Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kiekko Cup X pronssiennakko

KiekkoCup X on edennyt mitalipeleihin ja johtiksen yksi kirjureistaki herää kolostaan.

Caribbean - Huittisten Huima

Pronssipelissä kohtaavat paluuta kiekkosceneihin tekevä Caribbean sekä menneen Kiekkoliiga kauden vitonen Huittisten Huima. Mitalipelit ratkaistaan totuttuun tapaan yhdellä ottelulla ja pronssipelissä Caribbeanilla on kotietu turnauspuun mukaisesti.
Molemmat joukkueet ovat vetäneet kiitettävän kesän harkkapelien mielessä ja katsojat ovat saaneet seurailla Cup pelien ohella myöskin ranking-pelejä. Kummallakaan joukkueella ei ole aikaisemmilta turnauksilta jäänyt taskuun mitaleja mutta nyt toisella on mahdollisuus niihin. Joidenkin huhupuheiden mukaan ottelu pelataan tänään torstaina.

Caribbean

4vs4 ranking #12 (kirjoitushetki)

Tie pronssipeliin:

Cosmonauts - Caribbean 0-2
Caribbean - HC Tyrmäys 2-1
Caribbean - Project One 2-1
Caribbean - Pirut 1-2

Vanha tuttu Kiekkoliigan alaisuudesta. Jättivät sarjapaikkansa kauden 3/13 päätteeksi ollessaan Divarin a-lohkon 4 ja siirtyen Eliittiliigan alaisuuteen. Joukkue on välillä jopa pelottavan tasainen jokaisella osa-alueella sillä ainakaan Cupin aikana ei ole peluutettu ketään selkeää heikkoa lenkkiä. Joukkueella on tiivis viisikko joka pelaa lähes poikkeuksetta myös kaikki harkkapelitkin kiekossa joten pronssipeli tulee tuskin kaatumaan satunnaisen pelaajan jäätäviin käsiin, koska ei ole ollut kesällä kiekossa.

Caribbeanin päävastuuhenkilö pvh on saanut joukkueelle hyvän ilmeen päälle. Finaalipaikkakin jäi niukasti saavuttamatta sillä Pirut sai ratkaisevassa kolmannessa ottelussa kiekon jatkoajalla maaliin mikä romutti Caribbeanin haaveet Cup mestaruudesta. Hyökkääjäpari zuper ja Dumpe ovat onnistuneet hyvin löytämään toisensa ja olleet näin iso pala Caribbeanin peliä nimenomaan kun pelissä edetään niille legendaarisille pelimiehen minuuteille. Hyökkääjät omaavat yllättävänkin nopeat ja taitavat kädet millä tullaan nopeasti maalinkin takaa ja pienestä kulmasta ammutaan rannarilla sisään. Caribbeanin peli perustuu erittäin vahvasti keskialueelle ja kun riisto tapahtuu, siellä on heti 3 väkevää pelaajaa painamassa täysillä kohti vastustajan maalia jolloin puolustajat Flock / Alexia jäävät viivalle tarkkailemaan vastahyökkäystä. Molemmat puolustajat ovat tasaisesti jakaneet minuuttinsa Cupissa ja suoriutuneet molemmat erittäin hyvin joten Caribbeanilla onkin edessään positiivinen ongelma. Kumpi pakeista pelaa pronssipelin?

Yksi aktiivisemmeista joukkueista tänä kesänä ollut Caribbean voi parhaana päivänä olla todella ikävä vastustaja kenelle tahansa. Joukkueella on erittäin paljon potentiaalia varsinkin hyökkäyspelissä sillä jokainen on todella ratkaisun haluinen. Mikäli Caribbean onnistuu minimoimaan virheensä omalla alueella - ovat he todella vahva ehdokas pronssisille mitaleille vaikka ovatkin varmasti monen silmissä altavastaaja.


Huittisten Huima

4vs4 ranking #7 (kirjoitushetki)

Tie pronssipeliin:

Huittisten Huima - Torpedo Nizni Novgorod 2-0
Huittisten Huima - Outer Continent 2-0
Impact - Huittisten Huima 0-2
Huittisten Huima - Brutal Killers 0-2

Paluumuuttaja Liigaan veti monien mielestä varmasti yhden parhaimmista kausista ja yllätti sijoituksellaan. Liigaennakossa vasta 11. sijalle arvioitu joukkue oli kauden päätyttyä lopulta sijalla 5. Hyvän yhteispelin omaava Huittisten Huima ei ole varmastikaan kovin monelle seuralle se kaikkein mieluisin vastustaja sillä pelkästään jo yksilötaidossa monet jäävät paljon jälkeen. Kyse on kuitenkin joukkuepelistä niin taitoa käytetään hyväksi joukkueen eteen, eikä liioin omat tehot mielessä.

Useimmiten HuHun pelitapa perustuu paljonkin kiekon liikutteluun hyökkäysalueella ja nopeilla syötöillä kierrätetään kiekkoa jokaisella pelaajalla mutka useampaankin kertaan ennenkuin lähetään vetämään kiekkoa maaliin. Karvatessa kiekkoa vastustajan iholle tulee kova prässi millä pakotetaan kiekollinen mahdollisiin virheisiin. Huittisten hyökkäyksestä löytyy tehokas kaksikko Lucci ja LoiB jotka löytyvät samalla Cupin pistepörssistä sijoilta 2 ja 3. Taitavia hyökkääjiä molemmat joista ensiksi mainittu Lucci omaa vielä ihan kiekon kärkeä hivuttelevan laukauksen. Kaksikkoa tukee Winnik, joka osaa hyvin pitää kiekkoa joukkueellaan ja vahvasti osallistuu myös hyökkäyspeliin. Pakan pohjimmaisena sitten löytyy Thomas73 johon joukkue luottaa kuin kallioon. Thomas73 on laadukas puolustaja joka hoitaa paljon 2vs1 hyökkäyksiäkin pois joita välillä tulee jos karvaus ei onnistu halutulla tavalla.

Ennakkosuosikkina lähtevä Huittisten Huima tuskin tulee yllätyskokoonpanolla pelaamaan pronssista. Kuitenkin heidän täytyy onnistua murtamaan Caribbeanin vahvuudet mikä saattaa olla ongelma jos kaikki ei menekään niinkuin elokuvissa.


Haastattelut


Kysyin molemmilta joukkueilta samat kysymykset ja näin he vastasivat:

Kiekko Cupin mitalipelit pelataan paras yhdestä. Onko tämä hyvä vai huono juttu?

pvh: Rehellisyyden nimissä sanottava, että hyvä juttu ainakin meidän kannalta. Yhdessä ottelussa selvästi parempi mahdollisuus yllättää Huittisten Huima housut kintuissa, kun ottelusarjassa.

Lucci: Huono. KiekkoCupit liki ainoita matseja, mitä kuukauteen ollaan yhdessä pelattu ykköskokoonpanolla. Ensimmäinen peli mennyt aina hieman tuntumaa hakiessa, niin se voi kostautua.

Mikä on vastustajan heikkous?

pvh: Vaikea sanoa, kun ikinä ei olla vastakkin oltu totisemmissa peleissä, mutta kokemuksen perusteella tiukka karvaus puree ahneisiin hyökkääjiin.

Lucci: Kokemattomuus.

Ottelun lopputulos?

pvh: Caribbeanille 4-2

Lucci: Meille 1-3. Thomas laukoo omista laidan kautta tyhjiin.


Asiantuntijan arvio: Pronssiset mitalit menevät vierasjoukkueen mukaan luvuin 2-5

Kirjoittanut: Spears
Julkaistu 23.07.2015 14:55
Luettu: 1616 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.