Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kiekkoliigapelaajien haastattelu uudistuksesta

Viime aikoina suuret muutokset ovat kuohuttaneet rakastamamme pelin sisällä. Kiekon foorumeilla keskustelu on käynyt vilkkaana vielä viikkoja muutoksen jälkeenkin, mutta hiljalleen pelaajat ovat tottuneet uudenlaiseen pelimekaniikkaan ja sen tuomiin muutoksiin pelissä. Päätimme kuitenkin haastatella Kiekkoliigan alaisuudessa tällä kaudella vaikuttavia pelaajia, jotta saisimme laajan käsityksen tällä hetkellä vallitsevista tuntemuksista uuteen pelimekaniikkaan liittyen.

Mahdollisimman monipuolisten haastatteluvastausten saamiseksi jaottelimme pelaajia kuuteen eri ryhmään: harhauttelijoihin, snaippereihin, hyvän pelisilmän omaaviin, hyökkääviin ja puolustaviin puolustajiin sekä ns. OldSchool-pelaajiin. Jokaiseen ryhmään valittiin kolme sopivaa pelaajaa, joille kaikille esitettiin samat kysymykset. Vastaukset olivat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä – tässä kooste haastattelusta.


Ensimmäisenä kyselyyn vastaavat:

Harhauttelijat:


Archuleta, Kiekkoliigan ehkä kuumin hyökkääjä tällä hetkellä, kynäilee vastustajia ja hakee ne maali- tai syöttöpojotkin tiimin eduksi.

stem, Hollowissa aikoinaan tuhoa tehnyt vibraattori hiiressä pelaava stem on yksi kiekon arvaamattomimpia hyökkäjiä.

Trn, Melko tuoreeltaan läpilyönnin tehnyt Teroitin on yksi piru vastustajille, Kappa.


1. Harhauttelijan näkökulmasta, tuoko uusi nopeusmuutos millaisia ajatuksia mieleen?

Archuleta: onhan tuo harhauttelu jonkun verran vaikeempaa etenkin siks, ettei ukko enää taitu samalla tavalla. Toisaalta suojaus helpottuu kun vihut liikkuu hitaampaa, joten "liimailu" näin joissain kohti helpottuu, kun ei poikkarilla kiekko niin helposti irtoakaan. Sumppuahan tuo myös lisää ja syöttökuvioilla ei enää saakaan niin helposti vastustajaa laitettua solmuun kun sen verran hitaampaa mennään.

stem: Jotkun harhautukset eivät toimi samanlailla kuin vanhalla mutta kyllä tähänkin versioon on jo tottunut.

Trn: Harhautteluhan on aika samanlaista tietenkin, mutta kyllähän se niiden tehokuutta syö, koska pakkien on helpompi puolustaa.


2. Tuleeko pelityylisi muuttumaan muutosten vuoksi? Miten?

Archuleta: Tuskimpa, eiköhän samoilla beybladehyrräselätinpyörähdyksillä vieläkin ihan tarpeeks hyvin pärjää

stem: Hitauden vuoksi ei pääse ohi vastustajasta niinkuin ennen mutta ei se pelityyliin sinällään vaikuta. Ehkä vähän enemmän syöttelyä ja muiden kautta rakentamista niissä ”tietyissä” tilanteissa.

Trn: Mulla on aika munaton pelityyli aina nii ei se kovin paljoo muutu. Tietysti yleisesti pelaaminen on ihan erilaista koska vaikka tekis mitä niin peli aukeaa paljo huonommin ja vastustaja pystyy tappamaan pelin.

3. Näetkö mitään positiivista tässä uudistuksessa?

Archuleta: Tässä nyt on näitä uudistuksia tullut ja onlinessa olevien pelaajien määrä varmaanki tuplaantunut niin kai se on hyvä asia. Olettaen siis, että juuri tämä kuuluu niihin uudistuksiin jotka niitä pelaajia tänne tuonut.

stem: En näe mitään positiivista/järkeä tässä uudistuksessa.

Trn: En

4. Negatiivinen puoli?

Archuleta: Pelin tempo hidastuu ja puhtaassa 1vs1 tilanteessa etu on yhä enemmän puolustajalla. Myös vetäminen jonkin verran haasteellisempaa kuin ennen

stem: Kaikki tässä uudistuksessa on täyttä kakkaa.

Trn: Juurikin se, ettei saa aikaan niin paljoa

5. Viimeiset kommentit uudistuksesta, mitä haluaisit ja mitä toivoisit tulevaisuuden tuovan?

Archuleta: Iso osa noista uudistuksista, mitä itse kiekkoon halusin, on nyt tuotu joten tässä kohti taskut ovat aika tyhjät uudistusten suhteen. Lisää pelaajia ja joukkueita tietysti.

stem: Vanha versio takaisin, heti.

Trn: Kyllähän sitä näinki pelaa, mutta mielummin pelaisin oikeilla nopeuksilla

Alemmat puolustajat:


hari, Kiekon kaikkien aikojen paras alempi pakki, jengit ja menestys aivan taivaissa.

Fice, Mr.Ilmaveivi, todella kätevä käsistään ja osaa pelata kiekkoa alhaalla sekä tarvittaessa tukea hyökkäystäkin.

Örkki, Ankkojen siniviivapelote, seisoo, blokkaa, taklaa ja tekee maaleja virheitä tekemättä.

1. Varman alemman puolustajan näkökulmasta, tuoko uusi nopeusmuutos millaisia ajatuksia mieleen?

hari: Näin äkkiseltään luulisi sen helpottavan puolustamista, mutta toisaalta vedotkin menee nykyään turhan helposti läpi.

Fice: Ihan ekaks on pakko nollata tuo varman ap:n titteli, taidan olla kääkän epävarmin pelaaja :D
Mutta joo, aluksi oli vitutuskerroin aika korkeella tätä uudistusta kohtaan ja se on laantunut pikkuhiljaa neutraalimpaan suuntaan. Oma pelityyli on ollut pitkään nopeisiin reaktioihin nojautuva, joten aikamoista surffaamista nää viimeaikaiset pelaamiset on ollu.

Örkki: Totta puhuen uusi pelinopeus ei ole meikäläistä juuri häirinnyt. Viime kaudella sen pikkuisen huomasi, kun pelasi normaalin harkkapelin liigapelin jälkeen. Ero ei ollut järin huomattava. Alimman pelaajan näkökulmasta esim. kiekkoa omasta päädystä hakiessa uudella nopeudella saattaa olla ehkä himppasen enemmän aikaa päättää, mihin suuntaan sen avauksen (hätärin) laittaa, mutta siihen se oikeastaan jää. Mailan kääntönopeuden muutoksesta en osaa sanoa mitään, koska en kiekkoa hirveästi lavassa vispaile.


2. Tuleeko pelityylisi muuttumaan muutosten vuoksi? Miten?

hari: En ole hirveästi kerinnyt vielä nelureissa testaamaan uutta pelinopeutta, mutten usko sen pahemmin pelityylini vaikuttavan.

Fice: Ekana tulee mieleen tuo helvetin kohoava autopassi, jonka takia en voi enää pelata niin vahvasti syötönkatkoja hakien. Ainakin tota kiekotonta puolustamista tulen muuttamaan jollain tapaa nössömmäksi. Kiekon kanssa oikeestaan mikään ei oo muuttunut kun oon tottunut pelaamaan viiveellä eli tiedän mitä ukolle tapahtuu ennenkuin se näkyy ruudussa.

Örkki: Oma pelityyli ei todennäköisesti tule muuttumaan juuri yhtään, koska muutos ei ole kovin huomattava. Tuskin kohta edes muistan, miltä vanha pelinopeus tuntui. Ehkä olen jo tarpeeksi hidas ja kankea muutenkin.

3. Näetkö mitään positiivista tässä uudistuksessa?

hari: Ei tarvitse pelata niin usein, että pysyy "tatsi" kunnossa. Kaippa tämä on myös aloittelijaystävällisempi nopeus, mikä on positiivista uusia pelaajia ajatellen.

Fice: Toistaseks on vaikee löytää mitään hyvää kun tasoerot ei oo paljoa kaventunu eikä pelaajamäärätkään oo juur muuttunu, toki en oo niin tarkkaan seurannu tota kokonaiskuvaa et voisin sanoo varmaks.

Örkki: Jaa, positiivista? No ehkä tämä muutos on suunniteltu aloittelijoita ja uusia pelaajia silmällä pitäen, ja jos muutos madaltaa aloituskynnystä, niin ihan hyvähän se sitten on.

4. Negatiivinen puoli?

hari: Sumputtaminen entistä helpompaa.

Fice: Useita huippupelaajia lopettaa/lopetti, tulis ny tilallekki sit uusia jannuja. Emmä ala pelillisiä asioita erittelee ku kuitenki ne on kaikille samat eli haistapaskajuttuja voi hyödyntää sit vihua vastaan...

Örkki: Ehkä negatiivisena puolena voisi olla se, että vanhat pelaajat (joita on varmasti nykykiekossa suurin osa) joutuvat "opettelemaan pelaamisen uudelleen". Lainausmerkeissä siksi, koska tosiasiassahan mitään dramaattista uudelleenopettelua tuskin tarvitaan, ja jos jonkun pelaajan pelityyli nyt muka menee täydellisesti vituralleen, niin äkkiäkös sitä uuteen pelinopeuteen soveltuvan pelityylin kehittää.

5. Viimeiset kommentit uudistuksesta, mitä haluaisit ja mitä toivoisit tulevaisuuden tuovan?

hari: En oikein tiedä vielä, kattellaan sitten kun ollaan saatu muutama liigapeli pelatuksi. Toivottavasti ei ainakaan mene ihan sumputtamiseksi.

Fice: Nyt kun tuo yks bugi korjattiin ja sitä nopeuden muutoksen määrääkin hiukan rukattiin ni ei tää nyt NIIN perseestä enää ole. Omista haluista ei nyt tuu mitään mieleen mut ainakin toiveikkuus heränny taas ylläpitoon noiden muiden muutosten seurauksena. Toivotan jaksamisia sinne, kiitos.

Örkki: Eipä tässä oikein keksi mitään erikoista. Ehkäpä ainut toive uudistusta sivuten olisi, että kiekko pysyisi pystyssä vielä toiset 10 vuotta ja uusia pelaajia saataisiin taiottua jostain rutkasti lisää.

Pelisilmää omaavat pelaajat:


Jebsu, Kiekon paras pelaaja ollut monta vuotta, pelisilmää löytyy enemmän kuin lopuilta kentällä olevilta yhteensä.

peipi, Pohjolan Leijonissa aikoinaan pakkina aloittanut PePon playmaker on kiekon parhaimpia pelintekijöitä.

set, Hieman taidolla, maalinteolla sekä pelisilmällä siunattu Double Itin hyökkääjä löytää pelaajat sen kolmen sekunin soolonkin jälkeen.


1. Pelisilmän omaavan pelaajan näkökulmasta, tuoko uusi nopeusmuutos millaisia ajatuksia mieleen?

Jebsu: aika sama se on, uudistuksiin pitää sopeutua, mutta kyllä se tiettyjä muutoksia omaan peliin tuo.

peipi: Eipä juuri mitään. Liigapelit tulee käytyä pelaamassa enää niin ei oikein mitään väliä kyseisellä muutoksella.

set: No aluksihan reaktioni uudistukseen oli lähes sama, kuten monilla muillakin, että eihän tämä ukko liiku mihinkään suuntaan, ja vähän "wanha kiekko takaisin"-kapinointimeiningillä menin sen ensimmäiset pari viikkoa, kunnes sitten siihen rupesi tottumaan. Ei tee mieli itkeä sen suhteen enää.


2. Tuleeko pelityylisi muuttumaan muutosten vuoksi? Miten?

Jebsu: täytyy opetella ampumaan yhtä hyvin ku CS GO:ssa! No for real kyllähän tossa joutuu vähän muuttaa kun ei voi enää kikkailla yhtä paljoo ku ne kerkee lukemaan aamun lehestä varmaan vähän helpommin.

peipi: Samalla tavalla kai tämä pelaaminen luonnistuu tällä hitaammallakin.

set: No mailan ultimaattinen vispaus varmaankin tulee jäämään suurimmilta osin pois (ihan hyvä vaan), että ehkä se on se isoin muutos omalle kohdalle.

3. Näetkö mitään positiivista tässä uudistuksessa?

Jebsu: joukkuepeli korostuu ja maalinteko vaikeutuu niin varmaan noi "persraiskaukset" vähenee

peipi: Sama kun ekassa kysymyksessä. Enkä ymmärrä miksi porukka on niin tätä uudistusta vastaan, ihan kivaa vaihtelua. Kyllä tolla nopeemmalla itekkin mielummin pelaa, mut turha tästä valittaa.

set: No sen verran nään, että ainakin ranne tulee säästymään sen kummemmilta tulehduksilta, kun kerta se vispaaminen tulee vähentymään. Tietty myös se, että monien nörttien sooloilut saa paremmin kuriin.


4. Negatiivinen puoli?

Jebsu: tuntuu vähän hitaalta lähtee hyökkäämään ja nopeet vastahyökkäykset on nykyää aika shaibaa. en oo tosiaan paljoo kyllä tässä uudistetul pelannu joten ei mua vielä ainakaan nakerra.
Joukkueet pyrkii nykyään enemmän sumputtamaan ja tällä hitaammalla pelinopeudella se onnistuu. Myös autopasseja joutuu käyttää vähemmän kun niissä tuntuu olevan nykyään aika paljon ilmaa alla jostain kumman syystä.. sumpun murtaminen hieman vaikeutuu :)

peipi: Ei ole

set: Eipä oikeestaan ole enää sen erityisemmin negatiivista sanottavaa, kun on saanut viimeisetkin kyyneleet pyyhittyä poskipäiltä tämän uudistuksen myötä. Välillä sitä tietenkin taka-asemassa "huonompaa" joukkuetta vastaan kuvittelee mielessään, että "classicilla nää olisi lähtenyt jo", mutta selitykset selityksinä.


5. Viimeiset kommentit uudistuksesta, mitä haluaisit ja mitä toivoisit tulevaisuuden tuovan?

Jebsu: Eipä ne toistaseks oo ainakaan mitään "tuonu" tälle pelille, vieny vaan kovia jengejä pois tästä pelistä mut toivottavasti vanhat kovat jengit (esim. kekkilät) palaa silti vielä takaisin pelikentille. Ei tää nyt loppuen lopuks niin erilaista oo, mutta uudistus sattuu aina hetken.. :)

peipi: Ei tätä peliä millään nopeusmuutoksilla tulla enää elvyttämään. Ois pitänyt tehdä isompia muutoksia vuosia sitten, kun pelaajat alko vähenemään.

set: Vähemmän mielensäpahoittajia uudistuksesta, ja maailmanrauhaa. Tietenkin olisi ihan kiva, jos tämmöisistä asioista pystyttäisiin järjestämään jonkinlaisia äänestyksiä kiekkoyhteisön kesken, mutta tosiaan nyt en halua alottaa tätä vuodatusta. Terveiset Double It:n jätkille! #vmj


Snaipperit:


Hjerpe, Kiekkoliigan ehkä paras maalintekijä tällä hetkellä, joukkue ei kamppaile mitaleista usein mutta silti hyökkäjä löytyy maalipörssin kärkikahinoista.

Arca, Tälläkin herralla vibraattori pärisee hiiressä ja löytää aina maalinteko paikan vaikka olisi montakin peluria vastassa.

Lucci, Loistava kiekon käsittelijä joka tekee paikat vaikka yksin itselleen.

1. Tarkan kudin omaavan pelaajan näkökulmasta, tuoko uusi nopeusmuutos millaisia ajatuksia mieleen?

Hjerpe: no mulla ei ole juurikaan mitään mielipidettä nopeusmuutoksista, tähän on tottunut jo niin hyvin että näillä mennään.

Arca: Aluksi ajattelin lopettavani kiekon koska näitä muutoksia on tullu ihan tarpeeksi, mutta pelasin muutaman tunnin enkä huomannu enää mitään eroa.

Lucci: Jonkin verran opettelemista. Nopeutta pienennettiin ja kiekon katkomisen tehoa vähennettiin niin hieman muuttaa pelaamista esimerkiksi 1vs1-tilanteissa. Ennemmin pääsi suhteessa helpommin vetotilaan kikan kautta, kun pakilla oli vaikeampi ehtiä eteen. Nykyään taas voi olla kannattavampaa hakea vetoa suoraviivaisemmin.

2. Tuleeko pelityylisi muuttumaan muutosten vuoksi? Miten?

Hjerpe: en ainakaan ole huomannut pelityylissä mitään muutosta, ehkä vähän pitää syöttöpelin kautta hakea enemmän.

Arca: Eipä oikeastaan ehkä vähän rauhallisemmin pitää pelata.

Lucci: Ainoastaan siinä, että katkoja ei ehkä haeta ihan yhtä voimakkaasti, kuin ennen.


3. Näetkö mitään positiivista tässä uudistuksessa?

Hjerpe: empä oikeastaan enkä mitään negatiivistakaan.

Arca: Joo tottakai onhan tää varmasti helpompaa aloittelijoille ja niitä tarvitaan tällä hetkellä, eihän tää peli ois muuten pystys.

Lucci: Pelaajamäärät tuntuvat lisääntyneen ja heikompien joukkueiden on helpompi haastaa kovempia, joten siltä kantilta uudistus oli onnistunut.


4. Negatiivinen puoli?

Hjerpe: kiekko pomppii liikaa ja menee liian helposti nykyään pelaajan läpi, ei pysty luottaa omaan pelaajaan yhtään enää. lisäksi autopassin kohoaminen on aika turha mielestäni.

Arca: Aluksi oli helvetin hidasta kääntyminen mutta siihen tottuu joten eipä oo negatiivista sanottavaa tällä hetkellä. Ei ainakaan tuu mieleen..

Lucci: Eniten uudistuksessa haittaa se, että autopassi korjaa mielestäni liikaa virheitä ja voi helposti mennä läpi jopa varmalta näyttäneestä katkosta.


5. Viimeiset kommentit uudistuksesta, mitä haluaisit ja mitä toivoisit tulevaisuuden tuovan?

Hjerpe: eipä mulla pelimekaniikkaan oo mitään sanottavaa, jouko tekee mitä haluaa ja toivottavasti saadaan pelaajakäyrät nousuun.

Arca: Toivon että näitä muutoksia jätettäis tekemättä. tulevaisuudessa tuun etustaa double ittii.

Lucci: Toivon, että uudistus saavuttaa sen tavoitteensa vielä tätäkin suuremmassa määrin, eli tuo lisää pelaajia. Autopassiin ja syöttöjen katkomiseen toivoisin ehkä pientä hienosäätöä, ettei autopassiin olisi niin helppo turvautua hädässä.


Ylemmät puolustajat:


Nico, Loistava pelinkäsitys pelistä, aina tuntuu löytyvän oikeasta paikasta. Samilan ollessa poissa jengillä on mahdollisuuksia voittaakkin jotain.

joninho, Kova ylempi sekä alempi pakki, pitkään Helsingin Jokereita edustanut vaihtoi täksi kaudeksi Nightmareen, kamppailee parhaan puolustajan palkinnosta varmasti.

Vela, Aiemmin Resolute nimellä tunnettu peluri on todella kova puolustus suuntaan pelaava pakki, ei anna virhesyöttöjä ja tukee hyökkäystä varmasti. Ei aseta omia pulaan syötöillään tai menetyksillään.


1. Ylemmän puolustajan näkökulmasta, tuoko uusi nopeusmuutos millaisia ajatuksia mieleen?

Nico: Kyllähän tuo nopeuden muutos helpottaa puolustamista huomattavasti. Pienet nukahdukset puolustaessa ei korostu niin suuresti kun hyökkääjä ei ehdi livahtamaan yhtä helpolla vapaaksi.

joninho: Huonoja aikalailla, mutta kyllähän tähän on jotenkin tähän hitauteen jo totuttu.

Vela: Mielestäni yksilötason merkitys vähenee ja joukkuepeli korostuu. Puolustajien homma helpottuu, kun hyökkääjiltä viedään aika hyvin aseet käsistä hidastuksen myötä.


2. Tuleeko pelityylisi muuttumaan muutosten vuoksi? Miten?

Nico: Ei suuremmin. Kädet ei voi tästä hitaammaksi enään muuttua. Ehkä siinä mielessä pitää olla enemmän hereillä ettei hyökkäyspäädyssä kannata ajaa itseään liian syvälle koska tällä nopeudella sieltä on vaikeampi kammeta itsensä takaisin puolustamaan.

joninho: Ohan se joo muuttunut, enään ei voi oikeen avauksen väliin mennä, kun tuntuu siltä että lähes jokainen kiekko menee pelaajasta läpi. Näin ollen pitää pelata passiivisemmin.

Vela: Tuskin muuttuu mitenkään, 10 vuoden aikana kehittynyttä pelityyliä hankala muuttaa miksikään.


3. Näetkö mitään positiivista tässä uudistuksessa?

Nico: Liekkö pelaajien määrä lisääntynyt tämän myötä, pelejä tuntuu olevan ainakin enemmän käynnissä. Aloittelijoita tämä uudistuksen luulisi helpottavan huomattavasti.

joninho: En haluaisi kirjoittaa tätä ketkä oikeesti tykkäävät tästä pelimuodosta, en löydä mitään positiivista valitettavasti.

Vela: Tasoerot ehkä pienenevät vähän, joten heikommillakin pelaajilla/joukkueilla on mahdollisuus pärjätä paremmin. Myös aloittelijoiden ehkä helpompi päästä peliin mukaan.


4. Negatiivinen puoli?

Nico: No yksilötaitojen merkitys ehkä aavistuksen pienentynyt, mutta kyllä taitavat yksilöt edelleen pystyvät ratkomaan pelejä omalle joukkueelleen(Chloe myös vihulle).

joninho: Divarikeso maalien nykyinen määrä, hitaus, syötöt lähtee välillä lättyinä ja tössähtää pelaajan selkään yms.

Vela: Hyökkääjien homma menee ehkä jopa hieman liian vaikeaksi, ku kikkailu vaikeutui selkeästi. Negaksi voi varmaan sanoa myös sen, että monilla vanhoilla pelaajilla on iso työ opetella uusi systeemi, kun niin kauan vanhalla ehdittiin pelata. Ja tämä toinen uudistus, eli vippiautopassit, vois lähteä poistoon vaikka samantien. Kiekko pomppii pelaajista miten sattuu ja yksinkertaiset syötönkatkot on välillä mahottomia.


5. Viimeiset kommentit uudistuksesta, mitä haluaisit ja mitä toivoisit tulevaisuuden tuovan?

Nico: Vaikka alkuun tuntui kovasti olevan purnausta vastaan tätäkin uudistusta niin näkisin pelkästään positiivisena asiana. Syöttely ja joukkuepelaaminen noussut ratkaisevampaan rooliin, mutta niin kuin aikaisemmin sanoin niin taitavat yksilöt pystyy edelleen omilla taidoillaan ratkaisemaan pelit voitoiksi. Ja niin kuin alkuun itsekin epäilin että kovien joukkueiden ottelut jäävät vähä maalisiksi kun puolustaminen helpottui, mutta omat kokemukset ei ainakaan enään tue tätä väittämää.
Pelimekaniikasta en sen tarkemmin tiedä, mutta tuntuisi että nuissa plokeissa ja maalivahdeissa ois vielä kovasti petrattavaa. Hyvä että tuota plokin tehokkuutta pienennettiin, mutta se on edelleen aivan arpapeliä millon kiekko jää mieheen ja milloin se menee läpi. Jos se veto nyt selkästi tulee ihan suoraan miestä kohti niin ei sen silloin kuuluisi ikinä mennä läpi. Välillä taas tuntuu, että vaikka ois kuinka pahasti jäänyt jälkeen niin yltää kauempaakin plokkimaan vedon pois.
Nuo maalivahdit on sitten taas aivan toinen tarinansa. Monessakin suhteessa tasaisuutta niiden toimintaan pitäisi saada. Välillä tuntuu että lurahtaa ihan mistä sattuun maaleja ja toisinaan sinne ei saa kuin kuljettamalla kiekkoa maaliin. Mutta se suurin on tuo maalivahdin toiminta maski tilanteissa. Huvittaa kun seisoo maskissa niin mokke jäätyy täysin sinne taakse ja puoli maalia tyhjänä useiden sekunttien ajan. Maski voi heikentää sitä maalivahdin kykyä torjua, mutta kyllä sen maalivahdin pitäisi pysyä pelin mukana silti. Vetojen kuuluisi osua kulmiin mennäkseen maaliin.

joninho: Kyllähän tällä pelailee, mutta toivoisin että palaisimme classic-muotoon.

Vela: Tähän asti uudistukset on tuonu kiekkoon aika paljon uutta virtaa, joten sillä linjalla sais jatkua tulevaisuudessaki. Turhana toiveena tuo autopassien muokkaaminen entiselleen :-P

OldSchool pelaajat:


darby, Narrilauman avainhenkilöitä oli kun jotkut kiekkopelurit eivät olleet edes syntyneet. Comebackin, juurikin Narrilauman kanssa tehnyt hyökkääjä lähtee hakemaan uusia saavutuksia!

januzki, Narrilauman avainhenkilö part 2, samalla kokemuksella kuin darbykin. Ei oikein lisättävää ole. Hyvä peluri ja kiva kun teki comebackin!

Tenkrat, Jotkut tuntee tän pelurin, jotkutkin. Kiekon paras alkuvuosilta, nykyäänkin pelaa kovalla tasolla ja Hall Of Fameenkiin päässyt hyökkääjä.

1. OldSchool-pelaajan näkökulmasta, tuoko uusi nopeusmuutos millaisia ajatuksia mieleen?

darby: Vaikea kommentoida, aika näyttää!

januzki: Näin nykypäivän kiekosta pihalla olevana ja vasta 5v paussilta vähän aktivoituneena en ole kiinnittänyt asiaan edes huomiota. Oldschool-pelaajan näkökulmasta se kuulostaa kuitenkin ihan hyvältä. Nytkin jo vaikea veteraanin pysyä perässä nuorempien ja taitavampien kanssa, niin miten sitten, jos peli olisi nopeampaa?

Tenkrat: Aluksi oli jonkun verran normaalia muutosvastarintaa, mutta nopeasti tuohon on tottunut ja classicilla pelaaminen tuntuu jo melko vieraalta. En näe että pienentäisi tasoeroja kovin merkittävästi. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä että hieman hidastettiin, niin eläkeikää lähentelevät kiekkoilijatkin pysyy vielä vauhdissa mukana.


2. Tuleeko pelityylisi muuttumaan muutosten vuoksi? Miten?

darby: Pelityyli on 11 vuotta ollut se mikä se on, sitä ei hevillä muuteta!

januzki: Ei. Samaa puukätistä puskemista jatkossakin vailla maalintekotaitoa. Kaukana ovat loiston ajat.

Tenkrat: Nopeusmuutokset ei, mutta kohoamisen ja autopassin muutokset on avannut joitain uusia mahdollisuuksia.

3. Näetkö mitään positiivista tässä uudistuksessa?

darby: Uudistukset on aina hyvästä ja luo mielekkyyttä ja mielenkiintoa!

januzki: Lienee vähän helpompi puolustaa ja tällaisen muinaisjäännöksenkin pysyä perässä.

Tenkrat: Muutoksessa positiivista oli että muutos tapahtui. Tarkemmin en ole seurannut, mutta ainakin tuntuu siltä että pelaajamäärät olisi olleet kasvussa muutoksen jälkeen.


4. Negatiivinen puoli?

darby: En tässä vaiheessa löydä negatiivisia puolia

januzki: Samalla varmaan taitavimpien mielestä taas negatiivinen asia, että on vähän helpompi puolustaa tilanteita pois. Kyllähän noita maaleja silti nähdään. En minä itse näe moitittavaa.

Tenkrat: Ei oikein ole negatiivista sanottavaa. Ehkä kohot menevät läpi hieman liiankin helposti.


5. Viimeiset kommentit uudistuksesta, mitä haluaisit ja mitä toivoisit tulevaisuuden tuovan?

darby: Tässä kohtaa en osaa kommentoida

januzki: Olisihan se hienoa, jos käyttäjämäärä kasvaisi. Voi niitä kiken kulta-aikoja. Huomaa selvästi eron comebackin jälkeen, miten vaikeampi on saada tiimipelejäkin kuin ennen. Good times!

Tenkrat: Hyvä että jotain muutoksia tapahtuu. Tilastojen fanina näkisin mieluusti esim. vaikka tarkempia laukaustilastoja, tarkempia autoplayn tilastoja ( päivän +/- ) ja vastaavaa.

Kirjoittanut: Lupaschuk&Rata
Julkaistu 22.12.2015 00:33
Luettu: 1462 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.