Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko VP - PePoVoodoo People – PePo


Muutokset ovat järisyttäneet Kiekko-skeneä viimeiset viikot, mutta on jälleen tullut aika, kun pelaajien keskittyminen ja mielenkiinto kohdistuvat Kiekon arvostetuimman pokaalin kohtaloon. Kiekkoliigan pudotuspelit saavat arvoisensa aloituksen, kun kaksi legendaarista joukkuetta – Voodoo People ja PePo – iskevät yhteen maanantai-illassa.

Kyseiset joukkueet kohtaavat pudotuspeleissä viidennen kerran. Viimeisin kohtaaminen nähtiin noin viisi kuukautta sitten; Liigafinaaleissa. Tuolloin pitemmän korren veti turkoosipaitainen PePo, otteluvoitoin 3-1. Tämä on myös joukkueiden playoff-kohtaamisten tämän hetkinen saldo PePon hyväksi.

Voodoo People – onnistuuko mitalin kirkastaminen?


Kotiedun kanssa puolivälieräsarjaan lähtevä Voodoo People onnistui katkaisemaan pitkän mitalittoman putkensa viime kaudella. Kauden 1/2013 mestaruusjuhlien jälkeen joukkue on ehtinyt esiintymään kahdesti pronssiottelussa ja kertaalleen putoamaan divariinkin, kunnes viime kaudella kuusinkertainen Kiekkoliiga-mitalisti onnistui saalistamaan hopeisen mitalin. Kenties viimeisellä Kiekkoliiga-kaudellaan Voodoo People varmasti haluaa maistaa vielä kertaalleen kultajuhlien tuntua.

Voodoon runkosarja toteutti samaa kaavaa kuin usein ennenkin. Rutiininomaisessa runkosarjasuorituksessa nähtiin vakuuttavaa pelaamista, mutta konkarijoukkueesta näki selkeästi, ettei pelissä vielä nähty sataprosenttista omistautumista ja keskittymistä – nehän kuuluvatkin vasta playoff-peleihin. Kuitenkin oranssiin pukeutuva joukkue onnistui nappaamaan kahdesti voiton tämäniltaisesta vastustajastaan PePosta.

PePo – jatkuuko vakuuttava playoff-saldo?


Kahdeksan kautta Liigassa, kahdeksan mitalia, viisi kultaista. PePoa kutsutaan täysin oikeutetusti Kiekon kaikkien aikojen parhaimmaksi joukkueeksi ja voi olla, ettei tuota titteliä tule mikään joukkue viemään pois. Meriiteillä ei kuitenkaan ole käytännön merkitystä siinä vaiheessa, kun playoffkiekko putoaa jäähän. Näin kliseisesti sanottuna.

Ottelusarjan joukkueita yhdistää rutiinilla hoidetut runkosarjasessiot. Tälläkään kaudella PePo ei ole loistanut runkosarjaotteluissa, mutta kuten viime kausina on nähty, pudotuspeleihin luistelee täysin erilainen turkoosiväritteinen ryhmä. Hieman huolestuneisuutta joukkue ehti jo kuitenkin keräämään, kun ensimmäistä runkosarjavoittoa saatiin odottaa kuudenteen peliin. Loppukauden kuuden ottelun tappioton putki varmisti kultajoukkueelle lopulta selkeän pudotuspelipaikan runkosarjan viidentenä.

VP vs. PePo – Ratkaisun paikat


Voodoo Peoplen ja PeliPoikien kohtaamiset pudotuspeleissä ovat totutusti olleet tasaväkisiä ja vähämaalisia – usein ollaan nähty jatkoaikoja sekä harvoin ottelut ovat päättyneet yli kahden maalin erolla. Kahden tasaväkisen joukkueen erot tulevat usein esiin pelaajien henkisestä vahvuudesta tiukoissa paikoissa, mikä onkin yksi merkittävä seikka tämän ottelusarjan lopputuloksessa.

Toisena ratkaisun avaimena voidaan ottaa esille puolustustyöskentely. Ottelusarjassa hyvin varmasti ei tulla näkemään todellisia maalintekokilpailuja, vaan voittavan joukkueen puolustus on täytynyt olla asteen parempaa kuin vastustajan. Erityisen mielenkiintoiseksi tämän seikan tekee Voodoo Peoplen runkosarjaotteluiden puolustusesitykset. Parin kauden takainen puolustustilastojen ykkönen päästi liki neljän maalin keskiarvolla maaleja runkosarjassa – tilastossa on noin kolmen maalin lisäys parin kauden takaiseen tulokseen. Yhtenä syynä tähän voidaan nähdä pelinopeuksien säätelyt ja harkkapelien puute, mutta pudotuspeleissä selittelyjä ei enää kuunnella. PePo sen sijaan on harin johdolla onnistunut pitämään maalinsa puhtaampana jo runkosarjamittelöissä.

Hyökkäyksessä tilastot kääntyvät hieman toisin päin. Melkein 20 maalia enemmän tehtaillut Voodoo People on luottanut pääasiassa ykköstykkinsä Archuletan tulivoimaan, joka iskikin puolet joukkueensa maaleista runkosarjassa. PePon paidassa enemmänkin namupassien jakelijana tunnettu peipi otti sisäisen maalipörssin kuninkuuden 17:llä maalillaan. Kysymys kuuluukin, pystyykö yksi Kiekon parhaimpana hyökkääjänä pidetty miktok avaamaan kunnolla maalihanansa, kun sitä todella vaaditaan.

Keitä seurata?


Fice - Suurten otteluiden mies, jolta vaaditaan jälleen loistosuoritusta. On mielenkiintoista nähdä, miltä alemman puolustajan pelaaminen näyttää suhteellisen epäaktiivisen kauden jälkeen, kun menestyminen on suurelta osin hänestä kiinni.

miktok - Maalinteko oli nihkeää runkosarjassa, mutta kuten usein ennenkin, koko PePo-poppoo aloittaa pelaamisen vasta pudotuspeleissä. Herääkö samalla miktokin lämäri?

Osa-alueiden vertailu


Hyökkäys
Voodoo People
PePo

Puolustus
Voodoo People
PePo

Kokemus
Voodoo People
PePo

Joukkuepeli
Voodoo People
PePo

Ennakoitu pelivireys
Voodoo People
PePo

Haastattelut


Haastattelussa Voodoo Peoplen Daasaman

Voodoo People aloittaa historiansa 15. pudotuspelit kotiedun kanssa sijoitukselta neljä. Mitkä ovat päällimmäiset mietteet ennen taistojen alkamista?

No näitä geimejä on odotettu ja välieräpaikkaahan täs lähetään hakee.

Heti ensimmäisellä kierroksella vastaanne asettuu viime kauden finaalipari PePo. Mitä mietteitä tämä herättää?

PePo ollu aina ollu paha vastustaja poffeissa mut eiköhän se ole tällä kaudella meidän vuoro viedä

Mitkä ovat mielestäsi tekijät, jotka ratkaisevat tämän ottelusarjan?

Ei saada menettää kiekkoa heti kun päästään lähelle hyökkäyspäätä. Myös kärsivällisyys on avainasemassa. Näillä lähdetään liikkeelle ni hyvä tulee.

Haastattelussa PePon hari

Onnistuitte uusimaan kultaisen mitalin viime kaudella jo viidettä kertaa. Tuntuvatko playoff-pelit enää miltään huikean menestyksen jälkeen?

Kyllähän playoff-peleissä aina oma hohtonsa on. Vaikka runkosarja on taas mennyt vähän niin ja näin, niin uskon, että pleijjareissa jokainen nostaa taas tasoaan.

Puolivälierissä saatte vastaanne Voodoo Peoplen, jonka edestä veitte pokaalin viime kauden finaaleissa. Mitä mieltä olette vastustajastanne?

Perinteikäs, kokenut ja taitava joukkue. Varsinkin pudotuspeleissä yksi v*ttumaisimmista jengeistä kohdata.

Mitkä tekijät ratkaisevat teille ottelusarjan voiton?

Tiiviillä puolustuspelaamisella ja luovalla hyökkäyspelillä, mitä kumpaakaan ei runkosarjassa meiltä pahemmin nähty. Kuullut myös huhuja, että vastustaja lopettaisi kauden jälkeen (?), joten sielläkään ei toivottavasti motivaatio hirveän korkealle ole.

Lopputulema


Ottelusarjassa tullaan menemään viidenteen otteluun, jossa jatkoajalla välieräpaikkansa joukkueelleen lunastaa Archuleta. Voodoo People siis jatkoon otteluvoitoin 3-2.

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 02.11.2015 19:56
Luettu: 1162 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.