Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko OKC - P1Oklahoma City Thunder – Project One


Odotusarvoltaan tulisimmassa puolivälieräsarjassa kohtaavat runkosarjakakkonen Oklahoma City Thunder ja -seiska Project One. Huikeaan voittoputkeen runkosarjansa päättänyt OKC voitti viimeiset 12 otteluaan maalierolla 58 – 32, ja ilman heikkoa alkukautta joukkue olisi taistellut tosissaan runkosarjavoitosta. Viime kaudella pronssimitalit kauloihinsa pujottaneet OKC-pelurit lähtevät nyt hakemaan kirkastusta palkinnoilleen paremmista asetelmista kuin edelliskaudella.

Myös Project One saalisti viime kaudelta pronssiset mitalit, tosin sarjatasoa alempaa. Viidellä pisteellä Divarin runkosarjan nimiinsä vienyt joukkue joutui alistumaan tällä kaudella pirteästi Liigassa pelanneelle Avengersille välierissä, mutta onnistui kairaamaan pronssiottelun voiton suurilukuisessa ottelussa kolmatta nousijaa, Helsingin Jokereita vastaan. Vähimmäistavoite tällä kaudella on nyt saavutettu, mutta P1 halajaa varmasti päänahkaa OKC:sta puolivälierissä.

Runkosarjan ottelu 7.2.2016 Project Onen ja Oklahoma City Thunderin välillä puhutteli koko Kiekkoliigaa ottelussa tapahtuneiden käänteiden vuoksi – ottelun kommenttiboksiin sateli lähemmäs 80 kommenttia ja tunteet todella kuohusivat. Jo tuolloin spekuloitiin tilannetta, jossa kyseiset joukkueet kohtaisivat pudotuspeleissä, ja kuinka ollakaan, juuri näin tapahtuu. Kuin kohtalon oikusta saamme todistaa OKC:n ja P1:n välistä pudotuspelisarjaa ensi sunnuntaina noin klo 21. Spearsin sanoin: ”Se sarja on PAKKO nähä :D”

Tilastoja

Runkosarjaottelut (voitotja. voitottasapelittappiotja. tappiot)
OKC - 13114 - 2
P1 - 720102

Tämän kauden kohtaamiset
Oklahoma City Thunder – Project One 2-3 ja.
Project One - Oklahoma City Thunder 3-4
Project One - Oklahoma City Thunder 1-2

Runkosarjan tehokkaimmat pelaajat
OKC Nash 23 + 38 = 61 +20
P1 buuru 38 + 15 = 53 +3

Oklahoma City Thunder – matkalla finaaleihin?


Viime kaudella OKC oli jo voiton päässä loppuotteluista, mutta lopulta mestaruuden jälleen pokannut PePo osoitti vahvuutensa ja tuli rinnalle ja ohi. Tämän kauden runkosarjassa koripalloilijat ovat osoittaneet, että ainoa tavoite kuluvalla kaudella on kultamitali.

Runkosarjan aikana joukkue teki oikeita muutoksia peliinsä. Heti ensimmäisestä kovatasoisesta ottelusta OKC haki PePo:n päänahan lukemin 3-5, mutta seuraavaa voittoa Liigassa saatiin odottaa kolmisen viikkoa ja 7 ottelua. Lopulta kokoonpano Spliff – Nash – Huima – jlo osoittautui toimivimmaksi yhdistelmäksi ja pisteitä alkoi ropisemaan roppakaupalla. Vasta toista kauttaan Liigassa pelaava Spliff on sarjan parhaimpia maalintekijöitä, mutta peliälynsä myötä kokonaisvaltainen pelaaminen on erittäin hyvällä tasolla. Samaa voidaan sanoa tutkapari Nashista, joka pelaa ensimmäistä täyttä kauttansa liigatasolla. Molemmat hyökkääjät löytyvät runkosarjan pistepörssin kärjen tuntumasta – lisäksi Spliff kirjautti itselleen sarjan parhaan p/ott-saldon pelaajista, jotka ovat pelanneet vähintään 5 ottelua.

Pelottavan vahvan hyökkäyskaluston lisäksi tulivoimaa löytyy pakkiparistakin. Alempi puolustaja jlo tilastoi itselleen 33 pistettä mestaroiden joukkueensa puolustusta niin, että OKC päästi jaetusti kolmanneksi vähiten maaleja Liigassa. Ylempänä häärivä Huima toi vaadittavaa nopeutta joukkueensa kiekon ylöstuontiin, mikä näkyi lopulta erittäin hyvinä tuloksina loppukauden otteissa.

Pelillisesti erittäin tasapainoinen OKC-ryhmä puolustaa ja hyökkää joukkueena. Jokaiselta pelaajalta löytyy avuja niin hyökkäys- kuin puolustuspäähän, mikä tekee joukkueesta vaikeasti kaadettavan. Siltikin jokaisella pelaajalla on omat vahvuus- ja erikoisalueensa, mikä lisää entisestään ryhmän yllätyksellisyyttä ja vaikeasti pysäytettävää hyökkäyspeliä. Oklahoman pelaajistosta löytyy kuitenkin sellaista temperamenttia, joka voi kääntyä joukkuetta vastaan ahdistavissa tilanteissa – tappioiden hyväksyminen ja rauhallisena pysyminen on vielä hieman lastenkengissä.

Project One ärsytettynä puolivälieriin


Runkosarjaottelussa tulevaa puolivälierävastustajaansa vastaan Project One tunsi kokeneensa selvää vääryyttä. Joukkueen ensimmäisissä liigaplayoffeissa debytanteilla onkin paras mahdollinen tilaisuus kostaa runkosarjatapahtumat viemällä sarja omiin nimiinsä. Toivottavasti tämä ei kuitenkaan tapahtuisi epärehellisen pelin avulla, vaan korkeatasoisen pelaamisen myötä.

Toisin kuin vastustajallaan, Project Onen maalinteko on todella suurilta osin yhden pelaajan varassa. Nelinkertainen liigamitalisti buuru vaihtoi pelipaitansa Project Onen vihreisiin täksi kaudeksi ja takoi runkosarjassa huikeat 38 maalia, 1,8 maalin keskiarvolla per peli. Tällä irtosi myös maalipörssin voitto viiden maalin erolla seuraavaan. Hyökkääjäparina runkosarjassa toimi enimmäkseen G-piste, joka on vaarallinen maalintekijä, mutta pääosin jakelee kiekkoa hyvin pelikavereilleen. Project Onen kaksi parasta hyökkääjää tekivät 3 maalia enemmän kuin OKC:n vastaavat pelaajat, joten suhteellisen tasapäisestä hyökkäysparista voidaan puhua.

Puolustuksessa Project Onen pari Vela – Thierry esitti kiitettäviä otteita, vaikka tehopisteiden valossa tulos ei ole päätä huimannut. Puolustustilastoissa P1 löytyy kuitenkin aivan OKC:n vanavedestä, mikä entisestään korostaa näiden kahden joukkueen tasaisuutta, vaikka runkosarjassa ryhmät erotti jopa 17 pistettä. Kokonaisuutena P1 jää kuitenkin hieman vastustajastaan jälkeen, sillä mustavihreiden pelitapa erottaa selkeästi pelaajat omiin lokeroihinsa. Esimerkiksi alempi puolustaja Vela on tällä kaudella ollut selkeä stay-at-home-puolustaja, kun jlo:lta voidaan odottaa yllättäviä ratkaisuja myös hyökkäyspäässä. Siinä missä OKC:n suurin tehtävä on tyrehdyttää pääosin vain buurun taiturointi kentällä, tulee Project Onen olla varuillaan jokaisen vaaleansini-valkoista paitaa kantavan pelaajan kanssa.

Ratkaisun paikat


Joukkueiden välillä on todellista kipinöintiä runkosarjatapahtumien takia. Joukkue, joka pystyy pitämään tunteensa kurissa tulisissa pudotuspelikamppailuissa, on vahvoilla koko sarjan voittajaksi. On myös jännittävä seurata, mitä tapahtuu mahdollisten teknisten ongelmien esiintyessä – muistellaanko menneitä, vai pelataanko liigatasoa kunnioittavalla tavalla?

Pelillisesti kotiedun kanssa sarjaan lähtevä OKC on edellä vastustajaansa pelaajistonsa monipuolisuuden turvin. Project Onen tulee estää Oklahoman laaja tulivoima parhaansa mukaan ja luottaa samalla siihen, että buuru pystyy G-pisteen tukemana tekemään tarvittavat maalit. Ratkaisu piilee siis suurilta osin sunnuntai-illan vireestä – kumpi on valmiimpi kenties yhdessä odotetuimassa puolivälieräsarjassa koko Kiekkoliigan historiassa?

Mitä seurata?


Spliff - Valtaisassa vireessä suorittava hyökkääjä tekee maaleja joka puolelta hyökkäysaluetta. Saako Project Onen joukkuepuolustus maalipörssin voittajan pois maalintekopaikoilta?

G-piste - Project Onen ykköstykin buurun hartioilla on todella paljon puolivälieräsarjassa. Onnistuuko G-piste vähentämään hyökkäysparinsa taakkaa tehoilemalla Project Onen välieriin?

Osa-alueiden vertailu


Hyökkäys
OKC
P1

Puolustus
OKC
P1

Joukkuepeli
OKC
P1

Kokemus
OKC
P1

Henkinen tasapaino
OKC
P1

Arvio


Jännittävässä puolivälieräsarjassa Oklahoma City Thunder onnistuu kokoonpanonsa monipuolisuuden turvin selvittämään tiensä välieriin; OKC jatkoon voitoin 3-1 maalieron ollessa 15-9.

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 18.02.2016 08:00
Luettu: 1344 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.