Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigan runkosarjan katsaus

Pieni pläjäys faktaa ja omia mielipiteitä teidän joukkueiden ja pelaajien kulusta runkosarjan aikana.

Aloitetaan liigasta.

Liiga


Runkosarjan: 1. PePo
Kausiennakon: 2.

Runkosarjan voittaja PePo pelasi koko runkosarjan lähes virheittä. Top 4-jengeille kolme tappiota. Puolustuksessa selkeästi vähiten maaleja päästettynä ja hyökkäyspuolellakaan ei hommat ihan huonosti menneet! PePo pelasi kertaalleen myös kaksi tasapeliä joista molemmista voitot tuloksena. Hankala keksiä mitään kerrottavaa kestomenestyjästä, koska heidän tiedetään olevan puolustukselta kiekon parasta ja hyökkäyskin lähellä sitä parasta.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

PePo pelaa joukkueena. PePon koko peli perustuu siihen, että autetaan toista hädässä. Hyökkäyksen kärjessä voi olla hari ja puolustajana peipi. He osaavat lukea niin täydellisesti toisiaan, että haavoittuvuuksia ei löydy mikäli menettää kiekon hyökkäyspäässä. Hyökkäysessä taas on todella tärkeää, että pelaaja osaa käyttää paikat hyödyksi, jokainen osaa tällätä pisteeltä ja tehdä sieltä. Moni muu jengi ei omaa tätä kokonaisuutta, koska ennen vanhaa togo pisteli vain tolppiin, mutta hari pistää myös maaliin. Kokonaisuus on siis tämän jengin paras ominaisuus.

Runkosarjan: 2. Oklahoma City Thunder
Kausiennakon: 3.

Kiekon ehkä vihatuin jengi nousi hieman yllättäen Voodoon yläpuolelle runkosarjassa. Loistavan hyökkäyspelinsä ansiosta. Liigassa toiseksi eniten maaleja tehnyt päästi 65 maaleja mitä itse katsoisin korkeana lukuna liigassa. OKC puristi herneet monien nenästä kun he nousivat todella rikkinäisen alkukauden jälkeen jopa kahdentoista (12) otteluvoiton putkeen. Kiekon parhaimmat hyökkääjä-sooloilijat löytynee tästä joukkueesta tällä hetkellä.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Spliff. Vaikka heidän hyökkäys olisi hyvä ilman tätä kaveria niin kyllä se olisi paljon huonompaa ilman tätä kaveria. Vaikka vierellä onkin Kiekkoliigan syöttöpiste-pörssin voittaja niin roimasti tämä herätti herrojen pelihalut. Niin kuin aikasemmassakin postauksessa sanoin, seuraava yllepa.

Runkosarjan: 3. Voodoo People
Kausiennakon: 1.

Runkosarjan kolmas tila ei mielestäni ollut huono heille, välillä todella ihmeellisillä kokoonpanoilla pelannut Voodoo mielestäni oli ansaitusti kolmas, varsinkin pers_raiskauksen jälkeen. Missä siis Pirut voitti 1-12. No näitä sattuu aina. Tästä huolimatta Voodoo teki Kiekkoliigassa eniten maaleja tällä kaudella, mutta en usko, että he silti pleijareihin tultaessa omaa parasta hyökkäystä. OKC vie siinä piirun verran paremman korren. Voodoo taas korjaa tämän kokemuksellaan. Voodoon kausi loppui huonosti, kolme tappiota viimeisestä kolmesta kun yhdellä voitolla oltaisiin runkosarjan toisina. Toki kolme viimeistä peliä olikin kovia, ja 4 peliä PePoa vastaan runkosarjassa saattaa tehdä myös hallaa. Mitalit nää kumminki saa kaulaa kokemuksensa ansiosta.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Archuletan ylemmän tontin rooli on hänelle itse suonut pisteitä ja joukkueelle eniten maaleja tällä kaudella, mutta onkohan sitten unohtunut puolustaminen samalla? Yli 3 maalia per peli on paljon, mutta mikäli tämä sankari panostaa pleijareissa panostaa puolustamiseen tai saa hyökkääjät tueksen niin ollaan vahvoilla.

Runkosarjan: 4. Pirut
Kausiennakon: 4.

Pirujen kausi sujui todella vaihtelevasti. Välillä oltiin niskan päällä ja välillä kolmen putken tappioissa. +14 tuloksella Pirut sai kotiedun kumminkin pleijareihin ja aina kun plussan puolella ollaan Kiekon kovimmassa liigassa niin se on aina plussaa. Maaleissa ja päästetyissä Pirut oli hyvillä sijoituksilla molemmissa, mutta silti heidän pitää parantaa pelejä mikäli aikovat mitaleille. Piruilla myös etuna neljän pelaajan runko, josta varmasti on apua. Kolme kovinta edessä, monta heikkoa takana. Vaikeammaksi menee kuin Haluatko miljonääriksi ohjelman kolmas kysymys.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Teroitin oli kuumaa kamaa tällä kaudella. Trn taisteli syöttöpörssin voitosta ja voitti selkeästi oman joukkueen pistepörssin. Joku teksti taisi olla semmoinen, missä kritisoin Teroittimen huonoa alkua, mutta kritiikit menneet perille. Hieno katsoa hänen pelejään pleijareissa!


Runkosarjan: 5. Avengers
Kausiennakon: 5.

Liiganousija Avengers oli jännän äärellä loppu kaudesta kuin Oikea lähti armeijan harmaisiin. Onneksi joukkueesta löytyi sitä materiaalia jolla saatiin tuottavaa tulosta. Runkosarjassa niukasti plussan puolelle jääneet soturit pelasi ensimmäisen kauden liigassa mielestäni todella hyvin. Ei oo häpee olla näiden jengien takana, vielä kun voitte parantaa sijoitustanne pleijareissa. Kokeneita konkareita ja nälkäsiä herroja, ei pitäis olla huono yhdistelmä!

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Oikea, Vaikkakin kaveri pelasi vain kuudessa ottelussa tällä kaudella, mitä luultavammin hän on avainpelaajia tulevaisuudessa, mutta syy miksi kiinnitin häneen huomiota on se kuinka hän pystyi pitämään joukkuettaan yllä armeijan aikana. Hän valmistui siihen värväämällä oikeita miehiä, tuli paikalle kun pystyi ja lisäksi hoiti joukkueensa asioita. Tässä voisi puhua täydellisestä pomosta. Hoitaa hommat todella hyvin kovista kiireistä huolimatta.

Runkosarjan: 6. Anaheim Mighty Ducks
Kausiennakon: 6.

Oh Duck, Anaheimia kehuttu niin paljon jo tällä kaudella. Noh, loistavasti pärjäsivät ja aktiivisesti kun 6 pelaajaa ylitti 10 pelin rajan. Niin kuin muutama kausi takaperin, tällä kaudella Anaheim ei ollut enää varma voitto. He ovat kauden mittaan jälleen kerran parantaneet yhteispeliään ja mikä parempi siitä esimerkkinä kuin kolme pelaajaa Ankkojen pörssissä kahden pisteen erolla. Loistavasti hankittu lisäpeluri, Zudorimo teki työtä käskettyä myös kentällä siivittäen ankat jo kuudenneksi.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Ankkojen kokemus yhdessä. Siellä ei oo montaa pelaajaa ilman tuhatta pojoa harkkapeleissä ja se näkyy myös liigakentillä nykyään. Ei tuu mitään helppoja voittoja kenellekkään ja yllätetty semmosiakin jengejä kuin OKC, Pirut ja Voodoo. Loistavasti organisoitu joukkue joka varmasti omaa myös todella vahvan joukkuehengen. Pakko arvostaa imagokyselynkin voittanutta joukkuetta suurin määrin.


Runkosarjan: 7. Project One
Kausiennakon 7.

Liiganousija myöskin, vaikka nimi onkin Project One niin Mission Impossible todella ailahtelevan kauden jälkeen ei ole mahdotonta. Joukkue teki ja päästi keskivertaisesti maaleja. Mikä itse Project Onen peleistä pääsi mieleen oli yhden herran show yleensä. Tiimin jokainen jäsen syötti enemmän kuin teki maaleja lukuunottamatta yhtä pelaajaa.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

buuru. huuru. Reto. Maalitykki. Kiekkoliigan maalipörssin voitto herättää kummasti mun huomiota, itsekin sen haluaisin joskus tehdä. Hienosti maaleja tehnyt peluri on varmasti monen jengin tarkkailussa pleijareissa, mikäli saavat hänet vastaan. Ovela, tarkka kuti ja varma viimeistely, harvoin tarvii edes laukoa tehdessään maalin.


Runkosarjan: 8. Helsingin Jokerit
Kausiennakon: 8.

Jokereiden kausi oli todella rikkonainen. Paljon ongelmia aktiivisuuden kanssa ja vipalle päivällekkin jätettiin tukku pelejä. Siitä huolimatta joukkue pääsi pleijareihin. Toki toiseksi vähiten tehtyjä maaleja ja toiseksi eniten päästettyjä kuvaavat myös varmaan rikkinäistä kautta. Joukkueiden ainoat voitot koostuivat lähinnä kahdesta alla olevasta joukkueesta lukuunottamatta yhtä peliä. Noh ne riittivät tällä kertaa ja tärkeät pisteet PePosta Voodoosta koitui myös eduksi. Joukkue pystyy siihen mihin he eivät itse usko.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Heidän pelikokoonpanoon. Mielestäni he pelasivat miltei jokaisen pelin heikohkolla kokoonpanolla. Monesti oli tähtihyökkääjä poissa ja monesti yhden liigapelin pelaava kentällä. Jokerit ei kiinnittänyt tarpeeksi huomiota selkeästi runkosarjan sijoitukseen vaan pelasivat kuin pystyivät. Onneksi ne pakkopelit ovat nyt ohi ja voitte pelata parhaanne mukaan pleijarit.


Runkosarjan: 9. HC Tyrmäys
Kausiennakon: 9.

Liigassakin melkein Konkareiksi luoteltu jengi jäi vain miinuspisteiden turvin pleijaripaikasta pois. He tekivät vain 50 maalia joten offarilla on tapahduttava ja paljon. Monesti Hjerpe Tyrmäkyseksi kuvailtu jengi on tehnyt niin kovan syöksylaskun tällä kaudella että meno ei tuntunut ollenkaa halusta pärjätä vaan lähinnä hoidetaan alta pois meiningiltä. Joukkueen taso oli heikentynyt paljon jo tälle kaudelle lähtiessä ja kehitystä ei juurikaan ole näkynyt. Toivottavasti ensi kaudella, Liigassa tai Divarissa pelatessa joukkue olisi ready to play ja kehittyisi offarilla.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Kokoonpano. En voinut tähän valita Hjerpeä, koska hän teki kumminkin puolet joukkueensa maaleista. Heidän materiaali ei vain pärjää liigassa tällä kokoonpanolla. Taidokkaita kyllä löytyisi ja jotkut hopannetkin. Mikäli olisi pienempi kokoonpano niin pärjäisivät paremmin. Anna Hjerpe pelureiden ansaita peliaika!


Runkosarjan: 10. Knightclub
Kausiennakon: 10.

Knightclubin kausi oli miten sen olisikin voinut arvioida, takaisin sinne minne kuuluvatkin. Knightclub päästi ylivoimaisesti eniten maaleja ja joukkueen eniten pelaavat suorastaan loisti miinusmerkeillään. Yksi plussa OKC:ta vastaan voitetusta pelistä, mutta muuten ihan eri sarja mihkä kuuluisivat.

Mihin itse kiinnitin huomiota?

Heidän asiallisuus ja halu pelata pelejä. He pelasivat pelinsä aktiivisesti ja eivät turhautuneet suurista häviöistä. Vaikka turpaan tuli he suostuivat pelaamaan toisen pelin putkeen. Voisin sanoa, että tässä he ovat liigan parhaimmistoa, vaikka turpaan tulee niin tunteet pidetään kurissa, koska kiekkoa tämä vain on. Mikäli alemmaksi joudutte, toivon ja pyydän, että te jatkatte pelaamista koska teidän asenteesta toivottavasti moni ottaa mallia. Vaikka huonosti meni niin ei paskottu ilmaisiin ämpäreihin.

Kirjoittanut: Lupaschuk
Julkaistu 16.02.2016 02:44
Luettu: 1341 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.