://kiekkoliiga.net/assets/img/logos/436.png?1458663932

9. Avengers

Loistavan debyyttikauden Liigassa esittänyt Avengers onnistui raivaamaan tiensä jopa pronssiotteluun asti. Viidenneltä runkosarjasijalta pudotuspeleihin lähtenyt joukkue murskasi Pirut puolivälierissä yhteismaalein 4-21 ja lähti hyvällä itseluottamuksella kaatamaan ennakkosuosikki PePo:a välieriin. Joukkue onnistui kohahduttamaan yleisöä voittamalla kaksi ensimmäistä ottelua välierissä, mutta ei pystynyt lopulta realisoimaan hyvää alkua, sillä väkivahva vastustaja onnistui viemään seuraavat ottelut nimiinsä. Pronssiottelua ei valitettavasti pystytty pelaamaan monimutkaisten asianhaarojen myötä ja lopulta Johtokunta katsoi Avengersin syylliseksi pelaamattomaan otteluun. Tälle liigakaudelle Avengers ei tehnyt kuin pientä viilausta kokoonpanoonsa.

Ainoana huomattavana hankintana Avengers lisäsi kokoonpanoonsa hyökkäyspään taiturin pitsun. Edelliskaudella vielä suhteellisen nimettömät Avengers-pelaajat - ehkäpä Tenkratia ja Sydistä lukuun ottamatta - löivät läpi mainion liigakauden siivittämänä. Joukkueen muut tärkeät runkopelaajat seqe, Hara, Loren, SamiB ja Oikea onnistuivat kenties maksimaalisen hyvin debyyttikaudellaan Liigassa ja samanlaista tasoa on välttämätöntä pitää yllä myös tällä kaudella. Vahvaa joukkuepeliä esittävä Kostaja-ryhmä pystyy haastamaan jokaisen liigajoukkueen, ja todella tasainen ryhmittymä taistelee varmasti jälleen pudotuspelipaikoista.

Muihin tämän kauden liigajoukkueisiin verraten Avengersilta kuitenkin puuttuu tarvittava ratkaisuvoima, jotta pudotuspelipaikkaa voitaisiin pitää selviönä. Lisäksi jos Oikea joutuu viettämään aikaansa vielä valtion palveluksessa, heikentyy joukkueen pelaava kokoonpano vielä yhden napsun verran. Edelliskautta haasteellisemmassa Liigassa Avengers joutuu nöyrtymään pudotuspelien ulkopuolelle, kirpeästi juuri yhdeksännelle sijalle.

Mitä seurata?

Pelaajien monipuolisuus - Useat Avengersin pelaajat pystyvät mukautumaan eri rooleihin kentällä. Onko joukkueessa tällä kaudella selkeä roolitus vai nähdäänkö eri pelaajia useillakin pelipaikoilla?


http://kiekkoliiga.net/assets/img/logos/289.png?1458663932

10. HC Tyrmäys

Laskusuhdanteisesti viime liigakaudet pelanneen HC Tyrmäyksen edelliskausi oli todella heikko. Runkosarjan 21 ottelusta jo yhdeksättä peräkkäistä liigakauttaan pelaava joukkue onnistui voittamaan vain viisi, joista yhden jatkoajalla. Tie vei yhdeksänneltä runkosarjasijalta liigakarsintoihin, joissa tyrmääjät olivat kuitenkin selkeästi vahvempia kuin Caribbean - karsinnat päättyivät HCT:n eduksi suoraan kolmessa ottelussa. Tälle kaudelle Tyrmäys lähtee hakemaan parempaa sijoitusta lähes samalla kokoonpanolla; ainoastaan kip liittyi joukkueen liigakokoonpanoon uutena pelaajana.

Kokeneesta liigaryhmästä luulisi löytyvän paljon tulivoimaa, sillä jo pitkään joukkuettaan kannatellut Hjerpe tunnetaan tarkasta ja tulisesta laukauksestaan, eikä Huittisten Huimassa useita kausia pelanneelta Tanguaylta tai kokeneelta kehäraakilta Myll:ltä puutu myöskään maalintekotaitoa. Silti varsinkin viime kaudella Tyrmäyksellä oli suuria vaikeuksia iskeä tarvittavia maaleja otteluissa - Tyrmäys onnistui iskemään 21 ottelussa vain 50 maalia, mikä hyökkäystilastoissa oli aivan pohjalukemia. On myös huomattavaa, että yksi viidesosa noista maaleista tuli yhdessä ottelussa. Tällä kaudella HCT:n täytyy onnistua paremmin maalintekopaikkojen luomisessa ja niiden käyttämisessä, jotta joukkueen kohtalo ei ole edelliskauden mukainen. Joukkueen ehdoton syömähammas on muutenkin jo useita kausia ollut railakas hyökkäyspeli, jossa puolustaminen on jäänyt enemmän taka-alalle. Tällä liigakaudella Tyrmäyksen puolustuksessa toimivat sanfor, alexandra ja HKlenkki, joilta voidaan odottaa tasaisia peliesityksiä, mutta henkilökohtaista esittämistä tärkeämpää on varmasti joukkueen yhtenäinen yhteispelaaminen. Kokonaisuudessaan Tyrmäyksen taitotaso ei vastaa muiden liigajoukkueiden samaisia, mutta hyvällä yhteispelillä HCT välttää divarikarsinnat tällä kaudella.

Jotta oranssipaitaiset tyrmääjät pystyisivät havittelemaan playoff-paikkoja, tulee jokaisen pelaajan nostaa selkeästi tasoaan edelliskaudesta ja joukkuepelin tulee olla selkeästi parempaa. Varsinkin hyökkäyspäässä esimerkiksi Tanguayn tulee ottaa lisää maalintekovastuuta, jotta Hjerpen ei täydy ottaa koko joukkuetta selkäreppuunsa. Kuluvalla liigakaudella Tyrmäys onnistuu välttämään karsinnat, mutta pudotuspelit jäänevät haaveeksi - sijoitusarvioksi jää kymmenes sija.

Mitä seurata?

alexandra - Suhteellisen kokematon liigapelaaja alexandra on ennen tätä kautta pelannut kahden käden sormilla laskettavan määrän liigaotteluita. Riittääkö puolustajan rahkeet kovassa seurassa ja nouseeko vastuun määrä viime kausista? alexandra on kuitenkin tärkeässä osassa joukkueensa puolustustyöskentelyssä.

http://kiekkoliiga.net/assets/img/logos/204.png?1458663932

11. Siniviiva HT

Jälleen paluun liigakaukaloihin tekevä Siniviiva HT hankki viime kauden Divarissa hopeiset mitalit. Myös runkosarjassa sijoitus oli toinen finaalisarjan tapaan Nightmaren viedessä ykköspaikan. Yleensä deadline-päivinä pelaava kiireinen sinariryhmä luovutti omituisesti Divarin finaalisarjan kesken, mutta nousi silti suoraan korkeimmalle sarjatasolle. Joitakin kausia sitten kriisissä olleen joukkueen pelastanut wnb on saanut joukkueensa hyvään formiin ja useita kausia Kiekkoliigan alaisuudessa pelannut joukkue nähdään taas Liigassa noin vuoden tauon jälkeen. 

Siniviiva HT:n pelaajistosta löytyy useita tunnettuja pelimiehiä. Hyökkääjä Kaner iski Divarin runkosarjassa hienot tehot 34 + 48 = 82. Useimmille Voodoo Peoplesta ja Neal Chaucerista tuttu zibbi pystyy pelaamaan todella hyvin koko kentän laajuudelta. Puolustuspäässä joukkueen päävastuuhenkilö wnb toimii selkeänä stay-at-home-puolustajana. Joukkueen kokoonpanossa vaikuttavat muiden muassa myös koneongelmista kärsivä ylempi puolustaja yppe, maalintekijä Todd sekä Los Angeles Kingsistä muistettava Kuz.

Pelaajistoltaan Siniviiva HT:n voisi arvioida ylemmäskin runkosarjasijoitusten ennakoinnissa. Joukkueen epäaktiivisuus harjoituskentillä ja isojen pelirykelmien pelaaminen kerralla nostattavat ilmaan kuitenkin isoja kysymyksiä. Pystyykö SHT:n pelaajat pitämään hyvän peliotteen yllä epäaktiivisuudesta huolimatta, varsinkin liigatasolla? Nähdäänkö rangaistuksia pelaamattomista otteluista? Entä kuinka paljon ruuhkaiset dl-päivät vaikuttavat peliesityksiin? Liigassa pelejä tulisi saada oteltua paljon tasaisesemmin kuin Divarissa, eikä harjoitusotteluidenkaan pelaaminen olisi ollenkaan pahitteeksi. Nämä seikat huomioon ottaen on oletettavaa, että Siniviiva HT nähdään Liigan sarjataulukon hänniltä runkosarjan päätteeksi.

Mitä seurata?

Pelivirkeys dl-päivinä - Siniviiva HT pelannee suurimman osan peleistään dl-päivinä. Millainen pelivireys joukkueen pelaajilla on kunakin pelipäivänä? Jaksavatko pelaajat pitää hyvän tason yllä, vaikka he joutuisivatkin pelaamaan viitisen liigapeliä yhdessä illassa?


http://kiekkoliiga.net/assets/img/logos/84.png?1458663932

12. Helsingin Jokerit

Ainoa oikea lätkäjoukkue Helsingistä onnistui raivaamaan vaivoin itsensä Liigan pudotuspeleihin viime kaudella ja välttivät näin ollen niukasti myös karsintasarjan. Viisi voittoa Liigan runkosarjassa haalineen joukkueen pelitaso ei kuitenkaan riittänyt edes kiusaamaan lopulta mestaruuteen jyrännyttä PePo:a, joka vei puolivälieräsarjan suoraan lukemin 3-0. Tälle liigakaudelle Helsingin Jokereiden tilanne ei näytä ollenkaan valoisammalta - voi hyvinkin olla, että joukkue nähdään kauden päätteeksi karsintaotteluissa kohti Divaria.

Suurimpina syinä tähän voidaan mainita joukkueen viime kauden sisäisen pistepörssin ykkösen Holdenin lähteminen divarijoukkue Raversiin sekä stbk:n lähteminen. Näitä menetyksiä korvaamaan Jokerit on kuitenkin hankkinut uusia maalintekijöitä; esimerkiksi ennen paparassina tunnettu paluumuuttaja papakekki, viime kaudella Oulun Kärpissä vaikuttanut Jrn(Japezu) sekä immOt nähdään tällä kaudella HJ-paidassa. Jokerit teki myös vahvistuksen puolustuspäähän Elixyrin muodossa, joka pelaa alemman puolustajan paikkaa. Vielä on vaikea sanoa, pystyykö uudet hankinnat korvaamaan täysin menetykset, jotka vaikuttavat todella suurilta, kun otetaan huomioon tämän kauden Liigan taso.

Se on kuitenkin varmaa, että jos viime kaudella Helsingin Jokereilla oli vaikeaa Liigassa, tulee se olemaan sitä myös tällä kaudella. Joukkueen päävastuuhenkilöllä Letestulla tulee olemaan suuri haaste säilyttää Helsingin ylpeys liigatasolla niin omien suorituksiensa avulla pelikentällä kuin joukkueensa johtamisessa kentän ulkopuolella. Todennäköisesti joukkueen kohtalona on kuitenkin kauden päätteeksi Liigan runkosarjan häntäsijat ja taistelu korkeimmalla sarjatasolla säilymisestä Liigan karsintasarjassa jotakin nälkäistä divarijoukkuetta vastaan.

Mitä seurata?

Letestu - Joukkueensa pääkulmakivi. Letestulta vaaditaan Jokereiden hyökkäyksessä viime kauden tapaan vahvoja otteita, mutta hyökkääjän tulee onnistua viemään joukkuettaan yhtenäisesti eteenpäin johtamalla Jokereita viisaasti. 

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 02.04.2016 12:44
Luettu: 2270 kertaa

Kommentit
chande 02.04.2016 15:19
Double It kiittää luottamuksesta, mutta tuomitsee samalla pelaajaansa ulkonäköön kohdistuvan henkilökohtaisen hyökkäyksen.
snidi 03.04.2016 16:38
hyvä ennakko!
joninho 03.04.2016 19:39
näppärä
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.