Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigan kausiennakko 1/16Järjestyksessään 39. Kiekkoliigakausi on kaikkea muuta kuin tavallinen. Kiekossa on nähty muutoksia, joita otetaan käyttöön myös ajan hermolla pysyvässä Kiekkoliigassa. Lisäksi kyselyn perusteella molemmilla sarjatasoilla otetaan käyttöön runkosarjan jatkoerät 3vs3-pelimuodolla. Myös pelimääriin on tullut muutoksia. Saamme siis todistaa historiallista kautta, jossa kaikkien erilaisten muutoksien lisäksi nähdään jopa neljä Divarinousijaa!

Tässä ennakossa käsitellään Liigan joukkueiden ennakkoasetelmia tulevalle kaudelle. Ennakon laatijoina toimivat Ratakses (joukkueet 1.-5.) ja Spears (joukkueet 6.-10.). Ennakko etenee ennustettujen runkosarjasijoitusten mukaisessa järjestyksessä.1. Voodoo People – Paluu mestaruuskamppailuun?


Edelliskaudella dramaattisesti puolivälierissä tippunut Voodoo People lähtee uuteen kauteen Liigan laajimmalla kokoonpanolla. Kaudella 1/2015 viimeisimmän kerran runkosarjan voittaneen joukkueen pelaava kokoonpano ei kuitenkaan ole muuttunut merkittävästi – samaiset kiekkokonkarit hakevat nyt vuotta myöhemmin jälleen runkosarjan piikkipaikkaa, vain parin täsmävahvistuksen voimin.

Kauden 3/2015 tilastoja

Runkosarjasijoitus: 4.
Tehtyjä maaleja per ottelu: 3.82 (3.)
Päästettyjä maaleja per ottelu: 3.76 (8.)
Pudotuspeleissä: Tippuminen puolivälierissä PePolle 2-3.

Rajusti uudistuneessa Liigassa Voodoo People on yksi mestaruuskandidaateista. Runkosarjassa joukkue on pitänyt suoritustasonsa tasaisena kaudesta toiseen, mikä puoltaa entisestään hyvää sijoittumista nyt alkavalla kaudellakin. Tällä kaudella joukkueen pelistrategiassa nähdään suhteellisen mittaviakin muutoksia, kun viime kaudella jälleen Liigan runkosarjan pistepörssin kärkisijoille itsensä raivannut Archuleta toimii joukkueensa ylempänä puolustajana. Tämän muutoksen myötä Voodoo Peoplen hyökkäysarsenaalissa Daasaman, JaKurri ja uusi hankinta Sean jakavat vastuun pääasiallisina verkonheiluttajina. On mielenkiintoista nähdä, miten kyseiset muutokset vaikuttavat Voodoo Peoplen peliin niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Voodoo Peoplen hyökkäysvoittoisessa ja nopeatempoisessa pelitavassa puolustus jää jälleen Kiekon parhaimpiin alempiin puolustajiin lukeutuvan Ficen harteille. Vaikka Archuleta pystyy pelaamaan hyvin ylemmän puolustajan paikkaa, monia kausia hyökkääjänä toimineen pelaajan suoritukset voivat vaihdella puolustuspäässä varsinkin kauden alussa. Ficen roolia ei siis voi tarpeeksi korostaa Voodoo Peoplen pelaajistossa. Joukkue lähtee jokaisessa ottelussa hakemaan aloitetta ja selkeää otetta peliin, joten nopeiden vastahyökkäysten mahdollisuus omaan päähän on selkeästi seikka, johon vastustajien tulisi iskeä, jotta pisteitä Voodoolta riistettäisiin.

Mitä seurata?

Voodoo Peoplen puolustus - Viime kaudella joukkueen puolustus lukeutui Liigan huonoimpiin. Nähdäänkö tälläkin kaudella suurinumeroisia otteluita, varsinkin uusia tulokkaita vastaan, kun VP lähtee oletetusti hyökkäämään vielä rajummin kuin yleensä? Miten Archuleta suoriutuu ylemmän puolustajan tontilla Ficen rinnalla?

Pelimekaniikan muutoksen näkyminen - Voodoo Peoplen pelaajistossa ei taida löytyä montaakaan pelaajaa, joka ei olisi tätä uudistusta vastaan. Vaikuttaako pelimekaniikan muutos otteisiin Liigakentillä rajusti? Näemmekö tästä valitettavan Voodoo Peoplen peleissä?2. PePo – missä vaiheessa pelaaminen alkaa?


Vuosi 2015 on ollut voitokas PeliPojille. Jokainen kausi Liigassa on päättynyt kultajuhliin, vaikka runkosarjassa joukkue sijoittui kahdesti sijalle viisi ja kerran toiseksi. Suhteellisen heikot runkosarjaesitykset vaikuttivat koituvan kohtaloksi viime kaudella, kun pudotuspeleissäkin joukkueen peli ei ottanut käynnistyäkseen – jokaisessa playoff-sarjassa jouduttiin hakemaan ratkaisua viidennestä ottelusta. Tällä kaudella turkoosiväritteinen ryhmä hakee neljättä peräkkäistä mestaruutta; samassa tilanteessa joukkue oli kaudella 3/2014. Tuolloin runkosarjavoitto kääntyi pronssisiin mitaleihin. Miten käy tällä kaudella?

Kauden 3/2015 tilastoja

Runkosarjasijoitus: 5.
Tehtyjä maaleja per ottelu: 3.00 (7.)
Päästettyjä maaleja per ottelu: 3.13 (5.)
Pudotuspeleissä: Kultaa

Mestaruusjuhlien jälkeen PePo:n kokoonpano on ainoastaan vahvistunut. Joukkueen edelliskauden pelaajat säilyivät kokonaisuudessaan joukkueessa, mutta tulevalle kaudelle joukkueeseen on liittynyt kolme uutta pelaajaa: paluumuuttaja migi, kauden 3/2015 Eliittiliigan hopeamitalisti hampi sekä mittavan uran Huittisten Huimassa tehnyt Thomas73. Rosterin syvyyttä on siis lisätty niin hyökkäys- kuin puolustuspäähänkin.

Oletettavaa on, että joukkueen hyökkäyspään ykkösnyrkki on tälläkin kaudella miktok – peipi. Viime kaudella tutkaparin edesottamukset jättivät toivomisen varaa varsinkin runkosarjassa, mutta hyökkääjien todellisen potentiaalin tuntien pudotuspelitkään eivät sujuneet odotetun hyvin, vaikka mestaruuden miktok etukulmaosumallaan sinetöikin. Pudotuspelien identtiset tehopisteet 2.00/ott. olivat ratkaisevien otteluiden keskikastia. Runkosarjassa hyökkääjät sijoittuivat kymmenen parhaan ulkopuolelle – vaihtuuko kurssi tällä kaudella vai haetaanko tehoja lisää ketjumuutoksilla?

PePo:n puolustuksessa häärivät jälleen alempi puolustaja hari sekä ylempi puolustaja Naappi. Jokainen tietää näiden mitalirohmujen taidot, ja sitä kautta kuinka vaikeaa PePon pelaavaan puolustuskokoonpanoon on murtautua. Joukkueeseen hankittiin kuitenkin kaksi puolustavaa pelaajaa – kenties runkosarjassa vastuuta jaetaan myös heille. Se on oikeastaan myös toivottavaa, sillä pelaajien kierrättäminen pitkässä runkosarjassa voi tuoda lisää intoa joukkueen peliin, kun viime kausina PePon asennoituminen on ollut heikkoa kauden alussa.

Mitä seurata?

Uudet hankinnat - Muotoutuuko PePo:n pelaava kokoonpano jo kauden alkuvaiheessa? Miten pelien määrä jakautuu pelaajien kesken runkosarjassa?

Asenne runkosarjassa - Viimeisin runkosarjavoitto on kolmen kauden takaa, jolloin PePo vei sarjan nimiinsä kuuden pisteen erolla. Ottaako PePo kauden haltuunsa jo runkosarjassa vai jääkö tosipelaaminen vasta pudotuspeleihin?3. Oklahoma City Thunder – pysyykö tunteet kurissa?


Pronssimitaliin edelliskautensa päättänyt Oklahoma City Thunder lähtee tulevaan kauteen varmastikin ainoana tavoitteena mitalinsa kirkastaminen. Lopulta runkosarjan kuudenneksi jäänyt joukkue onnistui välierissäkin pistämään lopulta mestaruuteen rynnineen PePo:n tiukille, mutta finaalipaikan realisoiminen jäi odottamaan seuraavia kausia. Pronssiotteluissa kaatui jatkoajan jälkeen mitalipelidebytantti Anaheim Mighty Ducks. OKC-ryhmittymältä on totuttu näkemään jonkinasteisia purkauksia niin harjoitus- kuin liigakentilläkin – keskittyykö joukkue tällä kaudella vain pelaamiseen?

Kauden 3/2015 tilastoja

Runkosarjasijoitus: 6.
Tehtyjä maaleja per ottelu: 3.41 (5.)
Päästettyjä maaleja per ottelu: 3.47 (6.)
Pudotuspeleissä: Pronssia

Liigan pienimmällä kokoonpanolla operoiva Oklahoma City Thunder lähtee kauteen viiden pelaajan voimin. Joukkueen selkeä ykköshyökkäyspari on pati – stem, joka oli oikein kiitettävässä iskussa viime kaudella, kun molemmat sijoittuivat niin runkosarjassa kuin playoffeissakin kymmenen parhaan tehomiehen joukkoon. Myös tulevalla kaudella molemmilta pelaajilta voidaan odottaa yli 40 pisteen runkosarjaa, sillä offseasonillakin tahti on ollut hyvää. Hyvin sujuneen kauden jälkeen hyökkäyspari lähtee varmasti erinomaisella itseluottamuksella tehtailemaan pisteitä myös kaudella 1/2016.

Yksi OKC:n vahvuuksista on pelaajien monikäyttöisyys. Yleensä alempana puolustajana toimiva jlo on vaarallinen myös hyökkäyspäässä. Bisc pystyy pelaamaan jokaista paikkaa pelikentällä menettämättä tasoaan laisinkaan. Edelliskaudella teamkamuissa muutaman pelin pelannut shed on oiva lisä joukkueen puolustukseen. Koko kentän leveyden hyvin käyttävä OKC pystyy pelaamaan näyttävää joukkuepeliä ja pudotuspeleissä ryhmä näytti mallia erinomaisesta joukkuepuolustuksesta. Kun myös tulivoimaa löytyy jokaiselta pelaajalta, voidaan OKC laskea yhdeksi tämän kauden potentiaalisimmista finaalikandidaateista.

Kärkkäistä kommenteistaan pelin aikanakin tunnettu joukkue on kuitenkin räjähdysaltis. Vastustajat pystyvät pelityylilläänkin vaikuttamaan suuresti Oklahoman pelaajien mentaliteettiin, mitä on voitu huomata offseasonin harjoitusotteluista. Viime kauden pudotuspeleissäkin voitiin todistaa poikkeuksellisen suurta notkahdusta. Onko OKC:n pelaajien henkinen tila tarpeeksi korkealla hyvän runkosarjasijoituksen saavuttamiseksi?

Mitä seurata?

Hyökkäyspari pati – stem - Tässä hyökkäyskaksikossa on potentiaalia nousta Liigan johtavimmaksi tutkapariksi. Keikkuvatko nämä pelaajat tällä kaudella pistepörssin top-5:ssä?

Rauhallisuus - Nähdäänkö OKC:n liigapeleissä paljon valkoista tekstiä pelien aikana, vastustajalle suunnattuna? Pysyykö joukkue hyvin kasassa koko kauden läpi vai nähdäänkö välirikkoja?4. Pirut – Onko joukkue valmis kauteen?


Viime kaudella puolivälierissä OKC:lle tippuneen Pirujen leirissä on tapahtunut suuria muutoksia viime kauteen nähden. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen joukkueen kausi päättyi suureen pettymykseen ja yhteensä 89 tehopistettä iskeneet migi ja Jebsu vaihtoivat maisemaa. Vielä hieman ennen kokoonpanojen ilmoittamisen deadlinea näytti siltä, että joukkueeseen hankitut hyökkääjät poro12 ja Spliff aloittavat kautensa punamustissa nutuissa, mutta sopimukset purettiin yllättäen sunnuntai-iltana. Nyt joukkue aloittaa kautensa ilman vahvistuksia – onko joukkue tarpeeksi vahva ottamaan pisteitä nykyiselläkin kokoonpanolla?

Kauden 3/2015 tilastoja

Runkosarjasijoitus: 3.
Tehtyjä maaleja per ottelu: 3.94 (2.)
Päästettyjä maaleja per ottelu: 2.71 (3.)
Pudotuspeleissä: Tippuminen puolivälierissä OKC:lle 2-3

Kahden avainpelaajan lähdön myötä Pirujen ykköstehomiehen Trn:n vastuu joukkueensa menestymisessä korostuu entisestään. Viime kaudella viidenneksi 50:llä pisteellä Liigan pistepörssissä sijoittuneelta hyökkääjältä odotetaan vähintään samaa suoritusta tällä kaudella. Urakka ei ole helppo, sillä nyt viereltä puuttuvat niin Jebsu kuin migikin, joiden kanssa yhteispeli sujui erittäin hyvin. Trn:n kanssa hyökkäysparin muodostaa todennäköisesti jew, joka ei viime kaudella pelannut runkosarjassa ollenkaan, mutta sitä edeltävillä kausilla pisteitä on kertynyt mukavasti. On kiinnostavaa seurata, miten joukkueen hyökkäyspeli sujuu tehokkaan edelliskauden jälkeen.

Puolustuspäässä suurin vastuu lankeaa todennäköisesti pirteästi edelliskauden runkosarjassa pelanneelle bag:lle. Varmaotteinen alempi puolustaja koordinoi yhdessä Bogdanin kanssa joukkueensa runkosarjan puolustustilastojen kärkijoukkueisiin. Jos tehot hyökkäyspäässä vähenevät tulevalla kaudella menetyksien vuoksi, on hyvä puolustustyöskentely entistäkin tärkeämpää. Seuraamisen arvoinen asia on myös se, kuka täyttää migin saappaat ylempänä puolustajana.

Menetyksistään huolimatta Pirut on joukkue, jolta voidaan odottaa varmoja suorituksia runkosarjassa. Hyvä sijoittuminen pudotuspelejä ajatellen on myös erittäin tärkeää joukkueelle, sillä edelliskauden tapainen pettymys pudotuspeleissä ei varmastikaan ole Pirujen mielessä tällä kaudella. Jos paholaisryhmä saa aloitettua kautensa pirteästi menetyksistään huolimatta, on kotietu pudotuspeleihin mahdollista saavuttaa.

Mitä seurata?

Trn - Hyökkääjältä odotetaan jälleen kovia tehoja. Kantaa joukkueensa hyökkäyssuorituksia harteillaan.

Jatkoerän vaikutus - Edelliskaudella Pirut tasasi pisteet 17:stä ottelusta viidesti. Nähdäänkö jatkoeriä useampiakin Pirujen otteluissa, ja miten joukkue kykenee napsimaan ylimääräiset pisteet mukaansa?5. Avengers – Neljästä nousijasta paras?


Tulokaskaudellaan upeasti Divarin hopeamitalin napannut Avengers on yksi tämän kauden mielenkiintoisimmista joukkueista. Joukkueesta löytyy niin keltanokkia kuin Liigassa useita kausia pelanneita konkareita. Hyvää puolustuspeliä esittävä ryhmä pystyy varmasti haastamaan Liigan kärkijoukkueitakin tulevalla kaudella, ja pudotuspelipaikan tulisi irrota selkeästi. Ottaako Avengers parhaimman nousijajoukkueen tittelin tämän kauden Liigassa itselleen?

Kauden 3/2015 tilastoja (Divari)

Runkosarjasijoitus: 2.
Tehtyjä maaleja per ottelu: 3.55 (5.)
Päästettyjä maaleja per ottelu: 2.91 (2.)
Pudotuspeleissä: Hopeaa

Edelliskauden Divarin runkosarjassa Avengersin paitaa kannattelivat jäällä 12 pelaajaa. Suhteellisen selkeäksi pelaavaksi kokoonpanoksi kuitenkin muodostui nelikko seqe – Loren – Thierry – Oikea. Näiden pelaajien yhteiskokemus Kiekkoliigan alaisista sarjoista oli ennen kautta 87 ottelua, jotka jakautuivat Lorenin ja Oikean kesken. Siksi Avengersin hyvä kausi olikin pirteä tuulahdus Divarissa. Liigassa vastaan luistelevat kuitenkin Kiekon parhaat pelaajat, joten tason täytyy nousta vielä pari pykälää korkeammalle.

Hyökkäyspari seqe – Loren teki erittäin hyvää työtä Divarissa, mutta kärkipaikat pistepörssissä jäivät uupumaan. Liigassa liki 50 pisteen kausi saattaa olla utopiaa, mutta myös kokeneiden Liigajoukkueidenkin tulee olla varuillaan Avengers-hyökkäyksen kanssa. Joukkueen hyökkääjät tekevät hyvin töitä koko kentän leveydellä, mikä tekee heistä arvokkaita pelaajia Liigassa, jossa tulokasjoukkueiden täytyy puolustuksen kautta hakea hyviä tuloksia, usein vastahyökkäyksiin turvautuen.

Joukkueen puolustusta johdattaa alempi puolustaja Oikea, joka lukeutui Divarin parhaimpiin puolustajiin. Varma ja vastustajan hyökkääjät ahtaalle pistävä puolustaja on suuressa asemassa johtamassaan joukkueessa, sillä Liigassa Avengers joutuu Divaria useammin puolustuskannalle. Tällä kaudella rinnalta puuttuu Thierry, joka vaihtoi joukkuetta hyvän Divarikauden jälkeen. Ottaako kenties natsi(aka. Hara) ylemmän puolustajan tontin hoidettavakseen vai nähdäänkö tämä yhden kauden Liigaakin pelannut pelaaja hyökkäyspäässä? Avengers tullaan näkemään runkosarjan päätteeksi hyvistä asetelmista pudotuspelejä varten.

Mitä seurata?

Oikea - Pelaa itseään Kiekon parhaimpien puolustajien joukkoon, jos jatkaa samalla tahdilla kuin aikaisemmin. Läpimurtokausi?

Puolustus Liigassa - Avengers hankkii varmasti pisteitä muita nousijoita vastaan, mutta onnistuuko rauhallinen ja kärsivällinen puolustustyöskentely Liigan ennakkosuosikkeja vastaan? Miltä joukkuepuolustus näyttää läpi kauden?6. Anaheim Mighty Ducks - Joko nyt tärppää?


Edellinen kausi: Runkosarja 7, playoff 4.

Jo legendaarisen tason rajamaille tunnetun Anaheimin kausi päättyi parhaaseen saavutukseensa heidän historian aikana. Jatkoajalla koettu tappio Oklahoma City Thunderille pronssipelissä vähintään hioi uskoa tulevaan ja viimeistään enään Ankkoja ei voi pitää heittopussina kauteen lähtiessä. Totutusti joukkueen runko ei ole muuttunut yhtään kausien välillä ja samalla paketilla lähetään hakemaan kenties parempaa menestystä. Pienessä sarjassa löysäilyyn kuitenkaan tuskin on varaa.

Parannettavaa kuitenkin löytyy aina. Edelliskaudella Anaheim päästi eniten maaleja sekä joukkue omasi paskimman maalivahdin, joka torjui vain karvan verran alle 70% varmuudella. Hyökkäyspelikin oli hiukan alle sarjan keskitason mutta sharb ja pelsu ovat selkeitä liigatason hyökkääjiä ja varsinkin jälkimmäisellä on varsin usein tapana heilutella tähtitikkua ja olla kentän ovelin pelaaja. Suurin mielenkiinto silti kohdistuu joukkueen puolustajaan Örkkiin joka laukoo ahneesti suoraan syötöistä siniviivalta kohti maalia. Pelillisesti Anaheim tulee olemaan takuuvarmaa playoff kamaa mutta mihin se riittää runkosarjan päätteksi?

Seuraa häntä: Ratakses - Kaverin laukaisutaidot ovat silkkaa jätettä mutta se tapa miten Ratakses hallitsee pelivälinettä kentällä on taidetta. Isolla rosentilla syöttöjä katkova puolustaja on kenties Ankkojen isoin lenkki kokoonpanossa.7. Project One - Ensikosketuksella playoffeihin?


Edellinen kausi: Divarin runkosarja 1, playoff 3.

Vuosien tauon jälkeen paluu sarjoihin ja kertaheitolla Liigaan. Project Onen comebacki näytti olevan täydellistä ylimarssia vielä runkosarjan jälkeen heidän latoessa 18-1-3 recordin pöytään. Divarin playoffeissa sitten laitettiinkin luu kurkkuun ja joukkue jätettiinkin tylysti finaalien ulkopuolelle häviten välierissä suoraan 3-0 voitoin Avengersseille. Divarin pronssit kuitenkin kaulaan melkoisen hawajiottelun jälkeen (10-6 voitto) ja katseet kohti ensimmäistä liigakautta.

P1 joukkuemateriaali on leveä ja maalintekijöitä löytyy vähän jokaisesta nurkasta, parin pelaajan vetotarkkuus oli ennalta tiedossa mutta erityisesti Maplen vire yllätti täysin tehden 16 pelissä 31+29 tehot. Suurin muutos edelliseen kauteen on Prodigyn lähteminen joukkueesta ja tilaa löytyy edelleen yhdelle puolustajalle. Mutta kun puolustus heikkenee niin joidenkin viisaiden mukaan hyökkäystä pitää koventaa. Reto vahvistaa P1 hyökkäyskalustoa ja tulee olemaan erittäin tärkeä palanen joukkueen kokonaisuutta antaen paljon kokemusta. Kuka on Prodigyn korvaaja vai leivotaanko Peyjasta liigan tähtipuolustaja?

Seuraa häntä: buuru - eli Reto. Sairaan tylsä valinta tähän mutta kaudella 3/15 Eliittiliigassa karsinnat ja playoffit mukaanlukien 40 ottelussa 123 maalia ja hyvää päivää. Varteenotettava ehdokas maalipörssin voittoon.8. Helsingin Jokerit - Taas me tullaan!


Edellinen kausi: Divarin runkosarja 2, playoff 4.

Lupasin syödä hatullisen paskaa mikäli Helsingin Jokerit olisi kaudella jäänyt neljän parhaan ulkopuolelle. Noh eipä tarvinnut syödä. Joukkueen historian aikana edellisen kauden päätös "huipentui" neljänteen liiganousuun. Vaikka joukkueella kokemusta löytyykin Liigakentiltä reippaasti niin täysin samaa ei voi todeta tämän kauden pelaajiltaan. Kuitenkin suhteellisen kapealla liikkuva Jokerit tuskin antaa sen näkyä ollenkaan vaan oikeastaan odotan päinvastaista. Tällä kaudella kentällä esiintyy erittäin rohkea jengi.

Suurimman kirvelyn aiheuttaa joninhon lähtö Nightmareen mutta tilalle on hankittu Matthew, jolta löytyy mm. divarin parhaan pakin palkinto kaudelta 3/13. Ennustan Jokereille playoff pelejä runkosarjan päätteeksi ja mielenkiinnolla odotan Divarin maalipörssin voittajan Letestun ottamuksia Liigakentillä, hänellä on alla tasan yksi liigapeli aiemmilta kausilta. Läpimurron paikka siis kärkihyökkääjälle. Joukkueen pelinrakentajalla ja päävastuuhenkilöllä stbklla on iso taakka kannettavanaan joukkueen menestyksen suhteen. Parhaimillaan Jokerit on hyvä joukkue mutta tälle kaudelle rankataan heidät sijalle kahdeksan.

Seuraa häntä: Matthew - joninhon tuuraajaksi saapunut alin höylä tulee luultavimmin pelaamaan suurimman osan ellei jopa kaikki pelit. Perussuorittamisella jokaisessa pelissä antaa mahdollisuuden voittoon hyökkääjien onnistuessa.9. HC Tyrmäys - Hjerpelle kiekko niin verkko soi?


Edellinen kausi: Runkosarja 8, playoff 8.

Jo kahdeksannen kautensa putkeen Liigassa aloittava HC Tyrmäys alkaa olemaan vakiotavaraa playoffkentilläkin. Pitkä työ on alkanut kantamaan hedelmää kiekon sekä liigan joukkuemäärien laskiessa. Kaudesta toiseen Tyrmäys tarjoaa katsojilleen superviihdyttävää peliä maalien muodossa ja erittäin harvaa peliä pystyy veikkaamaan under kohteilla ja samaa on odotettavissa yllätys yllätys myöskin tältä kaudelta. Näyttäisi myös siltä, että tälle kaudelle joukkue on menossa täysremonttiin mutta onko se vain mahdollisuus?

Tyrmäyksen suurinpana ongelmana on ollut hyökkäyspelin kapea rintama. Maalinteon suurimmasta vastuusta kantaa edelleen Hjerpe käytännössä yksin. Omasta mielestä tälle osa-alueelle tarvittaisiin joku terävä vahvistus sillä alkaa olemaan vastustajan näkökulmasta jo hyvinkin selvää, kenet tulee pitää pois vetomestoilta. Joukkueen puolustus on edelleen pysynyt samana ilman suurempia muutoksia ja tälläkin kaudella paljon lasketaan mm. sanforin varaan. Remontissa oleva joukkue tarvitsee napakympin vahvistukset onnistuneeseen kauteen sillä tälläkertaa playoffpaikka ei ole tulossa helpolla.

Seuraa häntä: Myll - Kokenut kehäraakki heitti HC Lightningin aurinkorannoille ja suunnisti liigakentille. 30 maalin kausia Divarissa viimeisen vuoden ajan ja yli 20 maalia tälle kaudelle olisi varmasti enemmän kuin toivottu Tyrmäyksen leirissä.10. Knightclub - Pisteautomaatista tuhkimotarinaan?


Edellinen kausi: Divarin runkosarja 7, playoff 7.

Viimeisenä arvioitavana tälle liigakaudelle on Knightclub. Suoraan takaoven kautta liigakaudelle mukaan päässyt remmille avautui paikka lopettaneiden joukkueiden takia. Viimekauden alku oli erittäin vaikea, playoffit näyttivät jo karkaavankin mutta sitten tapahtui jotain joukkueen sisällä ja kauden loppu oli hienoa kiekkoa. Kärkitiimit kotihallissa nurin tyylikkäästi ja playoffeihin. Pleijareissa kuitenkin suoraan kolmen ottelun jälkeen laulukuoroon ja kausi oli sitä myöten ohi ja odoteltiin seuraavaa.

Knightclubin pelityyli on vapaa ja ainakaan minä en ole nähnyt heiltä mitään suoraa taktiikkaa, ehkä se on vain hyvä. Yllätyksellisyys ja monipuolisuus kuvastaa ehkä paremmin joukkuetta ja joukkueen luotsi Sheldon osaa haistaa vaikeatkin tilanteet. Uusi pelimekaanikka antaa Knightclubille etua hyökkäyksen lopettamisessa ja tämä joukkue pyrkii todella paljon rakentamaan niitä paljon haukuttuja kesomaaleja. Kaikki kuitenkin lasketaan. Lurtsilla on todella hikinen kausi edessään ja onkin vissii joukkueen ainut ap? En pidä itse tasoltaan Knightclubia Liigatason joukkueena ja voikin olla että kaudesta 1/16 tulee KClle painajaismainen. Kaiken napsahdettua paikoilleen kaikki on mahdollista.

Seuraa häntä: NoSkills - Hyökkääjä jäi vähän vähemmälle peliajalle viimekaudella mutta on nyt aktivoitunut joukkueen tärkeimmäksi kenties. Paikoista laitetaan sisään on hyvä teema ja NoSkills osaa kyllä mikäli tilaa ja aikaa on tarpeeksi. Tulee nauttimaan tarjoilusta melko pitkälti.

Kirjoittanut: Ratakses&Spears
Julkaistu 09.12.2015 15:15
Luettu: 1961 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.