Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

2.Divarin kausiennakko 3/2009 Lohko A.

Ballito

Sijoitusarvio: 1-2

Viimeiseksi jääneen SHL-kauden mestari Ballito lähtee lupaavalla kokoonpanolla myös
kiekkoliigan alaisuuteen. Todennäköisesti lohko a.n taitavin joukkue jos katsotaan pelkkää teknistä hiirenheiluttelua. Suhteellisen kokematon pakka kuitenkin kyseessä, ja vaikka hyökkäyssuuntaan jälki tulee olemaan peipin ja hyökkäyksiä tukevan puolustuksen osalta enemmän kuin kunnossa tälle tasolla, saattaa puolustussuuntaan pelaaminen muodostua taakaksi. Tasaiseen kärkitaisteluun osallistuu varmasti, ja ilman suurempaa ailahtelevaisuutta kamppailee ykköspalkinnosta tasapäisesti.

Seuraa häntä: peipi
Kakkosdivarin mvp alkavalla kaudella? Kiistattoman taitava pelintekijä joka varsinkin tällä tasolla on myös maalipörssissä korkealla.

Narrilauma

Sijoitusarvio: 1-3

Joukkueita ympärillä katsoessa tuntuisi tämä jengi olevan vähän väärässä paikassa. Ajatusleikki kertokoon kaiken: Kauden 3/2009 päätteeksi lohkon muut joukkueet ovat
historiansa aikana edustaneet jotain sarjatasoa kiekkoliigassa yhteensä 10 kertaa. Narrilauman kohdalla tuo lukema on 14.
Pitkää historiaa voi katsoa kolikon molemmilta puolilta. Kokeneiden pelaajien suoritusvarmuus ja rauhallisuus/ uusien joukkueiden innostuneisuus ja näytönhalu.  Narrilauma on rämpinyt jo vähän pidempään, ja pronssi-ajat tuntuvat olevan kaukana takana. Viime kausi päättyi nolosti, ja joukkue hylättiin pelaamattomien otteluiden vuoksi ykkösdivarista. Karsintaan olisi tie kuitenkin vienyt ilman tuotakin, ja karsintojen kautta joukkue myös kiekkoliigastatuksensa onnistui säilyttämään. Harjoituskausi on sujunut mainiosti ja povataan Narrilaumasta mustaa hevosta tuleviin divarikarsintoihin.

Seuraa häntä: Metropoli
On sopeutunut varsin onnistuneesti uuteen joukkueeseen, ja viime kaudella piste/peli tahdilla pelannut puolustaja voi olla peliajan sattuessa tärkeäkin palanen kohti nousuhaaveita.

BSC Young Boys

Sijoitusarvio]: 2-3

Kakkosdivarin yleisen trendin vastaisesti joukkue polkaisi kirkkaammille areenoille Hokista. Konfresseissa pelaaminen on joukkueelle tuttua, kuten myös a-konfressi jota joukkue molempina Hokikausien aikana edusti. Runkosarjasta sijoitukset 1 ja 2 olivat lopputuloksena, ja play-offsien jälkeen 1 sekä 4. Mestaruus joukkueelta löytyy myös pienemmästä IKS-liigasta, joten voittamisen kulttuuria on olemassa. Myös karsinnoissa sijaluku oli tuttu 1, tällä kertaa b-lohkossa. Hyökkäyspeli rakentuu tehokaksikko hatwan- Kosar vastuualueeksi, ja pojat pystyvät varmasti myös huutoon vastaamaan. Kokeneempi mirri tuo kaivattua kokemusta takalinjoille, ja häneltä tulee odottaa myös pelin tasapainottamista mikäli ajottainen hurlumhei-meininki nostaa rumaa tuijotustaan.

Seuraa häntä: Def
BSC on miehelle peräti 8 eri joukkue kiekkoliigan alaisuudesta.
Viime kaudella ihan hyvällä 1,5/ peli tahdilla pisteitä tehnyt pelaaja tuo lisävoimaa
hyökkäyspeliin.

Frankfurt Lions

Sijoitusarvio: 4-5

Maalieron turvin joukkue sai paikan viime kauden päätteeksi ykkösdivarikarsinnoissa.
Karsintasarja ei tuonut toivottua tulosta, ja joukkueen toinen kausi kiekkoliigan alaisuudessa starttaa sarjaporrasta alempaa. Varsin tasapainoiseen peliin pystyvä joukkue ei tee paljon maaleja, mutta myöskin oma verkko pysyy kohtalaisen hyvin tikattuna umpeen. SH-Liigassa joukkueen verkkoon tehtiin kahtena peräkkäisenä kautena koko sarjasta vähiten osumia. Omaa potenttiaalia lähes sijoitukseen kuin sijoitukseen maan ja taivaan väliltä. Ennakkosijoitus siksi puoleen väliin.

Seuraa häntä: Makze
Joukkueen laadukkain pelaaja, joka pystyy henkilökohtaisella osaamisellaan ratkaisemaan otteluita.

Team SaHaRa

Sijoitusarvio: 4-5

Vuoristorataa kulkeva joukkue. Aloitti divarikautensa 2/2009 mainiosti, ensimmäiset
4 ottelua toivat 3 täyttä pistepottia mukaan. Loput 17 ottelua joista ainoastaan 4 voittoa lisää ja sarjatason vaihtuminen kävi ansaituksi. Pystyy parhaimmillaan suhteellisen taitavien hyökkäjiensä ansiosta tekemään paljon maaleja, mutta joukkuepuolustuksessa on pahimmat puutteet. Kahteen otteeseen viime kaudella omissa soi yhden ottelun aikana peräti 10 maalia. Vaikka epätasapaino on sopiva termi kuvaamaan SaHaRan peliä yleisesti, riittää materiaali ja hyökkäysvoima keskikastin sijoitukseen 2. divarissa.

Seuraa häntä: A-non
Taitava hyökkääjä, joka omaa tarvittavaa tasoa myös kahteensuuntaan pelaamisesta. Pelatessaan tarpeeksi on 25-30 maalia realistinen odotusarvo tulevissa leikeissä.

Löylynheittäjät

Sijoitusarvio: 6-8

Perinteinen joukkue pelasi ensimmäisen liigakautensa suuremmissa sarjoissa jo ensimmäisenä kautena vuonna 2007. Liigana toimi SHL, jota kautta joukkue saavutti myös karsintapaikan ykkösdivariin. Karsinnat menivät heikosti, tuloksena 1 voitto ja 7 tappiota. 8 pelin aikana joukkue onnistui myös päästämään peräti 51 kiekkoa omaan maaliin. Liigahistoria ei ole järin hohdokas sijoituksien valossa, johon viimeinen SHL-kausi toi piristävän poikkeuksen. Runkosarjassa Löylynheittäjät olivat peräti neljäs.
Maksimissaan sijoille 5-6, pahimmassa tapauksessa joukkue viedään saunan taakse kauden päätteeksi.

Seuraa häntä: Donovan
19 ottelussa huimat 71 tehopistettä tehnyt maaliahne hyökkääjä.
Rahkeiden tulisi riittää myös 2.divarissa, kun iso osa vastustajista on samoja kuin viime kaudella.

HC Fantasia

Sijoitusarvio: 6-9

Aikaisemmin Hoki-Liigaa ja SH-Liigaa edustanut porukka, jota yleiseti pidetään Norskista huolimatta hyvän joukkuehengen omaavaana poppoona. Tasainen porukka joka ei oikein erotu hyvässä tai pahassa, jos yltää perussuoritusvarmuuteen ja tasaisen varmoihin otteisiin, pitänee joukkue vähintään sarjapaikkansa. Viime kaudella tyydyttävä 6. sija SHL.ssä osoittaa, että toivoton savotta ei alkavasta kaudesta ole tulossa. Kaipaa ratkaisijoita.

Seuraa häntä: Dobbel
teki viime kaudella 18 ottelussa 24 maalia enemmän SHL.n puolella, kuin Norski 20 ottelussa. Ruudin tulee olla kuivaa myös ensi kaudella.

Evolution Uvex

Sijoitusarvio: 6-9

Häntäpäähän veikatuista joukkueista Uvex omaa eniten potenttiaalia nousta sijoituksia ylöspäin, jopa useampia. Muutamia varsin taitavia hyökkäyspään pelaajia, sekä suhteellisen kokenut poppoo yleisesti. Vaikka kiekkoliigasta kokemusta ei niin ole kertynytkään. Pelikuri on joskus kovilla, ja häviöitä tulee helposti vaisujen otteiden jälkeen.
Taasen tähtien osuessa oikeille kohdille tulos on varsin kelpoa, tehtävä alkavalla kaudella on saada pelillinen taso stabiloitua vähintään ääripäiden keskitasolle. Haistellaan pientä floppausvaaraa, ja siksi sijoitusarvio alhainen.

Seuraa häntä: .jorma.
Mikäli keskittyminen pysyy kunnossa, ja aktiivisuus korkealla voidaan .jormalta. odottaa
hyviä esityksiä ja tehopisteitäkin. Turhautumisriski.

JYP

Sijoitusarvio: 8-9

Joukkue jota tuskin Kiekkoliigan alaisuudessa tuskin hetkeen oltaisi nähty ilman mittavaa fuusiota. Keskikastin joukkueille JYP on tuttu viime kaudelta, joka tekee yllätysmahdollisuudelle myös haittaa. Kärkipään joukkueita vastaan tuskin kovin tasaisesti pystyy taistelemaan. Kokoonpano on pieni, joka tässä tapauksessa on erittäin hyvä asia, mikäli aktiivisuus pysyy korkeana. Ennakko-odotukset ovat kuitenkin armottomat, kokemattoman joukkueen päätavoitteeksi jäänee sarjapaikan säilyttäminen.

Seuraa häntä: mäddy
Joukkueenjohtohenkilö epicin ohella yleisesti tutuin pelaaja JYPistä. Harjoituspeleissä pystynyt tasaisiin otteisiin.

Kirjoittanut: Koljat
Julkaistu 09.09.2009 17:49
Luettu: 852 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.