Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divarin kausiennakko 1/16

Divarin kausi 1/2016 aloitettiin 12 joukkueen voimin. Ilahduttavasti 75% joukkueista on pelannut ensimmäisen jakson vähimmäismäärän otteluita ja jokainen joukkue on avannut kautensa. Vähemmän ilahduttavasti Divarin kausiennakko on huomattavan paljon myöhässä – johtokunnasta riippumattomista syistä – mutta jokainen varmasti tuntee tähän tilanteeseen sopivan kansansanonnan.

Niin Liigassa kuin Divarissakin on otettu käyttöön uudet sääntöuudistukset; uusi pelimekaniikka, jatkoajat ja jaksottaiset tasauskierrokset. Sarjan kahdeksan parasta jatkavat Divarin pudotuspeleihin, joista tie voi viedä aina Liigaan asti. Pudotuspelipaikka on kuitenkin hankittava 24 ottelun runkosarjassa, jota tämä ennakko käsittelee. Joukkueiden ennakko-asetelmat käydään läpi ennustettujen runkosarjasijoitusten mukaisessa järjestyksessä. Ensimmäiset sijat 1.-6. ovat Ratakseen käsialaa, kun sijat 7.-12. on kirjoittanut Handless.

1. Siniviiva HT – Uudistuneella ilmeellä menestykseen?


Kauden 1/2015 katastrofikauden jälkeen Siniviiva HT on ollut kaksi kautta rakentamisvaiheessa. Joukkue aloitti uudestaan Divarissa hajoamisen jälkeen uusitulla kokoonpanolla, eikä tulos ole ollut mairittelevaa. Viime kaudella joukkue jäi selkeästi pudotuspelien ulkopuolelle, mutta tällä kaudella tunnelin päässä näyttää loistavan kirkas valo. Joukkue nimittäin uudisti kokoonpanonsa jälleen lähes täysin – nimekkäillä pelimiehillä.

Jo 16. kautensa Kiekkoliigan alaisuudessa aloittavan joukkueen kokoonpanoon ilmoitettiin seitsemän pelaajaa. SHT:n päävastuuhenkilö wnb hankki joukkueeseensa neljä pelaajaa, jotka eivät viime kaudella kantaneet Siniviivan valkosinistä pelipaitaa. Yhteensä joukkueen pelaajilta löytyy kokemusta Kiekkoliigan alaisista sarjoista jopa 1363 pelin verran, mikä kertoo tiiviin kokoonpanon taidoista ja raudankovasta kokemuksesta varsinkin muihin Divarin joukkueisiin verrattuna.

Vaikka joukkueen kokoonpanoon onkin ilmoitettu seitsemän pelaajaa, pelaava kokoonpano muodostuu tällä hetkellä neljästä tai viidestä pelaajasta. Puolustuksen toiminnasta vastaavat pääasiassa joukkueen manageri ja alempi puolustaja wnb ja täksi kaudeksi liigajoukkue Anaheim Mighty Duckseista hankittu ylempi puolustaja yppe. Vielä ilman liigakokemusta olevan wnb:n kiekkouran kehitys on saattanut hidastua joukkueensa rakentamiseen käytetyn ajan vuoksi, mutta tällä kaudella puolustaja saattaa viimein nousta siihen tietoisuuteen pelaajien keskuudessa, joka hänelle kuuluukin. Ovelia syöttöjä jakeleva ja hyvän vedonkin omaava yppe on todellinen vahvistus joukkueensa kokoonpanoon, joka on varmasti suuressa roolissa Siniviivan mestaruustaistelussa.

Hyökkäyksessä maaliverkkoja pullistuttavat kovat nimet; -zibbi- ja Kaner. Kaksi liigamitaliakin itselleen napannut –zibbi- on totuttu näkemään ylemmän puolustajan roolissa, mutta ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että kokeneen pelaajan rooli keskittyy enemmän hyökkäykseen tällä kaudella. Kun vierellä viilettää useita divarien syöttö- ja pistepörssejä napannut Kaner, voidaan joukkueelta odottaa todella vahvoja suorituksia hyökkäyspäässä. Hyökkäävä pelityyli myös vahvistaa joukkueen vaarallisuutta maalinteon saralla.

Mitä seurata?

Uudistunut kokoonpano - Vaikka joukkueen pelaajat tuntevatkin hyvin toisensa, Siniviiva HT lähtee kauteen lähes täysin uudistuneella kokoonpanolla. Miltä yhteispeli näyttää runkosarjan kuluessa?

yppe - Pelikaverinsa ja edellisen joukkueensa liki vuoden visiitin jälkeen kylmästi jättänyt yppe pystyy pelaamaan vahvasti koko kentän leveydellä. On varmasti iso tekijä joukkueensa nousuhaaveissa.
2. Nightmare – paluu Kiekkoliigajäille


Kahden vuoden tauon jälkeen Kiekkoliigaa aiemmin dominoinut Nightmare tekee jälleen paluun. Kaksitoista perättäistä mitalia kausina 1/2009 – 2/2012 saavuttanut joukkue hakee uutta nostetta niin vanhojen kuin uusienkin pelaajien voimin. Joukkueen pelaava kokoonpano muodostuu vain kourallisesta pelaajia, vaikka ilmoitettu kokoonpano onkin suhteellisen laaja.

Nightmaren pelaajalistaa katsoessa lukija saattaa ajatella, ettei tämä joukkue oikein kuulu alemmalle sarjatasolle. Joukkueen hyökkäys perustuu kolmen pelaajan vuorotteluun; Nightmaren ykköstähti Jebsu tulee varmasti sijoittumaan sarjatason pistepörssin kärkisijoille, kokenut, edelliskaudella HC TeamJoukkueessa vaikuttanut Darp jakaa jälleen pitkäaikaiselle tutkaparilleen kiekkoa ja samaisessa joukkueessa kuin Darp viime kaudella 81 pistettä saalistanut Moses tekee debyyttinsä Nightmaren paidassa. Jokaiselta joukkueen hyökkääjältä löytyy maalintekotaitoa ja yhteispelin löytymisen ei luulisi olevan minkäänlainen ongelma aikaisempien pelikokemuksen myötä. Nightmare voi hyvinkin olla kauden päätteeksi eniten maaleja tehtaillut joukkue Divarissa.

Puolustuspäässä toimii pakkipari joninho – Jenbb. Edelliskausilla alemman puolustajan tonttia hoitanut joninho ottaa täksi kaudeksi hieman hyökkäävämmän roolin joukkueensa ylempänä puolustajana. Täten joukkueen hyökkäysvoimassa on todella paljon kiekkotaituruutta ja syötöt napsuvat varmasti lapaan suurella prosentilla. Alempana puolustajana joukkueessa nähdään Jenbb, joka on vasta aivan viime kausina pelannut useampiakin otteluita joukkueissaan. Kiinnostava seurattava kohde onkin tämän puolustajan otteet joukkueessaan – Divarissa Jenbb on kuitenkin parhaimpia puolustavia puolustajia.

Mitä seurata?

Jenbb - Joukkueensa kokemattomin pelaaja on paljon vartijana Nightmaren puolustuksessa, vaikka rinnalla onkin taitava joninho. Varmasti railakkaasti hyökkäävän joukkueen puolustus saattaa silloin tällöin jäädä yhden pelaajan harteille, joten Jenbb:ltä vaaditaan hyviä yksilösuorituksia.
3. Kauniit ja Rohkeat – parannusta viime kauteen?


Kaudella 3/2015 juuri Divarin pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Kauniit ja Rohkeat hakee parilla hyvällä täsmävahvistuksella roimaa parannusta tällä kaudella. Lähes koko viime kausi sujui mollivoittoisesti, sillä kahden ensimmäisen ottelun jälkeen joukkue ei kyennyt ottamaan kertaakaan kahta perättäistä voittoa, kun KjR onnistui nappaamaan vain 16 pistettä 22 ottelusta. Aktiivinen ja hyvin sujunut offseason antaa kuitenkin viitteitä hyvin paljon tiiviimmästä ja paremmasta joukkueesta, ja kun joukkueen johto on onnistunut nappaamaan vahvistuksia riveihinsä, Kauniit ja Rohkeat tulee varmasti taistelemaan Divarin kärkipaikoista.

Kauniiden ja Rohkeiden kokoonpano on Divarin laajimpia. Joukkueen hyökkäykseen tehtiin kaksi merkittävää vahvistusta, kun kaatuneen Huittisten Huiman hyökkääjät LoiB ja Lucci vaihtoivat mustavihreän puvustuksensa KjR:n valkopunertaviin. Yksi tärkeimmistä hyökkäyspelaajista on myös Typho, jonka laukaisutarkkuus kuuluu Divarin parhaimpiin. Lisäksi hyviä syöttöjä jakeleva zälä on isossa roolissa joukkueen pelinrakennuksessa.

Joukkueen puolustusrungosta löytyy paljon leveyttä. Alemman puolustajan paikalle voidaan laittaa jopa viisi pelaajaa, mutta divarikentillä vastuun voisi olettaa jakautuvan suurimmilta osin varmaotteisen snidin harteille, vaikka pelaajistosta löytyykin hyviä alempia puolustajia vaikka muille jakaa. Aikaisemmalla nimimerkillään snidi pelasi Liigaakin Ferrarissa, ja tällä kaudella puolustajalta voidaan odottaa vahvaa suorittamista niin runkosarjassa kuin kauden päätöspeleissä. Kauniiden ja Rohkeiden puolustuskalustosta löytyy myös sellaisia nimiä kuin Korpasd, K.Carson ja uatu. KjR:n tärkeimpänä hyökkäävänä puolustajana toimii pääasiassa Lupaschuk, joka on eittämättä suuressa roolissa joukkueessaan.

Kauniit ja Rohkeat on terävöittänyt yhteispeliään aktiivisen offseasonin avulla, ja hyvää yhteispeliä on odotettavissa tällä divarikaudella. Jos joukkue saa selville parhaiten toimivan pelaajayhdistelmän kentälle kauden tärkeimpiä pelejä varten, on KjR vahva suosikki myös kauden lopetuspeleissä.

Mitä seurata?

Laajan kokoonpanon vaikutukset - Aktiivisuus niin divari- kuin harkkakentilläkin on myönteinen asia, mutta joukkueen pelisuoritukset voivat myös vaihdella pelaajien vaihtuessa. Onko joukkueen kaikki pelaajat täysin tasavahvoja, vai tulisiki Kauniiden ja Rohkeiden tiivistää pelaavaa kokoonpanoaan kauden loppua kohti?
4. Mensa Club Finland – Eliittiliigasta Kiekkoliigaan


Kaksivuotisen taipaleensa Eliittiliigassa pronssisiin mitaliin päättänyt Mensa Club Finland hakee vaihtelua pelaamiseensa tämän kauden Divarista. Kuutisen vuotta sitten kauden mittaisen liigavisiitinkin tehnyt MCF on viimeksi pelannut Kiekkoliigan alaisia sarjoja kaudella 1/2012, jolloin joukkue löytyi Divarin sarjataulukosta kauden päätteeksi sijalta 11. Menneet ovat kuitenkin menneitä ja vaarallinen Mensa-ryhmä lähtee varmasti luomaan uutta aikakautta Kiekkoliigaan, tavoitteenaan päästä pelaamaan korkeinta sarjatasoa Liigaa monen kuluneen vuoden jälkeen.

Mensa Club Finlandin rivistöstä löytyy niin tunnettuja ja kokeneita liigajyriä, mutta myös vielä kiekkouransa alkupuolella olevia pelimiehiä. Joukkueen hyökkäyksessä Kiekkoliigassa monia kausia pelannut peak voidaan mainita ehkäpä vaarallisimpana maalintekijänä. Pari kautta sitten peak pokkasi jokaisen pörssin itselleen Divarissa, mutta liigakaukaloissa Team Saharan vire ei taaskaan ollut vaadittavalla tasolla, joten jopa 111 pistettä Divarissa kauhonut peak vaihtoi maisemaa Eliittiliigaan Mensan riveihin. Eliittiliigassa meno vaihtui jälleen tappavaksi; 19 ottelua ja 85 pistettä oikeuttivat sarjan pistepörssin neljänteen sijaan. peakin tutkaparina tullaan useimmissa otteluissa oletettavasti näkemään Dumpe, joka on vielä tuntemattomampi nimi Kiekkoliiga-ympyröissä. Huikea 75 pisteen kausi Mensan riveissä viime kauden Eliittiliigassa antaa kuitenkin odottaa pelottavan vahvaa hyökkäysparia tälle kaudelle. Pistemäärän saavuttamiseen Dumpe tarvitsi vain 14 peliä pts/ott-suhteen ollessa 5,36.

Mensan puolustustyöskentely oli Eliittiliigan parasta viime kauden runkosarjassa. Ainoastaan 45 maalia 24 ottelussa päästänyt joukkue onnistui pitämään vastustajansa maaleitta kuudesti ja seitsemästi vaaleansinisten maalivahdin taakse tehtiin vain yksi maali. Viime kauden tapaan tälläkin kaudella on odotettavissa, että pakkipari Nico – Chloe tulee kantamaan suurimman vastuun puolustuspäässä. Ylempänä puolustajana toimivalta Nicolta löytyy Kiekkoliigan alaisuudesta kultainen mitali ja liki 400 ottelua kaikki sarjat mukaan luettuina – Chloelta otteluita sen sijaan löytyy 40. Hyvin yhteenpelaava puolustajapari tulee kuitenkin varmasti tuottamaan harmaita hiuksia vastustajan hyökkäysarsenaaleille.

Mitä seurata?

Samila - Saako diktaattorimainen joukkueenjohtaja pelaajista koko potentiaalin irti myös Kiekkoliigan alaisuudessa? Muutos Eliittiliigasta Kiekkoliigaan on kuitenkin selkeä – kuinka monesti Samila nähdään kentällä herättämässä joukkuettaan?
5. Double It – kolmen vuoden tauon jälkeen takaisin


Kolme kautta Liigan sarjataulukon hännillä sinnitellyt Double It aloittaa jälleen taipaleensa Kiekkoliigassa, kun joukkue ilmoittautui mukaan Divariin. Joukkueen pelaajakokoonpano on muuttunut luonnollisesti hyvin paljon, mutta samojen pääasiallisten vaikuttajien kautta Double It lähtee raivaamaan tietänsä takaisin Liigaan.

Takavuosista huomattavasti tiiviimmällä kokoonpanolla kauteen lähtevä Double It tulee hyvin varmasti esiintymään myös kauden tärkeimmissä peleissä, kun pudotuspelit käynnistyvät. Joukkueen hyökkäys perustuu suurimmalta osin kahden pelaajan edesottamuksiin; tutkapari Arca – chande pyrkii Kiekkoliigan tehokkaimpien hyökkääjien keskuuteen tarkkojen laukauksiensa ansiosta. Hyökkääjien roolitus tulee todennäköisesti jakautumaan niin, että chande toimii tärkeässä pelinrakentajan roolissa ja katsoo puolustuksen perään tarkemmin kuin Arca, jolta odotetaan häkkejä vaikeammistakin vetopaikoista. Molemmat hyökkääjät ovat kuitenkin kokonaisvaltaisia pelaajia, joilta voidaan odottaa useampiakin yllättäviä ratkaisuja runkosarjan aikana. Double It:n hyökkäyskalusto koki kauden alussa menetyksen, kun playa jätti joukkueen. Tämä herättää kysymyksiä siitä, tulisiko joukkueen laajentaa hyökkäystään vai yritetäänkö kausi viedä läpi todella tiiviillä pelaavalla kokoonpanolla, johon kuitenkin on liitetty Huittisten Huiman tehohyökkääjä set.

Double It:n puolustuksen alimpana lukkona toimii liki 100 liigaottelua pelannut Muuri. Kovissa joukkueissa urallaan pelannut puolustava puolustaja on todella varma puolustuspään pelaaja, jonka on harvinaista nähdä tekevän helppoja virheitä. Muuri osallistuu myös hyökkäystyöskentelyyn kiitettävästi ja pelaa itseään vapaaksi hyökkäyssinisellä. Ylemmän puolustajan paikalla taas taituroi tepih, joka on tehnyt itselleen nimeä Kiekkoliigan alaisuudessa juurikin Double It:n paidassa pelaten jokaisena joukkueensa liigakautena jonkin verran otteluita. Kokonaisuutena joukkueen pelaajisto näyttää kokeneelta ja yhteenhitsatulta, joten hyviä tuloksia voidaan odottaa.

Mitä seurata?

Arca - Hyökkääjä on tullut tunnetuksi tarkasta kudistaan varsinkin training-huoneista, mutta mittavaa Kiekkoliigauraa Arca ei ole kuitenkaan ehtinyt vielä luomaan. Olisiko tällä kaudella aika murtautua Kiekkoliigan hyökkääjien eliittiin vahvoilla suorituksilla?
6. Clowns – tiiviillä kokoonpanolla pudotuspeleihin asti


Monille pelaajille uusi tuttavuus Clowns aloittaa ensimmäiset liigakamppailunsa Kiekkoliigan Divarista. Todella tiiviiseen kokoonpanoon ilmoitettiin kauden alussa kuusi pelaajaa, joiden avulla Clowns pyrkii saavuttamaan hyvän runkosarjasijoituksen playoffeja ajatellen.

Joukkue teki kauden alkaessa tärkeän hankinnan, kun tällä hetkellä Clownsin kokenein pelaaja Doyle hankittiin kokoonpanoon. Kenties uransa ehtoopuolella oleva pelaaja tuo tärkeää kokemusta ja rauhallisuutta untuvikkojoukkueen pelaamiseen, mutta on kiinnostavaa nähdä, miltä lähes mitä paikkaa tahansa hyvin pelaavan Doylen peliesitykset tällä kaudella näyttävät. Voi kuitenkin olla, että suurimmat peliajat jäävät muiden pelaajien harteille, sillä joukkueen hyökkäyksessä huge ja Bastian ovat tehneet vahvaa jälkeä kauden alussa. Muutenkin joukkueen neljä eniten pelannutta pelaajaa ovat onnistuneet keräämään tässä vaiheessa kautta pisteitä yli 2p/peli-teholla, mikä on arvostettava suoritus. Clownsin pelityyli on ainakin itselleni vielä hieman uusi ja en sitä täysin tunne, mikä tekeekin joukkueen seuraamisesta tällä kaudella erityisen kiinnostavaa. Joukkueen puolustuksessa pelaaja nimeltä Mäki tekee divaridebyyttiään, kun kourallisen otteluita Kiekkoliigan alaisuudessa pelannut speak pyrkii luomaan itselleen nimeä Divarissa.

Mitä seurata?

Kokemattomien pelaajien edesottamukset - Clownsin kokoonpanossa on nimiä, jotka eivät varmastikaan ole monelle vielä tuttuja. Peliesitykset ovat kuitenkin olleet ilahduttavan hyviä. Siltikin on jännittävää nähdä, miten joukkueen pelaajat kestävät paineet runkosarjan lähestyessä loppuaan ja tosipelien kolkuttaessa ovea.
7. Caribbean


Jo useamman kauden kiekkoliigan alaisissa sarjoissa tahkonneen joukkueen pelityyli on puolustava.
Puolustuspäässä häärii kerran divarin parhaan puolustajan palkinnon voittanut AwU, jonka tasaiset suoritukset auttavat joukkuetta tälläkin kaudella.
Ylemmänpuolustajan paikkaa tällä kaudella hoitaa itselle tuntemattomampi Dream, joka on kiekollisena erittäin varma pelaaja, menetyksiä ei tältä mieheltä paljoa näe.
Joukkueen hyökkäys vahvistui juuri liigaan nousseella Helsingin Jokereiden paparassilla, jonka uskon ottavan suurimman vastuun joukkueen kiekollisen pelin pyörittämisestä.
Suurin kysymysmerkki Caribbeanin kohdalla on kuitenkin se, että miten maalinteko hyökkäyspäässä toimii. Loistavasti onnistuessaan joukkue voi hyvinkin yltää divarin top-5 joukkueiden joukkoon, playoffeissa joukkue varmuudella nähdään.

Seuraa häntä
Loistavan alemmanpuolustajan tukena häärivä Dream, joka ei ole pelannut kovinkaan paljoa liigoja, miten hän onnistuu?
8. Team Sahara


Erittäin kokenut joukkue, jolta nähdään todennäköisesti erittäin hyökkäyspainotteista peliä.
Viimeisten kausien aikaisten peli-esityksien takia Sahara tunnetaan lähinnä siitä, että runkosarjassa suoritukset eivät ole olleet joukkueen tasoa vastaavia.
Lukuisten hajoamisten jälkeen, tälle kaudelle voidaan odottaa muutosta. Joukkueeseen on tullut uusia kokemattomia pelaajia, joiden into pelata liigaotteluita, voi tarttua myös kokeneempaan kaartiin.
Puolustajaksi värvättiin vähän kokenut camel, kauden mittaa näemme riittääkö hänellä divaritasolla taidot. Ylemmän puolustajan paikasta vastuun kantaa kaikille tuttu Ilya, joka tulee ottamaan paljon vastuuta joukkueen hyökkäykseen lähdöistä ja kiekollisesta pelistä.
Hyökkäyspäätyyn joukkueella olisi laittaa montakin kokenutta pelaajaa, mutta ainakin runkosarjassa lähinnä harkkahuoneestaan tunnettu perälä tulee pelaamaan suurimman osan peleistä, onhan hän yksi Saharan aktiivimpia pelaajia.
Toisena hyökkääjänä näemme runkosarjassa todennäköisesti joko Grosekin tai Strochnovin, joista kumpikin on kokenut pelaaja, eli heiltä voi odottaa tasokkaita suorituksia.
Suurin heikkous Saharan kohdalla on puolustus, omiin tulee paljon maaleja, joten otteluissa kärkipään jengejä vastaan tulee olemaan todella vaikeaa saada pisteitä.
Kokenut joukkue lunastaa paikkansa playoffeihin.

Seuraa häntä
Joukkueen tärkein pelaaja Ilya, joka tulee ottamaan suurimman vastuun sekä puolustus- että hyökkäyspäässä.
Kiekollisen pelin pyörittäminen, puolustuksen johtohahmona pyöriminen, miten hän onnistuu?
9. Oulun Kärpät


Odotukset Oulun Kärppien ensimmäisellä divarikaudella, eivät ole kovinkaan suuret, vaikka joukkue omaakin varsinkin hoki-liigan puolella meritoituneita pelaajia.
Hyökkäyksessä nähdään joukkueen kolmesta veljeksestä kaksi, Ropsukka ja Japezu, joista ensimmäisenä mainittu onkin joukkueen tärkein pelaajaa.
Ropsukka on vastuussa joukkueen kiekollisesta pelistä, mutta joukkue ainakin harkassa on joutunut pelaamaan lähinnä puolustavaa peliä.
Joukkueen toinen hyökkääjä ja yksi joukkueen kolmesta veljeksestä Japezu, tekee parhaimmillaan erittäin hyvällä prosentilla b-pisteeltä.
Ylempipuolustaja luksus on puoluspäässä erittäin varma pelaaja, jonka pelityyliin ei kuulu kiekollinen hallinta, joten mikäli joukkue haluaa pelata kiekollista peliä, on Ropsukan otettava todella suuri vastuu kiekollisen pelin rakentamisesta.
Alemmanpuolustajan tontilla häärää veljessarjan nuorin Tommi, jonka suoritukset ovat ajoittain ailahtelevia, mutta pystyy pelaamaan parhaimmillaan hyvällä tasolla.
Oulun Kärpät jää kuin jääkin pudotuspelien ulkopuolelle, potentiaalinen joukkue, mutta eivät pysty voittamaan kärkipään jengejä.

Seuraa häntä
Joukkueen tärkein lenkki Ropsukka, jonka vastuulla on joukkueen kiekollinen peli, lisäksi hänen pitää tehdä maaleja.
Mikäli peli ei onnistu halutulla tavalla, hajoaako hän?
10. Nordic Frost


Kaksi kautta divaria takana, joissa joukkue on toiminut lähinnä heittopussina.
Odotukset tälle kaudelle, ainakin päävastuuhenkilö Colossuksen mukaan ovat suuret. Itse näen joukkueen vielä häntäpään joukkueina, mutta kukapa tietää vaikka puolustuspelin kautta joukkue saisi vielä pudotuspelipaikan.
Joukkueen tärkein pelaaja ja alempipuolustaja SEXYKURRIlla tulee olemaan todella iso työ, puolustuspäässä pitää vastustajan maalihanat kiinni.
Tärkeimpänä pointtina pitäisin kuitenkin Nordic Frostin kohdalla sitä, miten koko joukkue puolustaa yhdessä. Parhaimmillaan joukkue pärjää siis pitämällä oman pään puhtaana ja vastahyökkäyksistä pitää tehdä todella hyvällä prosentilla maaleja.
Maalinteko on joukkueen hyökkääjäparin harteilla, pimeän ja jugen pitääkin käyttää maalipaikat hyväkseen, jos he aikovat pärjätä vähänkään tasokkaimmille joukkueille.
"Yksittäiset ottelut voi voittaa hyökkäämällä, liigat voitetaan puolustamalla" lausahdus, voikin parhaimmillaan osua Nordic Frostin kohdalla niin, että joukkue saavuttaa pudotuspelipaikan.

Seuraa häntä
Puolustuksen ja koko joukkueen tärkein lenkki SEXYKURRI, voi onnistuessaan pitää oman pään puhtaana, mikä voi siivittää joukkueen voittoon.
11. Bulldogs


Ensimmäinen kausi divarissa, joukkueella harkkaotteluitakin pelattu vain vähän yli sata.
Kiekon Kermasta saapunut hyökkäyspari Skali ja Gäiz ovat pelanneeet yhdessä pitkään, joten heidän harteille voidaan asettaa joukkueen maalinteko.
Alempanapuolustajana pyörii Zac(Sude), jonka pelitaidot ovat jääneet sen tosiasian varjoon, että mies vaihtaa jengiä todella useasti.
Zac siis on hyvä ja varma puolustaja, mutta hän vaihtaa joukkuetta useasti ja joukkueellakin on vaik reilu 100 peliä alla, josta syntyykin pelko että kaatuuko Bulldogs ennen kauden alkua?
Ylemmänpuolustajan tontin on itselleen saanut Scofield, joka tunnetaan nimimerkillä Tandu, jolla hän on toiminut suurimman osan urastaan hyökkääjänä.
Bulldogsien koko porukalla ei siis ole kovinkaan paljon yhteistä pelihistoriaa takana, joten en itse jaksa uskoa että heidän pelinsä hitsautuisi yhden kauden aikana, niinkin kovalle tasolle että he pääsisivät divarin pudotuspeleihin.

Seuraa häntä
Gäiz, mies tunnetaan lähinnä suorasanaisuudestaan, mutta hän tekee myös maaleja hyvällä prosentilla.
Nähdäänkö Gäiziltä hyviä suorituksia hyökkäyspäässä vai ottaako hän kenties pelikieltoa?
12. Narrilauma


2005 vuonna kiekkoliigan pronssia voittanut joukkue ei ole enään vanhassa loistossaan.
Joukkue on koottu kokeneista, pitkien taukojen jälkeen takaisin tulleista pelaajista, joilla osalla on mitaleita ihan Kiekkoliiga tasoltakin.
Pelin taso on huomattavasti korkeampi nyt, kuin mitä se oli kun nämä pelaajat aktiiviuraansa pelasivat.
Alempanapuolustajan pelaa Bill, joka on joukkueen vähiten Kiekkoliigaa kokenut pelaaja, kiekkoliigan alaisissa sarjoissa vain neljä ottelua.
Joukkueeseen kuuluu myös mm. 2005 vuonna Narrilauman paidassa pronssia voittanut januzki, hopeaa 2006 vuonna Hc Playboyseissa voittanut Ghosty, nimekkäitä miehiä siis riittää.
Pitkiltä tauolta takaisin palanneet miehet tuovat mielenkiintoa divariin, parhaimmalla pelillä he voivat ryöstää pisteitä kenties keneltä vain. Taukoilu kuitenkin painaa, joten luulen että he eivät pääse pudotuspeleihin.

Seuraa tätä
Kuinka pahasti heillä hajoaa pää, mikäli peli ei kuljekkaan vanhaan malliin?

Kirjoittanut: Rata & Handless
Julkaistu 17.12.2015 02:08
Luettu: 1608 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.