Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kiekko Cup X finaaliennakko

Finaali! Kenelle jaetaan Kiekkoliiga kiekkoja?

Pirut - Brutal Killers

Historiassaan kymmenennessä Kiekko Cupissa vastaan asettuvat Kiekkoliiga joukkueet Pirut sekä Brutal Killers. Kummankaan tie finaaliin ei tosiaankaan ole ollut se helpoin mahdollinen sillä jo turnauksen alussa molemmat joukkueet ovat joutuneet kovien joukkueiden eteen. Pirut paini 2 ensimmäistä kierrosta täysiä kolmen ottelun sarjoja ja Brutal Killers saalisti nihkeitä mutta ansaittuja yhden maalin voittoja. Mikäli oikein tarkistin, Cup mitaleita ei myöskään finalistijoukkueilta entuudestaan löydy.

Pirut


4vs4 ranking #3 (kirjoitushetki)

Tie finaliin:

Pirut - Siniviiva HT 2-1
Pirut - Anaheim Mighty Ducks 2-1
Pirut - Team Sahara 2-0
Caribbean - Pirut 1-2

Kuten yllä näkyy, Pirut ovat pelanneet lähes maksimimäärän pelejä mitä turnaus antaa. Liigakauden yhdeksikkö jäi ainoastaan pisteen verran Liigan pudotuspeleistä ja tulos oli varmasti pettymys kun peilaa viimekauteen jossa tuloksena oli hopeaa. Pirujen peli on ollut läpi turnauksen yllättävän ailahtelevaa ja todellista vuoristorataa joten on mielenkiintoista nähdä minkälainen on joukkueen pelivire kun taistelu Cup herruudesta käydään. Turnauksen pistepörssin todennäköinen voittaja on joukkueen kärkihyökkääjä Trn joka on ennen finaalia paukuttanut kiitettävät 27+22 11 peliin. Trn lähin uhkaaja on joukkuekaveri migi joka "vaanii" 27 pojon päässä sijalla yhdeksän. Pirut on aggressiivinen joukkue joka hyökkää sekä karvaa laajalla rintamalla jättäen mahdollisuuksia teräviin vastahyökkäyksiin. Joukkueen vahvuus piileekin nimenomaan tuossa karvauksessa, sillä mikäli vastustajan puolustus on vähänkin unessa on kiekon riisto enemmän kuin todennäköistä.

Pirut ovat peluuttaneet peräti kahdeksaa eri pelaajaa cup-pelien aikana joka on 80% heidän kokoonpanostaan. Suurimmaksi kysymysmerkiksi onkin suuntautumassa, että ketkä pelaavat finaalissa sillä harkkapeleissäkin kentällä on näkynyt yks sun toinenkin eri pelaaja. Puolustuksessa on nähty monenlaisia variaatioita ja muunmuassa Bogdan, joka ei pelannut välierissä ollenkaan on esittänyt näyttäviä otteita. On hyvinkin todennäköistä, että Pirut tulee pelaamaan finaalin kolmella hyökkääjällä joten seurattavaksi jää, että minkälainen kokoonpano kentälle luistelee.

Brutal Killers4vs4 ranking #inactive (kirjoitushetki)

Tie finaliin:

Brutal Killers - HC TeamJoukkue 2-0
Teräskiekko - Brutal Killers 0-2
Brutal Killers - teamkamut 2-0
Huittisten Huima - Brutal Killers 0-2

Tappioton sarja kertoo paljon Brutalien nykykunnosta mutta onnistuvatko BK hoitamaan homman puhtaalla pelillä kotiin? Joukkueen historia finaalipeleissä on varsin synkkä, ainoastaan tappioita. Kesän aikana erityisen paljon 3vs3 kentillä näkynyt joukkue on kuitenkin vaikea pala kenelle tahansa kun lyödään neljä pelaajaa jäälle. Joukkueen pelitapa on aiheuttanut harmaita hiuksia ja vahvaa kaljuuntumista jo useamman vuoden ajan eikä syyttä, onhan Brutal Killers yksi parhaimmista joukkueista. Joukkueen johtaja kekki teki erittäin onnistuneen värväyksen, kun joukkueen takalinjoille löytyi Turtlesista puolustaja Etelä. Molemmat mainitut ovat myös hallitsevia Kiekko Cup mestareita joten puolustuksesta löytyy todella raudan lujia pakkeja. Brutal Killersin peli perustuu kovaan ja tiiviiseen joukkuepuolustukseen mutta viimekausien aikana tulosta on näkynyt myös hyökkäyspelissä. Brutal Killers teki menneellä Kiekkoliiga kaudella 87 maalia, joista hyökkääjäkaksikko webby ja poro12 rankaisivat peräti 70 maalin edestä.

Kokoonpano tuskin yllättää ketään, sillä kekki luultavimmin luottaa ykkösnyrkkiinsä ja mikäli jompikumpi hyökkääjistä puuttuu niin varalta löytyy myös Modin joka on ollut ratkaiseva tekijä pelaamissaan peleissään - kaksi ottelusarjan ratkaisumaalia. Finaalit ovat olleet suuri peikko Brutal Killerseille mutta Kiekkoliigan sivuilla olevan gallupin mukaan peräti 64% vastaajista uskoo Kiekkoliiga kiekkojen menevän Brutal Killersien suuntaan.

Haastattelut


Trn, viimeinen rutistus edessä Cupissa. Mikä on joukkueenne vireystila?
- Harkkaa on ollu tasasesti (tosin pääosin kolmurii) ja muutenki äijii näkyny niin eiköhän se ihan kelpo ole. Kokoonpano eläny cupissa aika paljo, 8 pelaajaa käyny kentällä, joten saapi nähdä ketkä kentälle ilmestyy sunnuntaina.

Vastustajana on Brutal Killers ja teillä on kotietu. Onko tästä enemmän hyötyä vai haittaa ja miksi?
- Suurin osa tykkää pelata enemmän kotona ja uskon, että tästä pieni etu meille on. Pieniä eroja kuitenkin, parempi kai silti voittaa pelas sitte kotona tai vieraissa.

Kumpi joukkue voittaa Kiekkoliiga kiekot?
- Piruluolassa juhlitaan kultaa ottelun päätteeksi, 2-1 jatkoajalla.
________

Brutal Killersien päävastuuhenkilö kekki, olette jo monta vuotta olleet kiekon kärkitiimejä ja ette ole koskaan voittanut mitään. Pelottaako, että Pirut hoitaa homman kotiin?
- Turhaa sitä on lähtee pelkäämään. Eikä se mikään katastrofi ois vaikka hävittäiski, ei oo yhtä hohdokas tää cuppi ku aiemmin. Mut luottavaisin mielin lähetään, vieraissa on vaan paskempi pelata mut pikkuseikka loppupeleissä.

Ette olet juurikaan pelanneet harkkanelureita. Ootteko jäässä kun finaalipeli pelataan?
- Muut jätkät pelannu aika paljon paitsi webby, mutta se on aina liekeissä. Eli ei olla jäässä.

Kumpi joukkue voittaa Kiekkoliiga kiekot?
- Meillä on kaks hallitsevaa mestaria riveissä, meikä ja Etelä. Kyllä tämän jorsteeni-pakkiparin turvin kiekot lähtee meijän postiluukkuihin. Luultavasti isketään Etelän kans meijän kaikki kaalit ku eipä näistä muista siihen hommaan oo.

Pohdinnat


Molemmilla joukkueilla on omat vahvuudet ja ottelun alusta varsinkin on tulossa tiukka. Ratkaiseeko Bogdan finaalin tekemällä turnauksen ensimmäisen maalinsa? Kuka tärisee ensimäisenä? Onko webby sittenkään liekeissä? Montako pisteeltä vetoa ottelussa tulee? Tehdäänkö etukulmaan kuljettamalla maali? Paljon kysymyksiä mutta tule ottamaan selvää näistä SUNNUNTAINA jolloin ottelu pelataan.

Kirjoittanut: Spears
Julkaistu 25.07.2015 00:16
Luettu: 1568 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.