Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigaennakko 3/2015

Kesä on ohi, ja on aika siirtyä jälleen normaalin arkirytmiin. Kesän loppu tarkoittaa sitä, että seuraava kausi Kiekkoliigassa on alkamaisillaan. Liigassa pelaa tulevalla kaudella 10 joukkuetta, mikä on matalin määrä ikinä. Lienee kuitenkin päivänselvää, että tulossa on jälleen erittäin kovatasoinen kausi. Huomenna starttaavan kauden liigaennakko on tässä.

01. Brutal Killers- Viime kausi -
Sijoitus runkosarjassa: 01.
Sijoitus pudotuspeleissä: 03.
Paras pelaaja runkosarjassa: webby (23 ottelua, 35+38=73 +50)
Paras pelaaja pudotuspeleissä: poro12 (9 ottelua, 13+17=30 +17)

- Brutal Killers palasi liigaan vuosi sitten. Ennen kesää vuonna 2014 BK nappasi kultaa 1. divarissa, jonka johdosta tämä nousi takaisin isojen poikien seuraan itse liigaan. Liigassa joukkue on joutunut tyytymään lähinnä hopeaan, vaikka se ei olekaan häpeä. Viimeisimmällä kaudella käteen jäi ainoastaan pettymyksen värinen mitali; pronssinen. Kullankiilto silmissä BK lähtee tulevalle kaudelle. Vaikka kokoonpanoon on laitettu pelaajaa joka lähtöön, mennään varmaankin tutulla ja turvallisella poro12 - webby - kekki - Juus0 -nelikolla. Kieltämättä kyseinen kentällinen toimii mainiosti ja pärjää liigassa, mutta jotain puuttuu - tästä kertoo se, ettei joukkueella ole vielä kullan kultaa. webby - poro12 -akseli on ollut jo useita kausia toimiva kaksikko, eikä luultavasti konsepti muutu jatkossakaan.

- Jos kaiken summaa yhteen, Brutalit ovat pelanneet moitteetonta ja tehokasta kiekkoa kaudesta toiseen. porolla ja webbyllä on äärimmäisen hyvä kemia, mikä tekee tästä kaksikosta suorastaan pirullisen. Mahtavatko lukea toistensa ajatukset? Menestyksen ainekset ovat koossa. Jos vain nämä kaksi laittavat tarpeeksi monta kertaa pikkumustan sinne kuuluisaan Sebakon kenkälaatikkoon, tässä mennään vielä loppuun saakka. Kysymys kuuluu, onko jo BK'n aika loistaa? Mestaruus lienee vain ajan kysymys.

- Hyökkäys
- Puolustus
- Joukkuepelaaminen

02. Pirut- Viime kausi -
Sijoitus runkosarjassa: 09.
Sijoitus pudotuspeleissä: -
Paras pelaaja runkosarjassa: Trn (23 ottelua, 14+29=43 -15)
Paras pelaaja pudotuspeleissä: -

- Viimeisin Pirujen kausi oli melko sekava. Peräti 9 eri pelaajaa pelasi runkosarjassa. Tällainen menetelmä näkyi tuloksessa, sillä Pirut jäi pudotuspelien ulkopuolelle vaatimattomalle yhdeksännelle sijalle. Tulevalla kaudella herroilla taitaa olla toisenlainen suunnitelma, sillä kokoonpanoon on otettu PePon uunituore mestari Jebsu sekä Metallurgista joukkueeseen hypännyt migi. Joukkueesta löytyy taitavia pelaajia laidasta laitaan. Pirujen tehokkaimmalla miehellä, Trn'llä, näytti viime kauden runkosarjassa pisteet/ottelu -tilasto lukemaa 1.87, mikä näyttää kovin alhaiselta joukkueen tasoon verrattuna. Ylipäätään kaikkien (Receä lukuunottamatta joka pelasi vain yhden ottelun) p/o -tilasto näyttää karulta. Jokin aika sitten loppuneesta Kiekko Cup X'stä tarttui mukaan se kultamitali, eikä varmaankaan yhtään vähempää odoteta liigassakaan.

- Pirut on pullollaan tasokkaita pelaajia, mutta viime kausi meni penkin alle. Tuleva kausi lienee organisoidumpi ja näin ollen tuonelan sarvipäät pystyvät liittymään mestaruustaistoon ja kenties ottamaan Kiekko Cupin voiton lisäksi nimiinsä liigan mestaruuden. Se riippuu ainoastaan siitä, saadaanko kentälle toimiva kokoonpano. Mikäli mitään järisyttävää ei tapahdu, yhdeksi kiekon parhaimmaksi pelaajaksi sanottua Jebsua peluutetaan rutkasti.

- Hyökkäys
- Puolustus
- Joukkuepelaaminen

03. PePo- Viime kausi -
Sijoitus runkosarjassa: 02.
Sijoitus pudotuspeleissä: 01.
Paras pelaaja runkosarjassa: jebben (21 ottelua, 26+39=65 +42)
Paras pelaaja pudotuspeleissä: jebben (11 ottelua, 11+21=32 +25)

- 6 viimeisintä kautta, joista viisi kultaa ja yksi pronssi. Nämä lukemat lienevät jo selkeä syy sille, miksi PeliPojat on rankattu ensimmäisten joukkoon kesän jälkeisessä, kauden 3/2015 liigaennakossa. Juuri ennen kesää joukkue sai nauttia kuudennesta kullastaan liigassa. Kokoonpanoon tuli yksi merkittävä muutos; Kultamitalin kaulaansa ennen kesää saanut Jebsu ei enää pelaa PePon riveissä tulevalla kaudella. Tällä tulee olemaan kovin negatiivinen vaikutus joukkueen hyökkäyspelaamiseen. Puolustus on ollut huipputasoa kaudesta toiseen. Runkosarjan pistepörssin voittanut pelaaja vei lähtiessään selvästi palan tehokasta hyökkäyskalustoa. Toisaalta sitten, kokoonpanoon on otettu takaisin peipi, Scott sekä Yan. Sekä peipi että Yan ovat voittaneet kultaa PePossa aikaisemmin. Scottilta puuttuu vielä se kulta PePon riveistä, mutta sen sijaan herralta löytyy kultamitali S.S.K'sta vuodelta 2009. Kuka täyttää Jebsun isot, koon 46 saappaat? Luultavasti näistä pelaajista saadaan silti mestaruuskelpoinen kokoonpano aikaan.

- On ilmiselvää, ettei viimeisimpiä kausia liigassa dominoinut PePo tule saamaan vapaataivalta mestaruuteen. Omasta näkökulmastani maalinteko on se heikko kohta, mikä saattaa ratkaista pelit vastustajajoukkueen hyväksi. harilta sekä Naapilta vaaditaan kylmähermoista puolustamista. Johtaako miktok yksin hyökkäystä vai saadaanko tämän rinnalle toinen hyökkääjä, joka täydentää tehoduon? peipi? Uumoilen vähämaalisia pelejä.

- Hyökkäys
- Puolustus
- Joukkuepelaaminen

04. Voodoo People- Viime kausi -
Sijoitus runkosarjassa: 04.
Sijoitus pudotuspeleissä: 02.
Paras pelaaja runkosarjassa: Archuleta (22 ottelua, 25+36=61 +35)
Paras pelaaja pudotuspeleissä: Archuleta (10 ottelua, 12+8=20 +4)

- Voodoo Peoplen runkosarja viime kaudella oli aikalailla vuoristorataa. Kausi alkoi VP'llä odotetun hyvin. Ensimmäiset kahdeksan peliä ilman tappioita. Runkosarjan lähestyessä loppuaan viimeisistä yhdeksästä ottelusta tuliaisina kotiin tuotiin ainoastaan vaivaiset 8 pistettä. Tästä huolimatta pudotuspelien paremmalle puolelle jäätiin ja kotietu pelastettiin. Lopulta joukkue sai tyytyä hopeamitaliin, kun iso ja paha PePo löi viimeisen naulan arkkuun ja vei kullan näiden nenän edestä. Tulevalle kaudelle ei ole varmaankaan suunniteltu normaalista poikkeavia voodoo-rituaaleja. Tutut, taitavat kasvot jatkavat kentällä. Kiekkoa hyökkäysalueelle tuo Archuleta, paremmin tunnettu nimellä Archuleta. "Arsun" kiekonhallintataidolla hyökkäykseen tulee sitä toivottua potkua. Kun pitkän linjan konkarin JaKurri'n kokemuksen ja maalintekotaidon lisää tähän, hyökkäys näyttää vaaralliselta.

- Ei ole mysteeri, keistä neljästä muodostuu se yleisin kentällinen. Viime kaudella zibbi nappasi VP'n paidassa hopeaa pelaten kaikki ottelut pudotuspeleissä. Joukkueen puppelille Daasamanille ei riittänyt peliaikaa kuin yhdessä ottelussa. Väännetäänkö myös tuleva kausi ilman Daasaa hääräämässä hyökkäyspäädyssä? Puolustuksesta voi varmistaa sen faktan, että Fice on se joka pitää muuria yllä alimpana pelaajana. Kylmähermoinen puolustaja ja joukkueensa päävastuuhenkilö tekee arvokasta työtä kaudesta toiseen. Nukkeja käyttäen tai ei, onnistuu harhauttamaan vastustajat ja vie joukkuetoverinsa loistopaikoille. Neulat ovat valmiina kaiken varalta.

- Hyökkäys
- Puolustus
- Joukkuepelaaminen

05. Oklahoma City Thunder- Viime kausi -
Sijoitus runkosarjassa: 07.
Sijoitus pudotuspeleissä: Putoaminen puolivälierissä
Paras pelaaja runkosarjassa: Bisc (23 ottelua, 21+19=40 -2)
Parhaat pelaajat pudotuspeleissä: Bisc/jlo/tiia/Väiski (3 ottelua, 0+0=0 -9)

- Oklahoman kausi oli tasaista kyytiä alusta loppuun. Tosin pudotuspeleissä tuli pahasti ketoon. Itse mestari, PePo, pyöritti OKC'n tähdistöä niin että tuntui. Jokainen peli päättyi nollapeliin, Oklahoma kärsi karvaan tappion ottelusarjassa lukemin 0-3 tehden nolla maalia kolmessa ottelussa. Edes ihastuttava ja vihastuttava jlo ei pystynyt pitämään kultapoikia kurissa. Jokapaikanhöylä jatkaa ykköskokoonpanossa myös seuraavalla kaudella. Kokoonpanosta löytyy vielä maalitykki Bisc, joka oli mies paikallaan viimeisimmällä kaudella ollen joukkueensa tehokkain pelaaja runkosarjassa 40 pisteellä. Reton poistuminen joukkueesta loi tyhjän aukon hyökkäyskalustoon. Uusia hankintoja on kuin onkin tehty ja OKC lähtee nyt täysin uudella ilmeellä haastamaan muita liigajoukkueita.

Puolivälierätappion jälkeen ukkosryhmä on saanut uusia nimiä kokoonpanoonsa. Yhden kauden hiljaiselon jälkeen Hayek liittyy takaisin OKC'n vahvuuteen. Washington Capitalsista tuttu aggressiivinen tehomasiina pati on myös uusi pelaaja joukkueessa. Tämä teki ennen kesää tuhoavaa jälkeä vääntäen peräti 90 tehoa divarin runkosarjassa ja nappasi sillä summalla vielä pistepörssin toisen sijan. Myös hydä sekä stem löytyvät kokoonpanosta. Molemmilla on laaja kokemus liigapeleistä, stemiltä löytyy myös yksi kulta ja kaksi hopeaa Hollowin riveistä. Kokemusta riittää vaikka muille jakaa. Puolustukseen on värvätty näkymättömämpi nimi liigaympyröissä, Fud. Fud on pelannut Kiekkoliigan alaisissa sarjoissa ja Kiekko Cupissa yhteensä 69 ottelua, joista on kertynyt 61 tehopistettä. Kurinalainen ja rauhallinen pelityyli on pirteä väriläiskä joukkueeseen. Tässä voi olla kova nimi tulevaisuudessa. Erittäin värikäs, monipuolinen ja yllätysvalmis kokoonpano.

- Hyökkäys
- Puolustus
- Joukkuepelaaminen

06. Huittisten Huima- Viime kausi -
Sijoitus runkosarjassa: 05.
Sijoitus pudotuspeleissä: Putoaminen puolivälierissä
Paras pelaaja runkosarjassa: Lucci (21 ottelua, 18+24=42 -3)
Paras pelaaja pudotuspeleissä: LoiB (2 ottelua, 1+0=1 -4)

- Huittisten Huima teki paluun liigajäille ennen kesää. Kauden alku sujui kehnosti, mutta loppua kohden pelaajat alkoivat saada oikean draivin päälle. Runkosarjan paras pelaaja oli Lucci, joka takoi lopulta 42 tehoa 2.00 p/o tahdilla. Huima sijoittui runkosarjassa viidenneksi, mikä oli varmasti melko tyydyttävä tulos, kun vertaa sijoitusta muihin kausiin isoissa ympyröissä. Viimeisimmästä Kiekko Cupista ei jäänyt käteen mitään, mutta neljäs sija ja mahdollisuus taistella mitalista on aina omasta näkökulmastani saavutus. Viimeksi joukkue nähtiin liigan pudotuspeleissä kaudella 1/2013, jolloin joukkue oli seitsemäs runkosarjassa Brutal Killers oli parempi puolivälierissä. Mitalipelit näyttävät realistiselta ja ihan mahdolliselta tavoitteelta tulevaa kautta ajatellen. Kentällä jatkaa HuHun jo peruskalustoksi muodostuneet pelaajat. Kokenutta sakkia päästä varpaisiin, toivottavasti sitä kokemusta on kertynyt kehonosista eniten sinne raajoihin, käsiin.

- Huimalla on se vahvuus, että joukkueesta löytyy tasaisesti maalintekotaitoa. Sekä Lucci, Winnik että LoiB iskivät yli 10 maalia runkosarjassa. Pääosin kuitenkin maalinteko jäänee Luccin sekä LoiB'n harteille. Osa porukasta on pelannut yhdessä jo vuosia. Kaikilta joukkueilla ei löydy tällaista etua. Winnikin pelisilmän ja pelinrakennustaidon avulla Huimalle avautuu aika-ajoin huimia paikkoja. Joukkueen tie ei ole ollut aina ruusuilla tanssimista. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että tunnettu ja kokemusta pursuava 32700 Huittinen on pääsemässä tasolleen liigassa.

- Hyökkäys
- Puolustus
- Joukkuepelaaminen

07. HC Tyrmäys- Viime kausi -
Sijoitus runkosarjassa: 06.
Sijoitus pudotuspeleissä: Putoaminen puolivälierissä
Paras pelaaja runkosarjassa: Hjerpe (23 ottelua, 45+24=69 +7)
Paras pelaaja pudotuspeleissä: Hjerpe (3 ottelua, 3+3=6 -12)

- Kaudesta toiseen liigassa rullaava HC Tyrmäys lähtee tavoittelemaan jälleen välieräpaikkaa kynsin ja hampain. Joukkue pelaa korkeimmalla sarjaportaalla jo seitsemättä kautta peräkkäin. Tosin, tänään starttaavalle kaudelle on tullut yksi hyvin negatiivisesti vaikuttava muutos. Milih on poistunut joukkueesta, mikä tarkoittaa sitä, että Hjerpen tuttua maalintekotaitoa tarvitaan entistä enemmän. Milihin korvaa ilmeisesti Nash, joka on otettu joukkueeseen kesäkuun lopulla. Nash pelasi loistokauden patin kanssa divarissa ennen kesää. Hän tuo varmasti sitä tehokkuutta ja laukaisutaitoa Tyrmäyksen riveihin. Puolustukseen on otettu myös .jorma., joka pääsee ensimmäistä kertaa ikinä kokeilemaan siipiään Kiekkoliigan alaisuudessa. Peliaika on tosin kysymysmerkki.

- Jok'ikinen kausi HCT'llä on se yksi suuri heikko kohta, puolustus. Aiemmin mainittu .jorma. on kelpo pakki, mutta onko tässä tarpeeksi ainesta olemaan vahva alapään lukko? Peliajoistakaan ei ole tietoa. Usein Tyrmäyksellä alhaalla pyörii sanfor, joka ei ole pahemmin päässyt loistamaan. Tyrmäyksen hyökkäys ja puolustus ovat kuin yö ja päivä. Hyökkäys on liigan huipputasoa, verkkoa venytetään useasti vastustajien halleissa. Tosin omassa hallissa maalin verkko on jo pelkkää kumilenkkiä, kun omissa soi niin useasti. Jos puolustuksen saa reilaan, hyökkäystehokkuuden ansiosta voidaan mennä vaikka kuinka pitkälle. Nyt kun pistehirmu Milih on poissa, jollain on suuret saappaat täytettävänä...

- Hyökkäys
- Puolustus
- Joukkuepelaaminen

08. Anaheim Mighty Ducks- Viime kausi -
Sijoitus runkosarjassa: 08.
Sijoitus pudotuspeleissä: Putoaminen puolivälierissä
Paras pelaaja runkosarjassa: sharb (23 ottelua, 20+15=35 -9)
Paras pelaaja pudotuspeleissä: Ratakses (5 ottelua, 3+4=7 -16)

- Joka kausi Ankat jaksavat yllättää. Anaheim Mighty Ducksin kausi oli kelvollinen ja tasainen, kuten normaalistikin. Runkosarjassa nähtiin tietyin väliajoin hyviä otteita. Aina yhtä jäykkä Ratakses pisti tuulemaan pudotuspeleissä voittaen oman joukkueensa pistepörssin tehoilla 3+4. Anaheim syttyi juurikin pudotuspeleissä. Brutal Killers meinasi kaatua, mutta ottelusarja päättyi lopulta murskavoittoon ja näin ollen BK oli parempi viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa rumin lukemin 10-2. Ankoilla on useita pelaajia kokoonpanossa, mutta heillä on se tietty kuvio millä mennään. Kokemuksella täyteen pakattu nelikko sharb - pelsu - Ratakses - Örkki on yllätysvalmis kentällinen tulevallakin kaudella.

- Harjoituspeleissä AMD'llä ei tunnu 4vs4-formaatin ottelut aina sujuvan. Takkiin tulee ja ankkoja sorsitaan oikein olan takaa. Jostakin syystä joukkueella on ihan erilainen ilme liigapeleissä. Kovia joukkueita kaatuu yksi toisensa jälkeen. Kun sharb vetää käteensä hiiren ja ryhtyy toimenpiteisiin, summeri saattaa soida useastikin oikeassa päädyssä. Kauan aikaa yhdessä pelannut kokoonpano pärjää joka kaudella tarpeeksi pysyäkseen korkeimmalla sarjatasolla. Ainoa mitali Kiekkoliigan alaisista sarjoista on 5vs5-cupista kolmen vuoden takaa. Ei se mitalikaan varmaan olisi haitaksi pitkästä aikaa. Esille on pakko ottaa puolustus. Jos tähän osa-alueeseen ei saada parannusta, menestyksen voi unohtaa. Kovaan kyytiin joutui Anaheim viimeisimmissä pudotuspeleissä. Radikaalit muutokset voi varmaankin unohtaa. Perinteisyys on parasta!

- Hyökkäys
- Puolustus
- Joukkuepelaaminen

09. Neal Chaucer- Viime kausi -
Sijoitus runkosarjassa: 13.
Sijoitus pudotuspeleissä: -
Paras pelaaja runkosarjassa: Xirean (19 ottelua, 10+11=21 -25)
Paras pelaaja pudotuspeleissä: -

- Viimeisintä Neal Chaucerin kautta voisi kutsua radikaalisti flopiksi. Perinteikäs joukkue löytyi runkosarjan jälkeen kolmanneltatoista sijalta, mikä on jumbosija. Kolmella voitolla ja kuudella tasapelillä ei pahemmin käsiä nosteta ilmaan tuuletuksen merkiksi. Käsi saattaa lähinnä mennä kasvojen eteen facepalm-tyylillä. Liigakausi pelattiin satunnaisella kokoonpanolla loppuun. Pelejä löytyy lähes jokaiselta kokoonpanossa olevalta. Joulukuusimainen taktiikka ei ole toimiva. Runkosarjan parhaalla pelaajalla, Xireanilla oleva p/o tilasto on järkyttävää katseltavaa. 19 ottelua tehoin 10+11, pisteet per ottelu 1.11. Mikäli mielivät pudotuspeleihin, maaleja pitää alkaa syntyä. Jos Ookke jaksaa painaa kaukosäätimen napista My Little Pony -ohjelman pois ja keskittyä liigailuun, taistellaan pudotuspelipaikasta.

- Pelaajistoahan löytyy, siitä ei ole kysymyskään. Sitä pitäisi vaan käyttää hyödyksi. Saku on tarkka laukomaan, suorastaan tarkka-ampuja. Sakun peluuttaminen toisi varmasti joukkueelle maaleja, kun kovin tehottomia olivat viime kaudella. Hossalla on kansainvälistä kokemusta World Cupista. Hän ei ole tosin pelannut liigaa sitten vuoden 2013. On mysteeri, ketä kentälle lopulta päätyy. Nealilla on pahana tapana joskus hajoilla, tiedä sitten nykytilanteesta. Kokenut kehäkettu Rodr ei ole enää kokoonpanossa, mikä pistää miettimään, mistä saadaan ratkaisijoita? Rodr tosin ei ollut mikään ykkösmaalitykki, mutta arvokas pala kokonaisuutta joka tapauksessa. Jos NC saa asiansa reilaan ja aktiivisen sekä edustuskelpoisen kokoonpanon jäälle, mikä vaan on mahdollista. Se edellyttää Ooken poniohjelmien siirtymistä myöhemmäksi.

- Hyökkäys
- Puolustus
- Joukkuepelaaminen

10. Team Sahara- Viime kausi (Divari) -
Sijoitus runkosarjassa: 01.
Sijoitus pudotuspeleissä: 02.
Paras pelaaja runkosarjassa: peak (22 ottelua, 55+56=111 +68)
Paras pelaaja pudotuspeleissä: Pude (9 ottelua, 13+12=25 +3)

Vastikään divarista liigaan takaisin pompannut Team Sahara lähtee kivenkovien liigajoukkueiden matkaan hyökkäysvoimaisella kokoonpanolla. TSA pelasi upean runkosarjan. peak oli ylivoimaisesti koko divarin tehokkain hyökkääjä, suorastaan pisterohmu. Siitä kertoo 111 pistettä runkosarjassa ja pistepörssin voitto. Liiga on tietty täysin eritasoinen paikka, mutta tällä hetkellä näyttää hyvältä. Puolustus vaikuttaa melko edustuskelpoiselta. Alapäätä hienosti divarissa hoitanut pelimiesx jatkaa ilmeisesti myös liigassa - toivottavasti yhtä hyvällä meiningillä. Saharalla on ollut sekä asiallisuus- että hajoiluongelmia. Jospa ne olisivat nyt menneen talven lumia.

Maalintekovoimaa ei joukkueesta puutu. Aggressiivista kiekkoa pelaava kokoonpano on valmis valloittamaan liigan. Hyökkäystä johtaa, kuten saattaa divarin tehoista päätellä, peak jonka vierellä lyödään mitä ilmeisimmin päävastuuhenkilö Pude. Sanomattakin on selvää, ettei Saharalta kovin mehukasta kautta odotella. Nimen perusteella kuiva saattaa olla se avainsana. peak, Pude ja pelimiesx. Minkälainen pelaaja isketään neljänneksi täydentämään nelikko? Puolustus saattaa olla se kohta, johon kannattaa panostaa. Muuten käteen jää pelkkää hiekkaa, kamelit karkaa ja pelurit jää ranna.. Ei, vaan aavikolle.

- Hyökkäys
- Puolustus
- Joukkuepelaaminen

Kirjoittanut: Falco
Julkaistu 17.08.2015 15:42
Luettu: 1630 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.