Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Finaaliennakko BK - PePoKiekkoliigakausi on jälleen vain huipennustaan vailla, kun kaksi Kiekon parasta joukkuetta kohtaavat loppuotteluissa. Kyseessä on myös historiallinen finaalisarja, sillä tämä on viimeinen kerta, kun liigajoukkueet kohtaavat classic-pelinopeudella – tule siis todistamaan yhden ajanjakson päättymistä tänään noin klo 20.30 alkavassa loppuottelusarjassa.

Ennakkoasetelmat ovat muutenkin todella jännittävät. Runkosarjan voittaja Brutal Killers palaa finaalikentille kahden vuoden tauon jälkeen. Mustanpuhuva joukkue ei ole vielä onnistunut voittamaan himoittua Kiekkoliigan mestaruutta ja toistaiseksi viimeistä liigakauttaan pelaava Brutal-ryhmä todella haluaa huipentaa arvostettavan Kiekkoliiga-aikansa kultaan. Vastapuolelle luistelee kuitenkin pahin mahdollinen vastustaja, kun moninkertainen Kiekkoliiga-mestari ja –mitalisti PePo janoaa kuudetta mestaruuttaan. Onko Brutalit vihdoin valmiita mestaruuteen? Vai onko hallitseva mestari PePo jälleen liian kova pala kauden tärkeimmässä ottelusarjassa? Entä kuka haluaa ottaa ratkaisijanviitan itselleen, samalla kun katsomo tiiviisti seuraa kenttätapahtumia? Tänä iltana monet kysymykset saavat vastauksensa – älä jää tästä spektaakkelista paitsi!

Tilastoja


Runkosarjasijoitukset
Brutal Killers 1.
PePo 5.

Tämän kauden kohtaamiset
Brutal Killers - PePo 2-1
PePo - Brutal Killers 3-2

Maaliero pudotuspeleissä
Brutal Killers 31 – 10 +21 (6 ottelua)
PePo 29 – 30 -1 (10 ottelua)

Pudotuspelien tehomiehet
Brutal Killers yllepa 16 + 12 = 28 +21
PePo peipi 9 + 13 = 22 +1

Todennäköiset avauskokoonpanot
http://uppaa.fi/image/ZqF

Brutal Killers ollut murskaava pudotuspeleissä


Ainoastaan kolme ottelua koko kaudella hävinnyt Brutal Killers on ollut täysin lyömättömässä kunnossa. Kaikkien tilastojen ykkösjoukkue on jatkanut samaa virettä pudotuspeleissä ja onnistunut päättämään jokaisen sarjan kolmessa ottelussa – ensin HC Tyrmäystä vastaan ja välierissä Anaheim Mighty Ducksia kurittaen. Mustapunainen ryhmä on todella lähtenyt voittamaan mestaruutta ja tällä hetkellä joukkue on todella lähellä sitä, kun katsotaan joukkueen kuntoa ja peli-intoa. Täytyy kuitenkin muistaa, että vastustajan laatu paranee huomattavan paljon verrattuna aiempiin pudotuspelivihulaisiin.

Minkä voidaan sanoa olevan syynä tähän pelivireeseen? Kokonaisuutena Brutal Killers on hyvin toisiaan täydentävä ryhmittymä, ja kun joukkueen tähtihyökkääjä yllepa on jatkanut huimaa pistetehtailuaan, on Brutaleita ollut todella vaikea pysäyttää. Lähes viiden pisteen keskiarvo pudotuspeleissä kertoo paljon kyseisen pelaajan taidoista. Hyökkääjäparina toimiva poro12 pelaa erittäin hyvin molempiin suuntiin ja on vastustajan päänvaivana koko kentän leveydellä. Pistetilastoissa tämä useita alempien sarjatasojen pistepörssejä nimiinsä vienyt pelaaja on jäänyt hieman yllepan varjoon, mutta kokonaispelaaminen on sujunut täydellisesti Brutal Killersin pelitavassa.

Yleensä kun pudotuspeleissä toinen osapuoli on PePo, puolustuksen laadun hehkuttaminen on painottunut heihin. Tämän kauden runkosarja- ja pudotuspeliotteiden myötä Brutal Killersin puolustustyöskentely on kuitenkin ollut huomattavan paljon kurinalaisempaa ja laadukkaampaa. PePo-pelaaja harin kanssa Kiekon parhaimman alemman puolustajan tittelistä taisteleva Etelä on esittänyt loistavia otteita läpi kauden. Rauhallisesti ja taidokkaasti kiekkoa omassa päässä hallitseva puolustaja ei tee virheitä, eikä helppoja maaleja ole luvassa finaaliotteluissakaan. Ylempi puolustaja kekki voi huoletta jatkaa aktiivista hyökkäykseen osallistumista luottaen joukkueensa alempaan puolustajaan. BK:n luottoylempipuolustaja on kuitenkin paljonvartijana joukkueensa yhtenäisessä suorittamisessa.

PePon ailahtelevat otteet


Toisin kuin vastustajansa, PePo on joutunut tekemään täyden työn finaalipaikan saavuttamisessa. Niin puolivälierissä kuin välierissäkin edettiin Game 5:een, joissa PePo kuitenkin otti selkeästi pitemmän korren. On huomattavaa, että molemmissa sarjoissa turkoosiryhmä nousi 2-1-tappioasemasta sarjavoittoon. Joukkueen ailahteleva pelikuri on kuitenkin herättänyt epäilyjä mestaruuden uusimisesta tällä kaudella.

Finaalissa kohtaavat ehkäpä koko Kiekon parhaimmat hyökkäysparit. PePon pari miktok – peipi on ehkäpä vielä hieman paremmin yhteen pelaava kuin vastustajan hyökkäyskaksikko, jonka vahvuudet ovat usein käsittämättömän vahvoissa yksilösuorituksissa. PePon hyökkäysparilta kuitenkin vaaditaan tehokkaampaa työskentelyä nyt finaalisarjassa – maaliverkon on löydyttävä puolittaisistakin maalintekopaikoista.

Yksi suurimmista kysymyksistä finaalisarjan alla on, pystyykö PePo tekemään tasonnoston joukkuepuolustuksessaan. Jo monen kauden ajan joukkueen puolustus on ollut Kiekon parasta, mutta tällä kaudella oma maaliverkko on heilunut huomattavan paljon. Aiemmissa pudotuspeliotteluissa hallitsevan mestarin puolustus on notkahtanut parissa ottelussa ja noussut vasta seuraavissa otteluissa jälleen tasolleen – tätä ei voi tapahtua Brutal Killersiä vastaan, joka käyttää nopeasti vastustajansa heikommat hetket hyväkseen. Kokeneelta puolustajaparilta Naappi – hari voidaan siltikin odottaa vahvoja otteita finaalisarjassa.

Nähdäänkö viiden ottelun finaalisarja?


Kiekkoliigan loppuotteluissa tunnelataus ja –tila on ylimmillään. Eniten tämä näkyy siinä, että kunkin ottelun lopputulos vaikuttaa enemmän seuraavaan otteluun, kuin esimerkiksi runkosarjassa tai muissa pudotuspelisarjoissa. Tämä voi hyvinkin olla syynä siihen, että viimeksi viidenteen peliin edettiin yli kaksi vuotta sitten, kaudella 2/2013, kun Turtles onnistui kaappaamaan kullan Brutal Killersiltä. Tuolloin tämäniltainen finaalijoukkue Brutal Killers piti pitkän tauon hävityn finaalisarjan jälkeen – tänään kyseinen joukkue saatetaan nähdä viimeistä kertaa liigakentillä.

Kun kaksi todella vahvaa joukkuetta kohtaavat, pitkä ottelusarja on mahdollinen. Molemmilta joukkueilta löytyy kykyä parantaa peliänsä sarjan aikana. Varsinkin PePo on osoittanut tämän aiemmissa ottelusarjoissaan. Ehkäpä hienoisena ennakkosuosikkina sarjaan lähtevä Brutal Killers haluaa varmasti kuitenkin laittaa sarjan pakettiin ennen kaiken ratkaisevaa viidennettä peliä.

Keitä seurata?


poro12 - Välieräsarjassa maalinteko oli yllättävän vaikeaa lukuisista paikoista huolimatta. Löytyykö maalintekovire jälleen finaaleissa?

hari - PePon alemmalta puolustajalta vaaditaan tämän kauden parasta suorittamista finaalisarjassa. Säilyykö huikea taso läpi ottelusarjan?

Osa-alueiden vertailu


Hyökkäys
Brutal Killers
PePo

Puolustus
Brutal Killers
PePo

Kokemus
Brutal Killers
PePo

Joukkuepeli
Brutal Killers
PePo

Vireystila
Brutal Killers
PePo

Henkinen tasapaino
Brutal Killers
PePo

Haastattelut


Haastattelussa Brutal Killersin Etelä

Joukkueenne lähtee kenties viimeiseen rypistykseen Kiekkoliigassa. Minkälainen henki joukkueessanne vallitsee ennen finaalisarjaa?

Iha rento meininki vallitsee täl hetkel. Vähä jännittää mut sehän kuuluu asiaan.

Mikä osa-alue PePon pelissä tekee joukkueesta erityisen vaarallisen?

PePon puolustus on heidän vahvuus ehdottomasti. Peleissä varmaan jäädään vain muutamiin maaleihin ja siksi on tärkeää ettei päästetä heitä johtoon.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää vihulaisen leiriin?

Onnea mittelöön, hopee ei oo häpee.

Haastattelussa PePon hari

Joukkueenne raivasi tien jälleen Kiekkoliigan loppuotteluihin. Miten kuvailisit tämän kauden matkaa tämäniltaiseen huipennukseen?

Ei hirveän häävisti ole kyllä kieltämättä tämä kausi mennyt, vaikka finaaleihin asti päästiinkin. Runkosarjassa nyt muutenkin ollaan yleensä huonoja, mutta nyt ei ole pleijjareissakaan lähtenyt vielä peli toivotusti rullaamaan.

PePo on eittämättä esittänyt hieman ailahtelevaisia peliesityksiä tämän kauden pudotuspeleissä. Minkä luulet olevan syynä tähän?

Jaa-a... Kai me sitten sytytään pelaan vasta, kun joudutaan selkä seinää vasten pelata.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää Brutaleiden leiriin?

Hopee ei oo häpee. :)

Lopputulema


Yli kahden vuoden tauon jälkeen Kiekkoliigan loppuotteluissa edetään ratkaisevaan viidenteen otteluun. Tässä ottelussa Brutal Killers onnistuu viimein hankkimaan itselleen kultaiset mitalit - Brutal Killers mestariksi voitoin 3-2.

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 19.11.2015 18:55
Luettu: 1415 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.