Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko BK - HCT

Playoff-ennakko BK – HCTBrutal Killers – HC Tyrmäys


Brutal Killers saa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaansa HC Tyrmäyksen, joka ei edes aluksi meinannut saada deadline-iltana tarpeeksi pelaajia paikalle pelatakseen loput neljä jäljellä olevaa peliänsä. Viime hetkillä Tyrmäys onnistui tavoittamaan tarvittavat pelaajat jäille ja siten vältti kaatumispelot ja mahdolliset nollaukset. Läheltä piti –tilanne kertookin siitä, että Tyrmäyksen aktiivisuus ja motivaatio ei ole parhaalla mahdollisella saralla pudotuspelien tänään alkaessa.

Brutal Killers jatkoi siitä mihin jäi viime kauden runkosarjassa ottaen taas vahvoilla esityksillä runkosarjavoiton nimiinsä. Brutalien lähtiessä kohti tämän kauden pudotuspelejä tarvitaankin kysyä vain yksi kysymys: joko nyt? Joko nyt monen vuosien kestäneiden aherrusten päätteeksi tulisi Brutalien vuoro voittaa se kirkkain. Brutal Killers tippui viime kaudella kylmästi välierissä Voodoo Peoplelle ja sai tyytyä lopulta pronssiseen mitaliin. Ei siinä mitään, pronssi on aina hieno saavutus. Pronssinen mitali Kiekkoliigasta olisi kenelle tahansa Kiekon joukkueelle unelma, mutta Brutaleille kelpaa enää vain se yhdenvärinen. Brutal Killers lähtee siis ylivoimaisena ennakkosuosikkina tähän ottelusarjaan.

Tilastoja

Kohtaamiset tämän kauden runkosarjassa:

Brutal Killers - HC Tyrmäys 6-2
HC Tyrmäys – Brutal Killers 1-1

Tehokkaimmat pelaajat runkosarjassa:

Brutal Killers: yllepa 47+20 = 67, gp 17
HC Tyrmäys: Hjerpe 28+24= 52, gp 16

Mahdolliset kokoonpanot playoff-sarjaan:

Brutal Killers
Etelä – kekki – poro12 – yllepa

HC Tyrmäys
sanfor – HKlenkki –Nash – Hjerpe


Brutaalisen ylivoimainen Brutal Killers


Runkosarjaa hallinnut Brutal Killers pelasi edelliskauden tapaan jäätävän kovan runkosarjarupeaman. Ei siis liene yllätys kenellekään, että supervarmasta puolustustyöskentelystä tunnettu Brutal Killers päästi taas vähiten maaleja koko runkosarjassa, mutta sen lisäksi Brutalit tekivät myös eniten maaleja koko runkosarjassa. Brutalit ovat selkeästi jo useamman kauden ajan olleet myös dominoivimpia hyökkäyspäässä, vaikka usein aikaisempien kausien aikana Brutalit on huomioitu lähinnä heidän tiiviin puolustustyöskentelyn johdosta. Kuitenkin täksi kaudeksi webbyn paikan ottaneella yllepalla on osansa Brutalien brutaalimaiseksi muodostuneessa maalinteossa tällä kaudella. Yhdessä poro12:n kanssa he luovat ehkä Kiekon tämänhetkisesti kovimman hyökkäyskaksikon.

Brutalien vahvuudet löytyvät pelin kaikilta osa-alueilta; puolustuksesta, hyökkäyksestä ja heidän taitamasta hyvin tiiviistä ja organisoidusta joukkuepelistä. Brutalien tämän kauden joukkue on vain yksinkertaisesti niin hyvä, ettei heikkouksia löydy muita kuin Brutalien ’’kehno’’ menestys aiemmissa playoffeissa mitä ei voida heikkoudeksi kylläkään laskea. Brutalien pitäessä pelin mahdollisimman yksinkertaisena, heidän ei tarvitse montaakaan hikipisaraa kuluttaa ensimmäisen pudotuspelikierroksen aikana selvitäkseen seuraavalle kierrokselle.

HC Tyrmäys – yhden miehen joukkue?


Ehkä jopa hieman kärkkäästikin otsikoitu, mutta mielestäni täysin paikkaansa pitävästi lauottu totuus on se, että Tyrmäyksen pelaaminen nojaa lähinnä yhteen mieheen. Nimi Hjerpe tulee väkisinkin huulille tästä perinteikkäästä joukkueesta, joka pelaa jo seitsemättä kautta putkeen Kiekkoliigan korkeimmalla sarjatasolla. Helppo kausi Tyrmäyksellä ei ole ollut. Tyrmäyksen saldo 17 pelistä oli seuraavanlainen: 4 voittoa, 3 tasapeliä ja 10 tappiota. Tämä riitti juuri ja juuri kahdeksanteen sijaan ja pitämään Neal Chaucerin takana. HC Tyrmäyksen huolenaiheena läpi kauden jatkunut epäaktiivisuus näkyi laajoissa kokoonpanovaihteluissa liigaottelujen välillä, joka vaikutti eittämättä Tyrmäyksen tuloksiin runkosarjassa. Ottaen huomioon vielä sen, että Tyrmäyksellä oli lähellä jäädä deadline-päivänä useita pelejä pelaamatta, on Tyrmäyksen lähtökohdat tähän puolivälieräsarjaan valitettavan huonot.

Kaikesta edellä mainitusta huolimatta Tyrmäys on kuitenkin todella yllätysvalmis joukkue, joka voi pistää hyvänä päivänä kampoihin ihan kenelle joukkueelle tahansa. Tyrmäys hengittää ja elää Hjerpen kautta, joka pystyy tekemään maaleja paikasta kuin paikasta. Mielenkiintoista onkin nähdä, että miten Tyrmäys saa rakennettua ja löydettyä näin lyhyellä varoitusajalla oikeat pelaajat ja brutalinkestävän joukkueen valmiiksi ottelusarjaa varten. Tyrmäykseltä löytyy rivistöstään Hjerpen lisäksi aikaisemmillakin kausilla Tyrmäys-paidassa vaikuttaneita pelaajia, kuten HKlenkki ja sanfor, joille olisi nyt todellakin käyttöä kun vastustajaksi asettuu kivikova Brutal Killers. On miltei mahdotonta lähteä arvaamaan Tyrmäyksen kokoonpanon koostumusta puolivälierään, mutta oli se mikä hyvänsä, kristallinkirkas fakta on se, että koko joukkueen kurinalainen puolustaminen on Tyrmäyksen ehdoton number one –juttu puolivälierissä Brutaleita vastaan. Tyrmäyksen maalinteko onkin turvattu jo melkein pelkästäänkin Hjerpellä, mutta pitääkö puolustuspää?

Muhivan yllätyksen mahdollisuus vai täydellinen täystuho?


On sanomattakin selvää, että Brutal Killers on selvä ennakkosuosikki ja jatkoonmenijä tästä parista, mutta HC Tyrmäyksellä on kaikki mahdollisuudet yllättää, sillä paineita ei heidän harteillaan ainakaan ole. Edes pienen pieneen lipsumiseen ei Brutaleilla ole varaa, elleivät halua samanlaista yllätystä, jonka Anaheim Mighty Ducks heille edelliskaudella järjesti puolivälieräkamppailussa. Anaheimin tapaan HC Tyrmäyksellä on jättiyllätykseen kaikki eväät.

Kolikon kääntöpuolena taas on Brutalien hiuksia nostattavan pelaamisen täydellisyys; kaikki nyanssit ovat puolustuksen ja hyökkäyksen välillä kohdallaan. Toivottavasti ottelusarja ei kuitenkaan mene täydelliseksi Brutalien tuhohetkeksi, vaan yleisö saisi nauttia playoff-kiiman aiheuttamasta jännittävästä tunnelmasta pelien jatkuessa aina vaikka game vitoseen asti.

Mitä seurata?


Hjerpe - Jopa ehkä liiankin ennalta-arvattava ja itsestään selvä valinta tähän, mutta ei voi muuta kuin ihailla kyseisen kaverin otteita kaudesta toiseen. Mitä ihmeellisimpiä maaleja välillä iskevä Hjerpe joutuu jälleen kerran ottamaan johtajan roolin opastaakseen ja piiskatakseen joukkueensa parhaimpaan mahdolliseen suoritukseen.

yllepa - Toinen ennalta-arvattava valinta, mutta Brutalien kannalta juuri ehkä se tärkein. Kokeneen konkarin maalintekotaito on aivan omaa luokkaansa ja Brutalienkin mittasuhteella todella merkitsevä joukkueen mestaruushaaveidenkin kannalta.

Brutal Killersin hallinta vs. HC Tyrmäyksen vastahyökkäykset - Brutal Killers tulee hallitsemaan ja pitämään kiekkoa suurimman osan ajasta, jolloin Tyrmäyksen lähes ainoana oljenkortena on vastahyökkäykset ja niiden hyödyntäminen oikealla tavalla.

Kotiedun merkitys - Kotiedun merkitys saa aivan uuden käsityksen, kun pelataan playoffeja. Lähes kaikki joukkueet suosivat kotipuolta, poikkeuksia varmasti löytyy. Brutal Killers kärsi viime kauden puolivälierissä juuri vieraspuoleltansa tappiot, joten kotiedun merkitystä ei kannata ikinä vähätellä.

Osa-alueiden arviointi


Hyökkäys
Brutal Killers
HC Tyrmäys

Puolustus
Brutal Killers
HC Tyrmäys

Kokemus
Brutal Killers
HC Tyrmäys

Joukkuepeli
Brutal Killers
HC Tyrmäys

Ennakoitu pelivireys
Brutal Killers
HC Tyrmäys

Haastattelut


Haastattelussa Brutal Killersien vastuuhenkilö kekki

Se kirkkain on edelleen saamatta ja viime kaudella jouduitte tyytymään pronssiin, odotukset varmasti olivat sitä korkeammalla. Mitä erilaista tämän kauden Brutal Killerseillä on playoffeissa annettavaa ja miten lähdette sitä kauan kaivattua kultaa tällä kertaa tavoittelemaan?

Pelataan aika samalla tavalla edelleenki ku aikasemmi. Vaihtu hyökki täksi kaudeksi ja peli kulkee edelleen hyvin. Tosin kulkis varmasti vielä paremminki, jos oltais keretty reenaamaan neluria ennen tota jorsteenien hidastuspaskaa. Vaikka webbyki osas teeskennellä hyvin kaaleja, on maalinteko meillä ehkä paremmalla tolalla ku aiemmin. Puolustuski vaikuttais olevan paremmalla mallilla, etelämuna pelaa buuruissa. Kaks rlimiestä ja kaks rlitöntä, haastava paketti mutta hyvin on menny.

Eipä tohon kullan tavotteluun nyt varmaan mitään ihmeempiä konsteja oo. Kerran on käyty jo tosi lähellä, että pienistä asioista se sitte loppusuoralla on kiinni.


Vastassanne on ensimmäisellä pudotuspelikierroksella HC Tyrmäys. Mitä tämä vastustaja teissä herättää ja millä keinoin lähdette heitä kaatamaan?

Vittumainen vihu, varsinki ku tuo uudistus on näköjään classicissaki käytössä, että kiekot menee nii helposti pelaajien läpi. Vihun peli perustuu aika paljon Hjerpen kärkkymiseen ja muuhun roiskimiseen. Lähetään paiskomaan parit maalit ja omiin vähän nii eiköhän me tuosta jatkoon mennä. Viimeks roskakala imuroi puolesta kentästä tyrmäystä vs poffeissa nii ei kts niitä tällä kertaa. Ja en vieläkään tiiä jaQsaako julea 5.12.

Haastattelussa HC Tyrmäyksen vastuuhenkilö Hjerpe

Joukkueenne taival tämän kauden runkosarjassa oli epäaktiivista ja ailahtelevaa puhumattakaan laajoista kokoonpanovaihteluista otteluiden välillä. Millä taktiikalla ja koostumuksella lähdette playoffeihin?

joo tää kausi meni ihan täysin perseelleen epäaktiivisuuden takia.. koostumuksesta ja taktiikasta ei mitään hajua vielä, katotaan millanen kokoonpano saadaan kasaan.

Vastustajanne puolivälierissä on Brutal Killers. Mitä tämä vastustaja teissä herättää ja millä keinoin lähdette heitä kaatamaan?

ite ainaki tykkään pelata bkta vastaan, aina kovia vääntöjä. pari kautta sitten oli tiukka poff sarja heitä vastaan, nyt tosin ovat vahvistuneet yllepalla.


Veikkaus: HC Tyrmäys pinnistelyistään huolimatta ei pysty ottamaan ainuttakaan voittoa Brutal Killerseistä. Brutal Killers jatkoon otteluvoitoin 3-0.

Kirjoittanut: sharb
Julkaistu 03.11.2015 15:49
Luettu: 1230 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.