Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divariennakko 3/15

Kausi 3/15 starttaa tänään ja tässä olisi hieman maistiasia tulevasta Divarikaudesta. Tälläkertaa halusin laittaa ennakon mahdollisimman tiiviiseen pakettiin jotta lukeminen ei olisi niin raskasta ja työlästä.

Lucky Eagles


Edellinen kausi: -

Tasokas, taitavia, peeloja. Näihin sanoihin lyhyesti monen mielestä perustuu Lucky Eagles. Tälle kaudelle uusiksi koottu joukkue jatkaa edelleen päävastuuhenkilönään teippi. Lucky Eaglesin hyökkäyspeli on vaarallisen kova, he tekevät paljon maaleja mutta tälläkin on heikkoutensa. Ja jos jotkin luulivat että se on puolustuspeli niin ei. Joukkueen peli rakentuu erittäin paljon teipin ympärille ja mikäli teippi epäonnistuu niin se heijastuu koko joukkueeseen. Puolustuspäässä on kavereita, joilla on hyvä kontrolli kiekon kanssa. Näistä mainittankoon päällimmäisenä Folin ja ealy. Erittäin harvoin peli tulee kaatumaan näiden pelaajien yksittäisiin virheisiin joten vaaditaan isompia ihmeitä ettei Lucky Eagles ole taistelemasta noususta liigaan.

Joukkue on erittäin räjähdysherkkä huuteluihin varsikin jos tappio tulee selkeästi heikompaa joukkuetta vastaan ja tässä on seurattava kohde katsojien kannalta. Lucky Eaglesin pelaajat ovat erittäin alttiita kirveleville tappioille mutta mikäli he onnistuvat pitämään suunsa supussa ja pitäämään keskittymisensä vain pelissä - ovat he yksi sarjan suosikkeja voittamaan Divarin kultaa. Kotietu on selkeästi vähimmäistavoite mitä voi odottaa mutta onko joukkueesta lopulta Liigakentille asti? Potentiaali tähän varmasti löytyy.

Seuraa häntä: kopu - joukkueen kahdensuunnan pelaaja. Iso apu sekä hyökkäys- että puolustussuunntaan. Ratkaisevan pelaajan asemassa kun pelejä pelataan. Ehdottomasti All-stars kamaa Divarin osalta.

Sijoitusarvio: 1.

Caribbean


Edellinen kausi: -

Paluumuuttaja divarikentille. KiekkoCupissa hienosti pronssille sijoittunut Caribbean on varmasti täynnä nälkää ja halua osoittaa muille tiimeille mistä se kuuluisa kana pissii. Ihan täysi potentiaali jopa Liigakentille mutta ensin täytyy divarissa osoittaa tasonsa. Joukkue on käytännössä jo loppuun rakennettu sillä mitään muutoksia KiekkoCupin jälkeen ei ole tullut ja vain harkkapakille löytyy enää sija joukkueesta. Menestys halutaan pitää nykyisillä pelaajilla ja se kaikki on mahdollista.

Yksi tulevan kauden vaarallisimman hyökkäyskaksikon muodostaa pari zuper ja Dumpe joiden pelillinen kemia näyttää olevan täyttä timanttia - ainakin joukkueen ulkopuolelle. Raju keskialueträppi tulee tuottamaan harmaita hiuksia suurimmalle osalle vastustajista ja sitä myöten tulevat ylivoimahyökkäykset varmaa kaljuuntumista. Joukkueen puolustus on tasainen ja luultavasti juurikin puolustuksessa tullaankin nähdään useampi eri peluri kun hyökkäyskaksikko todennäköisesti tulee pelaamaan mahdollisimman paljon. Suuri mielenkiinto myös kohdistuu joukkueen päävastuuhenkilöön pvh, kuinka paljon hän tyytyy olemaan katsomossa managerin roolissa? Liigakarsinnat mahdolliset mutta myös täyteen farssiin löytyvät ainekset.

Seuraa häntä: zuper - Vasta 14-vuotias pelaaja tekee räjähtävää nousua kohti huippua. Erittäin taitava hyökkääjä onnistuu tarpeenvaatiessa jopa yksinkin ratkomaan pelejä. Mahdollisuudet todella korkealle Divarin pistepörssissä.

Sijoitusarvio: 2.

Project One


Edellinen kausi: -

Tälle kaudelle uudelleen rakennettu Project One tekee uuden tulemisensa Kiekkoliigan alaisiin sarjoihin. Aktiivinen joukkue menestyi Kiekko Cupissakin varsin kohtuullisesti kun kolmannella kierroksella tuli noutaja Caribbeanin toimesta otteluvoitoin 2-1. Project One on erittäin iskukykyinen ja vaarallinen joukkue hyökkäyspelissä sillä tulivoimaa löytyy tarjota muillekin joukkueille. Joukkueen vastuuhenkilöt Vela ja Donskoi ovat onnistuneet kesän hankinnoissaan hyvin ja se näkyy myös pelissä. Kirjoitushetkellä todella maukkaassa voittoputkessa mistä on ehdottomasti hyvä lähtä tulevaan kauteen.

Mielenkiintoiseksi joukkueessa tekee puolustajien tilanne. Prodigy on ainoana alimpana puolustajan ilmoitettu kokoonpanoon ja hoitaneen kaikki pelit myöskin divarissa. Yksin kuitenkaan Prodigyn ei tarvitse puolustaa sillä Project Onen peli tyyli on todella hyvää joukkuepelaamista molempiin suuntiin. Pudotuspelit ovat joukkueelle ehdoton minimisuoritus mutta joukkueen runko näyttää sellaiselta, että Liigassa kiinnostaa pelata seuraavalla kaudella. Suorituspaineet on asetettu nyt.

Seuraa häntä: Donskoi - Tehokas maalinsylkijä on suuri osa Project Onen peliä. Runsasmaalista ja lopullista läpimurtoa isoihin piireihin odotetaan tältä kärkipelaajalta.

Sijoitusarvio: 3.

Helsingin Jokerit


Edellinen kausi: Liigan #12

Helsingin Jokerit pudottautui vapaaehtoisesti kauden päätteeksi Liigasta Divariin. Joukkueella on ollu erittäin runsas pelaajavaihtelu mutta näistä tärkein lienee joninho paluu johtajan rooliin. Pelillisillä taidoilla Jokerit voidaan sijoittaa Divarin kärkikamppailuun mukaan mutta suurimmaksi kysymysmerkiksi on muodostumassa, kiinnostaako enään niin paljon? Joukkue on edelleen vahva mutta Lucky Eaglesin tavoin erittäin haavoittuvainen. Harjoituskesän aikana joukkue on pääasiassa keskittynyt 3vs3 peleihin joten jonkinlaista pelituntumaa on kuitenkin olemassa.

Joukkueen pelityyli on aggressiivinen vastustajaa kohtaa, sillä karvauspelissä kiekollisella ei juurikaan ole ylimääräistä aikaa miettiä seuraavaa siirtoa. Hyökkäys pystyy jopa pelaamaan riskirajoilla luottaen joninhon puolustustaitoihin ja tämä on selvä etu kauteen lähdettäessä. Kiekollisena joukkueena Helsingin Jokerit on ällistyttävän vaarallinen mikäli pääkopassa kaikki on kunnossa. Kokoonpano on melko samanlainen edelliskauteen katsottaessa ja ainut merkittävä poislähtijä on Darp. Mikäli Helsingin Jokerit ei löydy kauden päätteeksi neljän parhaan joukosta niin syön hatullisen sitä kuuluisaa paskaa.

Seuraa häntä: Letestu - Viimekauden lopussa ainoastaan yksi peli ja saaliina 1 syöttöpiste. Harkkapeleissä homma on kulkenut hyvin ja on jopa mahdollinen yllätyskortti taistelemaan pistepörssin kärkisijoista. Hyvän laukauksen omaava Letestu tulee tekemään tuhoja yhdessä stbk ja Holdenin kanssa.

Sijoitusarvio: 4.

Kauniit ja Rohkeat


Edellinen kausi: Divarin #6

Perinteikäs joukkue mietti pitkään lopettamista mutta peruivat päätöksen viimehetkillä. Tämä kausi voi olla rajusti vahvistuneille Kaunareille juuri SE kausi. Omasta mielestä kun oikein tarkasti miettii niin kaunareiden suurin heikkous on maalinteko. Se heijastui jo viimekaudella, kun ainoastaan sarjan heittopusseja vastaan verkko heilui useammin mutta juuri tälle akselille isoimmat vahvistukset on hankittu. Typho ja N.Gin ovat juuri niitä maalintekijöitä joita joukkue tarvitsee. Nämä maalinsylkijät ovat toivottavasti toivottu ratkaisu joukkueen ongelmaan.

Joukkuepeli on Kauniiden ja Rohkeiden teema. Kukaan ei koskaan jätä toista pulaan vaan tarvittaessa apu löytyy aina läheltä. Kim ja zälä ovat sarjatasolle erinomaisia kahdensuunnan pelaajia mutta riittääkö se, kun kausi lähenee loppuaan ja tärkeimmät pojot ovat jaossa? Joukkueen yhteispeli on hienoa katseltavaa ja se helpottaa erityisesti alimman pelaajan työtä. Oletettavaa on, että KjR löytyy playoffeista tänäkin kautena mutta kotietu on asia erikseen.

Seuraa heitä: uatu ja Profeetta - joukkueen alimmat puolustajat tulevat olemaan tärkeä lenkki joukkueen menestystä. Molemmilla on selkeät omat vahvuutensa kiekollisena, että kiekottomana pelaajana. Alkukausi onnistumisien kannalta määrittäneen peliajan.

Sijoitusarvio: 5.

Avengers


Edellinen kausi: -

Uutena kasvona liigaympyröihin saapuva Avengers tulee olemaan yksi kauden mielenkiintoisimpia seurattavia joukkueita. Avengers on ollut off-seasonin aktiivisimpia joukkueita läpi kesän ja miksipäs ei, kun peli kerta kulkee. Joukkueen selkeä johtohahmo Oikea on onnistunut kesän värveissään erittäin hyvin, kun vielä ennen kauden alkua joukkueeseen siirtyi muunmuassa taitava hyökkääjä Loren joka pelasi pari edellistä kautta Divaria Majorsseissa.

Avengerssin pelityyli muistuttaa aika paljon liigapelien päättäneiden Old & Notoriousta. Tiivis puolustuspeli näyttää olevan joukkueen avaintekijöitä - mitä vähemmän päästät maaleja, sitä parempi todennäköisyys sinulla on voittaa peli. Joukkueen yläkerrasta löytyy muutama huomioitava peluri joita kannattaa pitää silmällä. Näistä päällimmäisenä mieleen tulee maaliahne seqe joka onnistuu värkkäämään kiekon maaliin välillä mitä ihmeellisimmistä paikoista ja asennoista. Kokonaisuutenaan Avengers on erittäin tasapaksu joukkue, eikä varsinaisia heikkouksia tunnu löytyvän helpolla. Playoffipaikka lienee joukkueella selvä ykköstavoite mutta rahkeet voivat riittää todella pitkälle. Kauden musta hevonen!

Seuraa häntä: Oikea - Vahvaa nousua kiekon eliittipuolustajien joukkoon tekevä pelaaja esittää jatkuvasti tasaisen varmaa puolustuspeliä. Erittäin iso osa joukkueen peliä, joka voi pelkästään omalla tekemisellä antaa omille mahdollisuuden voittoon.

Sijoitusarvio: 6.

HC TeamJoukkue


Edellinen kausi: Divarin pronssia

HC TeamJoukkue esitti todella väkevän debyyttikautensa. Runkosarjassa joukkue sijoittui kolmanneksi ja divarin playoffeissa myöskin sijoitus oli kolmas. Kirsikkana päälle vielä Moses jakoi maalipörssin voiton yhdessä Team Saharan peakin kanssa. Hyvän menestyksen johdosta HC TeamJoukkueelle avautui mahdollisuus lunastaa liigapaikka. He eivät sitä halunneet vaan tyytyivät paikkaansa divarissa. Asiassa tekee eriskummalliseksi sen, että minun muistilla yksikään joukkue ei ole koskaan kieltäytynyt Liigapaikasta.

TeamJoukkue on varmasti yksi kauden suosikkeja kauteen lähtiessä. Joukkue koostuu monesta hyvästä yksilöpelaajasta ja pelityyli on todella aggressiivisen hyökkäävä. Moses ja muunmuassa kaa ovat vahvoja karvauspelissä ja viimeistelyssä. Puolustuspäässä viimekaudella jo mukana ollut Jenbb on erittäin mielenkiintoinen seurattava. Todella hyvä puolustaja on myös erittäin hajoamisherkkä kaveri, mikäli HC TeamJoukkueella ei ole tälle pelipaikalle laittaa uutta kaveria Jenbbin hajotessa, voi mahdollisesti olla joukkueella isompikin ongelma, kun joukkueen pitkäaikaispuolustaja Muzzin on siirtynyt enemmän Counter-Striken maailmaan. Suosikin asemassa floppi?

Seuraa häntä: Moses - Tylsä valinta mutta pakollinen. Hurjia maalimääriä paiskonut kärkihyökkääjä taistelee tälläkin kaudella maalipörssin voitosta. Pystyy rakentamaan itse omat paikkansa jo pelkillä käsillään. Kantaa pitkälle yksin omaa joukkuettaan.

Sijoitusarvio: 7.

Siniviiva HT


Edellinen kausi: Divarin #9

Täyteen remonttiin mennyt joukkue viimekaudesta runkopelaajien siirryttyä Caribbeanin riviin. Uusien pelaajien myötä Siniviiva HT ei ole ainakaan heikentynyt kun tilalle on löydetty viimekaudella Liigassa pelannut Kuz ja maajoukkuepeleissä esiintynyt paparassi. Vielä pari kautta sitten Siniviiva HT esiintyi Liigassa pudoten kuitenkin välittömästi takaisin Divariin mutta joukkueessa on silti paljon taitavaa porukkaa ja halua nostaa Siniviivat takaisin Liigakentille. Vaikkakin joukkue koostuu edelleen taitavista pelimiehistä on heilläkin myös heikkoutensa - peli on monesti vähän liiankin ailahtelevaa.

Nykyinen joukkuerunko on kuitenkin suhteellisen uusi ja peli voi olla vielä hiukan hakusessa mutta tämäkin asia korjaantuu huomattavasti mitä pidemmälle kautta mennään. Ei olisi mikään ihme jos Siniviiva HT hätyyttelisi jopa aivan kärkisijoja. Suurin huomio kannattaa kiinnittää joukkueen puolustuspeliin, wnb hoitaa alimman pelaajan roolia ja on hyvä avaamaan kiekkoa ylöspäin. Mutta mikä on loppujen lopuksi maaliahneiden hyökkääjien kiinnostus puolustuspäässä? Onko luottamus wnbhen niin kova, että hänet voi jättää useammankin kerran yksin ja luotetaan vastahyökkäysmaaleihin.

Seuraa häntä: paparassi - Laadukas laukaus on paparassin vahvuus. Saattaa kuitenkin olla pelintekijän roolissa pelisilmänsä ansiosta. Monipuolinen ja taitava hyökkääjä tuottaa puolustajille aina ongelmia kun hänellä on kiekko.

Sijoitusarvio: 8.

Teräskiekko


Edellinen kausi: Divarin #4

Vahva paluu Divariin oli Teräskiekon edellinen kausi. Divarissa jatkuvasti vahvaa esitystä pelannut joukkue päätti kautensa Liigakarsintoihin Neal Chauceria vastaan. Liiganousukin oli lähellä Teräskiekon häviten sarjan otteluvoitoin 3-2 johtaessaan jopa 1-2. Tuleva kausi näyttää kuitenkin alkavan joukkueen kannalta aivan liian aikaisin, sillä Teräskiekolla on hakusessa jokaiselle pelipaikalle pelaajia. Oletettavaa on, että edelleen joukkue rakentuu pitkälle kolmikon Dante, Jiimo ja Vahan ympärille, jotka pelasivat viimekaudella joukkueensa lähes kaikki pelit.

Kauden 2/15 alkukausi oli joukkueelle vaikea, neljästä pelistä saldo oli puhdas nolla mutta loppukautta kohden joukkue olikin äärrimmäisen vahva. Samaa on odotettavissa tällekin kaudelle mikäli joukkueen rakennus on vielä kesken. Rutiini tuskin on katoamassa minnekkään mutta ratkaisevan neljännen pelaajan rooli saattaa olla iso. Viime kausi osoitti sen, että parhaana päivänä Teräskiekko on hyvä joukkue haastamaan jopa liigajoukkueita, joten takki auki näitä vastaan ei missään nimessä kannata lähteä pelaamaan.

Seuraa häntä: Jiimo - Todella hyvä kiekollinen ylempipuolustaja. Auttaa joukkuetta parhaiten hakemalla jatkuvasti syöttöpaikkaa. Iso osa Teräskiekon hyökkäyspeliä kun lähdetään omasta päästä liikkeelle.

Sijoitusarvio: 9.

Desperados


Edellinen kausi: -

Kuin myöskin, Desperados tekee paluun Kiekkoliigan alaisuuteen. Edellisen kerran joukkue on nähty sarjoissamme kaudella 1/12 kolmosdivarissa mutta joukkue hajosi kesken kauden. Nyt jälleen joukkueen teemana on Uusi tuleminen jolla pyritään jatkamaan kenties pidempääkin. Edelliskerrasta joukkue on mennyt aivan täysremonttiin sillä vain käytännössä joukkueen johtaja napsu on pysynyt mukana. Itse kautta tarkkailessa Desperados tulee toimimaan monelle joukkueelle pelkästään kiusaajan roolissa, kun minun papereissa joukkueen maksimisuoritus tulee yltämään pudotuspelien ensimmäiselle kierokselle.

Desperados on pelannut kuitenkin suhteellisen vahvan kesän ja napsun hankinnat ovat kutakuinkin mennyt nappiin. Thierry on jo nyt harkkapeleissä osoittanut hyvännäköistä peliä ja tuleekin todennäköisesti olemaan vahvassa roolissa läpi kauden napsun pelatessa jokaisen ottelun. Kauteen valmistauminen joukkueella on ollut hyvä ja peliä on keretty hieroa ylimääräinen viikko, koska karsintoja ei järjestettykään. Desperadoksen peli kulminoituu omanpään puhtauteen, sillä johtoasemassa pelaaminen ei ole mikään ongelma vaan päinvastoin. Tärkeiden pisteiden haaliminen joukkueelle heti kauden alusta on pelkkää plussaa ja niillä voidaan jo ratkaista sarjapaikan säilyminen.

Seuraa heitä: Frosty ja Gusev - Tuovat vähän erilaista väriä sarjaan kansallisuutensa takia. Puolustuspään tuhokaksikko osaa olla kinkkinen haaste monelle joukkueelle mutta samalla ovat suuri kysymysmerkki. Varsinkin Frostylla on suuret ainekset peeloiluun.

Sijoitusarvio: 10.

Knightclub


Edellinen kausi: -

Jälleen yksi paluumuuttaja. Joukkueen ainut kausi löytyy kaudelta 3/13 jolloin olivat Divarin A-lohkon sijalla 12. Kauden jälkee Knightclub luopui sarjapaikastaan ja vetäytyi hiljaiseloon. Eittämättä Knightclubin kannalta kausi tulee starttaamaan liian aikaisin sillä joukkueesta löytyy vielä peräti 10 tryout pelaajaa. Haaste on asetettu Sheldonille, joka koittaa armottomasti rakentaa joukkueensa iskukykyyn. Omaan mieleen joukkueesta on jäänyt yliliiallinen ailahtelevaisuus pelissä ja suurin ongelma pileekin tässä vaikka joukkueesta löytyykin paljon potentiaalia.

Joukkueen alin puolustaja Lurtsi on sarjassa hyvä puolustaja mutta kaikkea hänkään ei voi yksin pelastaa. Knightclubilla ei tunnu olevan varsinaista pelitapaa, jolla joukkue pelaa pelistä toiseen ja se on joko etu tai haitta. Etuna tämä voi yllättää vastustajat ja haittana puolestaan sekoittaa oma peli täysin. Sheldonilla onkin täysi työ saada joukkue siihen kuntoon, että joukkue pystyy tappelemaan täysillä playoff-paikasta. Mikäli kaikki ei mene niinkuin elokuvissa, on jopa keltainen alue auttamatta liian kaukana tämän tasoisessa sarjassa.

Seuraa häntä: Sheldon - Kaikki paine asetetaan nyt Sheldonin niskaan. Pelinrakentajana ihan ok pelaaja mutta pystyykö Sheldon hankkimaan joukkueeseen tarvittavat pelaajat, jotta Knightclub esiintyy divarin playoffseissa?

Sijoitusarvio: 11.

Nordic Frost


Edellinen kausi: Divarin #11

Debyyttikausi ei ollut Nordic Frostille mitenkään voitokas sillä menneeltä kaudelta irtosi vain kolme täyttä pistepottia. Kautta kokeneempana ja viisaampana joukkue on valmis lähtemään parantamaan statistiikkoja. Nordic Frostilla on allaan hieman hiljaisempi pelikesä entä muilla divaritiimeillä joten he saattavat olla muita aavistuksen verran perässä kun kausi alkaa. Colossus on eittämättä johtajuudellaan joukkueen tärkein pelaaja mutta edelleen apuja tarvitaan myös muualta mikäli sarjapaikka halutaan säilyttää ilman karsintoja.

Nordic Frostin hyökkäyksestä on pakko nostaa esille liukasliikkeinen mitsu joka tulee paljon omilla suorituksillaan edesauttamaan joukkueen maalintekoa. Kauden kenties suurimpana altavastaajana oleva Nordic Frost on kovan työn edessä ja ylimääräisiin pistemenetyksiin ei liiemmin ole varaa. Yllätysvalmis kuitenkin!

Seuraa häntä: Jarso - Monipuolinen pelaaja auttaa kokemuksellaa Nordicin muita pelaajia. Hokisarjassa aikoinaan syöttöpörssin voitto plakkarissa mutta onko parhaat päivät nähty jo?

Sijoitusarvio: 12.

Pehmot


Edellinen kausi: Divarin #12

Paluu Kiekkoliigan kaukaloihin oli Pehmojen osalta farssien farssi. Vain yksi voitettu ottelu, yhteensä 5 pistettä ja ruma maaliero -105. Parantamisen varaa jää todella paljon varsinkin, kun kokoonpanot on ilmoitettu myöhässä mistä saattaa tulla miinuspisteitä kauden alkuun. Odotettavissa oli jopa viime kauden murskajaisten jälkeen vetäytymistä liigakentiltä mutta toisin kävi. Epäaktiivisen harkkakesän tiimoilta löytyy myös positiivisia asioita sillä hiljattain joukkueeseen siirtyneet Edit ja McSorley tuovat rutkasti lisää osaamista Pehmojen riveihin.

Edelliskauden pisteautomaatin maine saa varmasti vastustajat lähtemään omat tehot mielessään mikä voi johtaa vastustajan ylihyökkäämiseen. Tässä kohtaa olisi Pehmojen iskun paikka heti kauden alkuun. Joukkueesta löytyy kuitenkin yllättävän paljon kokemusta mutta avainpelaajien rooli on nousemassa todella suureksi. Creepyllä on tiimin johtajana täysi työ saada joukkue sellaiseen lentoon, että pudotuspelihaaveet pysyvät edes realistisena. Kauden startti näyttää paljon joukkueen kulusta.

Seuraa häntä: NIGGERBOY - todellinen vanhaparta Kiekkoliigan alaisissa sarjoissa. Ensimmäinen kausi pelattu jo 2/04 ja oli vielä viimekaudellakin joukkueen kantavia voimia tekemällä maali per peli tahdilla. Kiekon sivuilla viimeks 1kk sitten kirjautunut, onko paluuta tulossa ollenkaan?

Sijoitusarvio: 13.

Kirjoittanut: Spears
Julkaistu 17.08.2015 19:34
Luettu: 1731 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.