Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divarin runkosarjan katsaus

Divarin kimppuun, mun mielestä tällä kaudella oli divari verrattuna liigaan ehkä ennätys tasaista.

DivariRunkosarjan: 1. Nightmare
Kausiennakon: 2.

Omasta mielestä selkeänä ykkösenä kauteen lähtenyt Nightmare teki sen mitä pitääkin, voittaa Divarin runkosarja. Tekivät reilusti eniten maaleja ja vieläpä päästivät vähiten. Joukkueen paras pistemieskin väänsi kevyet 112 pistettä 134 maalista. Niin ja se +/- tilastokin oli +91. Harvoin nykypäivinä tälläistä dominointia enää nähdään, mutta herrat kävi moikkaamassa divarijengejä ja lähti kultaa tavoittelemaan! Kehua vois myös monella sanalla mutta sanaseppo heittää yhden, dominoiva. Toki Nighmare otti kolmesti kuokkaan ja kahdesti jopa yhdeltä joukkueelta.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Nightmaren halukkuus ja aktiivisus pelata pelejä. Herrat hoiti todella nopeasti pelit alta pois ja henk.koht pyytämällä sai pelaamaan. Joukkue ei siis tarvinnut aina parhaimpia pelaajiaan kentälle vain kierrättivät sen takia, että pelin saisi pelattua. Tästä iso plussa Nightmarelle ja myös sen takia toinen plussa, että laajuutta löytyy kokoonpanosta. Vai onko se vaan Jebsun ansiota?


Runkosarjan: 2. Kauniit ja Rohkeat
Kausiennakon: 3.

Kaunarit lähti hyvin vahvistetulla kokoonpanolle liikkelle kauteen ja heidän kausi sujuikin lähinnä voitosta voittoon periaatteella. Muutaman kerran joku otti voiton kotiin jatkoajalla tai suoralla pelillä, mutta isomaalisia tappioita joukkue ei kokenut. Jengin aktiivisuus on kiekon parasta tällä hetkellä ja kokoonpanon laajuus myös hyvää. Joukkue päästi toiseksi vähiten maaleja, mutta maalinteko oli pieni ongelma. Pleijareissa toki maalin pelit ovat tärkeitä voitettaessa, mutta pientä sytykettä tarvitaan silti, mikäli kärkipään joukkueita haluavat haastaa.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Näin Kaunareiden jäsenenä voin sanoa, että joukkueen aktiivisuus on tuottanut paljon tulosta myös divarikentillä. Moni varmasti muistaa meidän viime kauden. Oikeeseen suuntaan ollaan menty harkoissa ja liigapeleissä ja näin ollaan myös valmiita myös liigapeleihin, se kun on tavoitteena. Varmasti resurssit riittää jopa Divarin voittoon tällä kaudella, mutta sinne on vielä pitkä matka. Pieni hip hoi huuto myös Typholle joka teki hyvin maaleja meidän divaripeleissä.

Runkosarjan: 3. Siniviiva HT
Kausiennakon: 1.

Siniviiva HT oli varmasti Divarin ennakkosuosikkeja itsellenikin, mutta heidän kova tiimipeli tuli itselleen hieman yllätyksenä. Toiseksi eniten maaleja tehnyt jengi divarissa on mielestäni todella liigakelpoinen jengi tällä hetkellä. Varmaa pelaamista lähes koko kauden ajan muutamaa horjahdusta lukuunottamatta, mutta paljon voittoja sarjan kärkipään joukkueita vastaan. Vaikea päihitettävä kaikille joukkueille

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Toddin värväys toi joukkueeseen ison piristysruiskeen. Todd tuli, teki ja nosti Siniviivan aina kolmanneksi asti runkosarjassa. Komeasti 4,29 pistetahdilla pelannut hyökkääjä tulee olemaan niin divarin pleijareissa joukkueensa tärkeimpiä pelaajia, että liigassa mikäli sinne nousevat.


Runkosarjan: 4. Double It
Kausiennakon: 5.

Double Itin hyökkäysvoiman tiesinkin jo ennen kauden alkua, mutta, että siellä voitiin penkittää set:in arvoinen kaveri niin tuli hieman yllätyksenä! Toki tämä taisi olla hyvä ratkaisu, koska Double Itin loppukausi oli lähes täydellinen. Yks murskatappio toki sarjakärjelle ja pari ison maalin peliä niukasti hävittynä. Mielestäni Double It onnistui tällä kaudella paremmin mitä saattoi odottaa. Jos suomessa olisi robotit tekemässä kännyköitä niin kiekossa jengin hyökkääjät maaleja.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Arcan loistava hyökkäyspeli. Korvaamaton tällä kaudella Double Itille. Voitti Divarin maalipörssin sekä koko Kiekkoliigan maalipörssin. Herrojen viimeisissä peleissä näkyikin hieman publahuuteluja, kun kaverit onnittelivat jengin onnistujaa! Tämä lupaa vain hyvää heille pleijareita odotellessa, koska silloin tiimihengen on pakko olla hyvä.


Runkosarjan: 5. Mensa Club Finland
Kausiennakon: 4.

Mensat tulivat varmasti kovin ottein takaisin divariin, mutta 5. sija saattaa olla pieni pettymys heille. Jengi kun on pitkään jo viilannut saman kokoonpanon kanssa lukkoja kiinni. Tällä kaudella Mensat olivat liian heikkoja puolustus_pelissä. Vaikka 62 saattaa kuulostaa pieneltä luvulta, Mensojen hallissa se on iso luku. Joukkue kylläkin mättäsi kovalla tahdilla maaleja, mutta rikkinäinen alkukausi oli liikaa jengin nousulle kotialoitusta ajatellen pleijareihin.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Mensojen ailahtelevaisuus. Välillä tuli kolmesti nokkaa, välillä neljästi ja heikommille jengeille häviöitä. Joukkueella oli tosi hyviä jaksoja ja välillä, liikaa, huonoja jaksoja. Joukkueen hyökit hoiti hommansa mielestäni hyvin, mutta pleijareissa heidän täytyy auttaa puolustajia enemmän.


Runkosarjan: 6. Caribbean
Kausiennakon: 7.

Sitten Caribbeaniin. Alkukauden onnistumisten jälkeen yksi avainpelaaja lähti pois, pelattiin kesken kautta sillä millä pystyttiin ja loppukaudeksi saatiin zuper vahvistamaan joukkuetta. Tulos oli myös sen mukaista. Poika tinttas kahdeksaan peliin 19+13 ja sai näin 4p/o arvon. Ehdoton piristeruiske jengille, joka kärsi kauden kuudenkin ottelun tappioputken. Monta tärkeää pistettä jengin kärkijoukkueita vastaan ja varmasti näin tulee olemaan armoton hyökkäyksellisesti pleijareissa olevaa Siniviivaa vastaan.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

raiq:n pään kestoon. Normaalisti ehkä hieman haista rumasana menolla tunnettu hyökkääjä on saanut joukkueensa ruoriin tällä kaudella alkukauden menetyksestä huolimatta. Huippuvärväys tupakkiaskin hinnalla on saanut joukkueen aivan uusiin tuuliin. Jengin hyökkäys on parhaina päivinä divarin parasta, mutta huonoina päivinä kiekon rumasana.

Runkosarjan: 7. Oulun Kärpät
Kausiennakon: 9.

Divarinousija Oulun kärpät pelasi omasta mielestä tasaisen kauden. Kokoonpano vaihteli, mutta kovistakin joukkueista syntyi voittoja. Todella aktiivisesti pelannut joukkue kokoonpanosta huolimatta kääri voitot lähinnä pakko voitto peleistä. Joukkueen runko on laaja ja joukkueen PVH Japezu on myös tehnyt tällä alalla hyvää duunia. Saanut aktiivisen jengin pelaamaan pelejä menestyksellä. Varmasti kova pala pleijareissa Kaunareita vastaan.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Moni varmasti muistaa Vujtekin Sharkseista monta vuotta sitten. Noh, nyt hän on palannut ghostina. Aivan järkyttävän hyvän pelisilmän omaava peluri on ollut avain moneen Kärppien voitoista. Tärkein palanen pelillisesti Kärppien kokoonpanoa tällä kaudella.


Runkosarjan: 8. Clowns
Kausiennakon: 6.

Clowns, alkukausi sujui pelillisesti todella hyvin. Välillä piikkipaikoillakin käynyt Clowns ropahti kumminkin kesken kauden. Aktiivisuus oli ongelmana ja pelejä pelattiin kuin voitiin. Silti pleijareihin pääsy tuoreelta joukkueelta on hyvä saavutus. Joukkue aikalailla voitti pelit mihin pystyikin ja lisäksi Siniviivakin kaatui kertaalleen. Potenttiaalia jengillä on jos sitä pystyvät käyttämään.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Valitettavasti Clownsien aktiivisuus oli runkosarjan alkua ottamatta hieman hakoteillä. Joukkue menestyi hyvin kunnes pelit loppuivat. Kuudesta pelistä viisi voittoa kauden alkuun on hyvä suoritus. Mikäli joukkue saa lisävahvistuksia tai muuten aikatauluja sovitettua ensi kaudelle niin parempaa menestystä luulisi olevan tarjolla.


Runkosarjan: 9. Team Sahara
Kausiennakon: 8.

Kiekkoliigan oma aavikko oli tällä kaudella huono. Peleissä hyvä, lopputuloksissa huono. Joukkueen kokoonpanolla olisi pystytty päihittämään monet joukkueet, mutta meno taisi olla enemmän "kuka haluaa pelata" ja tästä johtuen monen epäaktiivisen pelurin summaus oli ulos pleijareista. Rosteri riittäis, mutta kiinnostus ei.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Saharan peluutukseen. Liian monta kertaa oli eri miehet kentällä ja välillä ei tiennyt edes vastustaja mitä paikkaa kukakin pelaa. Tämä saataisi olla Saharallekkin etu mikäli he tietäisivät itse, missä pelaavat. Itse en tälläkään hetkellä voi sanoa kuka oli heidän eniten pelannut alempi pakki tällä kaudella. Strochnov ehkä? Hänelläkin maaleja enemmän kuin syöttöjä. Pude tekemää ja määräämää!


Runkosarjan: 10. Bulldogs
Kausiennakon: 11.

Divarinousija Bulldogs oli ehkä suurin kysymysmerkki kauden alkaessa. Todella nimetön kokoonpano, mutta saivat pelinsä hoidettua mallikkaasti. Turpaan tuli välillä yli kymmenellä maalilla, mutta ryöstivätkin pisteitä samoilla tuloksilla. Nuori rosteri jolla on toivottavasti vielä paljon edessä ja saisivat aktiivisuutensa korjattua! Muutamaa lisävärviä kaipaavat

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Huomiota herätti lähinnä heidän välienselvittelyt joukkueen sisällä ja epäaktiivisuus. Silti joukkue kamppaili välillä jopa pleijaripaikasta. Nostakaa imagoa hankkimalla logo ja pelaamalla harkkaa!


Runkosarjan: 11. Nordic Frost
Kausiennakon: 10.

Kaikkien tykkäämä Nordic Frost pelasi kauden aktiivisesti. Joukkue välillä väläytteli otteitaan kärkipään joukkueita vastaan hienolla pelillä, mutta romahti kuin ruplan kurssi välillä. Joukkueella oli hienot kolme kautta Kiekkoliigan alaisuudessa ja toivottavasti he palaavat pelaamaan!

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Heidän puolustuspeli oli mitä saatettiin odottaa, mutta silti pelejä yrittivät voittaa enemmän maaleilla kuin puolustamalla. Joskus tekivät 4-5 maalia mutta päästivät yhden enemmän. Asiallisuus oli myös heidän yksi vahvuuksistaan, joka huomioitiin myös Kiekkoliigan imagokyselyssä. Hieno jengi.


Runkosarjan: 12. Narrilauma
Kausiennakon: 12.

Narrilaumaan, ehkä legendaarisin jengi tällä hetkellä pelaamassa kiekkoliigaa? Palasivat parin vuoden tauon jälkeen tositoimiin. Tulokset olivat, voidaan sanoa debyyttikaudella heikkoja. Jengi kumminkin kahmi muutamat pojot ja varmasti ovat tyytyväisiä siihen. Kokeneet källit tiesivät, että kovaa on tulossa ja sitä oli myös tarjolla. Ens kaudelle hieman enemmän puolustuspeliä niin voidaan jo parhaimmassa tapauksessa taistella pleijaripaikoista. Vaatii kumminkin paljon offarilla.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

He ovat niitä keitä he jo olivat. He eivät perseile, pelaavat pelinsä ja nauttivat pelistä. On ilo seurata näin pitkään vaikuttanutta jengiä Kiekkoliigan alaisuudessa ja samalla seurata imagokyselyjen voittoa. Ehdoton asiallisuusleima ja tuo varmasti monelle positiivista fiilistä heitä vastaan pelatessaan!

Kirjoittanut: Lupaschuk
Julkaistu 16.02.2016 02:55
Luettu: 1419 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.