Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divari: Välieräennakko NM - CRBNightmare – Caribbean


Kiekkoliigan Divarin puolivälierissä nähtiin yksi pieneksi yllätykseksi laskettava lopputulos, kun runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Caribbean päihitti runkosarjakolmosen Kauniit ja Rohkeat viiden ottelun sarjassa. Tasaisessa sarjassa nähtiin kaksi jatkoaikaa, ja jälkimmäisessä hienoinen ennakkosuosikki KjR oli jo yhden maalin päässä jatkopaikasta. Caribbean kuitenkin onnistui kääntämään ottelun edukseen, ja ratkaisevassa viidennessä ottelussa karibialaiset sinetöivät välieräpaikan maiq:n hattutempun siivittämänä. Välierissä vastuksen taso nousee vielä pari napsua ylemmäs, kun ylivoimainen runkosarjavoittaja Nightmare asettuu kentän toiselle puolelle.

Nightmare eteni puolivälieristä odotetusti suoraan kolmessa ottelussa jatkoon. Ehkäpä hieman löysin rantein ottelusarjaan Clownsia vastaan lähtenyt painajaisryhmä joutui viimeisessä ottelussa hakemaan ratkaisevan voiton jatkoajalta, mutta lopulta onnistui hoitamaan sarjan nimiinsä puhtaasti. Hienosti mukana pysytellyt Clowns ei antanut ottelujen revetä liitoksistaan – ensimmäisen ottelun ensimmäisen erän jälkeen NM joutui turvautumaan maalitykki Jebsun apuun, joka aloitti ottelun popcorn-osastolta. Samaan ylimielisyyteen ei ehkä ole varaa Caribbeania vastaan.

Nightmare ennakkosuosikkina ottelusarjassa


Kotiedun kanssa välieriin lähtevä Nightmare on pelannut tällä kaudella 28 ottelua, joista ainoastaan kolmessa joukkue on lähtenyt hallista tappio niskassaan. Niin hyökkäys- kuin puolustustilastojenkin ylivoimaisen ykkösen Divarimestaruuden voisi tällä kaudella estää vain ihme, sillä joukkueen materiaalietu muihin divarijoukkueisiin nähden on selkeä.

Järkyttävät määrät niin alasarjojen kuin Liigankin pistepörssejä nimiinsä vienyt Jebsu on joukkueensa ehdoton ykköstähti, vaikka jokainen Nightmaren runkopelaajista on niittänyt mainetta kiekkoscenessä. 22:n pisteen erolla Divarin pistepörssin voittanut hyökkääjä onnistui kirjaamaan puolivälierissä tehot 3+7 = 10 ja on tällä hetkellä perässä runkosarjan pistekeskiarvoaan yli pisteen verran, mikä kertoo jo paljon. Hyökkäyksessä Jebsun rinnalla viilettävät toinen Nightmare-legenda Darp sekä parina viime kautena kovia pistemääriä HC TeamJoukkueessa nakutellut Moses. Legendaarisen joukkueen hyökkäys on murhaavaa, sillä jokainen joukkueen pelaajista pystyy pitämään kiekon lavassaan vaikeissakin tilanteissa ja murtautumaan ahtaista paikoista hyville maalintekotonteille. Ratkaisuvoimaa löytyy koko kentän leveydeltä – tämän kauden työnjaossa Jebsu on jaellut millintarkkoja syöttöjä, kun Darp on nakutellut paikoista sisään kovalla prosentilla. Pudotuspeleissä kahdessa ottelussa esiintynyt Moses iski viisi maalia ja johtaa tällä hetkellä joukkueensa sisäistä maalipörssiä kolmen pudotuspeliottelun jälkeen.

Yhtenäisessä joukkueessa puolustuspään mestarointi on ylemmän puolustajan joninhon ja Jenbb:n käsissä. Huikeat 91 pistettä runkosarjassa tehtaillut joninho on värikkäällä urallaan edustanut useitakin joukkueita, mutta Nightmaren paidassa puolustaja tulee varmasti niittämään hyviä tuloksia, jos pelaajasopimus pysyy raukeamattomana. Divarin parhaan puolustuksen alimpana lenkkinä toimii Jenbb, joka keskittyy oman pään siivoamiseen ennemmin kuin oman pistetilin kartuttamiseen. Runkosarjassa puolustaja onnistui kuitenkin häkittämään kahdesti – pudotuspeleissä kuparisen rikkoutuminen onkin eri asia. Divarissa Nightmare ei ole joutunut puolustuskannalle kovinkaan usein ja odotettavasti myös Caribbeania vastaan kiekon nähdään pyörivän enimmäkseen hyökkäyspäässä.

Caribbean vaikean tehtävän edessä


Vahvan puolivälieräsarjan Kauniita ja Rohkeita vastaan otellut Caribbean lähtee selkeänä altavastaajana haastamaan runkosarjaykköstä. Joukkueesta löytyy kuitenkin ratkaisuvoimaa, jolla underdog-joukkueen on mahdollista selvitä todella vaikeasta tehtävästä.

Oletettavasti neljällä pelaajalla välierissä operoivan joukkueen hyökkäystyöskentely oli prosenteissa laskettuna Divarin kolmanneksi tehokkainta. Joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi voidaan nimittää hyökkääjä zuper, joka iski runkosarjassa ainoastaan kahdeksassa ottelussa 32 pistettä. Hyvin puolustavaa Kauniita ja Rohkeita vastaan zuper onnistui keräämään kymmenen tehopistettä ollen joukkueensa tasaisesti suorittaneessa pelaajistossa tehokkain pelimies. zuperin hyökkäysparina toimii välierissä hyvin varmasti maiq, joka onnistui iskemään limpun KjR:n häkkiin kuudesti, mikä oli paras tulos koko joukkueesta. Myös maiq:lta löytyy vain kakkos- ja ykkösdivarikokemusta, mutta kenties ensi kaudella tämä tosiseikka vaihtuu.

Iloisesti ja rohkeasti hyökkäävän Caribbeanin pelitapa keskittyy suurimmilta osin kolmen pelaajan tekemiseen hyökkäyspäässä, kun zuper, maiq ja ylempi puolustaja raiq tekevät taikojaan vastustajan kenttäpäädyssä. Niin ikään vain alemmilla sarjatasoilla Kiekkoliigassa vaikuttanut raiq pystyy tahdittamaan joukkueensa peliä varsinkin hyökkäykseenlähdöissä. Joukkueen hyökkäävä pelitapa kuitenkin näkyi kielteisesti runkosarjassa, kun katsotaan Caribbeanin työskentelytuloksia puolustuspäässä; joukkue päästi kahdeksanneksi eniten maaleja, yhteensä 90, joka oli yli kaksi kertaa enemmän kuin tulevan vastustajansa lukema. Pudotuspelikokoonpanosta ainoana liigakokemusta omaavan AwUn tuleekin onnistua puolustuksen kapellimestarina organisoimaan Caribbeanin puolustus vielä pari tasoa paremmaksi, jotta Nightmare voitaisiin kaataa.

Ratkaisun paikat


Tasaisessa puolivälieräsarjassa Caribbean onnistui pitämään vastustajansa maalihanat kiitettävästi kiinni kurinalaisella puolustustyöskentelyllä. Välierissä joukkue ei saa lähteä haastamaan Nightmarea hakemalla kiekonhallintaa itselleen, vaan odottamalla iskun paikkoja verisesti taistellen jokaisesta kiekosta omalla puolustuskolmanneksella. Tiukka keskialueen träppi ja höntyilemätön puolustustyöskentely voi tuoda hyviä tuloksia, sillä joukkueen taitavat pelaajat osaavat kääntää pelin nopeasti hyökkäyssuuntaan ja kiekon hyville maalintekopaikoille. Caribbeanin osalta tärkeimmät seikat välieräsarjassa ovat siis kärsivällisyys ja kurinalaisuus.

Paremmalla materiaalilla ja selkeästi kokeneemmalla ryhmittymällä eteenpäin porskuttavan Nightmaren finaalipaikan voi estää turha ylimielisyys ja höntsäävä mieliala. Puolivälierissä joukkue onnistui ottamaan sen mikä moninkertaiselle liigamitalisteille kuuluikin, mutta lähes puolivaloilla otteluissa operoinut joukkue joutui tiukkoihinkin paikkoihin vastustajansa taistellessa suurella sydämellä. Caribbeania vastaan uinahtelut tai löysä peliote ei ole sallittavaa, sillä Karibian ihmeet pystyvät rankaisemaan, jos heille liikaa tilaa antaa.

Mitä seurata?


Nightmaren asenne - Ehdottomasti yksi sarjan tärkeimmistä tekijöistä. Jos Nightmare ei anna kaikkeaan heti alussa, tulee Caribbeanin nopeasti iskeä vapautuviin maalipaikkoihin. Seuraa siis sarjan alkuminuutteja – kummalla joukkueella taistelutahto on paremmalla tasolla?

zuper - Joukkueensa tärkein pelaaja. On paljonvartijana hyökkäyspään työskentelyssä, mutta karvaaminen ja vastustajan nopeiden hyökkäykseenlähtöjen estäminen ovat myös korkealla tasolla. Onnistuuko zuper viemään joukkueensa todella vaikeasta sarjasta loppuotteluihin asti?

Osa-alueiden vertailu


Hyökkäys
Nightmare
Caribbean

Puolustus
Nightmare
Caribbean

Joukkuepeli
Nightmare
Caribbean

Kokemus
Nightmare
Caribbean

Henkinen tasapaino
Nightmare
Caribbean

Arvio


Caribbean onnistuu taistelemaan ottelusarjassa yhden otteluvoiton, mutta lopulta Nightmare menee menojaan loppuotteluihin. Nightmare jatkoon otteluvoitoin 3-1, maalieron ollessa 19-9

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 25.02.2016 16:46
Luettu: 1828 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.