Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Ennakkokatsaus Divarin puolivälieriinAjanpuutteen vuoksi Divarin puolivälieräkamppailuista ei saatu kattavia ennakoita erikseen jokaisesta parista. Pahoittelut tästä. Jotta Divari ei kuitenkaan jäisi täysin huomiotta, on kokonaiskatsaus kaikista playoff-pareista paikallaan. Välieräpareista on luvassa niin Liigan kuin Divarinkin puolella kokonaisvaltaiset playoff-ennakot. Tässä kirjoituksessa käydään läpi jokaisen Divarin puolivälieräparin tärkeimmät ennakkoasetelmat.Nightmare – Clowns


Divarin runkosarjan ykkösen ja kahdeksanneksi sijoittuneen joukkueen välisessä pudotuspelisarjassa on selkeä ennakkosuosikki – 13-kertainen liigamitalisti Nightmare. Ainoastaan kolme tappiota runkosarjan aikana kärsinyt painajaisjoukkue kahmi 25:sta pelistä 66 pistettä voittaen sarjan ylivoimaisesti kolmentoista pisteen erolla seuraavaan. Aivan omille luvuilleen laukaisutilastoissa yltänyt Nightmare laukoi keskimääräisesti yli 20 kertaa pelissä ja noin joka viides kuti löysi määränpäänsä. Myös puolustuspäässä jälleen paluun Kiekkoliiga-kentille tehnyt ryhmä kunnostautui Divarin joukkueista parhaiten päästäen vain 1,72-keskiarvolla per peli kiekon oman maalivahtinsa taakse.

Tuulimyllyä vastaan taistelemaan lähtevä Clowns ylsi ensimmäisellä kaudellaan pudotuspeleihin asti selvällä kymmenen pisteen kaulalla. Vahvan alkukauden pelanneen joukkueen tahti heikkeni runkosarjan loppua kohti, ja kenties epäaktiivisuus liigakentillä oli suurin syy peliesityksien huononemiseen. Clowns joutui viimeisenä dl-päivänä hankalan tilanteen eteen, kun pelaamattomia pelejä oli jopa kuusi kappaletta; noista otteluista pisteitä kertyi lopulta kuitenkin yhdeksän kappaletta pelaamattomien ottelujen selvittelyn jälkeen. Niin hyökkäys- kuin puolustustilastoissa joukkue jäi tulevasta vastustajastaan jälkeen. Huomioitavaa kuitenkin on, että 291:lla laukauksella 85 maalia tehneen Clownsin maalintekoprosentti oli hiukan parempi kuin Nightmaren, joten maalintekovoimaa löytyy myös pelleryhmän pelaajistosta.

Dream Teams

Nightmare: Jebsu – Darp – joninho – Jenbb
Clowns: huge – Bastian – speak(Doyle) – Mäki

Ratkaisun paikat

Liigan kärkitason joukkueella otteluun lähtevällä Nightmarella on selkeä materiaali- ja kokemuksellinen etu puolivälieräsarjassa. Ainoastaan karmaisevalla epäonnistumisella puolivälieristä jatkoon selviää Clowns, joka hävisi molemmat runkosarjakohtaamiset maalierolla 13-6. Jotta Clowns pystyisi aiheuttamaan sydämentykytyksiä vastustajalleen, tulee joukkueen puolustaa omaa aluettaan häikäisevän tarkasti ja luottaa vastahyökkäyksien voimaan. Kaikki muut pelitaktiikat saattavat päättyä rumiin lukemiin Nightmaren hyväksi.

Mitä seurata?

Jebsu - Kiekkoliigan historian parhaimpiin pelaajiin kuuluva hyökkääjä palasi muutaman kauden Pirut- ja PePo-pestin jälkeen kotoisaan Nightmaren pelipaitaan ja johdattaa joukkuetta takaisin ylimmälle sarjatasolle. Kommenttiboksiin voitkin veikata tähtihyökkääjän tehotilastot puolivälieräparista; oma arvioni on 7+11. Oikein osuneelle kirjoittaja lupaa pelimerkin!

huge - Vähäisellä Kiekkoliigakokemuksella varustautunut hyökkääjä iski hienot tehot tämän kauden Divarissa, 25+37 ja pelaa itseään tunnetuksi Kiekkoliigassa. Vaikka puolivälierissä tulos ei olisikaan toivottua, on huge pelannut todella hyvän kauden Divarissa.

Arvio

Clowns ei pysty kiusaamaan Nightmarea, vaan sarja kääntyy suoraan kolmessa ottelussa runkosarjaykkösen eduksi. Nightmare jatkoon 3-0, maalieron ollessa 20-4.Siniviiva HT – Oulun Kärpät


DL-päiväpainotteisesti runkosarjan pelannut Siniviiva HT päätti runkopelinsä kahdeksan ottelun voittoputkeen, kun otetaan huomioon myös luovutusvoittoina saadut päänahat. Viimeisistä 12:sta ottelusta joukkue menetti vain kolme pistettä Mensa Club Finlandille ja nosti itsensä runkosarjan toiselle sijalle. Nightmaren tapaan SHT:n hyökkäys oli raudanlujaa, mutta toisaalta puolustustyöskentelyyn jäi hieman parantamisen varaa – joukkue päästi yli 2,5-keskiarvolla maaleja per peli. Tällä tuloksella liikeni kuitenkin nelossija puolustustilastoissa, mikä on tietenkin kelvollinen suoritus.

Clownsin tapaan Oulun Kärpät eteni heti ensimmäisellä divarikaudellaan pudotuspeleihin. Joukkue koostuu suhteellisen kokemattomista pelaajista, mutta esimerkiksi illmac tuo Kärpille arvokasta kokemusta yli sadalla liigaottelullaan. Joukkue päätti runkosarjansa kehnosti yhdellä voitolla viidestä viimeisestä pelistä, mutta erittäin hyvä alkukausi loi riittävän pohjan pudotuspelipaikalle. Puolivälierissä oululaisten tulee parantaa maalintekoprosenttiaan, sillä kiitettävästä määrästä laukauksia vain 19,7% johti maaleihin.

Dream Teams

Siniviiva HT - Kaner – Todd – zibbi(yppe) – wnb
Oulun Kärpät - Japezu – illmac – ghost – Tommi

Ratkaisun paikat

Vaikka joukkueiden välillä runkosarjassa olikin 17 pistettä, on puolivälieräparissa mahdollisuus yllätykselle. Arvostettavasti eri kokoonpanoilla aktiivisesti pelannut Oulun Kärpät sai runkosarjapelinsä pelattua jo pari viikkoa ennen deadlinea, pääasiassa sen takia, että joukkue ei pelannut vain kun täsmälleen oikeat pelaajat olivat paikalla. Tämä näkyi kuitenkin selvästi otteluiden runsasmaalisuutena. Puolivälieriin Kärpät on varmasti valmistautunut hyvin ja saanee parhaat pelaajansa kentälle. Yhtenäinen joukkuepeli ja avainpelaajien onnistuminen voi siivittää Kärpät yllätykseen puolivälierissä.

Kotiedun kanssa sarjaan lähtevää Siniviivaa ennustettiin jopa runkosarjan mestaruuteen, mutta Nightmaren mennessä menojaan oli sinivalkoisten tyytyminen seuraavaan tilaan. Playoffeissa joukkueen ainoana tavoitteena on varmasti loppuottelut ja sitä kautta hyvät asetelmat liigakarsintoja ajatellen. Joukkueen päävastuuhenkilö wnb on ainoa pelaaja, jolla ei SHT:n rosterista vielä ole liigakokemusta, mikä kertoo jo paljon tämän sarjan ennakkoasetelmista. Jos Siniviiva HT lähtee sarjaan vastustajaansa kunnioittaen eikä ota välieräpaikkaa itsestään selvyytenä, on ennakkosuosikki selkeästi vahvoilla sarjan ylivoimaiseen voittoon.

Mitä seurata?

Kaner - SHT:n ykköshyökkääjä sijoittui Divarin pistepörssissä Nightmare-kolmikon ja Arcan taakse viidenneksi 82:lla pisteellä. Yli 3,5:n pisteen keskiarvolla operoinut Kaner tulee olemaan vaikea pideltävä Kärppä-puolustukselle.

Japezu - Oulun Kärppien päävastuuhenkilö pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Joukkueensa sisäisen pistepörssin voittajan täytyy illmacin kanssa onnistua vielä pari astetta paremmin kuin runkosarjassa, mikä voi hyvinkin olla mahdollista, kun pelataan kauden tärkeimpiä pelejä.

Arvio

Oulun Kärpät saa puristettua voiton joko ensimmäisestä tai toisesta ottelusta, mutta lopulta SHT menee menojaan. Siniviiva HT välieriin voitoin 3-1, maalieron ollessa 18-8.Kauniit ja Rohkeat – Caribbean


Lopulta kolmannelle sijalle runkosarjan jälkimaininkien jälkeen sijoittunut Kauniit ja Rohkeat lähtee hienoisena ennakkosuosikkina puolivälieräsarjaan Caribbeania vastaan. Runkosarjassa KjR kerrytti pistetiliään vakuuttavaan tahtiin ja esimerkiksi kauden keskivaiheilla joukkueen pisteputki kasvoi 15 ottelun pituiseksi. Kaunarit lähti kauteen vahvalla miehityksellä, kun viime kauteen lopettaneen Huittisten Huiman taiturit Lucci ja LoiB vaihtoivat peliasut pinkinpuhuviin paitoihin. Vahvistuksien myötä joukkueen muut pelaajat onnistuivat myös kohottamaan selkeästi tasoaan tälle kaudelle. Rohkeiden ainoa ylempi puolustaja Lupaschuk nautti vastuusta ja tehoili itsensä pistepörssin sijalle 15. joukkueen parhaimmalla p/ott-keskiarvolla ja ylivoimaisesti korkeimmalla +/--tilastolla.

Välillä karkeistakin kommenteista tunnetut Caribbean-pelaajat pelasivat ailahtelevan kauden. Suhteellisen vahvan alkukauden jälkeen joukkue vajosi kuuden ottelun tappioputkeen, mutta viimeisistä kahdeksasta ottelusta hankitut 19 pistettä nostivat karibialaiset runkosarjan kuudennelle sijalle. Joukkueen selkeisiin vahvuuksiin kuuluu tehokas hyökkäyspeli, jossa tahtipuikkoa heiluttelee sisäisen pistepörssin kärki raiq. Tulivoimaa löytyy toki koko miehistöltä, mutta samalla puolustuspään työskentely jäi runkosarjassa vähemmälle arvolle. Hyökkäystilastoissa Caribbean oli hienoisesti vahvempi kuin tuleva puolivälierävastuksensa, mutta selkeä ero tuli esiin joukkueiden puolustuksissa, kun KjR päästi jopa 35 maalia vähemmän kuin Caribbean.

Dream Teams

Kauniit ja Rohkeat - Typho – zälä/Lucci – Lupaschuk – snidi
Caribbean - raiq – zuper – maiq – AwU

Ratkaisun paikat

Kauniiden ja Rohkeiden ja Caribbeanin välisessä pudotuspelisarjassa suurin huomio kiinnittyy siihen, pystyykö viimeeksi mainitun hyökkäyspeli murtautumaan KjR:n tiukan keskialueen sumpun läpi. Välillä ärsyttävän hyvin omaa aluettaan ja keskisektoria puolustava Kauniit ja Rohkeat voi onnistuessaan lyödä vastustajansa peli-ilon maanrakoon tiukalla puolustuspelillään. Kun joukkueesta löytyy Typhon kaltaisia maalintekijöitä, tulee Caribbeanilla olemaan hikiset paikat tarvittavien maalien tekemiseen – varsinkin, kun runkosarjan perusteella omissa tulee soimaan ainakin jossain määrin sarjan aikana.

Tässä parissa jokaisen ottelun ensimmäisen täysosuman hankkinut joukkue saa selkeän etulyöntiaseman. Caribbeanin onnistuessa iskemään ensimmäisen maalin, täytyy KjR:n avata peliään ja hakea aktiivisemmin ja rohkeammin tasoitusosumaa. Toisaalta Kaunareiden iskiessä ensimmäisen maalin voi Caribbean helposti turhautua vastustajansa hyvään puolustukseen.

Mitä seurata?

Lupaschuk - Joukkueensa ylempänä puolustajana Lupaschuk on paljonvartijana Kaunareiden peliesityksissä. Vahvasti sujunut runkosarja antaa viitteitä myös hyvistä suorituksista pudotuspeleissä, jossa puolustajalla on tärkeä osa kokonaisvaltaisen joukkuepelin tahdittajana.

raiq - Hyökkääjältä vaaditaan erinomaisia peliesityksiä Kauniita ja Rohkeita vastaan. Caribbean tuskin lähtee sarjaan puolustamaan, vaan rohkeasti haastamaan vastustajansa tiukkaa joukkuepuolustusta. Maaleja täytyy syntyä runkosarjan tapaan.

Ensimmäisen maalin merkitys - Kumpi joukkueista onnistuu rikkomaan kuparisen ensimmäisenä sarjan otteluissa? Kuinka useasti ensimmäisen iskun antanut joukkue vie koko ottelun?

Arvio

Tasaisessa pudotuspelisarjassa edetään viidenteen otteluun. Ratkaisevan pelin voittaa tällä kertaa paremman puolustuksen omaava joukkue - Kauniit ja Rohkeat jatkoon otteluvoitoin 3-2, maalieron ollessa 15-17.Double It – Mensa Club Finland


Lähes yhtä tasaisesti runkosarjassa pelanneet Double It ja Mensa Club Finland ottavat puolivälierissä oikeutetusti yhteen, kun joukkueiden välillä oli vain yksi piste runkopelien jälkeen. Joukkueet ovatkin jo aloittaneet sarjansa, ja otteluvoitot ovat tasan 1-1. Dl-päivänä sunnuntaina joukkueet pelaavat vielä sarjan loppuun tiukan asetelman siivittämänä.

Molemmat joukkueet pelasivat runkosarjassa tiiviillä kokoonpanolla. Double It lopetti runkosarjapelinsä hyvin, sillä viimeisistä kymmenestä ottelusta joukkue jäi vain kerran pisteittä. Mensa Club Finland sen sijaan pelasi runkosarjan keskivaiheilla pitkän voittoputken, 10 ottelua, mutta päätti runkosarjansa kolmen ottelun tappioputkeen ja putosi kotietuun oikeuttavien sijojen ulkopuolelle. Runkosarjanelosen Double Itin peli perustuu pääosin Arcan dominoivaan tehoiluun ja Liigassakin lähes 100 ottelua pelanneen Muurin puolustuspään työskentelyyn. Eliittiliigasta Kiekkoliigaan siirtyneen Mensa Club Finlandin pelitapa sen sijaan on selkeästi yhtenäisempi – hyökkäyspari peak – Dumpe on pelottavan vahva mille tahansa joukkueelle ja laajassa puolustuspelaajien rosterissa Samila ja Nico ottanevat päävastuun puolivälierissä.

Dream Teams

Double It - Arca – chande – tepih – Muuri
Mensa Club Finland - peak – Dumpe – Nico – Samila

Ratkaisun paikat

Etukäteen hieman vahvemmalla puolustuspelillä orientoitunut Mensa Club Finlandin täytyy onnistua pitämään Divarin pistepörssin kakkosen Arcan tykki aisoissa. Lähes neljän pisteen keskiarvolla runkosarjassa operoinut Arca on joukkueensa tärkein pelaaja ja tulee varmasti vastaamaan pudotuspeleissäkin suurimmasta osasta Double Itin maaleista.
Mensa Club Finlandin hyökkääjäpari peak – Dumpe on kokonaisuutena hieman vahvempi kuin vastustajansa vastaava hyökkäyspari Arca – chande. Tasaisella suorittamisella tässä otteluparissa saatetaan nähdä ainoa heikommin runkosarjassa sijoittuneen joukkueen sarjavoitto.

Mitä seurata?

Arca - Luonnollinen valinta seurantaosioon. Huimat tehot Divarin runkosarjassa nakutelleelta hyökkääjältä vaaditaan samanlaista työskentelyä myös ratkaisevissa puolivälieräotteluissa sunnuntaina.

MCF:n joukkuepeli - Laadukkaampaa yhteispeliä esittävien älyköiden täytyy luottaa vahvaan joukkuepeliinsä. Yhdenkään pelaajan ei tule lähteä sooloilemaan kesken sarjan, jotteivät Double Itin tehokkaat pelaajat pääse helppoihin vetopaikkoihin.

Arvio

Tasaisesti alkanut puolivälieräsarja myös päättyy tasaisissa merkeissä. Ennustus on sama kuin edellisessä ennakossa; paremman joukkuepuolustuksen omaava joukkue jatkaa välieriin. Mensa Club Finland jatkoon otteluvoitoin 2-3, maalieron ollessa 8-9.

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 21.02.2016 15:16
Luettu: 1399 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.