Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divarin finaaliennakko HCTJ - AVE

Mitä jännittävimmässä sunnuntai-illan finaalispektaakkelissa kohtaa Avengers sekä HC TeamJoukkue. Jälkimmäisenä mainittu lähtee pienenä ennakkosuosikkina ottelusarjaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita mitään, sillä pudotuspelien suurin ennakkosuosikki putosi jo välierissä juurikin Avengersille. Mitä vain voi tapahtua. Veikkaan jännittävää taistelua, jossa nähdään maalirikkaita pelejä.


HC TeamJoukkue - Il pleut de l'or?


Il pleut de l'or eli sataa kultaa, Sveitsin Euroviisukappale vuodelta 2010. Kysymys tässä kuuluu, sataako? Tehokkuudestaan tunnetun HC TeamJoukkueen finaalipaikka ei varmaankaan tullut kenellekään yllätyksenä. Helsingin Jokerien ja tämän välisestä taistosta uumoiltiinkin tasaista, josta lopulta HCTJ veti pidemmän korren voittaen sarjan 2-3 välierissä. Aiemmin mainittu tehokkuus on juurikin joukkueen valttikortti. Yli 100 tehtyä maalia runkosarjassa, mikä antaa myrskyvaroituksen vastustajalle kuin vastustajalle. Joukkue on todellakin lähtenyt kauteen hullunkiilto silmissään, vain mestaruus riittää.

Joukkueelta löytyy myös puolustuspäässä osaamista. Vaikka tätä löytyykin, finaali on täysin uusi sivu. Puolustukseen huoli suurilta osin keskittyykin. Koko joukkueesta löytyy maalintekovoimaa jokaiselta pelipaikalta. Mahtaako jäädä se oma pelipaikka sitten avonaiseksi, kun hyökkäykseen mennään väkivahvasti? Jenbb on ollut koko kauden varma puolustuspään lukko, mutta finaalisarjassa saattaa tulla ilmi se ongelma, että oma tontti saattaa jäädä vartioimatta joukkueen uskoutumisen vuoksi aggressiivista pelityyliään kohtaan. Kuten viimeisimmissä otteluissa on nähty, Avengers tekee paikoista, jos näille tilaisuus annetaan.

Hyökkääjistä esille nousee pääasiassa yksi nimi, Moses. Tämän miehen harteille lasketaan uskomattoman suuri taakka. Maalitykki oli pistepörssin ja maalipörssin toinen runkosarjassa. Pudotuspeleissä tähän mennessä johtaa odotetusti pistepörssiä. Jos kyseessä olisi vahvasti joukkuepeliin keskittyvä porukka, Moses ei tähän luultavasti sopisi. Pelisilmää ei maaliruiskulla pahemmin taida olla, mutta maalinteon jalon taidon tämä ehdottomasti osaa. Avengersin kaltaista tiivistä pakkaa vastaan Mosekselta tarvitaan onnistumisia. Päteekö tähän kohtaan sanonta, ettei yksi pelaaja tee joukkuetta? Onneksi Moseksen rinnalta löytyy toinen osaava tuulispää, ettei täysin tämän hartioille tarvitse laskea maalintekopuolen raskasta taakkaa.

Darp on tämä toinen tuulispää. Pudotuspeleissä herra on saanut näkyvämmän roolin, mikä on kantanut tähän mennessä hedelmää. Moses-Darp -akselista on näemmä muodostumassa osuva pari. kaa lienee hieman näkymättömämpi kentällä, joka osaa tarvittaessa pistää verkot tötterölle ja pitää pelivälineen oikealla joukkueella. Kokemusta tällä pelaajalla riittää, yli 400 tehoa Kiekkoliigassa yhteensä kuudelta vuodelta. Viimeisin peli oli myös tälle juhlapeli numero 200.


Avengers - Oikean lasikenkä löytyy?


Tuhkimotarina lienee vähän liioittelua Avengersin kohdalla, mutta monen silmiin runkosarjan jälkeen kolme joukkuetta oli ylitse muiden. Avengersia pidettiin kenties väliinputoajana, mutta joukkue otti luulot pois viimeistään välierissä, kun Project One oli voimaton häviten ottelusarjan 0-3. Vakuuttavalle nousulle ei näytä tulevan vieläkään loppua. Pitää ottaa se huomioon finaaleja ajatellen, että Avengers voitti molemmat runkosarjan pelit TeamJoukkuetta vastaan. Finaali on toki melkein toinen ulottuvuus, mutta sitä seikkaa ei saa sivuuttaa, etteikö Avengers pystyisi haastamaan TeamJoukkuetta.

Kumpaakaan joukkueen osa-alueista, hyökkäystä eikä puolustusta, voida nostaa mitenkään esiin. Joukkue on tehnyt tasaisen hyvää jälkeä molemmissa päädyissä. Tämä on luultavasti yksi syy, miksi joukkue nähdään finaalissa. Usealla joukkueella eivät ole osa-alueet balanssissa. Esimerkiksi HCTJ'n hyökkäys on selkeästi se ratkaiseva tekijä heidän pelityylissään. Zamboni on tehnyt työnsä, Avengers luistelee joka kerta tasaisella jäällä.

Miten sitten kokoonpano? Kostajilta löytyy se tiivis nelikko, jota peluutetaan myös finaaleissa ellei mitään loukkaantumisia tai muuta vastaavaa nähdä ennen huomista. Tiiviin kentällisen ensimmäinen jäsen on vastuuhenkilönä hyvää työtä joukkueessa tehnyt Oikea. Oikea keskittyy puolustukseen kuten tehoista näkeekin. Tämä johtaa siihen, että pelaajalta ei nähdä pahemmin ratkaisevia maaleja hyökkäysalueella. Thierry on mahdollisesti Oikean oikea käsi. Ylempänä puolustajana häärinyt täysipäiväinen ja täysipäinen kultaisen keskitien peluri on ollut arvokas osa Avengersin vakuuttavaa kokonaisuutta. Thierry on mainio välikäsi hyökkääjien ja alemman puolustajan välillä. Kyseessä on oiva kahden suunnan pelaaja. Robzun poissaolo voi vaikuttaa jollain tasolla ottelusarjan kulkuun, mutta mitä luultavammin Thierryn kengän koko on kelvollinen täyttämään tämän saappaat.

Joukkueesta löytyy kaksi kiistattomasti tärkeintä hyökkääjää, joiden varaan maalinteko suurimmaksi osaksi jätetään. seqe on näistä hyökkääjistä toinen. Hyökkääjistä aggressiivisempi ja aktiivisempi pelaaja pystyy antamaan sitä legendaarista "kovuutta" vastustajille. Mitäpä tämä olisi ilman toista puoliskoaan, Lorenia. Lorenin kiekonhallinta on yksi avain tuhota HCTJ'n pakka. Vastustajat tulevat varmasti tuhatta ja sataa karvaamaan kiekkoa siniviivan paremmalla puolella, joten Lorenin ja jokaisen muunkin kostajan varmakätisyyttä tarvitaan. seqe ja Loren, näillä kahdella tuntuu jutun lisäksi luistin luistavan ja kemiat kohtaavan. Näinkin pitkälle sillä on päästy. Hyvin yhteen pelaava parivaljakko laittaa koetukselle HC TeamJoukkueen ei-aina-niin-määrätietoisen puolustuksen ja kenties johdattaa joukkueen sateenkaaren päähän kultapadan luokse Irlantiin saakka.

Tähditysvertailu


- Hyökkäys -
HC TeamJoukkue:
Avengers:

- Puolustus -
HC TeamJoukkue:
Avengers:

- Joukkuepelaaminen -
HC TeamJoukkue:
Avengers:

- Kokemus -
HC TeamJoukkue:
Avengers:

- Henkinen tasapaino -
HC TeamJoukkue:
Avengers:

Falco kysyy -osio


Haastattelussa HC TeamJoukkueen Darp


Falco: HC TeamJoukkue on ollut viime kauden tapaan jälleen kärkikahinoissa mukana. Viime kaudella käteen napsahti pronssia. Tuoko ennakkosuosikin asema paineita? Vaikuttaako se millään tavalla esim. joukkueen peliin tai henkiseen tasapainoon?
Darp: Joukkueestamme kolme on voittanut divarin kultaa Helsingin Jokereissa kaksi kautta sitten, jolloin olimme finaalissa myös ennakkosuosikkeja. Lisäksi minulla on vuosien kokemus Nightmaresta, joten ennakkosuosikin asema ei tuota lisäpaineita. Henkinen tasapaino on Jenbbin takia muutenkin lähes nollissa, joten negatiivisesti tämä asetelma tuskin ainakaan jäällä näkyy.

Falco: Kaksi aggressiivisesti hyökkäävää joukkuetta vastassa, joista te olette kenties se vielä innokkaampi osapuoli. Kurinalainen puolustus lienee teidän kohdallanne se ainoa kysymysmerkki. Miten pyritte pitämään puolustuksenne kasassa?
Darp: Tuskin pyrimme. Jenbbin ollessa alakerrassa ei kurinalaisuudesta ole tietoakaan. Autamme tietenkin Moseksen kanssa sen, minkä kerkeämmä ja ylemmällä puolustajallamme on todellisen työn takana paikata Jenbbin menetykset sekä nousut. Tästä johtuen aiommekin voittaa Avengersit puhtaasti raa'alla maalinteolla.

Falco: Avengers lähtee lievänä altavastaajana kohti finaalisarjaa. Aliarvioitteko vastustajan ennakkotietojen perusteella, vai lähdettekö samalla sykkeellä joukkuetta kuin joukkuetta vastaan?
Darp: Ennakkotietoja ei joukkueesta sen enempää ole, kuin että runkosarjassa otimme kummassakin ottelussa tiukasti maalin erolla turpaan. Avengers ei yllä aivan samalle tasolle vastustajan kiimaisuudessa, kuin esimerkiksi välierissä kaatunut Helsingin Jokerit (johtuen kauden aikana sattuneista erimielisyyksistä).

Joten vastatakseni kysymykseen, ei. Toki finaali on aina finaali ja otteluiden ollessa tiukkia syke kasvaa ja virheitä on vältettävä.

Falco: Miten finaali tulee päättymään ja kellä on se suurin rooli sarjassa?
Darp: Kyllähän tämä meille kääntyy. Niin kova etu on meillä kokemuksessa, joten en näe että Avengersit heti ensimmäisellä divarikaudellaan nostelisivat kannua. Ottelusarja päättyy 3-1 meille. Suurin rooli saattaisi löytyä maalivahdeista, etenkin vastustajan sellaisesta.

Haastattelussa Avengersin Oikea


Falco: Avengers on jo debyyttikaudellaan finaalissa. Lähdettekö rauhallisin aikein purkamaan vastustajan peliä vai tikittääkö pommi viimeisiä sekuntejaan vapauttaen aggressiivisen kostajatiimin kentälle?
Oikea:Me lähettiin rennoilla fiiliksillä pelaamaan Divaria ja tulosta alkoikin yllättäen tulla. Nyt kun olemme päässeet finaaliin asti niin haemme siitä voiton Kostajien tutulla agressiivisella pelaamisella!

Falco: Joukkue on todistanut kuuluvansa mitalipeleihin, mutta joillekin finaalipaikkanne tuli yllätyksenä. Mitä vastaatte epäilijöille, jotka veikkaavat finaalisarjan olevan TeamJoukkueen selvää dominointia?
Oikea: Voitimme HC TeamJoukkueen kaksi kertaa runkosarjassa, joten tuskin meitä selvästi dominoidaan. Veikkaan kuitenkin, että sarjasta tulee erittäin tiukka.

Falco: Miten saatte pelin pyörimään HC TeamJoukkueen rohkeaa, liikkuvaa ja aggressiivista puolustusta vastaan? Tuleeko kiekonhallinnasta ongelma hyökkäysalueella, kun vastassa on tälläinen joukkue jonka pelaajat ns. "ottavat tikkarit" pelaajilta?
Oikea: Joukkueemme taktiikkavalmentaja Irr on scoutannut vastustajamme läpi erittäin tarkasti. Tiedämme miten HC TeamJoukkue pelaa ja miten pelata heitä vastaan. Uskon, että pystymme pitämään kiekkoa hyökkäysalueella ja luomaan vaarallisia maalipaikkoja.

Falco: Kumpi voittaa finaalin, millä lukemin ja onko joukkueessanne jokin avainpelaaja, jonka pitää astua esiin finaalisarjassa?
Oikea: Robzu ei pääse pelaamaan, joka on suuri menetys meille. Uskon kuitenkin, että meidän hyökkäävä kokoonpano Oikea, Loren, Thierry & seqe toimii jälleen. Jokaisen meistä on kuitenki pelattava hyvin, jotta voimme kaataa HC TeamJoukkueen. Avengers voittaa sarjan 3-2.

Ratkaisu


Kun ajattelee viimeisintä ennakkoa jossa Project Onea luultiin konkreettisten näyttöjensä takia ilmeiseksi finalistiksi, tämän sarjan lopputulosta täytyy aprikoida hieman kauemmin. Näen tämän niin, että Avengers pystyy jokaisella tasolla pistämään kampoihin isolle ja ankaralle TeamJoukkueelle ja pääasiassa tämän pahamaineiselle hyökkäykselle. Uskon vahvasti, että Avengers voi hyvinkin tehdä kenties divarin parhaimman hyökkäyksen aseettomaksi.

Avengers ottaa debyyttikaudellaan mestaruuden otteluvoitoin 2-3.

Kirjoittanut: Falco
Julkaistu 21.11.2015 18:46
Luettu: 1431 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.