Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kiekkoliigan kausiennakko 3/2009!

Uudistuneessa Kiekkoliigassa on jälleen aika avata ovet uudelle kaudelle. Kesäkaudella mestaruuden nappasi Kouvola Sabres kaataen finaaleissa Nightmaren puhtaasti 3-0. Pronssille ylsi Pelijengi. Kesäkaudella ilmenneet epäaktiivisuudet haittasivat hiukan play-offien kulkua ja SSK sekä Lihapullat suljettiin pelaamattomien otteluiden johdosta kesälaitumille. Samalla runkosarjan viime kaudella voittanut Lihapullat ja runkosarjan jumboksi jäänyt perinteikäs HC Kauhava ilmoitti jättävänsä Kiekkoliigan. Helsingin Jokerit tiputettiin Divariin ilman karsintoja pelaamattomien pelien johdosta ja liigaan nousi tulevaksi kaudeksi koko viime kauden Divarin kärkinelikko: Miesten Kesken, New Jersey Devils ja paluun liigaan tekevät Darra OY ja Genesis. Voimme siis odottaa tulevan kauden liigasta erittäin tasaista kolmentoista joukkueen kamppailua.

Seuraavassa kausiennakko 3/2009:

Ajax Amsterdam

Sijoitusarvio: 8-10

Merkittävimmät lähtijät: Letti, Pulsu, Masta,
Merkittävimmät tulijat: Sampe, Turo, pölöhö, Tomekki

Vastuuhenkilön mietteitä:

Kuinka paljon Madonnan ja Beckhamin mahdollinen poissaolo näkyy tulevan kauden suorittamisessa?

-Madonnan poissaoloon totuttiin jo viime kaudella, niin eipä se enää kirpase... ja huonohan se oli jo muutenkin. Beckhamin poissaolot taas varmaan muuttaa meidän peliä aika paljonkin, ja onhan se iso menetys noin muutenkin.
Mutta jospa Kesiksestä kasvaisi vastaava pelaaja Beken tilalle.

Onko joukkueeseen odotettavissa vielä lisää vahvistuksia ennen kauden alkua?

- Kyllä tässä yritetään vielä mahdollisesti ehkä joku/joitain pelaajia joukkueeseen hankkia. Kausi kyllä alkaa ihan just, että ei ehkä ennen sitä mitään ehditä. Katellaan miten hommat kehittyy tässä seuraavan parin viikon aikana. Pakkitilanteen pitäis olla hyvä, hyökkääjä/hyökkääjiä mahdollisesti hakusessa.

Millaisin tavoittein joukkue lähtee kauteen?

- Tavoitteena toki viimeinen pleijaripaikka vähintään. Siihen olen itse tyytyväinen ja eiköhän noi muutkin ukot sinne asti halua kuitenkin. Onhan se varmaan kovan työn takana, mutta ei sarjaan mitään karsintapaikkaa lähdetä hakemaan! -Cassidy

Kokenut amsterdamilaisryhmä on ehkä tulevan kauden liigan suurin kysymysmerkki. Joukkuetta valtaa suuri epäaktiivisuus ja lähtijöitä ei juurikaan ole onnistuttu korvaamaan. Joukkueen suurimmat kulmakivet D.Beckham sekä Madonna46 ovat kesäkaudella olleet kiemuroineen kiekossa aniharvoin. Joukkue on kuitenkin aina onnistunut hoitamaan asiansa mallikkaasti, joten uskon, että kokenut joukkueenjohto selviää myös tästä lamasta ja Ajax löytyy playoff-viivan yläpuolelta runkosarjan päätyttyä. Letti ja Masta jättivät joukkueen riveihin suuren loven, jota on vaikea tukkia, mutta Pelijengissäkin vahvasti esiintynyt Sampe liittyi viime hetkellä joukkueen vahvuuteen ja tuo oman lisänsä Ajaxin peliin.

Seuraa häntä:

Sukke - Letin lähdettyä Mensaan ja Beckhamin epäaktiivisuuden johdosta Sukella on erittäin suuri vastuu joukkueen tulevan kauden hyökkäyspelistä. Sukke on erittäin taitava ja monipuolinen hyökkääjä, mutta yksin yksikään pelaaja ei liigaa voita. Kuka nousee Suken rinnalle Ajaxin pelaavaan kokoonpanoon ja miten pelit lähtevät rullaamaan?

Artic Circle Athletics

Sijoitusarvio: 11-13

Merkittävimmät lähtijät: orke, auria, Gaizka
Merkittävimmät tulijat: Bailey, Halla

Vastuuhenkilön mietteitä:

Tavoitteet tulevalle kaudelle?

Tulevalle kaudelle voidaan asettaa yksin kertainen tavoite. Eli parempi sijoitus kuin viime kaudella. Playoff-paikka on siis hakusessa.

Onko totta, että joukkue on luvannut Baileylle purkin hiusvahaa jokaisesta täysosumasta?

- Hiusvaha on mennyt hyödyttömäksi, koska Bailey käyttää nykyään hiusverkkoa. -Shabe

Joukkue on jalkeilla erittäin hyvällä ryhmällä ensi kautta ajatellen. Vaikka viime kaudella liigan pistepörssin kuudenneksi sijoittunut orke vaihtoi maisemaa yhdessä aurian ja Gaizkan kanssa on joukkue saanut tuntuvia vahvistuksia riveihinsä, kun kokenut hyökkäyskaksikko Bailey ja Halla siirtyivät seuraan. Puolustuspäähän joukkue etsii vielä vahvistuksia, mutta sekin on jo entisellään mallillaan, kun sieltä löytyy joukkueen kestopelaajia Neeppaa, Teisaa sekä Mansia. Joukkue on siis hyvällä mallilla, mutta valitettavasti sekään ei välttämättä riitä ensi kauden liigassa saavuttamaan play-offeihin tarvittavaa pistemäärää. Joukkueella on tunnetusti ollut aina kova hyökkäysarsenaali, mutta miten joukkuepuolustus riittää Kiekkoliigan eliittiä vastaan tulevana kautena onkin arvoitus, joka selviää lähiaikoina.

Seuraa häntä:

Bailey - Mikäli on totta, että hedelmäpojalle on luvattu jokaisesta maalista purkki hiusvahaa (vaikka Shabe ei sitä myöntänytkään), voi tämä siivittää Baileyn huippukuntoon ja kaikki ennätykset ovat vaarassa. :wink:

Avelinno Capellier

Sijoitusarvio: 1-4

Merkittävimmät lähtijät: Dufva, Pamp
Merkittävimmät tulijat: Herra

Vastuuhenkilön mietteitä:

Viime kaudella alisuorititte, mistä moinen?

- Varmaanki johtuen tosta kesästä, ku jampat ei kuulema jaksanu hirveesti pelailla. peipin lähtö oli myös kova takaisku.

Tavoitteet ovat varmasti tulevalla kaudella korkealla, mutta kuinka korkealla?

- Tavoitteet on asetettu korkealle näin vähän heikommin menneen kauden jälkeen. Intoa löytyy jampolta taas, eiköhän se siitä. -Davidoff

Viime kaudella alisuorittanut Avelinno Capellier lähtee uuteen kauteen varmasti kovemmin odotuksin, kun mitä viime kausi toi tullessaan. Dufva ja Pamp lähtivät joukkueesta ja tilalle hankittiin HIFK:ssä mittavan uran Kiekkoliigan sarjoissa tehnyt Herra. On lupa odottaa, että joukkue palaa sille totutulle tasolleen, mitä toissakaudella nähtiin ja palaa taistelemaan mestaruudesta ja runkosarjan voitosta. Viime kauden pettymykset ovat varmasti pyyhitty jo kauan sitten pois silmistä ja mestaruuskauden juhlien uusiminen on jo pelaajien mielessä. Vahvalla suorittamisella Avelinno taistelee tosissaan runkosarjan voitosta ja varmasti tulee olemaan kova pala purtavaksi myös playoffeissa.

Seuraa häntä:

Herra - On osoittanut, että pelillinen taso riittää Kiekkoliigan alaisissa sarjoissa kauan sitten, mutta millaisen roolin hän saa wezan ja Seanin rinnalla ja tyydyttääkö kyseinen rooli Herran vaatimuksia?

Darra OY

Sijoitusarvio: 5-7

Merkittävimmät lähtijät: Reto, Resolute, Oduya
Merkittävimmät tulijat: pitsu, medi, Väinämö, Kipsu, orke

Vastuuhenkilön mietteitä:

Millaisin tavoittein teette paluun liigaan?

- Tietysti playoffeihin halutaan ja sen jälkeen mitalinkiilto silmissä eteenpäin. Häviämään ei olla tultu.

Kenen joukkueesi pelaajista odotat ottavan isoimman roolin tulevan kauden otteluissa?

- Kyllä sitä menestystä varmasti joukkueen perusrungon avulla syntyy. Xirean on hyökkäyspäässä selvä johtaja, mutta luotan muihinkin täsmähankintoihin, joilla on vankkaa kokemusta liigasta. Toivottavasti orke tekee pari paskamaalia tapojensa mukaan. Puolustuspäässä santoz on varsin luotettava ja varma alempi puolustaja. Kokonaisuutena kuitenkin painotetaan joukkuepeliä, eikä ruveta yksinään yrittämään mahdottomuuksia. -Darkki

Liigaan paluun tekevä Darra OY lähtee kauteen kovalla kokoonpanolla. Reton tilalle hommattiin viime kauden mestarijoukkue Kouvola Sabresin pitsu sekä ACA:ssa kovan pistepussin saalistanut orke ja Resoluten sekä Oduyan jättämä aukko paikattiin paluumuuttaja medin sekä uusien kasvojen Väinämön ja Kipsun avulla. Joukkue on onnistunut vahvistamaan vahvistuksillaan rivejään selkeästi ja joukkueelta on lupa odottaa kovaa jälkeä myös liigassa. Mikäli Duntski pääsee takaisin pelikentille on jo ennestään kovalla kokoonpanolla mahdollisuus mihin tahansa. Perus Darramaisella meiningillä joukkue löytynee runkosarjan jälkeen hieman keskikastin yläpuolelta, mutta kotietu playoffeihin tulee olemaan kiven takana.

Seuraa häntä:

orke - Orke nousi Artic Circle Athleticsissa suureen rooliin ja oli pistepörssissä korkealla. Miten pelit lähtevät kulkemaan uudessa ympäristössä ja saako orke yhtä paljon vastuuta kuin menneellä kaudella?

Fc Kilpailijat

Sijoitusarvio: 5-7

Merkittävimmät lähtijät: juz
Merkittävimmät tulijat: -

Vastuuhenkilön mietteitä:

Joukkueenne on pysynyt viime kaudesta lähes entisellään, onko tavoitteet asetettu sen mukaisesti korkeammalle kun viime kaudella?

- Pakka tosiaan pysyny aika samanlaisena ja se on aina hyvä juttu se! Zumpin ja pullukan lähdettyä armeijaan hajoilemaan kokoonpano on melko kapee, mutta sitäki laadukkaampi. Yhtä hyökkääjää viel uupuu ja toivottavasti saadaan se aukko pian korjattua. Mitään sen kummosempia tavotteita ei olla joukkueen sisällä asetettu, mutta kai se pleijaripaikka on minimitavote nyt ainaski. Ja pleijareissahan kaikki on mahdollista.

Onko totta että Lius on kiekon paras?

- Ja mitä tohon kysymykseen tulee, että onko totta että meikäläinen on oikeesti kiekon paras pelaaja niin totta kai. Sehän nyt on itsestäänselvyys. Sama kuin kysyisi onko vesi märkää tai onko pullukalla oikeasti kiekon isoin rakkauden moukari. Olen paras ja sen varmaan tietää koko kiekkoileva kansa. -Lius

Viime kaudella runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Fc Kilpailijat tippui viime kaudella heti puolivälierissä saatuaan vastaan Pelijengin. Pelijengin kohtaaminen oli joukkueelle ehkä pahin mahdollinen vastustaja, sillä joukkueiden pelitavat ovat erittäin samanlaiset. Kilpurit pelaa erittäin puolustavaa kiekkoa ja onkin turha odottaa Kilpalijoiden pelaajia liigan pistepörssin kärkikahinoihin. Vähämaalisista peleistä huolimatta Kilpurit eivät vapise yhdenkään joukkueen rinnalla tuumaakaan, vaikka sijoitusarvio onkin heikko, uskon ja toivon, että olen sen suhteen väärässä. Kilpailijat lähtevät tulevaan kauteen lähes samalla kokoonpanolla kuin viime kaudella, mutta yhtä kautta kokeneempana, josta on varmasti apua mahdollisissa play-offeissa. Ainoa kysymysmerkki onkin joukkueen hyökkäysosasto pullukan vähennettyä pelaamistaan runsaasti ja juzin pelattua takaisin HC Revolutionin vahvuuteen, mutta mikäli joukkue onnistuu tilkitsemään ovensa puolustuksen osalta yhtä mallikkaasti kun on lupa odottaa ja maalimäärät nousevat viime kaudesta edes jonkin verran voi Kilpailijat yltää jo runkosarjassa erittäin korkealle.

Seuraa häntä:

Ratigan - Varma alempi puolustaja, joka ei turhia hötkyile. Puolustusvoittoisessa joukkueessa yksi joukkueen kulmakivistä ja Ratiganin pelatessa ehjä ja erittäin onnistunut kausi on koko joukkueelta lupa odottaa onnistumisia.

Genesis

Sijoitusarvio 11-13

Merkittävimmät lähtijät: turvelo
Merkittävimmät tulijat: -

Vastuuhenkilön mietteitä:

Uskotko, että tällä kertaa yritys vakiinnuttaa paikka liigassa sujuu paremmin kuin edellisellä yrittämällä?

- Kyllä ainakin lähtökohdat kauteen ovat huomattavasti paremmat verrattuna viime kertaiseen visiittiin. Ja
uskonkin että tulevalla kaudella taistellaan tosissaan sijoituksista 8. parhaan joukossa. Ehkä sitä mukaa
sitten saadaan vakiinnutettua myös paikkamme liigaympyröissä.

Keneltä pelaajistasi odotat eniten tulevalta kaudelta?

- Suurempia odotuksia ei oikeastaan ole ketään kohtaan vaan toivon että pystyisimme joukkueena pitämään tietyn
tason koko kauden läpi. Jos nyt jotain kuitenkin mainitakseni niin Roni tulee ainakin olemaan suuressa roolissa
puolustuksen kannalta. -Nico

Viime kaudella Divarin runkosarjan kolmannelle sijalle ja sitä kautta Liigaan noussut Genesis lähtee tulevaan kauteen lähes samalla miehityksellä kuin edellisiinkin. Joukkue ei ole kuitenkaan pitkään aikaan pelannut samalla tasolla jota totuttiin näkemään muutama kausi takaperin. Liigan taso saattaa olla tällä kokeilemalla yhä liian kova pala joukkueelle ja mikäli joukkue ei onnistu täysin nappiin on luultavasti pitkän runkosarjan jälkeen edessä raastavat liigakarsinnat. Genesiksen hyökkäävän pelin tehtäväksi tulevalla kaudella luultavasti jääkin vain isompien joukkueiden kiusaaminen ja pisteiden napsiminen, joka sekoittaa kärkipään joukkueiden suunnitelmia. Myös Genesiksessä piilee mustan hevosen vaara ensi kaudella.

Seuraa häntä:

Snyder - Snyderin noustessa samaan vireeseen kuin Genesiksen parhaina aikoina voi jälki olla erittäin tuhoisaa ja maaliahne hyökkääjä voi nostaa yksilösuorituksillaan Genesiksen jopa muutaman pykälän sijoitusarviota ylemmäs.

Kouvola Sabres

Sijoitusarvio 1-4

Merkittävimmät lähtijät: Tenkrat, pitsu, Väiski, Jolli
Merkittävimmät tulijat: Ayoso, Liisa94, B.Burns

Vastuuhenkilön mietteitä:

Miten peli on Lihapullista tuttujen naamojen ja joukkueen ikonin Ayoson paluun jälkeen lähtenyt kulkemaan?

Mitä itse olen kerinnyt pelaamaan, niin ottelut ollaan pelattu ihan hyvin. Kuitenkin pientä epäaktiivisuutta on joukkueessa ollut, koska minä en irl-kiireiden takia ole kerennyt pelaamaan Kiekkoa.

Värväykset ovat jääneet lähinnä Lihapullista tuttuihin kasvoihin, koska en ole ollut tekemässä päätöksiä uusien pelaajien suhteen ja piiskaamassa joukkuetta Kiekkoon.

Vastuunhenkilön rooli joukkueessa siirtyy ensi kaudesta eteenpäin velipoika Kozelille. Itse toimin vain PR-miehenä ja maalitykkinä laukoen vedot kohti hosakulmaa. Hosakulmasta ei sen enempää. Ayosolla tulee nähtävästi olemaan myös suuri rooli joukkueen tulevaisuuden kannalta.

Onko mestaruuden uusiminen päällimäinen tavoite kauteen lähdettäessä?

Ainut tavoite kokoonpanolle, Ayoso, Lisbe, B.Burns, Kozel, santeri ja minä, on itsestäänselvästi mestaruus. Lihapullien kavereille jäi varmasti nälkää viime kauden "flopin" takia.

Ayosolle ja minulle tuttuun tapaan ei kelpaa mikään muu kuin menestys.

Kuitenkin täytynee muistaa, että Lisbe on 10 ottelun pelikiellossa, joka voi näkyä joukkueen alkukauden otteissa. Playoffeihin mennessä pelin pitäisi olla siinä kuosissa, että häkki heiluu ja katsomo tanssii rumbaa.

BONUS-vastaus:
Pelaajaliikenteestä johtuen näkisin vain että aktiivisuus hieman laski sekä pelityyli muuttui, jokainen itse päättäkööt, että parempaan vai huonompaan. Kuitenkin maalintekoon ja hyökkäyspeliin varmasti on saatu lisää kuvioita ja voimaa. Eikä hyökkäys ole vain yhdenmiehen, Tenkratin, varassa.

Katsomme vielä värväyksiä kauden alkaessakin, joten kokoonpano ei ole vielä lyöty lukkoon. -Zippo

Mestarijoukkue Kouvola Sabres menetti kauden päätteeksi koko nelikon, joka pääosin esiintyi finaaleissa. Tenkratin lopetettua jälleen kerran mahtava kiekkouransa, pitsun siirryttyä Darra OY:n riveihin, Väiskin finaalivastustaja Nightmaren paitaan ja Kiekkoliigan parhaaksi puolustajaksi kauden päätteeksi kruunatun Jollin lähteminen Avellinoon olivat kovia menetyksiä joukkueelle. Joukkue sai kuitenkin paikattua menetyksiä paluumuuttaja Ayosolla, jonka mukana joukkueeseen liittyi Lihapullien voimakaksikko Lisbe, alias Liisa94 sekä B.Burns. Kolmikko pelasi Lihapullissa viime kaudella vahvan runkosarjan ja mikäli peli lähtee uudessa joukkueessa rullaamaan samalla sykkeellä, kun voidaan odottaa, että Kouvola on runkosarjan kärkinelikossa mukana ja yksi vahvimmista mestariehdokkaista tulevana kautena.

Seuraa häntä:

Kozel - Viime kaudella todellisen läpimurron joukkueen kokoonpanoon ja Kiekkoliigan eliittiin tehnyt puolustaja nousee tulevana kautena yhä suurempaan arvoon, kun viime kaudella vielä joukkueen ykköspuolustajana pelannut Jolli vaihtoi maisemaa. Pystyykö Kozel lunastamaan suuret odotukset ja pitämään nyt yksin alakerran tilkittynä ja antamaan joukkueelleen mahdollisuuden nostaa kannua toista kertaa peräkkäin?

Miesten Kesken

Sijoitusarvio: 8-10

Merkittävimmät lähtijät: Omena
Merkittävimmät tulijat: Dufva, Pappis

Vastuuhenkilön mietteitä:

Joukkue vahvistui viime hetkellä Pappiksella ja Dufvalla, onko muita hankintoja mahdollisesti tulossa ennen kauden alkua tai alkukaudesta?

- Saatiin pari isoa kalaa koukkuun juuri sopivaan aikaan, nyt ehkä on vielä yks yp tulossa, ei vielä osaa sanoa varmaksi.

Otat itse varmasti isomman roolin tulevana kautena Omenan lähdettyä. Mitkä ovat omat ja joukkueesi tavoitteet kaudesta?

- Oma tavote on tietenki voittaa jokanen peli ja tehdä omien peli helpommaksi, mutta jos realistisia ollaan, niin lähdetään hakemaan sitä playoff-paikkaa ja sitä kautta taivas on rajana :) -Preda

Joukkue koki kovan menetyksen kun Omena jätti joukkueen liigakarsintojen päätteeksi. Hyökkäykseen joukkue ei ole hankkinut vahvistuksia, mutta puolustukseen on tullut Pohjolan Leijonista tuttu kaksikko Dufva sekä Pappis. Dufvan ja Pappiksen tulo joukkueeseen onkin suuri helpotuksen huokaus ja joukkue sai peliinsä aivan uutta virtaa. Joukkue taistelee tulevalla kaudella kynsin ja hampain play-off paikasta ja mikäli uudet hankinnat sopivat hyvin joukkueen pelitapaan löytynee joukkue kahdeksan parhaan joukkueen joukosta. Ainoa kysymysmerkki onkin joukkueen hyökkäysosasto, kun Omenan jättämää paikkaa ei ole yritetty korvata. Joukkueella on yhä käytössä tiivis, mutta sitäkin tasaisempi ja laadukkaampi kokoonpano.

Seuraa häntä:

Sephirot - Viime kaudella Divarin pistepörssin kolmanneksi sijoittunut Sephirot teki Divarissa hurjaa jälkeä Omenan rinnalla, mutta miten jatkuu pelit kovemmassa sarjassa ilman Omenaa?

New Jersey Devils

Sijoitusarvio: 5-7

Merkittävimmät lähtijät: kalleh, Charge, tari, aba
Merkittävimmät tulijat: Oduya, Nuijamies

Vastuuhenkilön mietteitä:

Joukkueenne on kokenut muutoksia liiganousun jälkeen, millä mielin ja tavoittein ensimäiseen kauteen liigassa?

Tosiaan pari pelaajaa vaihtoi seuraa (Charge -> S.S.K ja aba -> HC Oilers) ja tilalle saatiin entinen NJD-pelaaja Oduya sekä Nuijamies. Lisäksi koitetaan vielä löytää hyökkääjä.

- Hyvillä mielin lähdetään tulevaan kauteen, kuten kaikkiin edellisiinkin. Vähän tietenkin uus juttu, kun ei tiedetä, millä tasolla liikutaan, mutta eiköhän sekin selviä parin viikon jälkeen. Uskoisin ja luotan kuitenkin, ettei ihan sinne peräpäähän vajota. Tavoitteena on tietenkin aina mestaruus, mutta realistisempaa on varmaan nyt sanoa, että pleijaripaikka on hyvä saavutus ja kaikki siitä eteenpäin hienoa. - P.Elias

Viime kaudella Divarin runkosarjassa neljänneksi yltänyt ja liigakarsinnoissa loistanut New Jersey Devils on kokenut myös hiukan menetyksiä kauden päätteeksi, kun joukkueen pitkäaikainen puolustaja Charge siirtyi S.S.K.:n riveihin. Joukkue koki myös kaksi ei-niin-tuntuvaa menetystä, kun kalleh ja tari sai lähteä joukkueesta. Joukkueella on vielä kauden alla try-outtaajia joukkueessa ja onkin vielä vaikea sanoa, mihin joukkue yltää ainakaan liigan ensimäisellä puoliskolla tuoreella kokoonpanollaan. Oduyan hankinta puolustukseen antaa sille osastolle varmuutta ja Madden rakentaa mallikaasti peliä, mutta mikä on hyökkäyksen laita liigatasolla? Rece on näyttänyt pysyvänsä liigatasolla mukana Lihapullien riveissä ja samaan tulisi pystyä myös uudessaa seurassaan mikäli New Jersey Devils haluaa kamppailla tulevalla kaudella play-off paikasta.

Seuraa häntä:

Madden - Divareissa ja Hoki-liigassa loistanut ylempi puolustaja on kovan paikan edessä, kun pitkäaikainen joukkueensa tekee debyytin Kiekkoliigan pääsarjassa. Joukkueen menestys on paljolti Maddenin harteilla niin hyökkäyksen kuin myös puolustuksen osalta.

Nightmare

Sijoitusarvio 1-4

Merkittävimmät lähtijät: Naappi, Björn
Merkittävimmät tulijat: Roope, Väiski, Pzi, tipzi

Vastuuhenkilön mietteitä:

Nightmaren osalta en tavoittanut ennen julkaisua joukkueen GM-didiä, joten päätin tuoda vähän väriä ennakkoon ja ottaa kommentit joukkueen entiseltä dick taattorilta RoyKeanelta:

Oletko seurannut tiiviisti joukkueen edesottamuksia lähtösi jälkeen ja oletko tyytyväinen niihin?

Melkein joka päivä seuraan entisen joukkueeni toimia. Siirtoihin olen tyytyväinen sillä lähtöni jälkeen 1 pronssi ja 1 hopee nii kait ne mua paremmin pärjää.

Mitä odotat Nightmarelta tulevana kautena?

- Seuraavalle kaudelle ootan jebsun hilloviikkojen loppumista.. noei, ei mulle kelpaa mikään muu kuin mestaruus!!!

Oletko katkera kun joukkue menestyy? Haastaako Pirates vielä jonain päivänä Nightmaren Kiekkoliigan alaisuudessa?

- En tosiaan ole katkera, päin vastoin, olen ylpeä että joukkueeni pärjää suoraan sanottuna vitusti paremmin ilman mua. Jaa-a saa nähä näkyykö Piratesia ollenkaan kiekkoliigassa nanin jättämän peelomaineen takia, toivottavasti ei koska mun kädet tärrää aina nightmaree vs.

Terveiset joukkueen nykyiselle johdolle?

- Joo terkut jokaisille pelaajille, eritoten dänille jesselle ja didille. -RoyKeane

Viime kaudella finaaleissa pelanneelta Nightmarelta on lupa odottaa samaa myös tulevana kautena. Viime kaudella viimeistään kovaksi todettu Nightmaren hyökkäys ei ole muuttunut yhtään ja tulevalla kaudella hyökkäysvastuun jakaa yhä Jebsu, Darp ja sml. Puolustuksesta viime kauden jälkeen joukkueen jätti Naappi sekä Björn. Naapin jättämä aukko tukittiin oikein kunnolla umpeen, kun joukkue vahvuistui kahdella erittäin kovan luokan hyökkäävällä puolustajalla. Viime kaudella mestaruuden Kouvola Sabresin riveissä voittanut Väiski ja runkosarjan Lihapullissa voittanut Roope siirtyi joukkueeseen. Niin ikään Lihapullista Björnin paikkaajaksi hankittiin Pzi ja joukkueessa jo pidemmän aikaan on/off-suhteella viihtynyt tipzi otettiin mukaan joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Joukkue on osoittanut jo harjoituspeleissä, että peli uusien vahvistusten kanssa toimii moitteettomasti ja olisikin yllätys mikäli Nightmare ei olisi kauden päätteeksi mitaleilla.

Seuraa häntä:

Väiski - Viime kaudella Kouvola Sabresin kulmakiviin lukeutunut Väiski tuo Nightmaren peliin aivan uusia ulottuvuuksia. Väiski ruokkii varmasti hyvillä syötöillään Nightmaren maaliahneita hyökkääjiä. Kilpailutilanne peliajoista Roopen kanssa saattaa olla myös eduksi.

Pelijengi

Sijoitusarvio: 1-4

Merkittävimmät lähtijät: Sampe
Merkittävimmät tulijat: -

Vastuuhenkilön mietteitä:

Joukkueenne on jälleen kerran onistunut pitämään saman ryhmän kasassa, kuinka paljon uskot siitä olevan hyötyä tulevana kautena?

- Tälle kaudelle pyrittiin vahvistamaan hyökkäystä, mutta sopivaa vahvistusta ei löytynyt/saatu, joten tuttu ja turvallinen kokoonpano kelvatkoon. Mitään mullistavaa uutta ilmettä siis tuskin meiltä nähdään, mutta toisaalta kokemus, taito ja suoritusvarmuus tällä porukalla pitäisi yhä olla kärkikastiin riittävällä tasolla.

Onko tavoitteena palauttaa Pelijengi mestaruuskantaan muutaman kauden tauon jälkeen?

- Tähän kauteen panostetaan kovempaa kuin aikoihin. -Arto

Kiekkoliigan kestomenestyjä Pelijengi on jälleen kerran onnistunut pitämään kasassa saman ydinryhmän kuin viime kaudella. Harjoituspelien jakso ennen kauden alkua on sujunut erittäin mallikkaasti ja puolustusvoittoisesti pelaavalta joukkueelta on lupa odottaa samaa myös kauden alkaessa. Viime kaudella pronssille yltäneellä joukkueella on varmasti kirkkaammat mitalit tavoitteena. Voidaan siis odottaa, että Pelijengi nähdään runkosarjan kärkipäässä ja luultavasti jopa finaaleissa riippuen siitä millaiseen kuntoon Arto joukkueensa piiskaa.

Seuraa häntä:

Joukkuepuolustus - Kun sanoo, että Pelijengillä on kiekon paras joukkuepuolustus ei sitä kovin moni lähde kiertämään. Joukkueen puolustusrintama hajottaa vastustajien pääkoppia ja vastahyökkäyksistä tehdään maaleja kovalla prosentilla, onko tämä se klisee jonka avulla Kiekkoliigan mestaruus 3/2009 voitetaan?

S.S.K.

Sijoitusarvio: 8-10

Merkittävimmät lähtijät: Modano, JaKurri, Pönssi, N-co, hari, Scott
Merkittävimmät tulijat: Tony, Fioldur, Charge

Vastuuhenkilön mietteitä:

Joukkueenne on muuttunut radikaalisti, miten uudet pelaajat ovat sopeutuneet joukkueeseen ja uskotko, että he pystyvät korvaamaan menetykset?

- Rosterin päivitys on mennyt ihan jees ja sakki on valmis uuteen kauteen. menetykset on mitä on, mutta joukkueen perusrunko on edelleen kasassa ja uusissa jannuissa riittää potentiaalia verrattaessa vaikkapa joukkueen aiempiin pelaajiin.

Minkälaisin odotuksin lähdette tulevaan kauteen?

- Mestaruutta haetaan edelleen, vain kulta kelpaa. -Sekka

Kiekkoliigan historian menestyksekkäimällä joukkueella on edessään vaikein kausi miesmuistiin. Lähes koko joukkueen perusrunko vaihtoi viime kauden päätteeksi maisemaa ja joukkue rämpi offseasonilla paikottain jopa todella pahassa pelaajapulassa. Pitkään kestäneiden ja tarkkaan tarkistettujen try-outtien jälkeen joukkueen runko vakiintui nykyiselleen. Joukkue on muuttunut viime kaudesta radikaalisti ja tuskin tulee pelaamaan läheskään samalla tasolla kuin ennen. Puolustuspäässä harin korvaajaksi värvättiin New Jersey Devilsin pikkumies Charge ja hyökkäystrion vastuun ottaa Tony sekä Fioldur. Yksilötaitoa joukkueesta löytyy yhä ja Lepauksen veljekset tuntevat toistensa metkut, joten suurista menetyksistä huolimatta ei joukkue tule rämpimään aivan liigan pohjamudissa. Joukkue saa kuitenkin tulevana kautena tehdä paljon töitä play-off paikan eteen.

Seuraa häntä:

Tony - Muutaman kauden varjoissa seilannut hyökkääjä saa jälleen Fioldurin vierelleen. Mikäli syttyy samanlaiseen liekkiin kun pari kautta sitten voi Tony henkilökohtaisella osaamisellaan tuoda joukkueelleen play-off paikkaan tarvittavia pisteitä.


Sinappikone

Sijoitusarvio 11-13

Merkittävimmät lähtijät: pölöhö, xDD, Haggard, Daegon, Voce
Merkittävimmät tulijat: hydä, Tonzales, Mikke

Vastuuhenkilön mietteitä:

Joukkuetta povataan liigan heittopussiksi hyväksytkö tämän?

- En hyväksy! Joukkueemme pelaajarunko on vaihtunut suuresti lähikuukaudet, minkä vuoksi pelin taso on suurimmaksi osaksi ollut surkeaa. Nyt alkaa pikkuhiljaa jonkinlainen pakka olemaan kasassa ja uskon sen takia pelin kulkevan pian taas paremmin!

Keneltä pelaajistasi odotat yksilötasolla itsensä ylittämistä?

- Mikäli aktiivisuus riittää, luulen, että Tansu voi hyvinkin lyödä itsensä kiekkoliigan parhaimmistoon. Loistavat harhautukset ja jäätävä viimeistely ovat olleet tärkeä apu joukkueellemme heikkoina lähikuukausina. - Septic

Sinappikoneella on edessä erittäin vaikea ja pitkä kausi. Joukkue on muuttunut radikaalisti vastuuhenkilöitä myöten ja edes unjinaz tuskin pystyy nostamaan joukkuetta karsintarajan yläpuolelle. Sinappikoneen tehtäväksi tulevalla kaudella luultavasti jääkin vähäisten pisteiden nipistäminen muilta joukkueilta ja tätä kautta heidän kiusaaminen. Joukkueen nykyistä tilaa kuvaa erittäin hyvin Tonzalesin lausahdus: "Olin silloin hyvä kiekossa, kun pelasin Pelijengissä ja kukaan ei osannut vielä jalkakynää, jalkakynä pilasi mun kiekkouran". Joukkueen päätavoite lieneekin liigakarsinnoista selviäminen. Joukkueen saatua Mikke verkkoihinsa voi joukkueen juniorijaostolla höystettynä muutamalla kokeneemmalla jantterilla olla mahdollisuus yllätykseen.

Seuraa häntä:

Mikke - Joukkueeseen viime tipassa Bandea paikkaamaan hommattu Mikke on erittäin tärkeässä osassa Sinappikoneen hyökkäystä Tansun ohella. Mikke oli viime kaudella kovassa iskussa Gurrejen paidassa, mutta kaikkien suureksi yllätykseksi lähti joukkueesta ennen tärkeitä liigakarsintoja. Mikäli kaksikon yhteispeli liigassa lähtee rullaamaan voidaan jopa odottaa, että Sinapit selviävät liigakaudesta ilman karsintoja!

Heitetään loppuun vielä veikkaus runkosarjan järjestyksestä:

1. Pelijengi
2. Nightmare
3. Avelinno Capellier
4. Kouvola Sabres
5. Darra OY
6. Fc Kilpailijat
7. New Jersey Devils
8. S.S.K.
9. Miesten Kesken
10. Ajax Amsterdam
11. Artic Circle Athletics
12. Genesis
13. Sinappikone

Tuli vähän kiire kirjoitella, joten ennakko saattaa olla puutteellinen ja sisältää paljon virheitä, mutta toivottavasti joku jakso edes vähän alusta. Joukkueiden kokoonpanot ovat myös eläneet paljon ennakkoa kirjottaessa ja kaikkia tietoja ei välttämättä ole keritty päivittämään ajantasalle. [/b]

Kirjoittanut: hydä
Julkaistu 08.09.2009 19:41
Luettu: 883 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.