Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko PIR - OKCOn Kiekkoliigan kauden 3/2015 pudotuspelien ensimmäisen kierroksen deadline-päivä. Aiemmin tällä viikolla nähtiin kaksi tiukkaa puolivälieräsarjaa, kun Anaheim Mighty Ducks onnistui kaappaamaan historiansa ensimmäisen välieräpaikan Huittisten Huiman kustannuksella viidennessä ottelussa, ja kun hallitseva mestari PePo onnistui kampemaan itsensä niin ikään viidennessä ottelussa jatkoon Voodoo Peoplea vastaan. Kahden parivaljakon paremmuus on vielä käsittelemättä, kun runkosarjakolmonen Pirut ja –kutonen Oklahoma City Thunder ottavat yhteen Brutal Killersin ja HC Tyrmäyksen lisäksi. Mitkä ovat alkuasetelmat ennen pudotuspelisarjan aloitusta? Entä mitkä tekijät ovat ratkaisevassa asemassa näiden kahden joukkueen taistellessa välieräpaikasta?

Odotettavissa maalirikkaita otteluita?


Pirujen ja Oklahoman runkosarjakohtaamisissa ei maaleja puuttunut. Molemmissa otteluissa maaleja iskettiin kahdeksan kappaletta, mutta voidaanko samaa odottaa tiukoissa pudotuspeliotteluissa?

Pirut luo maalintekopaikkoja

Ehkäpä ennakkoon kiekkoa enemmän hallitsemaan lähtevä Pirut on runkosarjassa onnistunut luomaan vastustajaansa enemmän paikkoja, jotka ovat johtaneet laukaukseen maalia kohti. Yhtenä syynä tähän voidaan pitää joukkueiden eroavaisia pelityylejä; siinä missä Pirut yrittää organisoidummin luoda pitkiä hyökkäyksiä kiekkotaitavien pelaajiensa avulla, OKC turvautuu nopeisiin ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Runkosarjassa katsojat saivat nauttia Pirujen pitkistä hyökkäysalueen painostuksista, joissa kiekkoa saatiin kierrätettyä jokaisella pelaajalla. Silti joukkueen maalintekoprosentti oli lähes pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Neal Chaucerin tasoa; voisiko tässä olla akilleen kantapää Pirujen menestymishaaveita ajatellen, kun pelataan tiukkoja playoff-otteluita, joissa jokainen hukattu maalintekopaikka voi olla ratkaiseva? On kuitenkin muistettava, että paholaisryhmä iski kiekkoa pussiin toiseksi eniten Liigan runkosarjassa.

Oklahoma iskee paikoista

Toisinaan jopa kolmen hyökkääjän taktiikkaan luottavan OKC:n maalintekoprosentti oli Liigan runkosarjassa korkein. Jälkikäteen sanottuna tätä ei voida pitää suurena yllätyksenä – joukkueen nopeiden hyökkäysten pelityyli ja hyökkäyskaksikon stem – pati yhteispeli ovat omiaan kapitalisoimaan vähätkin maalipaikat tulostaululle. Kiekkoliigassa maalipörssejä nimiinsä vieneelle stemille ei saa antaa lainkaan ylimääräistä tilaa hyökkäysalueella, varsinkaan kun vierellä viilettää tarkkoja syöttöjä tarjoileva pati. Roolit toimivat myös toisinpäin. Saman trendin on jatkuttava Piruja vastaan pudotuspeleissä; laadukkaiden vastahyökkäyksien päättäminen verkon heilutteluun on elintärkeää vierasjoukkueena sarjaan lähtevälle OKC-ryhmittymälle.

Joukkueiden henkinen tasapaino


Edelliskaudesta selkeästi vahvistunut Pirut jahtaa historiansa toista mitalia Kiekkoliigassa. Mahdollisessa avauskokoonpanossa voidaan kuitenkin nähdä kokeneita pelaajia, joilla mitaleita on erivärisiä yhteensä huimat 25 kappaletta. Selkeästi suurin osa näistä on ripustettu Jebsunkaulaan, joka pelaa jo uransa 19:siä Liigan pudotuspelejä. Kuvaavaa on, että ainoastaan viidesti tämä jo pelaavaksi kiekkolegendaksi muotoutunut hyökkääjä on joutunut lopettamaan kautensa ilman palkintoa. Koko joukkueen pelaajien kokemuksen ja kylmäpäisyyden tuntien voidaankin sanoa, ettei totaalisen mahalaskun vaaraa ole lähes laisinkaan.

Täysin samaa lausuntoa ei voida allekirjoittaa puhuttaessa Oklahoma City Thunderista. Tämän kauden runkosarjassa Liigaa seuraavat pelaajat pystyivät huomaamaan yhden huolestuttavan seikan OKC:n pelissä; jos joukkue koki heti yksittäisen ottelun alussa takaiskuja tai muuten peli ei kulkenut toivotulla tavalla, pelistategia ja –kuri hajosivat suurella todennäköisyydellä. Yksi ratkaiseva tekijä tässä yksityiskohdassa on joukkueen omistajan jlon suoritukset kentällä tämän illan sarjassa. On lisäksi kiinnostavaa nähdä, miten vasta toisia pudotuspelejään pelaava pati onnistuu tiukassa paikassa; kulkeeko hyökkäyspeli kokeneempien ketjukavereiden kanssa samaan tapaan kuin runkosarjassa?

Mitä seurata?


Pirujen hyökkäystyöskentely - Runkosarjassa kolmikko Trn – Jebsu – migi oli pitelemättömässä vedossa. Monien aloittelevien joukkueiden olisikin hyödyllistä seurata, kuinka kiekko liikkuu kadehdittavan sulavasti pelaajien kesken tiukoissakin paikoissa.

Joukkueiden alemmat puolustajat - Puolivälieräsarjassa saatetaan nähdä useampikin todellinen maalintekokilpailu. Miten kenties hetkittäin yksinkin jäävät puolustuksen tukipilarit kestävät paineen alla?

pati Pudotuspelien keltanokalta vaaditaan maaleja ja syöttöjä, jotta OKC jatkaisi välieriin. Jatkuuko runkosarjassa nähty hyvä vire kauden tärkeimmissä peleissä?

Osa-alueiden vertailu


Hyökkäys
Pirut
OKC

Puolustus
Pirut
OKC

Joukkuepeli
Pirut
OKC

Kokemus
Pirut
OKC

Henkinen tasapaino
Pirut
OKC

Lopputulema


Sunnuntai-illassa OKC onnistuu taistelemaan hyvän viimeistelyn avulla yhden voiton, mutta kokonaisuutena tiiviimpi joukkue vie lopulta ottelusarjan nimiinsä. Pirut jatkoon otteluvoitoin 3-1.

PS. Tässä ennakossa ei nähty joukkueiden vastuuhenkilöiden haastatteluja. Kommentoi alle, onko tämä osio mielenkiintoinen ja hyvä lisä kirjoituksiin. Halutessaan Pirujen ja OKC:n vastuuhenkilöt voivat kirjoittaa alle omat mietteensä tulevasta puolivälieräsarjasta kommenttiboksiin ja samalla lähettää terveisiä vastapuolen leiriin!

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 08.11.2015 06:03
Luettu: 1094 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.