Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Lupaschukin syynissä: Archuleta

Haastattelussa kiekon kuuuumin kynäilijä Archuleta.

Voodoo Peoplessa tällä hetkellä vaikuttava Archuleta on jo pitkään ollut kiekon parhaimpia pelaajia, ainakin yksilötaitonsa puolesta.

Ja se normaali, ensimmäinen kysymys mikä tulee varmasti muissakin olemaan.

Archuleta, Kuka olet kiekon ulkopuolella, ikäsi, mistä kotoisin ja mitä muuten teet?

Valtteri, 22-vuotias, kotosin Porista (nykyään asustelen jyväskylässä) ja opiskelen fysiikkaa yliopistossa.

Koska tuli ensimmäinen kosketus kiekkoon ja miten se siitä jatkui sitten?

2006 ku näin siskon pelaavan tätä peliä jätkäkaverinsa kans. Katoin, että ompa jännä peli, vetelin playerinä ja seuraavana päivänä loin ekan ukon. Siitä sitte jatkunu aktiivipelailu aikalailla tähän päivään saakka paria pientä kiinnostuksen lopahtamista lukuunottamatta.

Oliko fysiikka jo lempiaineita pienestä pitäen koulussa ja mikä siinä kiinnostaa eniten?

Oli yks suurimmista inhokeista yläasteella ja lukion ekana vuonna, kun yhdelle kurssille lähti huumorimielessä kurssimerkinnän takia. Sennuvuonna sitte alko enemmän matikassa kiinnostamaan derivointi ja sitä kautta matikka muutenkin ja siitä sitten fysiikkaankin heräsi mielenkiinto. Eiköhän siinä eniten kiinnosta just tuo differentiaalilaskenta ja ylipäätään se tieto, miten luonnossa kaikki toimii.

Huhujen mukaan olet Huittisten Huima ikoni Lucin naapuri nykyään. Oliko kyseessä puhdas sattuma ja onko monesti pitänyt lähteä opiskelijapippaloihin hänen kanssaan?

No kyllähän se tossa sadan metrin päässä asuu ja olihan se ihan puhdas sattuma. Kyllästyny noihin opiskelijapippaloihin aikalailla, joten viikonloppusin hoidan tommoset. Kuskina oon sille parisen kertaa ollut.

Olet saanut pelikieltoja käytöksestä aika usein viime vuosina, nyt kumminkin jo pari ehjää kautta takana. Mikä niin pipoa kiristi tuolloin?

Kyllähän se pipo välillä vieläkin kiristää, en tiiä toista peliä mikä ois menny yhtä pahasti niihin legendaarisiin TUNTEISIIN kuin tämä, mutta ei jaksa enää avautua kiekossa paitsi Daasamanille >:D.


”Kyllähän se pipo välillä vieläkin kiristää, en tiiä toista peliä mikä ois menny yhtä pahasti niihin legendaarisiin TUNTEISIIN kuin tämä, mutta ei jaksa enää avautua kiekossa paitsi Daasamanille >:D.”
- Archuleta
Jos saisit valita yhden joukkueen kiekkourasi aikana sinulle tärkeimpänä joukkueena, niin ponnahduslautana tai hyvien pelikavereiden saamisessa niin mikä se olisi ja miksi?

En mä voi lähteä valitsemaan Voodoon ja Nealin väliltä, molemmista saanu tosi hyviä kavereita ja etenkin Nealissa vasta opein jotenkin pelaamaan.

Olet kertaalleen voittanut Kiekkoliigan pistepörssin ja samalla kaudella liigan paras hyökkääjä, onko henkilökohtaiset saavutukset tämän myötä saavutettu?

Emmä tiiä, kai niitä joskus voi vielä tulla. Ei ne ainakaan päälimmäisenä mielessä oo, mestaruutta täs joka kaus tietty haetaan.

Edelliseen kysymykseen viitaten, joukkuekohtaisista saavutuksista puuttuu se kirkkain. Kerran hopeaa ja muutama pronssi taskussa, moni kiekon peluri varmasti noistakin jo riemastuisi, mutta mitä mieltä itse olet nykyisistä joukkuekohtaisista saavutuksista?

No sillä kaudella, kun me VPllä finaaliin mentiin, ni itellä oli jo maha vähä täys. Tavotteena oli itellä pitkään pelkästään se finaalipaikka, kun niin monta kertaa saanu välierissä tukkaan, ni ei siinä välttämättä itestä sitte enää se paras irronnu. Nyt sielläki käyty niin ei sieltäkää kelpaa kuin kulta. Hopeaan oon tyytyväinen, pronssisiin en missään nimessä, koska jokasella pronssikaudella, missä siis ite ollu pelaamassa, ollaan onnistuttu välierissä kusemaan sarja 2-0 johtoasemasta.

Mitä sanottavaa sinulla on näistä kolmesta pelaajasta?

hari (PePo)

Vaikka pitkät avaukset ei ny aina iha lähekkää ni onha hari kiekon tän hetken selvästi paras pelaaja monipuolisuudellaan. Kiekko ei taho millään irrota herran lavasta ja vedotki uppoo maaliin aika kovalla prosentilla. Oman pään kiekottomista otteista sitte puhumattakaan.

Reto (Project One)

Omasta mielestä Reto ollu ennen vähä huono kynäilemään mutta on kyl ottanu iha käsittämättömän harppauksen siihen ja ei se kiekko meinaa millää irrota nykysin ku tuttu äkkijarru+sukellus luukulle sielt tulee. Ollu kova maalintekijä aina ja varmaanki nyt pelaa parasta peliään ikinä.

Hjerpe (HC Tyrmäys)

Kai HC Tyrmäyksen menestys ollu jerppestä kiinni täysin viime aikoina. Tää kaus ollu maalitilastollisesti vähä hiljasempi ja kyllähä se heijastuu Tyrmäyksen runkosarjasijotukseenki. Toki Milih oli kyllä hyvä myös siin rinnalla mut kyllä tyrmäys=hjerpe.

Mitä mieltä olet tämän hetkisestä joukkueestasi? Vahvuuksia, heikkouksia?

Kova on jengi ja ainoo heikkous varmaan on (ainakin tällä ykköskplla) välillä liianki hidas kiekonliikuttelu ja kuskailu. Ja tietty senan b-pistevedot >:D Selvänä vahvuutena tietty kaikkien tuntemat Ficen pitkät avaukset ja kyllähä se Kurri tinttaa vieläki vanhana partana maaleja aika rutiinilla vähä kauempaaki.


Muutamat kommentit parista tiimikaverista.

Fice

Onko vielä top-pakki?

On ehottomasti. Äijä pelaa jollain neljänkymmene tuuman telkkarilla ja onha noi otteet aika kaunista katteltavaa, kun pelituntuma ny siihen töllöönki alkanu löytymään. Kyllähän se vieläki varmaan taistelee harin kanssa parhaan pakin tittelistä

Onko kaverilla heikkouksia?

Emmä kyllä ny iha heti keksi Ficen pelissä heikkouksia.

Omistaako hyvän netin?

Ei näköjää ku ei taaskaa tänää toimi

JaKurri

Onko vieläkin kiekon kovimpia hyökkääjiä?

No onha se. Maalipaikoissa ei tainnu tärrätä kymmenen vuotta sitte ni ei se tärrää vieläkää. Rutiinia löytyy.

Onko maalinteko vieläkin halussa?

Yks parhaimpia maalintekijöitä tällä hetkellä.

Kuka hän on?

Kova futaaja Porista, juttu lentää ja änäribetsit osuu. Hieno mies.

Vielä muutama valitse yksi kysymys.

1. Omiisi vai Ookke?

Ookke vaikuttanu pidempään ja sen kanssa ollu samassa jengissä ni kait oke tässä tarvii ottaa.

2. S.S.K. vai Darra OY

Sissit kahella kullalla.

3. Hoki-liiga vai Eliittiliiga

Kai taas vaihteeks aika kultaa muistot ni otetaan toi hoki.

4. Pistepörssin voitto vai paras hyökkääjä?

Kyllä ennemmi oon paras hyökkääjä ku vien pistepörssin. Toki mut on alistettu yp:n tontille nykysin...

5. Tenkrat in vai out?

Tenkin violentit on aina IN.

Vapaa sana itse haastattelusta ja vapaat kommentit loppuun?

iha mukava oli tämmösiihinki vastailla ja hyvää duunia että on tullu paljon tekstiä Paitseloon pitkästä aikaa. Tätä tää onki vähä jo huutanu.

Kirjoittanut: Lupaschuk
Julkaistu 04.02.2016 23:52
Luettu: 1403 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.