Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divarin viikkokatsaus

Jotta Kiekkoliigan sivuilla vierailu ei olisi pelkkää tilastojen ihailua, pelaajasiirtojen tekemistä sekä aikataulujen tarkkailua päätin tehdä katsastuksen kauden starttiin.

Divarissa pelattiin avausviikolla 23 ottelua joissa esiintyi Teräskiekkoa lukuunottamatta kaikki joukkueet.

Project One


5-0-1 ME +15 PST: 15

Kauden räväkkä aloitus on ollut Project Onelle ihanteellinen. Deadlineen on vielä kaksi viikkoa ja tarvittavat pelit on pelattu. Joukkueen ainut tappio tuli kotikentällä Helsingin Jokereita vastaan luvuin 0-3. Kuudessa pelatussa ottelussa P1 lätkäsi peräti 24 maalia pitäen oman maalinsa kahdesti puhtaana. Onnistumisia on syntynyt laajalla rintamalla mikä enteilee loistavaa paluukautta.

HC TeamJoukkue


4-0-1 ME +9 PST: 12

HCTJ aloitti kautensa neljän pelin voittoputkella ja antoi merkkejä siitä, että kausiennakossa heidät on pahasti aliarvioitu. 23 tehtyä maalia viiteen peliin on kova suoritus. Viikon ainut tappio tuli juurikin Project Onea vastaan, joka majailee tällähetkellä sarjan kärjessä. Moses ja Jenbb olivat ainoita jotka esiintyivät joukkueen jokaisessa pelissään.

Helsingin Jokerit


3-0-0 ME +10 PST: 9

Vakuuttava on ollut Jokereiden alku. Kolmesta pelistä irtosi yhtä monta voittoa ja omassa maalissa kiekko kävi tasan kerran. Joukkue on varmasti tyytyväinen esityksiinsä sillä ennakossa korkealle rankatut Lucky Eagles ja Project One eivät onnistuneet maalinteossa. Jokereiden peli on ollut hienon näköistä ja kauden alussa tehty suuri ryöstö värväämällä paparassi joukkueeseen. Suurin odotuksin kohti seuraavaa viikkoa.

Avengers


3-0-2 ME 0 PST: 9

Oli odotettua, että Avengers aloittaisi liigataipaleensa innokkaasti ja näin myös kävi. Joukkue on ilmeisesti ottanut ideakseen pelata ensin kaikki vieraspelit. Kauden aloitus oli hyvä sillä pelit käynnistyivät komealla voitolla Caribbeanista joka kääntyi Avengerssien eduksi vasta ottelun viimeisellä minuutilla tullessaan eka pelissä tasoihin ilman maalivahtia ja heti perään Tenkratin tehtyä voittomaalin. Isolla miehityksellä pelejä on pelattu mutta jatkuuko tasainen peluutus?

Pehmot


3-0-3 ME -4 PST: 9

Eipä ollut pöllömpi Pehmojen starttikaan. Pisteitä on nyt koossa miltei tuplasti mitä viimekaudella irtosi. Kauden avauspeli enteili vielä viimekauden Pehmoa mutta Nordic Frostia vastaan tehdyt 7 maalia käänsivät Pehmojen pelin aivan erilaiseksi. Pehmojen maalivahti on torjunut keskimäärin 12.5 kiekkoa aina peliä kohden mutta uudet hankinnat joukkueessa ovat olleet todella arvokkaita. Viikon jälkeen Edit johtaa maalipörssiä.

Caribbean


2-1-2 ME +6 PST: 7

Ei ruusuilla tanssimista mutta ei myöskään kirvestä kaivoon. Toistaiseksi joka toisesta ottelusta pisteitä haalinut Caribbean ei ole lunastanut odotuksiaan kauden startissa. Sarja on kuitenkin osoittanut jo heti kauden alussa tasaisuutensa joten jokaisesta ottelusta pisteet tulevat olemaan tärkeitä. Positiivisin yllättäjä on Flock joka on tehnyt pelaamissaan otteluissaan tehot 8+3.

Siniviiva HT


1-1-1 ME 0 PST: 4

Voitto, tasuri, häviö. Ekalta viikolta Siniviiva HT sai tuntea jokaisen ottelutuloksen. Paljon laukova joukkue onnistui kuitenkin tekemään keskimäärin vain 2 maalia per ottelu mikä on mielestäni alakanttiin tehty suoritus. Sunnuntaina tehty uudelta värväykseltä riici22 luultavasti odotetaan paljon tulosta hyökkäyspäähän. Toistaiseksi ainut tappio tuli kuumassa vireessä olevaa Project Onea vastaan lukemin 3-0.

Kauniit ja Rohkeat


1-0-0 ME +1 PST: 3

Kaunarit kerkesivät vielä juuri ja juuri mukaan tämän viikkoiseen artikkeliin sillä heidän ainoa ottelunsa viikolta lisättiin vain 76 sekuntia ennen viikon vaihdetta. Tyylikäs 2-3 voitto Knightclubista jätti juuri sellaisen kuvan mitä KjR pelaa harkkapeleissäkin, vähämaalisia ja tasaisia. Yhden pelin perusteella vaikea sanoa juuta eikä jaata mutta aika näyttää tämänkin tien.

Lucky Eagles


0-0-3 ME -6 PST: 0

Yllätys on varmasti suuri sillä tuskin kovinkaan moni odotti Lucky Eaglesiltä tällaista kauden avausta. Joukkue on lievässä maalinteko-ongelmassa sillä kolmessa pelissä vain yksi tehty maali ei ole todellakaan sitä mitä on totuttu näkemään. Nyt on kasvojen pesun aika sillä mikäli sama tahti jatkuu niin kaudesta on muodostumassa joukkueen osalta todellinen pannukakku. Peli ei välttämättä vaadi muutoksia mutta nyt täytyy yksilöiden tulla esiin vahvemmin.

Desperados


0-0-2 ME -7 PST: 0

Kahdella pelillä kauden aloittanut Desperados löytyy sarjataulukon sijalta 11. Takkiin on tullu luvuin 6-2 ja 4-1 mutta molemmissa otteluissa Desperados on johtanut peliä ja mikäli en aivan väärin muista niin jokainen maali on syntynyt läpiajosta. Tappiot tulleet ennakkoon ajateltuna kovemmilta joukkueilta mutta maaleja täytyy tehdä myöskin ilman läpiajoa sillä niitäkään ei tule kauden aikana tarpeeksi. Seuraavat 2-4 peliä näyttävät paljon joukkueen pelikunnosta.

Knightclub


0-0-3 ME -8 PST: 0

Kuten ennakossa odoteltiinkin, kausi alkaa joukkueen kannalta liian aikaisin. Pelivire ei ole ollut vielä sitä parasta Knightclubia ja tästä seurasi 3 tappiota avausviikolle. Joukkue kaipaa nyt jotain uutta sillä nykyinen pelisysteemi ei näyttäisi ottavan tuulta alleen. Onko tähän tulossa viimein jotain, kun joukkueen pitkäaikainen hyökkääjä Fraid on palaamassa reissultaan. Ratkaisijoita tarvitaan suuntaan jos toiseenkin.

Nordic Frost


0-0-4 ME -16 PST: 0

Katastrofaalinen alku Nordicilta. Törkeä määrä kiekkoja mennyt omiin ja vastustajan verkkoja onnistuttu kunnolla heiluttelemaan ainoastaan Pehmoja vastaan. Tällä kertaa tilastot puhuvat vaan rankasti puolestaan ja todellista muutosta tarvitaan mikäli joukkue ei halua tyytyä pisteautomaatiksi. Paras pistemies Jarso on pelannut vain puolet otteluista mutta samalla se on näkynyt joukkueen tulostasossa - negatiivisesti.

Kirjoittanut: Spears
Julkaistu 24.08.2015 02:17
Luettu: 1395 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.