Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Välieräennakko BK-ANA

Kiekkoliigan välierät starttaavat tänään, kun Brutal Killers ja Anaheim Mighty Ducks ilmoittivat pelaavansa sarjansa tänään. Joukkueet kohtasivat viimekaudela puolivälierissä joka oli kutkuttava sarja päättyen "vasta" 3-2 voitoin Brutaleille. Nyt joukkueet kohtaavat välierissä joissa Anaheim on ensikertalainen pitkällä urallaan.

Brutaleiden näytöstä suoraan kolmessa pelissä?


Ei liene yllätys, että Brutalit lähtevät tähän sarjaan selkeänä suosikkina. Sarjan pitäisi olla jopa todellinen ylimarssi kotijoukkueelle mutta ennenkin on todettu Kiekkoliigassa, että yllätykset ovat mahdollisia. Sama pätee jopa tähän ottelusarjaan sillä joukkueet kohtasivat viimekaudella myöskin playoffeissa puolivälierissä ja silloin Brutalit selviytyivät "vasta" viidennessä pelissä seuraavaan vaiheeseen. Brutal Killersien suurin vahvuus on heidän kokonaisvaltainen hyökkäyspeli joka on jopa Kiekkoliigan vaarallisin että tehokkain. Hyökkääjäkaksikko poro12 ja yllepa kuuluvat pelin parhaimmistoon tällä osa-alueella ja kun kekki löytyy vielä kolmantena lenkkinä porukasta on monesti täytekakku mansikoilla koristettu. Runkosarjassa lähes 5 maalia / peli tehnyt joukkueelta ei voi odottaa muuta kuin maaleja ja päästetyt maalit korvataan useammalla tehdyllä maalilla.

Etelä on yksi kiekon taitavimmista peruspuolustajista jonka varaan BK pystyy laittamaan paljon ja pystyy kenties jopa ylihyökkäämäänkin Ankkoja vastaan. On erittäin todennäköistä, että jokainen erä menee täysin Brutaleiden komennossa mutta mitä jos takista aukeaakin nappeja?

Anaheimilla ei ole mitään hävittävää


Ensimäistä kertaa Anaheimin mittavalla taipaleella joukkue löytyy tappelemassa Kiekkoliigan mitaleista. Puolivälierissä Huittisten Huima kaatui otteluvoitoin 2-3 ja kauden suurin yllätys oli valmis. Anaheim on monipuolinen joukkue, joka pystyy lähtemään tähän sarjaan ilman minkäänlaisia paineita. Selatessani joukkueen playoffhistoriaa tuli esille mielenkiintoinen tilasto. Anaheim on hävinnyt edellisen kerran kotipelinsä viimeksi kaudella 2/14 jolloin PePo voitti heidät numeroin 1-4. Kovana kotijoukkueena Anaheim varmasti yrittää laittaa muunmuassa pelsun johdattelemana Brutal Killersiä laulukuoroon mutta tälläkin kertaa se vaatisi vähintään yhden vierasvoiton.

Anaheimin pelityyli on erittäin mielenkiintoinen. Heidän pelinsä perustuu monesti nopeisiin vastahyökkäyksiin, kun Örkki avaa pitkällä kiekon ylöspäin ja hyökkääjät pääsevät ylivoimahyökkäykseen. Monesti myös nopeat avaukset saavat Ankat pitämään pelillisestikin kiekkoa hyökkäysalueella pidempääkin ja pyrkiä rakentamaan peliä Rataksesin kautta maalinteko tonteille. Ilman minkäänlaisia odotuksia on varmasti joukkueen helppo lähtä haastamaan runkosarjan voittajaa.

Ketä seurata?


poro12 - paljon kiekosta tykkäävä hyökkääjä on todella taitava myös pitämään kiekkoa hallussaan. Osaa kuljettaa kiekon bugietukulmaan hyvällä prosentilla mutta tyytyy myös paljon ruokkimaan hyökkääjäparia yllepaa.

Örkki - Todelliseen tulikasteeseen pääsevä puolustaja on saamassa hikisen iltapuhteen Brutaleiden hyökkäystä vastaan. Örkki kuitenkin omaa laadukkaan siniviivavedon suoraan syötöstä ja toimittaa paljon kiekkoa maalille mistä loppurähinöistä kiekkoa pyritään tunkemaan reppuun.

HaastatteluaRatakses, minkälaista sarjaa Ankkojen leirissä odotetaan?
- Kun vastassa on runkkisvoittaja ja kestomenestyjä Brutalit, niin ei kai me voida odottaa muuta kuin tosi vaikeeta sarjaa. Silti tosi hyvillä mielin lähetään haastamaan, meillä kun ei ole ensikertalaisina mitään hävittävää välierissä. Ollaan huomattu että porukka vähän naureskelee meidän menestymiselle, koitetaan kääntää se meidän eduksi ja ehkäpä se on BK jolle porukka nauraa tiistain pelien jälkeen! Viime kaudella pystyttiin yllättämään samainen jengi kahdesti puolivälierissä, tällä kertaa otetaan se yks voitto enemmän.

Mitkä ovat joukkueen vahvuusalueet joilla varmistetaan finaalipaikka?
- Pelillisesti taidetaan olla vähän jäljessä vihua, mutta ollaan huomattu, että playoffeissa voittaminen vaatii aika paljon muutakin. Ollaan nykyään aika paljon yhtenäisempi jengi ku ennen, rauhallisina pysytään ja tappiot otetaan rennosti. HuHu-sarjasskin noustiin vielä sarjavoittoon tavalla, millaista meiltä ei olla totuttu näkemään. Vahvuuksina voi siis mainita mentaalipuolen kehittymisen ja meidän yllätysmomentin välierädebytoijana.
______________

Etelä, BK meni suhteellisen kivuttomasti välieriin. Minkälaista sarjaa odotatte Ankkoja vastaan?
- Ootetaan tasasempaa sarjaa, kuin Tyrmäystä vastaan. Ankat pelas melko hyvin HuHua vastaan joten ei tää mikään läpihuutojuttu ole. Pelit ovat tiukempia, mutta uskon että pystymme nujertamaan ankat.

Brutaalit on nähty finaaleissa useammankin kerran, mikä on se teidän juttunne jotta BK löytyy jälleen finaalista?
- Saumaton joukkuepeli on tärkein juttu. Jokainen tietää roolinsa ja skype takaa hyvän kommunikaation. Lisäksi kokemus ja pelitaidot ovat meidän vahvuuksiamme.
Terveisiä Örkille :)

Loppuarvio


Anaheimin tilastofakta on mielenkiintoinen ja se laittaa lievää kysymysmerkkiä, että pystyykö BK suoraan kolmessa pelissä kävelee yli. Viimekautinen juttu oli jo lähellä, että Brutalille napsuisi Liigahistorian surkein sijoitus. Yllätysmomentti on mahdollinen mutta en jaksa uskoa siihen pätkän vertaa. 3-0 Brutaleille.

Kirjoittanut: Spears
Julkaistu 10.11.2015 18:51
Luettu: 1096 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.