Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kausiennakko 2/2009

Hyvää loppukevättä tai alkukesää miten nyt haluattekin asian nähdä. Riippuu toki paljon asutko Suomessa (kehä III sisällä) vai Lapissa (kehä III ulkopuolella). Teillä saamelaisilla vietettäneen edelleen loppiaisen jäähdyttelyä, mutta iltaa nyt kumminkin itse kullekin. Kiekkoliigan virallinen verkkolehti uudistui tälle kaudelle ja vaihtoi nimensä Paitsiosta Kaukaloksi.

Myös toimittajakuntaa laajennettiin ja lähdimme ohessa esitettäviin kausiennakoihin tuomaan hieman uutta väriä ja hakemaan yksityiskohtaisempaa sisältöä ja paneutumista kuhunkin joukkueeseen, riippuen toki kunkin kirjoittajan mieltymyksistä ja kirjoitustyylistä.

Ennakoita oli tekemässä iso joukko monia kiekkoliigavaikuttajia ja tästä syystä on mahdollista, että toimituksen sisälläkin on pieniä näkemyseroja. Sijoitusarvioihin toimitus perusti oman muutaman henkilön komiteansa, joten ne eivät välttämättä vastaa kaikkien kirjoittajien mielipiteitä, mutta yleistä näkemystä kuitenkin. Antoisia lukuhetkiä niille kolmelle jotka jaksavat edes vähän alusta ja hauskaa kesän odottelua/jatkoa!

------

Ajax Amsterdam

Sijoitusarvio: 5-9.

Historiaa: Ajax nousi aikanaan kaikkien odotuksia vastaisesti divariin kaudelle 2/05. Jo ensimmäisellä yrityksellä kolkuteltiin nousukarsintoja, mutta silloin jokunen tiimi osottautui liian kovaksi ja tuloksena oli pieni pettymys. Seuraava kausi kuluikin mollivoittoisesti aina pleijareihin asti, jossa Ajax taas kaikkien järkytykseksi nousi liigaan asti. Sen jälkeen kolme seuraavaa kautta muodostivatkin nykyisen Ajax legendan kaikkine hömppineen ja lauluineen. Tältä kolmelta kaudelta tuloksena olivat mestaruus, pronssi sekä vitossija. Sen jälkeen voimakaksikko D.Beckham ja Madonna46 poistuivat Suomen armeijan palvelukseen ja Ajaxin kausi oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Tuloksena sarjasta sulkeminen ja Kiekkoliigasta poistuminen. Ajaxin uusituleminen ajoittuu kauteen 2/08, jolloin he palasivat 2.divariin ja siitä suorilla nousuilla liigaan, jossa eka kausi päättyi karsintoihin.

Suurimmat kiitokset Ajaxin nousun takana kuuluu alunperin Pelijengin kaksikolle Arto - D-fence. He saivat 2005 vuoden aikana taottua poikain päähän, että paikka Kiekkoliigaan ei ole mahdottomuus ja loppuhan on jo historiaa, jota eletään vieläkin.

Merkittävimmät lähtijät: Jolli (Kouvola Sabres)
Merkittävimmät tulijat: Masta (Pohjolan Leijonat)

Kaukalon analyysi: Onko nykyinen Ajax Amsterdam parempi, kuin pitkään aikaan? Paperilla kokoonpano vaikuttaa erittäin kovalta. Hyökkäyskalusta löytyy kovia maalipyssyjä ja tällä kaudella "hollantilaiset" hankkivat pitkästä aikaan ap:n, joka pysyy nykykiekossa vastuksien perässä. Lisäksi Pulsu palasi armeijasta. Harjoituspelien perusteella voisi päätellä, että kiekon parhaimpiin playmakereihin lukeutuva D.Beckham tullaan näkemään pakinkin tontilla kauden mittaan. Tämä ei ollenkaan ole huono asia. Ajax Amsterdam saa mielenkiintoisen kokoonpanon aikaiseksi Pulsu-Letti-D.Beckham-Masta varitaatiolla ja onhan sielä vielä Sukkekin odottelemassa vuoroaan, sekä kaikkien jalkakikkojen esiäiti Omiisi. Tästä kaudesta on hyvä ennustaa parempaa, kuin 1/09 oli heille ja ennustaisinkin paikkaa pudotuspeleihin tulevalla kaudella.

Vastuuhenkilöiden mietteet: Viime kaudesta en oikeen osaa mitään kertoa, oltiin toiseks viimeisiä, mutta saatiin sisäänajettua tätä kautta varten parivaljakon LETTI ja SUKKE. Nyt on siis kovia tehoja luvassa! Joukkue pysyi hyvin kasassa viimekauden jäljiltä ja uutena kaverina värvättiin puolustukseen Masta, joka onkin harjoituspeleissä hoitanut tonttinsa erittäin mallikkaasti. Kauden 1/06 kiekkoliigan parhaana pelaajana palkittu Pulsu palaa intin jälkeen pelaavaan kokoonpanoon laittamaan lättyä pussiin. "pitäs varmaan parantaa viimekauden sijoitusta" - Letti ilmoittaa kauden tavoitteeksi!

Seurattavaa:
Kuinka D.Beckhamilta onnistuu Mastan yläpuolella pelaaminen? Onnistuuko hyökkäyspelin pyörittäminen yhtä tehokkaasti kuin ennen vai tuleeko omissa soimaan aivan liian monesti? Löytyykö Letistä tai Pulsusta pistepörssin voittaja?

------

Arctic Circle Athletics

Sijoitusarvio: 9-12.

Historia: Joukkue on pelannut Kiekkoliigaa sen jokaisella sarjatasolla. Ensimmäiset kirmailut ovat 3/07 2.divarista. ACA nousi parin 2.divari kauden jälkeen pariksi kaudeksi Kiekkodivariin. Kaudella 3/08 joukkue voitti Kiekkodivarin runkosarjan voiton ja käveli aina liigaan asti. Ensimmäisellä liigakaudella Arctic Circle Athletics jäi runkosarjassa 9. sijalle, mutta joukkue pystyi säilyttämään liigakarsinnoissa liigapaikkansa.  

Merkittävimmät lähtijät: Neeppa (Helsingin Jokerit), stbk (Helsingin Jokerit), Hollow (-)
Merkittävimmät tulijat: Turisas (Iiro) (-), orke (Rowdyruff Boys)

Kaukalon analyysi: Debyyttikautensa viime kaudella pelannut joukkue yrittää varmasti tulevalla kaudella kirkastaa sijoitustaan ja taistella tiensä playoff -peleihin. Joukkueen rosteriin on muuttunut aika laajasti viime kaudesta sillä kokeneet Turisas ja orke liittyvät rinkiin mukaan. Toisaalle uraansa lähtivät luomaan Neeppa, stbk ja Hollow. Yhteispeli voi olla hieman tahmeaa alussa, mutta jos palaset loksahtavat kohdalleen niin ACA:lla on vaarallinen joukkue, joka pystyy hyvänä päivänä kaatamaan kenet vain! Joukkueen viime kauden tukipilarit Shabe ja Teisa saavat tälläkin kaudella paljon vastuuta, mutta pystyykö joukkue tällä kaudella pelaamaan tasaisemman kauden, jotta unelma playoffeista toteutuu?

Vastuuhenkilön mietteet: Edellinen kausi meni vähän alakanttiin, joten kyllä me lähetään siitä parantamaan ja sitä pleijaripaikkaa hakemaan. Uusia pelaajia on tullut, mutta silti ollaan luottavaisin mielin. Ei meillä mitään varsinaista kuviota ole. Pojat antavat kyllä parannusehdotuksia jos peli ei jostain syystä kulje. Tätä kautta pyritään sitten matseja voittamaan. Ei me turhaan peleistä stressata, paljon mukavampi pelata sillain. Meillä on ollut peli vähän hukassa tässä offseasonilla. Ei tullut pelistä mitään aluksi uusien jannujen kanssa, mutta kauden alun lähestyessä he ovat onneksi päässeet joukkueeseen sisälle. Tavoite on selkeä. Kauden lopuksi pyritään päästä sitä kuuluisaa playoff-partaa kasvattamaan. -Mansi

Seurattavaa: Kuinka Turisas ja orke sopeutuvat ACA:n peliin? Onko Shabe yhä joukkueen ykköspyssy vai onko kokeneista pelureista haastamaa Shabea sisäisessä pistepörssissä? Fakta on kuitenkin se, että maaleja Arctic Circle Athletics tulee ensi kaudella tarvitsemaan erittäin tasokkaassa liigassa.

------

Avellino Capellier

Sijoitusarvio: 1-4

Historia: Joukkue täytti hiljattain kolmen vuoden iän, josta ainakin 90% sen nimi on ollut jo monen kiekonpelaajan tiedossa. Noin vuoden mittaisen joukkueen kokoamisen ja harjoituspelien tuloksena Avellino Capellier nousi tyylillä edesmenneeseen Datsun-Liigaan suoriutuen siellä samaisena kautena mitaleille, tarkemmin sanottuna hopealle. Näin tiivistettynä joukkue nousi tämän saavutuksen siivittämänä ensin myöskin edesmenneeseen Kiekkoliigan 2.divariin, sieltä upean kauden jälkeen muotoaan muuttaneeseen 1.divariin. Divarin puolella samainen putki ei jatkunut, vaan he joutuivat tyytymään vielä toiseen divarikauteen. Sitten alkoi tapahtua ja joukkue suorastaan rymisti Kiekkoliigaan ja pääsi avauskaudellaan playoffeihin, jossa tie päättyi jo heti ensimmäisellä kierroksella nykyään hallitsevalle mestarille S.S.K:lle. Jo seuraava kausi toi tullessaan kaikkien himoitseman Kiekkoliigan kultamitalin lähes suvereenisti. Viime kaudella Avellino polki tiensä jälleen finaaleihin, mutta kaatui toistamiseen poffeissa sissikiekolle. Mainittakoon myös KiekkoCup IV:n hopea!

Merkittävimmät lähtijät: Hauer (IsoDavid ja RintaKarvaPojat OY)
Merkittävimmät tulijat: peipi (Ballito) & Dufva (Pohjolan Leijonat)

Kaukalon analyysi: Yhä Liigan kovimpiin nimiin kuuluva Avellino lähtee uusimaan finaalipaikkaansa tälläkin kaudella, tavoitteena tietenkin toistamiseen kirkkain mitali. Paljon kokenut ja enemmän kyntänyt, kivenkova hyökkäävä puolustaja Hauer sai villin ajatuksen lähteä legendaariseen 2.nick-joukkueeseensa pelaamaan, miehen ajatuksista en sitten tiedäkkään. Myöskin pitkään Kiekkoliigassa pallotelleet Dufva ja peipi hankittiin mitalinkiilto silmissä tukemaan sekä hyökkäyspäätä että enemmänkin Dufvan osalta myös puolustuksen sumppua ja nämä molemmat ovat myöskin positiivisia vahvistuksia aveihin. Joukkueessa ei muita muutoksia ole nähty, tosin pari pelaajaa saivat jälleen edustaa maataan kiekon maajoukkueessa Suomen paidassa. Avellino on tälläkin kaudella kivenkova ja offseason on osoittanut, että he löytyvät (toivottavasti) runkosarjan kärjestä.

Joukkuejohdon tunnelmat: Runko pysyny hyvin joukkueessa kasassa. Menetettiin hyvän kauden pelannu Hauer, mutta saatiin Pohjolan Leijonista Dufva ja Peipi että kaikki näyttää ihan hyvältä. Taas tosi kovatasoinen liigakausi tulossa ja pleijarit otetaan ensimmäiseksi tavoitteeksi. Sydiksen naisasiat ovat hienosti ja Kuusamostakin ennustetaan jäiden lähtevän tänä kesänä, joten siinäkin mielessä poikkeuksellinen kausi tulossa. -Asthon

Seurattavaa: Tämä herra omistaa kolme mitalia Kiekkoliigasta, syöttöpörssien voitot Liigan sekä Divarin puolelta, hillittömän laukauksen, maagisen pelisilmän, kiihkeän nimimerkin sekä mainittakoon että ollut joskus aikoinaan myös puolustaja. Kukakohan tämä herra on? Ei, ei se ole Herra vaan yhdeksi kovimmista hyökkääjistä tituleerattu peipi! Tämä nimi tullaan näkemään korkealla pistepörssissä ja ehkä jopa Avellinon kultajuhlissa, kukaties.

------

Fc Kilpailijat

Sijoitusarvio: 9-12.

Historia: Menestystarina alkoi, monet yllättäneestä, paikasta SHL:n kauden 1/08 karsintoihin. Joukkueen hoidettua karsinnat, Fc Kilpailijat veivät mestaruuden kahtena peräkkäisenä kautena. Ensimmäisenä kautena playoffeissa joukkue hävisi vain kerran ja senkin sitten itse finaali-sarjassa. Toisena kautena joukkueen jokainen playoff-sarja eteni viidenteen peliin asti, mutta Fc Kilpailijat osoittivat sen, että hermot kestävät tiukassakin paikassa. Divarikarsintojen jälkeen kausi 3/08 Kiekkoliigan 2. Divarissa tuotti runkosarjassa viidennen sijan ja maittavat 26 pistettä 22 ottelusta. Liigakarsinnoissa tie kuitenkin päättyi New Jersey Devilseihin, mutta sarjauudistusten myötä joukkue siirrettiin 1. Divariin. Kaudella 1/09 joukkue sijoittui 1. Divarin runkosarjassa kuudennelle sijalle, jonka jälkeen odottivat jälleen liigakarsinnat. Ensimmäisenä vastustajana ollut Kanat voittivat joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen tiukasti 2-1, mutta tämän jälkeen Fc Kilpailijat voittivat kolme ottelua ja etenivät seuraavalle kierrokselle. Tämän jälkeen Fc Kilpailijat voittivat sekä Voodoo Peoplen että Sinappikoneen kolme kertaa häviämättä kertaakaan ja päästäen näissä kuudessa ottelussa vain neljä maalia. Nyt tämä kahden ja puolen vuoden ikäinen joukkue on jo saavuttanut sen... Kiekkoliigan.

Merkittävimmät lähtijät: Turhapuro
Merkittävimmät tulijat: Lius (Vastarannan Kiiskit)

Kaukalon analyysi: Siis viime kauden 1. Divarin runkosarjan kuudennes ja lopulta liigakarsintojen kautta Kiekkoliigaan noussut Fc Kilpailijat lähtee tulevaan kauteen lähestulkoon samanlaisella rosterilla kuin edelliseenkin kauteen. Fc Kilpailijat lähtevätkin kauteen todennäköisesti luottavaisin mielin, voittihan joukkue tosiaan yhdeksän viimeistä liigakarsintapeliänsä hävittyään karsinnoissa vain ensimmäisen pelin Kanoille niukasti 1-2. Ainoa tulija joukkueeseen on Vastarannan Kiiskeissä viisi viimeistä kautta Kiekkoliigan alaisuudessa pelannut Lius, joka saa varmasti vastuuta kapeahkossa kokoonpanossa. Viime kaudella kuusi peliä joukkueessa pelannut Turhapuro on taas saanut ennen tulevan kauden alkua lähtöpassit. Vastuuta tulevat Fc Kilpailijoissa kantamaan erityisesti zumppi, pullukka, Naturen, Dalla16, Joonan, mikäli kaksi viimeistä kautta antavat osviittaa sekä todennäköisesti myös Lius. Erityisesti puolustus on ollut Kilpailijoiden vahvuus ja sen avulla tulevat Fc Kilpailijat varmasti napsimaan pisteitä, mutta onko hyökkäys tarpeeksi kova kiekon kovimpaan liigaan?

Joukkuejohdon tunnelmat: "Sangen loistavat fiilikset viime kaudesta luonnollisesti, kun saatiin raivattua joukkueemme läpi kivikkoisen ja vaikeakulkuisen reitin kohti liigakenttiä. Lössipilvi on kuitenkin hävinnyt pois päältämme. Viime kausi on jo historiaa. Katseet ovat tässä kaudessa. Meil on kokoonpano pysyny koko kiekkoliigataipaleen lähes samana, joten se tietysti luo sellaista varmuuden tunnetta. Tuleva kausi on kuitenkin muihin verrattuna erilainen siinä, et ollaan ensimmäistä kertaa haastajan asemassa kauteen lähdettäessä. Tämä jos mikä kuitenkin sopii Kilpureille, joukkueen sisällä tullaan huutamaan meidän sotahuutoamme ”KAMOON” tuhansia kertoja, joten joukon logit joutunevat koville. Kaiken kaikkiaan vois sanoa, että usko omaan tekemiseen on kova, ja millimetriäkään ei tulla antamaan periksi kauden aikana. Nöyryys on luusereille. Tavotteen ois pelata liigassa useampiki kausi, joten sijoittuminen kahdeksan parhaan joukkoon takaisi sen, että vältettäs ne karsinnat." - Joonan

Seurattavaa: Joonan. Pistääkö kiekon kuuluisin metsuri halki, poikki ja pinoon vastustajien hyökkääjien yritykset vai tarttuuko pihkainen hiiri ratkaisujen hetkellä hiirimattoon.

------

HC Kauhava

Sijoitusarvio: 5-8.

Historia: Kaudella 2/2007 liigaan noussut HC Kauhava tunnetaan keskikastin liigajyränä, armottomana puolustustaistelijana sekä hyvähenkisenä rinkinä, jonka ovat jo pitkään muodostaneet joukkueen ydinpelaajat: Hocke, Niksu, setärnä, Tunski, Henray sekä Väinämö. Liigapelaamista HC Kauhavalla on takanaan 116 ottelun verran, joissa vastustajat ovat lyöneet limppua puolustusjaoston selän taakse vain 2.7 kertaa ottelua kohden. Toisaalta joukkue on pystynyt peleissään heiluttamaan vihollisheimon maaliverkkoa vain n. 3 kertaa ottelussa. Liigassa siis "sumputetaan". Päästettyjen maalien ja tehtyjen maalien vähäisyys antaakin lähes poikkeuksetta sellaisen kuvan HC Kauhavan pelistä, jota se on esittänyt neljällä kaudellaan Kiekkoliigan päätasolla. Otteluissa on vuodatettu hikeä ja kyyneleitä, maaleja tehty harvakseltaan ja sarjapisteistä on saanut tapella kunnolla. 116 ottelusta joukkue on kääntänyt edukseen 47 kertaa, pisteet on jaettu 26 ottelussa, kun taas tappion karvasta kalkkia on maistettu 43 kertaa. Näillä eväillä HC Kauhava on kerännyt liigassa sijoitukset neljä, viisi, kuusi ja seitsemän. Tuoko ensikausi tullessaan jo sijoituksen kärkikolmikkoon? Mene ja tiedä..

Merkittävimmät lähtijät: pelsu (-), Heatley (-)
Merkittävimmät tulijat: Bailey (Rowdyruff Boys), Pappis (Pohjolan Leijonat), Homie (Kouvola Sabres) & tögö (Tuomitut),

Kaukalon analyysi: Kaudella 1/2009 itsensä runkosarjan seitsemänneksi sompaillut HC Kauhava lähtee varmasti tulevaan kauteen nälkäisenä, ja voitontahtoisena. Viime kaudella joukkue koki kovan takaiskun ja putosi puolivälierissä Pelijengille harmittavasti hukkaamalla 2-0 ottelujohtonsa, ja häviten lopulta ratkaisevankin ottelun. HC Kauhava on metsästänyt jo sitä kirkkainta, eli kultaa usean kauden verran, ja pikkuhiljaa alkaa olla aika koventaa otteitaan ja ryhtyä sanoista tekoihin. Joukkueta kuitenkin kaivertaa pienoinen epäaktiivisuus Niksun hajoillessa aamuihinsa ja Hocken pelatessa rantalentopalloa Kalajoen naisten kanssa. Tätä epäkohtaa on kuitenkin paikkailtu loistavilla pelaajahankinnoilla, sillä HC Kauhava kahmi muutaman avainpelaajan vapailta markkinoilta. Heistä mainittakoon armottomana maalintekijänä ja hiirenvatkaajan tunnettu Bailey, sekä Pohjolan Leijonien kivenkovaa lihatiski, Pappis. Uskon, että HC Kauhava taistelee tulevalla kaudella kärkikastin sijoituksista, ja on varteenotettava ehdokas jopa mitalitaistoon!

Vastuuhenkilöiden mietteet:
Piinapenkissä Väinämö:
Lyhyt kuvaus viime kaudesta.
- Kausi meni suunnitelmien mukaisesti eli paikka poffeissa, runkkiksessa oli hyviä ja huonoja pelejä ja muutamat pelit jouduttiin valitettavasti pelaamaan 3:lla pakilla hyökkääjien ollessa viihteellä DL-päivänä. Poffit meni penkin alle vaikka alussa näyttikin hyvältä

Entä ensi kauden tavoitteet?
- Tavoitteena on tietysti paikka poffeissa, mutta myös runkosarjasijoitukseen tulisi panostaa viime kausia tarkastellen enemmän. Playoffeihin tulisi saada hyvä peli päälle jokaiselle.

Vaikein vastustaja ensi kaudella?
- S.S.K.

Helpoin vastustaja ensi kaudella?
- Helsingin Jokerit

Tullaanko ensi kauden pelit pelaamaan tietyllä kokoonpanolla vai saavatko kaikki tasaisesti peliaikaa?
- Luultavasti tullaan peluuttamaan toimivaa kokoonpanoa jos siihen on mahdollisuus, mutta meillä ei yleensä ole ollut kauheasti valinnanvaraa kokoonpanon suhteen, eli niillä mennään ketkä ovat paikalla.

Terveisii
- Bailey imee kultalonkkuu

Seuraa häntä: Tunski - Tämä herrasmies ei varmasti sen suurempia selittelyjä kaipaa, vaan kaikki ymmärtävät miksi nostan hänet esille. Mielestäni Tunski on jäänyt hieman pimentoon epäitsekkyytensä takia, ja ansaitsee rispektiä joukkueuskollisuudestaan ja tasaisista otteistaan kentällä. Tunski on pelannut samassa lilakuvioisessa apinapaidassa Kiekkoliigan sarjoissa jo kunnioitettavan 178 ottelun verran, ja taiteillut niissä tehopisteet 252+180= 432. Kaukalossa "tuna" tunnetaan terävistä laukauksistaan ja harjaantuneesta haukan katseestaan. Tunskin kyydissä on mukavaa, eikä itse tarvi ajaa!

------

Helsingin Jokerit

Sijoitusarvio: 9-12.

Historia: Helsingin Jokereiden ensimmäisestä kaudesta on vierähtänyt kaksi vuotta.  Joukkue pelasi ensimmäiset neljä kautta vaihtelevasti 2.divarissa. Pitkäaikainen työ tuotti kuitenkin tulosta ja Helsingin Jokerit nousi JoKeRin ja Tomekin johdolla divariin kaudelle 3/2008. Divarissa joukkue ei kauan pyörinyt vaan nousi heti seuraavalla kaudella liigaan. Debyyttikaudellaan Helsingin Jokerit saavuttivat runkosarjassa sijan 8. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella joukkue kuitenkin tippui tulevalle mestarille.

Merkittävimmät lähtijät: Hossa (Kouvola Sabres), Riku (-), Tumppi (-), Vallin (-), Munez (-)
Merkittävimmät tulijat: Desed (Vastarannan Kiiskit), stbk (Arctic Circle Athletics), Neeppa (Arctic Circle Athletics), Osmoosi (Miesten Kesken)

Kaukalon analyysi: Joukkue pelasi viime kaudella ensimmäisen liigakautensa, joka riitti nipin napin pudotuspelipaikkaan. Tällä kaudella on lupa odottaa Helsingin Jokereilta vielä parempaa tulosta. Joukkueen peli perustuu tarkkaan puolustuspeliin, johon myös hyökkääjät osallistuvat kiitettävästi. Tästä hyvänä osoituksena 4. vähiten päästettyjä maaleja viime kaudella. Helsingin Jokereiden puolustus on hieman muuttunut viime kaudesta, kun Tumppi ei enää edusta joukkuetta. Päävastuu pysyy edelleen He-Man-Rocko-Tassu -akselilla. Viime kauden hyökkäyspeliin on tällä kaudella saatava muutosta, koska keskimäärin alle 2 maalia per peli ei tule mitenkään riittämään. Nevis ja Tomekki saavat tällä kaudella maalintekoon avuksi paluumuuttaja stbk:n sekä hurjan divarikauden pelanneen Desedin. Ratkaisijoita varmasti löytyy, mutta saadaanko yhteispeli luistamaan?

Joukkuejohdon tunnelmat: Vähän on erilaiset fiilikset kuin koskaan aiemmin. Ei ole oikein mitää sen kummempaa stressiä ja tavoitetta minkään suhteen. Lepposasti on neppailtu ja valmistauduttu kauteen ties millä kokoonpanoilla, lainapelaajilla tai omilla pelaajilla. Oltiin vielä kovasti lopettelemassa viime kauteen Kiekkoliigan alaiset mittelöt, mutta päätimme lähteä ainakin vielä kerran tappelemaan virtuaalijäille.

Joukkueen rosterissa ei ole mitään valtavia muutoksia tapahtunut, mutta epäaktiivisia on pyritty karsimaan ja otettu pari kokenutta jamppaa remmiin mukaan. Kohtuu pienellä porukalla olisi tarkoitus kausi vääntää rennosti, mutta tosissaan. Kahtotaan mitä tuleman pitää. On varmasti kaikkien aikojen kovin liiga ensi kaudella ja jokainen peli tulee olemaan tappavan vaikea. Suosikkien nimeäminen on kohtalaisen lottoa kun mitaleille voi yltää niin moni sakki. Onnea kauteen itse kullekin. -Tomekki

Seurattavaa: Pysyykö päästettyjen maalien määrä edelleen vähäisenä vaikka hyökkäyspeliin lähdetään tällä kaudella panostamaan viime kautta enemmän?  Jos Helsingin Jokerit pystyvät tähän niin sijoitus tulee aivan varmasti olemaan viime kautta parempi.

Desed on Hartwall-areenan uusin tulokas. Sopeutuuko Desed Helsingin Jokereiden ja pystyykö hän jatkamaan viime kauden pistetehtailua? Divarissa 22 ottelussa huimat 43 osumaa ja 28 syöttöä. Jos mies pystyy lunastamaan odotukset niin tällä kaudella Helsingin Jokereilla tuskin on maalinteon kanssa ongelmia.

-------

Kouvola Sabres

Sijoitusarvio: 5-8

Historia: Sabres aloitti toimintansa vuonna 2005 ja pääsi jo silloin pelaamaan pariksi kaudeksi Hoki-Liigaa, käteen jäi sieltä hopea sekä pronssi. Hoki-Liigan haasteet eivät kuitenkaa heille riittäneet joten menestystä lähdettiin hakemaan Kiekkoliigan 2.divarin puolelta. Sinne nouseminen onnistui kaudella 3/06 ja tästä kaudesta sai alkunsa ehkä kiekon sensaatiomaisin kausien sarja: kaudessa divariin, divarista kaudessa liigaan. Ensimmäiselle liigakaudelle Kouvolaa ei odotettu nähtävän kärkikahinoissa, vaan toisin kävi sillä pojat nappasivat pronssia Völligin nokan edestä. Mestaruuteen olisi ollut mahdollisuus, mutta allekirjoittanut oli tuolloin paska. Seuraavana kautena nousukiito jatkui ja raskaan kauden jälkeen ansaittu finaalipaikka, mutta hopea ei ole häpeä. Tämän jälkeen loogista olisi saada kulta, mutta poffeissa ei sitä saatu vielä aikaiseksi vaan joukkueen ensimmäinen kultamitali saavutettiin tasan vuosi sitten. Sen jälkeen meno on ollut hieman alavireistä...

Merkittävimmät lähtijät: Ayoso (Lihapullat) & slou (Vaasan Vilttiketju)
Merkittävimmät tulijat: Halla (Club Of Härmä), Hossa (Helsingin Jokerit), Jolli (Ajax Amsterdam) & pitsu (Rykälätty)

Kaukalon analyysi: Kouvolan viime kausi meni varmasti alle kaikkien odotusten: voittoja, tappioita ja tasapelejä lähes saman verran runkosarjassa sekä otteet pudotuspeleissä jäivät vähiin joukkueen hävitessä tiukasti ensimmäisellä kierroksella Avellinolle 3-2. Kokoonpano on muuttunut kauteen 1/09 nähden radikaalisti, sillä joukkueen yksi ehdoton tukipilari, vuosia Sabresissa kiekkoillut ja ehkä jopa menestyksen avain Ayoso vaihtoi viimehetkellä seuraa tuoreeseen liiganousija Lihapulliin. Myös toinen tärkeä alapäänpelaaja, maajoukkueessakin vaikuttanut sekä muutamia huippuseuroja edustanut slou siirtyi toistaiseksi pois liigaympyröistä. Kaikesta huolimatta joukkueessa yhä vaikuttavat perustajaveljekset Kozel & Zippo, puolustuspään raataja santeri, parhaimpien hyökkääjien listaan mainitut Tenkrat & Tony sekä vakuuttava puolustaja Väiski. Tähän runkoon ympättynä paluumuuttajat Hossa ja Jolli sekä uudet kasvot Halla & pitsu saavat aikaiseksi mielenkiintoisen yhtälön. Sabres jättää monta kysymysmerkkiä esille: Millainen on varsinaisen rungon nykyinen peli-into ja aktiivisuus? Miten uudet sekä uusvanhat pelaajat muotoutuvat joukkueen pelityyliin sekä onko tämä stabiili miehistö läpi kauden?? Yksi asia on ainakin varmaa: Sabres ei luovuta helpolla!

Joukkuejohdon tunnelmat: Kauteen lähdetaan aika varovaisin odotuksin. Rungon tiedetään olevan kova, mutta uusien värväysten iskukykyä ei olla koeteltu vielä todenteolla. Myös muutaman vanhemman nimen peli on ollut ailahetelevaa näin kauden alun alla. Kuitenkin tällä hetkellä joukkueen peli on jo sellaisella tasolla, että ei tarvitse huolehtia ylimääräistä. Kauden 1. runkosarjakierroksella pyritään lyömään runko lukkoon. Kuitenkin tulosta pyritään saamaan viimeistään taas loppukaudesta, kuten viime kaudellakin oli pieni nouseva trendi havaittavissa. Täytyy sen verran sanoa, että nyt runko pelaa jo toista kautta, joten ei pitäisi tuottaa samallaisia ongelmia kuin viime kauden alku. Meitsi vainu kyl kertoo et AVE ja SSK on helvetin kovia. Pelijengi ja Lihapullat voivat pelata ihan hyvän kauden. Pelijengin vaarallisuus tiedetään aina. Jo divariin kerran tippuneelta Sinappikoneelta sekä Helsingin Jokereilta ei voi paljoa odottaa. Ajax näyttäisi olevan hyvässä vireessä näin kauden avauksen lähestyessä. [/i]-Zippo[/i]

Seurattavaa: Erityiseen huomioon ottaisin joukkueen uudet hyökkäyspään kasvot Hallan sekä pitsun. Heiltä löytyy kattavaa kokemusta ja taitoa, mutta tulevat olemaan kaikesta huolimatta liigaympyröissä jonkinmoisia keltanokkia. Kovan liiderin Zipon silmän alla tulosta on tultava tai mono on väistämätön väline takamuksessa.

------

Lihapullat

Sijoitusarvio: 5-9.

Historia:  Tälläkin hetkellä rankinglistan ykkösenä komeilevien Lihapullien liigataival on ollut melko kultainen, isolla K:lla. Pettymyksiä on nähty melkoisen vähän, vaikka liigaotteluita onkin jo kertynyt paljon. Nouseminen karsinnoista IKS:ään, hoki-liigaan ja kiekkodivariin, voittaen kaikkien runkosarjat ja mestaruudet ja nousu kiekkoliigaan ei ole mikään pieni saavutus. Hoki-liigassa Pullat hävisivät yhteensä viisi kertaa, divarissa kerran ja liigakarsinnoissa kaksi kertaa, maalierot olivat huimia, joten liigapelit ovat sujuneet alusta asti suoraan sanoen loistavasti.

Merkittävimmät lähtijät:  -
Merkittävimmät tulijat:  Fice (Roots) Ayoso (Kouvola Sabres) B.Burns (Nightmare)

Kaukalon analyysi:  Lihapullien peli on tähän asti pyörinyt melko loistavasti. Hyökkäys – ja puolustuspeli toimii hyvin yhteen, eikä peleissä turhia säästellä, kun neljä pistettä per ottelu viime kaudella tehnyt Lisbe ja lähes neljä pistettä per ottelu taiteillut yllepa ovat takomassa maaleja B.Burnsin ja kumppaneiden avustuksella. Edellisten kausien maalierosta huomaa myös, ettei puolustus erityisemmin ole pettänyt.
Ayoso ja Fice ovatkin jo toisilleen ennestään tutut, sillä kumpikin heistä pelasivat kausilla 2/07 & 1/08 Kouvola Sabresin riveissä, ja kaudella 2/07 he ottivatkin pronssia. Mahtaako pojilla olla vielä tuon kauden otteet takataskussa vai lähdetäänkö uuteen kauteen uusin kommelluksin?
Kaikenlaista on pullilta eri liigakentillä jo nähty, mutta ei vielä kiekkoliigassa. Saa nähdä onko Pullilla paineita edellisten kausien menestyksen jälkeen.

Joukkuejohdon tunnelmat:  Kauteen lähdemme varsin odottavin tunnelmin, kun ensimmäinen kausi kiekon kovimmassa liigassa alkaa. Pohja kauteen on erittäin hyvä, kun offseasonilla saimme pelaajat ketkä halusimme (Fice, B.Burns, Ayoso), ja kuvioita käytiin jopa hiomassa kiekkosäbäkaukaloissa! Normaalista Lihapullapelistä poiketen Lisbe esiintyi kiikareilla..
Haastajina lähdetään kauteen ja pyritään mahdollisimman paljon kiusaa tekemään suurseuroille, selkeä tavoite on liigapaikan säilyttäminen, ja siitä korkeammat sijat ovat vain plussaa.  -Roope

Seurattavaa:

Koko joukkue – Minkälaista on peli liigassa? Tehdäänkö maaleja samaan tahtiin kuin ennen? Harjoituspelien puolella on kiekkoliigan kovimpia voitettu, mutta onnistuuko sama liigapeleissä?
Puolustajat – Pitääkö uudet, mutta liigakokeneet puolustajat Ayoso, Fice ja jo divarista tuttu, hieman kokemattomampi, Pzi, Lihapullat tuoreina ja maalin puhtaana?

-------

Nightmare

Sijoitusarvio: 1-4.

Historia: Kiekkoliigan alaisuudessa viisi kautta pelannut Nightmare on noussut raketin lailla aina 2.Divarista liigaan. Ainoastaan divari aiheutti kahden kauden mittaisen visiitin. Joukkueessa on pelannut tänä aikana lähemmäs 30 pelaajaa, mutta sinnikkäimmät ovat pelanneet jokaisella kaudella joukkueessa. Viides kautti tuotti jo pronssia eli trendi on nouseva. Onko kuudennella kaudella jymypaukun aika?

Neljännessä Kiekko Cupissa päättyneellä kaudella joukkueen taival päättyi jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun alkusarjassa oltiin jääty toiseksi ja vastustajaksi tuli Kouvolan Sabres, joka tällä kertaa oli vielä parempi mennen jatkoon.

Maalinteko on joukkueen hallussa, siitä kertoo pari yli sadan maalin kautta 2.Divarissa sekä Divarissa. 1/09 oli Jebsun vuoro viedä ylimmän tason pistepörssin voitto nimiinsä selvästi kymmenen pisteen erolla toisena olevaan.

Merkittävimmät lähtijät: tyle (-), Resolute (-), Letangi (didi, Nemesis)
Merkittävimmät tulijat: sml (Pohjolan Leijonat), Mor (New Jersey Devils), Smuppis (-)

Kaukalon analyysi: Viime kauden pronssimitalistin joukkue on kokenut muutoksen tuulia muutaman pelaajan lähdön takia, mutta tulijat niminä eivät ainakaan heikennä joukkuetta. Hyökkääjänä sml tuo riplausta lisää ja mielestäni hyökkäys on jopa viime kautista nimekkäämpi. Puolustuksen uusiutuminen tuo haasteita sekä puolustuspelaamiseen, että hyökkäyspelaamiseen. Try-outit saattavat vielä sekoittaa pakkaa entisestään, joten nähtäväksi jää ehditäänkö yhteinen sävel löytämään jo kauden alkuun vai mennäänkö pidemmälle, kunnes verkot alkavat olla tötteröllä muuallakin, kuin omassa päässä. Vaikutelma helposti hermonsa menettävistä nuoremman kaartin edustajista on tällä joukkueella paketissa. Miten käy joukkueen, jos alkuun ei peli kulje ja turhautumisia tulee. Saadaanko ajatukset siirrettyä omaan tekemiseen vai muille avautumiseen. Toivottavasti ensimmäiseen ja ensi kaudella nähdään todellinen painajainen, joka on vielä viikkoja vastustajien unissa. Mikäli peli alkaa rullaamaan heti alusta, tullaan painajainen näkemään aivan terävimmässä kärjessä tulevallakin kaudella, mutta muiden joukkueiden kilpavarustelu ja kärjen leveneminen tuovat uusia haasteita jokaiselle joukkueelle, niin myös Nightmarelle. Joukkueen vahvuus tulee olemaan hyökkäyspeli, kuten aikaisemmilla kausilla on nähty. Mikäli puolustus pysyy perässä, niin en näe estettä aina mestaruuteen saakka.


Joukkuejohdon tunnelmat: Viime kausi sujui mukavasti, sijoituttiin pronssille ja kaikki saivat uran ensimmäiset mitalit kliigassa, kuten myös Nightmare joukkueena. Parantamisen varaa aktiivisuudessa jäi, joten aivan tyytyväinen ei voi olla, koska paremmalla aktiivisuudella olisi voinut sijoittua runkosarjassakin paremmin, jolloin vastustajana ei välttämättä olisi ollut SSK, joka voitti mestaruuden.

Lomakaudella alkoi tuttu pelaajaruletti NM:lle, kun pelaajia poistui ja tuli takasin ja taas poistui. Osa pelaajista myös lopetti (Tekninen, tyle), joten siksi joukkueeseen on hankittu uusia pelaajia, hyökkääjäksi sml, pakeiksi Mor ja Smuppis ja joukkueesta poistui Resolute. Muutamaa pelaajaa vielä testaillaan ja sitten ollaan valmistauduttu uuteen kauteen hyvin menneen kauden jälkeen.

Tavoitteita seuraavalle kaudelle on tietenkin mitali, koska sellainen on jo saatu ja aina halutaan parantaa, mutta liiga on kova, joten pronssikin kelpaa tietenkin! :) Tavoitteena pelata myös ehjä kausi, jossa oltaisi tasaisia, eikä vuoristoratoja tulisi.

Naitmaresta kannattaa seurata kokonaisuutena melkein kokonaan uudistunutta puolustusta ja sen suoriutumista. Myös sml:ää kannattaa seurata hyökkäyspäässä, koska kaveri on ollu in flames harjoituspeleissä! kts!!

guut lak tu evrivan ( good luck to everyone!!) -Jebsu

Seurattavaa: Joukkuepeli – miten joukkue ehtii hioutua timanttiseksi yhdistelmäksi. Jos näin käy, yksilöt nousevat esiin viime kauden malliin ja muille joukkueille tulee hikisiä hetkiä Nightmaren kanssa.

------

Pelijengi

Sijoitusarvio: 1-4.

Historiaa: Arton suojateilla alkaa jo huikea kolmastoista (13) kausi Kiekkoliigan alaisuudessa. Ensimmäiset kuusi (6) kautta sujuivat 1.divarissa ja Pelijengi kantoikin pitkään ikuisen häviäjän leimaa otsassaan johtuen ainaisista karsintoihin jämähtämisistä. Liigaan noustua pari kautta meni haistellessa ilmapiiriä, kunnes kaudella 1/2008 kaikki palaset osuivat kohdilleen ja PJ vei mestaruuden. Muistona on myöskin 3/08 hopea, sekä viimekauden nelossija.

Pelijengin historiassa on mielenkiintoinen vaihtuvuus pelaajien osalta tuossa kärkimiehen paikalla. Kauden tai lyhyemmän pituisia visiittejä ovat tehneet mm. seuraavat kaverit: Myllaro, Femma, Joska, Klee, Letti, Lirppu, Palmu, Keskinen, Tonzales, Ukki, Zorero, jallis ja -Piku-. Tuulinen paikka tuo sniperin rooli jengissä. Lasse89 aloittaa historiallista toista kautta putkeen kärjessä nyt. Saa nähdä kuinka pitkä tästä suhteesta loppujenlopuksi tulee, koska huhutkin ovat pyörineet Völlig kakkosesta jo jonkin aikaan.

Pelijengi on aina viehättänyt myöskin jonkin sortin palkinnon voittaneita pakkeja. Tälläisiä kavereita joukkueessa on nähty mm. Cassidy, Hauer, Hawk, Epäilys, Perkele ja Shar. Unohtaa ei pidä myöskään sitä kolmikkoa, joka teki pjstä tunnetun eli D-fence, Vlad ja Turo. Näille herroille kuuluu iso kiitos, siitä mitä Pelijengi nykyään on. Sama koskee maalinedus jyrää M.Bartekkia, joka rikkoi kaikenmaailman ennätyksiä divaritasolla pj:n paidassa aikanaan.

Merkittävimmät lähtijät: Perkele (-), -piku- (-)
Merkittävimmät tulijat: -

Kaukalon analyysi: Pelijengin ainoa muutos viimekauteen on -Pikun- poistuminen kokoonpanosta. Käytännössä siis, mikään ei muutu. Runkosarjassa PJ pelailee hyvävelisysteemillä. Kaikki saavat peliaikaa ja playoffseissa sitten tietyt henkilöt istuvat kiltisti vaihtopenkillä ja rutinoidut ukot hoitavat hommat. Pj:n tukipilarit pwnager-koksu-justi kolmikko muodostavat ainakin kirjoittajan mielestä koko kiekon kovimman puolustuslinjan, tosin ei taso paljon tipahda, kun Arto astelee kentälle. Hyvän puolustuspelinsä takia keltamustat napsivat pisteitä edelleen tehokkaaseen tahtiin runkosarjassa varsinkin, hieman heikommilta vastuksilta. Varma veikkaus kärkikahinoihin sarjassa, playoffsit ovat sitten asia erikseen niissä kovimmissakin peleissä pitäisi pystyä pari maalia tekemään, mikäli meinaa pitkälle mennä.

Joukkueenjohdon tunnelmat: "Hyvillä mielin mestaruutta metsästämään." - Arto

Seurattavaa: Ei tästä tiimistä, voi valita ketään yksinäistä peluria. Seurataan, sitä kuinka tämänkin kauden pelit ovat vähämaalisia, tuleeko riitoja peliaikojen sopimisten kanssa missään vaihetta kautta ja sitä, että nähdäänkö Miikka kehissä tällä kaudella pelaajapulan iskiessä.

------

Sinappikone

Sijoitusarvio: 9-12.

Historia: Sinappikoneen Kiekkoliiga historia on lyhyempi kuin moni meistä luuleekaan. Joukkue aloittaa vasta neljännen kautensa! Kaudella 1/08 Sinapit taistelivat itsensä 2.divariin, mutta tippuivat samana kautena sieltä ulos. Kauden huili ja joukkue teki huikean parannuksen voittajaen 2.divarin ja nousten karsintojen kautta suoraan liigaan. Viime kaudella Sinappikone sijoittui runkosarjassa 10. sijalle ja liigakarsinnoissa joukkue tippui divariin. Pohjolan Leijonien lopetuspäätös toi kuitenkin Sinappikoneen sääntöpykälän turvin takaisin liigaan.

Merkittävimmät lähtijät: -
Merkittävimmät tulijat: Lauri (Django, Kuolema), xDD (Ndur, Kuolema), Sanfor (HIFK), -Beyer- (Team Jupiter), Tonzales (-), Kaiis (-)

Kaukalon analyysi: Sinappikone pääsi jatkamaan Kiekkoliigassa toista kautta peräkkäin kuin varkain, kun Pohjolan Leijonat yllättäen hajosivat. Joukkueena Sinappikone on hyvin vanha ja perinteikäs. Joukkue koostuu erittäin tunnetuista konkareista ja taitavista uusista pelureista. Sinappikoneen riveissä pelaa ensikaudella monenlaisia naamoja, joukkueen rosteriin mahtuu vanhoja tuttuja sinappeja, sekä uusia kokemattomampia pelaajia muista liigoista. Sanfor liittyi joukkueen miehistöön viime kauden päätyttyä HIFK:sta, -Beyer- taisteli tiensä Sinappien riviin Jupiterin lopetettua Divarissa, eikä todellakaan sovi unohtaa joukkueen vanhaa ykköspakkia Sharia, jonka panos joukkueen eteen tulee olemaan varmasti suuri tulevalla kaudella! Kakkosnimimerkeillä joukkueeseen on tullut pelaamaan myös jumalana tunnettu Django sekä toinen Kuolemasta tuttu naama Ndur. Joukkueessa pelaa kuitenkin monia Sinappikoneen aikaisemmilta kausilta jo tunnettuja nimiä, joten Sinappien rosteri tuntuisi olevan hyvin kasassa. Nähtäväksi jää, miten Sinappikone lähtee parantamaan viime kauden sijoitustaan hieman muuttuneella kokoonpanolla. Onko Unjinaz hionut joukkueelle voittamattomia taktiikoita vai onko harjoituspelien huikea määrä tuonut Sinappikoneen peleihin lisää toimivuutta? Sen näemme ensi kaudella.

Vastuuhenkilön mietteet: Ihan rennolla fiiliksellä lähdetään tulevaan kauteen, 9 sakkiin koitetaan pyristellä. Saa nähä onnistuuko tällä kaudella. Viimeks ei kauas jääny ja nyt ollaan teoriassa ainakin hitusen kovempia, kun viimekauden alussa. Ei meillä ole sen kummempia taktiikoita ollu. Jos tehdään 1 enemmän, kun vastus sillon pitää olla tyytyväinen. Pääasiassa ollaan vahvistettu vaan puolustusosastoa. Ndur ja Django palaavat pelailemaan liigaa parin kauden tauon jälkeen, Hifk:sta tuli Sanfor ja Kaiis ryövättiin NDB:stä. Kaikki on sopeutunut ihan hyvin ja pelitapaa luodaan vielä pikkasen, mutta hitaasti hyvää tulee. Beyer tuli ainuuna uutena hyökkinä ja luotamme siihen, että sieltä syntyy pisteitä tasaseen tahtiin kentälle päästessä. Kyllä minimitavoite on pleijaripaikka. Turha sitä on heikompaa sijaa tavoitella. -Shar

Seurattavaa: Koko Sinappien hyökkäys on tällä kertaa seurauksen kohteena. Viime kauden tehtyjen maalien keskiarvo oli Sinapeilla heikkoa. Onko joukkue saanut kasattua hyökkäyspelinsä sille tasolle, jota Kiekkoliigan eliitti vaatii. Tuovatko joukkueen uudet hahmot hyökkäyspeliin pirteyttä vai kaatuvatko joukkueen pelit samaan ongelmaan kuin viimekaudella?

-------

S.S.K.

Sijoitusarvio: 1-4.

Historia: Kaudesta II/06 lähtien liigassa kiekkoa lätkinyt S.S.K. on ehtinyt ennen tätä kautta tahkota liigaa yhteensä kahdeksan kautta. Tänä aikana joukkue on aina ollut mukana kärkikahinoissa, josta parhaimpana osoituksena on joukkueen yltäminen vähintään välieriin asti kuudesti. Viime kauden mestaruus nosti joukkueen kautta aikojen menestyneimmäksi (2-2-0) joukkueeksi kiekkoliigan historiassa, ohi HC Humban.

Merkittävimmät lähtijät: mediota (-)
Merkittävimmät tulijat: -

Kaukalon analyysi: Hallitseva mestari lähtee, käytännössä lainkaan heikentymättä, pelaamaan tosissaan mestaruudesta myös tällä kaudella. Viime kausihan siis päättyi kultajuhliin joukkueen kukistettua sähköisessä finaalissa toissa kauden mestarin Avellino Capellierin. Matkalla mestaruuteen mukaan tarttui myös (kärjen osalta) huipputasaisen runkosarjan voitto. Tämän kaltaista menoa on lupa odottaa myös tällä kaudella, sillä joukkueen kokoonpano on pysynyt hyvin samanlaisena viime kauteen verrattuna. Ainoastaan mediotan lähtö heikentää hiukan joukkueen puolustusta, mutta kun jäljellä on vielä hari-Scott-parivaljakko ei varsinaisista ongelmista voida tälläkään rintamalla puhua. Vaikka jykevä puolustus onkin joukkueen yksi suurimmista vahvuuksista, on myös hyökkäys tehnyt menneillä kausilla sellaista jälkeä, että heikompaa hirvittää (mutta ei pelota -toim. huom.). Herkula-Pönssi-Modano-JaKurri-nelikosta täytyneekin nostaa esiin ainakin viime kauden playoffien maalikuningas Pönssi, sekä monilahjakkuus JaKurri, joka pitänee huolen myös yp-hommista, mikäli Scott nyrjäyttää ranteensa kesken kauden. Nähtäväksi siis jää pystyykö joukkue uusimaan mestaruutensa, kaikki palaset sitä varten näyttäisivät ainakin olevan kohdallaan.

Johtukunnan tunnelmat: Aika jees fiilikset, vaikka en nyt ite ookkaa pelillisesti päässy hetkeen meiän toimintaan osallistuunkaa.
Mestaruus on aina loistojuttu, viime kerrasta oliki jo hetkinen aikaa vaikka lähelle päästiin monta kertaa mestaruuksien välissäkin.
Pelaajamääristä en oo huolissanu, aktiivisia kavereita enkä usko, että kesäkaudellekaan mitään ongelmia sen suhteen tulee.
Muutenkin tuttu ja turvallinen kokoonpano, kaikki tulee hyvin toimeen toisten kanssa ja tavote nyt taatusti on taas mestaruus.

Motivaatio mestaruuden jälkeen? - Kyllä mielenkiintoa riittää edelleen menestyä. Eiköhän me sitten jättäydytä kokonaan leikistä pois kun ei enää tavotteena ole mestaruus, mutta sen aika tuskin ihan lähiaikoina vielä on.

Mitkä muut jengit mukana mestaruusjahdissa? - Eiköhän noilla nousijoilla, Lihapullilla, riitä nälkää ainaki mestaruudesta tapella.
Sitä en tiedä onko heillä taitoa sinne asti, mutta se selviää sitten kauden aikana, melko tuntemattomia itselle. Sitten vanhoista naamoista uskosin, että Pelijengi ja Avellino Capellier on taas mestaruustaisteluissa mukana vahvasti.

Tämän kauden kovimmat pelurit? - Eiköhän Jebsu oo taas aika suuressa roolissa Nightmaressa. Ties vaikka joukkuekin tappelis ens kaudella taas kovista sijoista, mutta se riippuu muista niitten pelureista. Sen lisäksi hyviä esityksiä saadaan varmaan Seanilta, Pönssiltä ja harilta.
-FuckUp

Seurattavaa: Miten joukkueen hiukan ohut puolustusrinki selviytyy yleensä kesäkauden tuomasta epäaktiivisuudesta.

-----

Suuri kiitos kaikille kirjoittajille ja Kaukalon jäsenille!

Shar, Tomekki, FuckUp, Scott, He-Man, Rocko, Justi, Fice, Herra, tari, D-light, Belak, Daniel, Endure, manala, Labsu, sydis, tikru2 & ilo!

Kirjoittanut: Scott
Julkaistu 07.05.2009 00:34
Luettu: 925 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.