Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Välieräennakko PePo - AVE

Pudotuspelit ovat edenneet välierä vaiheeseen ja ensimmäisessä parissa kohtaavat sarjaykkönen PePo ja sarjavitonen Avengers.

Tie välieriin


PePo:

PePo - Helsingin Jokerit 4-3
Helsingin Jokerit - PePo 3-7
PePo - Helsingin Jokerit 12-3

Avengers

Pirut - Avengers 1-5
Avengers - Pirut 7-1
Pirut - Avengers 2-9

Isät vastaan pojat?


Tässä tapauksessa PeliPoikia pystyy pitämään Isien asemassa. Maineikas joukkueura Kiekkoliigassa on vakuuttavaa ja PePo on onnistunut lunastamaan sarjan pelätyimmän vastustajan maineen. Viimeisimmän 7 kauden ajalta PePolta löytyy peräti 6 mestaruutta ja yksi kappale jämäpronssi, joten voidaan vain miettiä PePo joukkueen syvyyttä ja laajuutta sekä suoritusvarmuutta. Mainittavan arvoinen asia on myös, että koskaan PePo ei ole jäänyt ilman mitalia Kiekkoliiga taipaleellaan ja nyt on jälleen mahdollisuus varmistaa varma mitali.

Pojat ovat sitten Avengers, joille playoffit ovat joukkuehistoriansa ensimmäiset. Avengerssit rankattiin Liigan tulokasjoukkueista korkeimmalle ja odotetusti he myös lunastivat odotukset. Joukkueessa pelaa kokeneita partoja ja nuoria keltanokkia laidasta laitaan. Avengerseilla on erittäin vakuuttava sarjavoitto Piruista josta varmasti irtoaa tärkeää boostia seuraavaan sarjaan. Vielä puolivälierissä Kiekkoliigan elävä legenda Tenkrat ei pelannut mutta joko välieriin herraa nähtäisiin kaukalossa?

Joukkueiden väliset runkosarjapelit päättyivät maalieroon 12-1, jossa PePo otti kaksi kertaa kotikentällään 4-0 voiton ja kerran vieraskaukalossa 1-4 pisteryöstön. Nyt onkin Avengerssien paikka osoittaa, että minkä takia he ovat tämän kauden mitalipeleissä. Avengers on sarjaan lähtiessä selvä underdog mutta heidän kokoonpano materiaalinsa pystyy ihmeisiinkin hyvän päivän sattuessa kohdalle.

PePo - vain mestaruus kelpaa


Luonnollisesti. Suveerenijoukkue on erittäin hankala vastustaja ihan kenelle tahansa. Heidän joukkuepelinsä on silmiä hivelevää ja materiaali parasta A-luokkaa. Tällä kaudella heillä on lisäksi mahdollisuus nousta Liigan kärkipaikalle kultamitaleillansa. Tasoissa ovat nykyään Nightmaren kanssa ja tämän kauden päätteeksi PePo voi olla ainut joukkue, jolta löytyy seitsemän mestaruutta. Katsojatkin odottavat PePolta vain ja ainoastaan mestaruutta ja välierissä tippuminen olisi erittäin iso pettymys varmasti joukkueelle itsellekin. Hyökkäyskaksikko miktok-peipi hoitaneen tämän sarjan kokonaan, ellei Joska innostu taas pelaamaan, luultavasti löytyneen katsomosta silti. Pakkeina ovat perinteiset tukipilarit hari - Naappi joita on kehuttu todella runsaissa ennakoissa maasta taivaisiin. Jokainen varmasti tietävät herrat ja heidän pelitapansa, joten jätetäänpä heidät vaan varjoon ettei tule liikaa toistettua itseä.

Jokainen PeliPoikien joukkueesta pystyy tekemään maaleja tilanteesta riippumatta ja se on erittäin iso etu verrattuna esimerkiksi vastustajaan. Luulenpa, että tässä pudotuspelisarjassa PePo onnistuu voittamaan sarjan hyökkäämällä eikä niinkään puolustamalla kuin joukkueen tapoihin kuuluu. Odotettavissa on luultavasti hyökkäysharjoitus finaalipelejä varten, sillä uskon PePon menevän jatkoon sarjasta selkeänä suosikkina.

Avengers - kauden parasta peliä nyt!


Runkosarja kohtaamiset 0-3 turpaan ja vain yksi tehty maali. Nyt joukkueen täytyy onnistua jokaisessa ottelussa täydellisesti mikäli haluavat horjuttaa PePon asemaa. Pirut-sarja näytti mihin Avengers parhaimillaan pystyy ja puolivälierä olikin heidän osaltaan täyttä dominanssia. Liigan tulokasjoukkue yltää heti debyyttikaudellaan mitalipeleihin mutta mitali ei ole varma jos välieräsarjasta lähtevät tappio niskassa. Joukkueesta löytyy erittäin paljon potentiaalia ja varsinkin hyökkäyksessä natsi tykkää väläytellä taitojaan säännöllisesti. Itse joukkueella ei löydy juurikaan kokemusta playoffeista mutta kaksikolla Sydis - Tenkrat löytyy sitä sitten "hiukan" enemmän. Sydis lienee aloittavassa kokoonpanossa mutta Tenkrat on kysymysmerkki, että löytyykö kentältä. Toki Tenkratille löytyy myös paljon korvaavia pelaajia joten Avengerssilla ei ole tämän puolesta mitään hätää.

Erityisesti haluan nostaa joukkueesta esiin hyökkääjä seqen. Paljon maskityötä tekevä hyökkääjä onnistuu usein hakkaamaan maalivahdin irtokiekkoja sisään mutta tämän lisäksi seqe osaa laukoa hieman yllättämmistäkin paikoista maaleja. PePon puolustajien kannattaa pitää seqen kuviot mielessä. Avengers lähtee sarjaan todellisena altavastaajana ja heillä ei ole mitään muuta kuin voitettavaa. Sarjasta jatkoon meneminen olisi yllätys mutta epätodennäköinen. Kaikkien palasten täytyy loksahtaa kohdalleen.

Arvio


Uskon, että tästä tulee yhden joukkueen näytös. Avengerssien ainut mahdollisuus horjuttaa PePon asemaa on täydellinen onnistuminen vastahyökkäyksistä sillä PePo tulee hallitsemaan pelivälinettä. Virheisiin ei ole Avengerssilla varaa ja PePon rutiinisuorittaminen tulee kantamaan pitkälle. Sarja 3-0 PePolle.

Kirjoittanut: Spears
Julkaistu 28.02.2016 17:14
Luettu: 1686 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.