Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divarin välieräennakko P1 - AVE

Divarin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ei nähty yllätyksiä, joten välierien toisessa otteluparissa nähdään kutkuttava sarja runkosarjan voittajan Project Onen sekä runkosarjan neljännen Avengersin välillä.


Project One


- Ylivoimaisesti vähiten maaleja runkosarjassa päästänyt Project One lähtee ennakkosuosikin asemasta tavoittelemaan finaalipaikkaa vain kostajat tiellään. Puolivälierissä Siniviiva HT ei tarjonnut projektille vastusta. P-ykkösen pelurit saivat melko vapaasti pyörittää peliä siniviivan paremmalla puolella. Sarja meni puhtaasti Projectille otteluvoitoin 3-0. Joukkueen puolustus on tuloksistakin päätellen erittäin varmaa. 45 päästettyä maalia runkosarjassa. Toiseksi vähiten päästettyjä maaleja -palkinnon pokkasi juurikin välierien vastustaja Avengers, joka päästi lähes 20 maalia enemmän kuin P1. Hyökkäyksessäkään ei ole moittimista. Kahta vaille 100. Niin monta kertaa verkko heilui vastustajan päädyssä runkosarjassa, eikä tälle maalinsylkijäjoukkueelle näytä olevan vieläkään varsinaista pysäyttäjää. Vaikkakin joukkueelta on nähty taidonnäytteitä jokaisella osa-alueella, puolustus on mahdollisesti Avengersin kaltaista joukkuetta vastaan suurimmassa tulikokeessa.

Suurin huolenaihe?


- Tätä kysymystä voi miettiä kahdesta näkökulmasta. Runkosarjassa joukkue teki tasaisesti maaleja, mutta kuitenkin vain kolmanneksi eniten. Puolustuksessa taas Prodigy on kysymysmerkki. Onko hän todellakin tärkeä osa puolustusta? Prodigy on ollut peleissä näkymättömämpi, mutta hoitanut hommansa silti lähes joka kerta. Ylemmän puolustajan tontilla häärää Vela, joka on erinomainen jokapaikanhöylä. Nähtyjen otteiden perusteella mahdollinen häviö ei voi mielestäni johtua hänestä. Pelaa mainiosti paikkaa kuin paikkaa, maalintekokin onnistuu tarvittaessa. Tutkapari G-Piste - Donskoi kuitenkin on se kaksikko, joka on vastuussa siitä verkkojen heiluttamisesta vastustajan maalilla. Pari lukee toistensa peliä hienosti. Se antaa joukkueelle etulyöntiaseman, kun kemiat osuvat yhteen. Project Onella kiekonhallinta on yksi vahva osa-alue, mikä ratkoo pelejä. Joukkue pelaa kurinalaisesti ja rauhallisesti hyökkäyspäädyssä. Pelaajat pystyvät ahtaassakin tilassa tekemään järkeviä ratkaisuja ja pitämään sen kiekon omalla joukkueellaan. Mikäli Avengers onnistuu maalinteossa merkittävän usein, on järkeenkäypää mikäli P1 aikoo vaihtaa puolustajaa. Peyja on kelvollinen puolustaja, joka tarvittaessa pystyy täyttämään aukot puolustuksessa. Tämä ei ole silti aina välttämättä varmakätinen, mitä ehdottomasti tarvitaan joukkueessa jotta kokonaisuus pysyy kasassa.

Hyökkäys
Puolustus
JoukkuepelaaminenAvengers


- Omasta näkökulmastani katsottuna Avengers on ollut pienehkössä nousujohteessa lähiaikoina. Kiekko liikkuu aktiivisesti kokoajan, mikä avaa paikkoja vastustajien puolustuksessa. Joukkue pelasi kelvollisen runkosarjan sijoittuen neljänneksi, mikä oikeutti puolivälieräpaikkaan ja vastaan tuli kauden hieman floppaava ennakkosuosikki Lucky Eagles. Tässä ottelusarjassa molempien joukkueiden puolustus joutui kovaan testiin, sillä sekä Avengersin että Eaglesin hyökkäys on vahvaa. LE'n aggressiivinen pelityyli on myrkkyä vastustajille. Vakuuttavasti kostajatiimi vyöryi joka tapauksessa otteluvoitoin 3-2 jatkoon. Väkivahva joukkue joutuu tällä kierroksella Project Onen huolellisen ja hiotun pelityylin armoille. Ottelusarja pelataan todennäköisesti samalla kokoonpanolla millä aiemminkin. Voittoisan LE-sarjan jälkeen en näe järkeä muuttaa tätä. Jos kaikki kantavat kortensa kekoon, tässä saattaa olla jopa pientä tuhkimotarinan ainesta.

Tasaisen vahvaa peliä - riittääkö se enää?


- Avengersin valttikortti on tehokas hyökkäyspelaaminen. Puolustuksessa taas joukkue keskittyy aktiiviseen karvaamiseen, mikä saattaa avata paikkoja vastustajalle. Maalienteko jää kuitenkin kahden hyökkäyksen avainpelaajan, seqen ja Lorenin, hartioille. Jos runkosarjan voittaja halutaan kukistaa, peliväline täytyy pistää lähes paikasta kuin paikasta verkon perukoille. Puolivälierissä ylemmän puolustajan paikkaa pelaava Thierry jäi yllättävän pieneen rooliin. Kostajat toki tämän sarjan voittivat, mutta Thierry pääsi maiskuttelemaan maalilla vain kerran ottelusarjassa, mikä on omasta mielestäni merkillistä runkosarjaan verrattuna. Omassa päädyssä puolustusta pystyssä pitää Oikea, jonka johdolla joukkue päästi toiseksi vähiten maaleja runkosarjassa. Oikealla on mahdollisesti yksi heikkous; aktiivinen karvaaminen. Välillä kostajapakki saattaa lähteä liiankin innokkaasti haastamaan siniviivan omalla puolella vastustajia, mikä voi johtaa katastrofiin. Leijaileeko puolustuspään yläpuolella kysymysmerkki? Jos joukkue parantaa kiekonhallintaansa hyökkäysalueella, se voi hyvin tehdä Project Onen aseettomaksi.

Hyökkäys
Puolustus
Joukkuepelaaminen

Lopputulos?


Kun kaikki tämä summataan yhteen, lopputuloksena on hieman samanlaiset asetelmat, mitä Eliittiliigassa nähtiin. Altavastaajan asemassa oleva tasainen joukkue voitti lopulta ennakkosuosikit ja taisteli itsensä mestariksi. Onko tämä kuitenkin Avengersille liian iso pala haukattavaksi? Project Onella on asiat jokaisella osa-alueella hyvällä mallilla. Joukkuepelaaminen on ykkösprojektin hiomaton timantti. Avengersilla on osaavia pelaajia, joiden taitoja täytyy pystyä hyödyntämään tulevassa ottelusarjassa. Mahtaako kostajien paraskaan riittää?

Project One finaaliin otteluvoitoin 3-1.

Kirjoittanut: Falco
Julkaistu 15.11.2015 16:41
Luettu: 1021 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.