Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Tutustu joukkueeseen: Mensa Club Finland1. Miten joukkue sai alkunsa, kenen toimesta ja ketkä olivat perustamassa joukkuetta?

Mensa on alkujaan perustettu vuonna 2005. Tuolloin Eepi77 etsi kovasti sitä omaa jengiä kiekosta, mutta mitään kivaa porukkaa ei tahtonut löytyä. Pelejä oli alla muistaakseni joku alle 100 kappaletta, kun Eepi77 sai paikan jostain vähän paremmasta jengistä ja hoppas sitten sinne. Saatto siinä olla jotain epäaktiivisuuttakin niihin aikoihin.

Vuonna 2006 Eepi77 oli vaihtunutkin Samila-nimimerkiksi ja 29.1.
joukkue laitettiin uudelleen kasaan Hain, Putkarin, Hymyn, Dannyn ja PetriMunQ:n (huhu kertoo et tää olis ollu se oikea Munaton prinssi-kaveri) kanssa. Joukkueen nimihän oli tietenkin Euroopan Mediaseksikkäimmät. Kauaa ei tuota nimeä jaksettu katella, vaan Mensa oli tullut taas takaisin.

2. Milloin joukkue oli parhaimmillaan ja ketkä pelaajat kuuluivat tähän aikakauteen?

Jos tätä hetkeä ei lasketa mukaan, niin kyllähän Mensa parhaimmillaan oli vuonna 2008-2009, kun joukkueessa viiletti mm. Letti, Hai, Ulja, auria, Def, Danny, ämg, Roni ja Samila. Silloin pelattiin yksinkertaisesti kaunista kiekkoa ja monta tämän aikakauden maalia on nähtävilläkin kiekkovideossamme.

3. Joukkueen ensimmäinen Liiga mitä olette pelanneet ja saavutukset ensimmäisen Liigan yhteydessä?

Mensan liigataival lähti aikoinaan liikkeella Datsun-liigasta, josta taskuun jäi karsinnoissa floppaaminen ja pelit pelaamatta. Mutta jos tuota häpeätahraa ei lasketa, niin SHL:stä lähti Mensan liigaura. Tuolloin ensimmäisellä kaudella taisimme voittaa hopeaa Clymerin (huhuu) paanien raiskatessa meidät finaalissa.

4 ja 5. Joukkueen ikimuistoisin saavutus? Mikä on parhain muisto mikä tapahtunut joukkueen kesken ja miksi juuri se muisto?

SHL:äähän me pelasimme kaksi kautta. Kiekkoliigaan oli haettu vissiin pari vai kolmekin kertaa, kunnes sitten kaudella 2/08 tärppäsi. Tuo nousu oli kyllä ikimuistonen, vaikkakin nyt kahdeksan vuoden jälkeen alkaakin jo vähän muisti hämärtyä tuosta karsintasarjasta.

Tuohon aikaan oli ihan oikeasti vaikeeta päästä Kiekkoliigan alaisuuteen. Pelasihan divarissa sellaisia joukkueita kun mm. Takapihan kollit, Voodoo People, Rykälätty, paanit, Kauniit ja Rohkeat, Masters of The Universe, Helsingin Jokerit, New Delhi Bulls jne.

Karsintasarjan viimeisessä pelissä meillä oli tilanne, missä meidän piti saada voitto EC Kassel Huskiessilta noustaksemme divariin. Kasselien piti ottaa vähintään piste. Peli oli pitkään ollut 2-2, kun pyöritimme niitä ihan hulluna viimeisessä erässä. Viimeisillä hetkillä otimme /pull, kun vaihdosta hyppäsi askiin ämg (silloin taisi olla nimellä Riitta). Katsomossa oli ihan perkeleesti väkeä ja jengi ihmetteli miks otimme pull tasatilanteessa.

Pyöritys jatkui ja jatkui, kunnes Bande (muistaakseni) heitti kauniin lätyn ämg:lle b-pisteiden keskelle ja ämg latasi 2 sekuntia ennen loppua pelin 3-2. Tuo hetki oli aivan uskomaton sillon! Harmi EC Kasseleiden puolesta, sillä Kasselithan ei koskaan enää päässeet / hakeneet Kiekkoliigaan tuon jälkeen.

6. Mitkä ovat joukkueen suunitelmat tulevaisuutta varten ja tavoitteet?

Mensan suunnitelmana on nousta nyt ensin liigaan ja sitä kautta vielä jonakin päivänä mestariksi. Meanwhile nautimme vain hyvästä jengistä ja peleistä!

7. Kenet joukkueestanne nostaisitte esille parhaimpana pelaajana ja miksi?

Tähän on vaikea ottaa yhtään ketään tiettyä. Kaikki pelaajat meillä on tärkeitä omilla vahvuuksillaan. Jos Danny vielä pelaisi, niin luonnollisesti hän olisi valinta tähän kategoriaan. Dannya kun ei ole valittavana, niin otetaan pitkän uran Mensassa tehnyt Roni vuoroon. Roni on parhaimmillaan kiekon paras alin puolustaja pelisilmänsä puolesta. Tää kaveri hoitaa niin 2vs1-tilanteet ja avaukset maagisesti samalla kun pitelee vauvaansa sylissä.

8. Kuka on joukkueenne arkkivihollinen? Kenen kanssa olivat parhaimmat väännöt tai epämielyttävä pelityyli?

Mensalla on ollu kautta aikain kaikenlaisia arkkivihollisia. Tällä hetkellä ei vain sellaista tunnu olevan :( Joku vois nyt hakea roolia tän suhteen.

9. Joukkueen tulevaisuuden suunitelmat ja tavoitteet tälle kaudelle?

Niin kuten sanottu jo tuossa kohdsassa 6, niin tällä kaudella on tavoitteena nousta liigaan ja sitä kautta myöhemmin mestariksi.

10. Mikä on Kiekko.tk:n legendaarisin joukkue? Ja perustelut.

Tämä kohta on taas ihan yhtä vaikea kuin kohta 7. On vaikeeta valita jotain tiettyä joukkuetta niin monen joukosta. Jos joku pitää valita, niin otetaan liigan puolelta Voodoo People. Kaikkine peeloineen ja Eyemoineen tuo jengi on tehnyt todella pitkän ja vakuuttavan uran Kiekkoliigan puolella. Logoista ne ei vaan ymmärrä mitään.

Kirjoittanut: Lundi
Julkaistu 18.01.2016 16:40
Luettu: 1308 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.