Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Finaaliennakko PePo - VP

KIEKKOLIIGA-FINAALIT

Kultamitalit jaossa – PePo vs. Voodoo People


Eilisiltana jalkapallon Champions League saatiin päätökseen, ja nyt on aika siirtyä urheiluviikonlopun main eventiin. Tämän hetken Kiekon parhaat joukkueet, PePo ja Voodoo People, ottavat yhteen sunnuntai-illalla. Luvassa on huippukiekkoa, jossa todella hyvässä vireessä olevat joukkueet taistelevat Kiekkoliigan kauden 2/2015 kultapokaalista ja –mitaleista.

PePo ja Voodoo People ovat kohdanneet playoff-mittelöissä historiansa aikana kolme kertaa. Kaudella 3/2010 Voodoo oli vahvempi voitoin 3-1 juuri finaalisarjassa. Nelisen vuotta tämän jälkeen, kaudella 2/2014 PePo otti revanssin vieden välieräsarjan samoin lukemin ja murskaten finaaleissa Turtlesin. Viimeisin playoff-kohtaaminen joukkueilla oli viime kaudella, jolloin todella tiukan sarjan vei nimiinsä PePo voitoin 3-2; jokainen ottelu päättyi yhden maalin erolla ja neljä otteluista sai ratkaisunsa vasta jatkoajalla.

Millainen taival joukkueilla oli loppuotteluihin?

Viidettä kultamitaliaan jahtaava PePo sijoittui runkosarjassa toiseksi etenkin loistavan alkukautensa avulla. Pudotuspelipaikan varmistuttua peliotteet vaihtelivat varmastikin asenneongelmien vuoksi, mutta tämä ei joukkuetta haitannut pudotuspelien alkaessa. Puolivälierissä vastaan asettui vaikeuksissa rypenyt Oklahoma City Thunder, joka kaatui selvin numeroin kolmessa ottelussa eikä PePo antanut omien maaliverkkojen helistä kertaakaan sarjan aikana. Tuon sarjan tehokkain pelimies oli Jebsu, joka tilitti itselleen tehomerkinnät 1+7. Välierissä PePo onnistui voittamaan vahvan Metallurg Magnitogorskin otteluvoitoin 3-1. Muuten hyvätasoinen sarja sai ikävän lopun PePon nöyryyttäessä vastustajansa täysin Game 4:ssa – viimeinen ottelu päättyi lukemin 2-11. Jälleen sarjan tehokkaimman pelaajan titteli meni Jebsulle, tehoin 8+9.

Yli kahden vuoden mitalittoman kauden päättävä Voodoo People haluaa selkeästi päättää sen kultaisiin mitaleihin. Runkosarjanelonen sai puolivälierissä vastaansa todella hyvän kauden pelanneen Huittisten Huiman ja sarjasta odotettiin tasaista vääntöä, jossa voitaisiin nähdä täydet viisi ottelua. Voodoo People kuitenkin nuiji vastustajansa kesälomille suoraan kolmessa ottelussa. Tehokkaimpana pelaajana sarjassa toimi Archuleta tehtaillen pisteet 4+3. Välieriin VP lähti ilman kotietua, kun kentän toiselle puolelle luisteli runkosarjavoittaja Brutal Killers. Puolivälierissä yllättävän tiukoille Anaheim Mighty Ducksia vastaan joutunut BK ei ollut saanut normaaliin tapaansa useita harjoitusotteluita alle ennen välieriä ja sarja menikin suoraan kolmessa ottelussa todella hyvin pelanneelle Voodoolle. Voodoo ei siis ole vielä tähän mennessä hävinnyt peliäkään tämän kauden pudotuspeleissä.

Kokonaisvaltaiset joukkueet vastakkain


Mahdolliset kokoonpanot

PePo
hari – Naappi – Jebsu – miktok

Voodoo People
Fice – zibbi – Archuleta – JaKurri

Tämän kauden finaalijoukkueista ei löydy yhtään heikkoa osaa. Molempien joukkueiden pelityyli on sovitettu täydellisesti pelaajien vahvuuksiin ja jokaisen pelaajan taidot pääsevät oikeuksiinsa kentällä. Kokonaisvaltainen suorittaminen joukkueena onkin merkittävin seikka, joka on mahdollistanut PePon ja Voodoo Peoplen vakuuttavan lennon aina finaalisarjaan asti. Finaalisarja käydään kahden yhteenhitsatun ja huikean yhteispelin omaavan joukkueen kesken.

Finaalijoukkueiden analysoinnit - PePo

PePon hyökkäyspari Jebsu – miktok on ollut hirmuisessa vireessä pudotuspeleissä. Tälle kaudelle mannen tilalle hankittu monen mestaruuden mies Jebsu on ollut yksi Kiekkoliigan dominoivimmista pelaajista – tämän on mahdollistanut todella vahvasti hyökkääjän rinnalla pelannut miktok. Välierissä Metallurg Magnitogorskin puolustus ei saanut pidettyä PePon hyökkäyskalusta kurissa, vaan syöttökuviot ja omat ratkaisut toivat tulosta tappavalla tasolla. Molemmat hyökkääjät kuuluvat Kiekon parhaimpiin viimeistelijöihin ja laukauksia voi nähdä odottamattomistakin kulmista. Laita- ja kulmaväännöt on yksi mielenkiintoinen seikka tulevassa finaalisarjassa – pystyykö Voodoo People riistämään tarpeeksi hyvällä prosentilla PePon tähtihyökkääjiltä kiekkoja tiukoissa 1vs1-tilanteissa, kun kiekko ajautuu oman pään kulmaukseen?

Molemmat joukkueet pelaavat kokonaisvaltaista peliä, mutta ehkäpä kokonaisvaltaisin pelaaja on PePon ylempi puolustaja Naappi. Joukkueensa pelinrakentaja on todella tärkeässä osassa finaalisarjassa, sillä pelin avaaminen ja kiekon hyökkääjille toimittaminen on haastavaa, kun vastustajan taidokkaat hyökkääjät karvaavat ja sulkevat syöttölinjoja. Harvemmin kiekkoa menettävän pelaajan täytyy olla hereillä koko sarjan ajan, jotta PePo saa hyökkäyksensä kulkemaan samalla tavalla kuin edellisissäkin otteluissa. Hyökkäyksen ja puolustamisen tasapaino on kyseisellä pelaajalla liki täydellisellä tasolla, mikä on yksi monista seikoista, jotka tekevät PePon puolustuksesta Kiekon parhaan. Kun alempana puolustajana häärii ylisanoja keräävä hari, tulee Voodoon hyökkäyspelin olla aivan timanttisella tasolla, jotta puolustustilastojen kärkijoukkue olisi kaadettavissa.

Finaalijoukkueiden analysoinnit - Voodoo People

Vielä tappioitta pudotuspeleissä edenneen Voodoo Peoplen pelaajisto ei jää kilpakumppaniaan jälkeen. VP:n hyökkäyspari Archuleta – JaKurri ei pisteissä ole pudotuspeleissä päässyt samoille lukemille kuin PePon hyökkääjät, mutta ehkäpä vastustajatkin ovat olleet astetta kovempia. Lisäksi Voodoo on onnistunut viemään jokaisen sarjan suoraan kuudessa ottelussa, kun PePo on pelannut yhden enemmän. zibin kanssa ainoalla kultamitalittomalla pelaajalla Archuletalla on extrapanos finaaleihin – kunnianhimoinen pelaaja haluaa varmasti päättää kautensa ensimmäiseen kultamitaliin. Tämän kauden esitykset yhdessä runkosarjan maalikuninkaan JaKurrin kanssa antaa oivat puitteet mestaruudelle, mutta molempien hyökkääjien täytyy esittää vielä astetta vahvempaa pelaamista finaalisarjassa, jotta kultamitalit ripustettaisiin Voodoo-pelaajien kaulaan.

Yksi mielenkiintoisimmista head to head –pareista on Naappi ja zibbi. Kokemattomampaa zibbiä on näissä ennakoissa ehkäpä hieman kyseenalaistettu, turhaan. Silti hyviä esityksiä playoffeissa näyttänyt ylempi puolustaja on omissa kirjoissani edelleen suurin kysymysmerkki Voodoon kokoonpanossa. Virkaveljeään Naappia ennalta heikompi pelaaja voikin nyt näyttää vielä viimeisen kerran, että tämän kauden mestari-yp löytyy Voodoo Peoplen riveistä. Yhden maalin tämän kauden pudotuspeleissä tehnyt zibbi on ehdottomasti pelaaja, jota kannattaa seurata finaalisarjassa – pysyykö hermot kasassa ja pystyykö pelaaja jatkamaan erittäin vahvoja otteitaan niin hyökkäyksen tukemisessa kuin puolustuksessa Ficen kanssa? On myös kiinnostavaa nähdä, tekeekö ärsyttävän hyvin vastustajan hyökkääjiä nollaava Fice kauden ensimmäisen maalinsa nyt kauden loppuhetkillä, vai voittaako kenties ensimmäisen kerran(?) sellainen joukkue mestaruuden, jonka alempi puolustaja ei tee maalia koko kauden aikana. Maalien tekeminen ei tietenkään ole alemman puolustajan roolia; Ficeltä voidaan odottaa jälleen kollegansa harin tavoin huikeita suorituksia joukkueensa puolustuspäässä.

Mitä seurata?


zibbi - Sarjan mielenkiintoisin pelaaja omissa silmissäni. Finaalien kokemattomin pelaaja, jolta voidaan odottaa mitä vain. Edellisissä sarjoissa erittäin hyviä otteita pelinrakentajana esittänyt ylempi puolustaja on isossa roolissa joukkueensa pelissä.

Archuleta - Ensimmäiset finaalit kyseiselle hyökkääjälle. Kliininen viimeistelijä useimmiten, mutta joskus, harvoin maalinteko voi takkuilla. Miten käy kauden tärkeimmissä peleissä?

Naappi - Kokenut ylempi puolustaja on suuressa roolissa niin joukkueensa hyökkäys- kuin puolustuspelissä. Täyttääkö odotukset myös finaaleissa?

hari – Fice - Finaalit ovat usein vähämaalisia, puolustuksien taistoja. Kumpi näistä loistopuolustajista vetää pitemmän korren?

Osa-alueiden arviointi


Hyökkäys
PePo
Voodoo People

Puolustus
PePo
Voodoo People

Kokemus
PePo
Voodoo People

Joukkuepeli
PePo
Voodoo People

Henkinen kestävyys
PePo
Voodoo People

Ennakoitu vireystaso
PePo
Voodoo People

Haastattelut


Haastattelussa PePon hari

Kauden tärkeimmät pelit alkavat tänä iltana ja tämä on kauden viimeinen ennakkohaastattelu! Ihan yleisesti, millaiset fiilikset on ennen finaalikoitoksia ja kuinka hyvältä tuntuu ettei enää tarvitse vastata näihin haastatteluihin tällä kaudella?

Pientä tärisemistä on koko joukkueella havaittavissa, mutta jonkun aivan muun syyn takia kuin jännityksen. Ja kiva näitä ennakkoja on lukea, mutta luojan kiitos ei tarvitse taas hetkeen näihin haastatteluihin vastailla... ;)

Kuvaile kolmella sanalla vastustajaanne Voodoo Peoplea

Taitava, kokenut, hopeamitalisti.

Mikä on veikkauksesi otteluvoitoista ja kuka tekee Kiekkoliigakauden viimeisen maalin?

3-2 otteluvoitot, Naappi jatkoajalla.


Haastattelussa Voodoo Peoplen Fice

Sama kysymys kuin PePolle: Millaiset fiilikset on ennen finaalikoitoksia ja kuinka hyvältä tuntuu ettei enää tarvitse vastata näihin haastatteluihin tällä kaudella?

Fiilis on mahtava, finaaleissa pelaaminen on aina ollut mukavaa puuhaa kuin myös haastatteluihinkin vastaaminen. Halutaan päättää kausi voittoon, jotta päästään arsun kanssa oluille heti finaalien jälkeen.

Millä sanoilla aiot valmistaa joukkueesi kauden tärkeimpiin otteluihin?

En paljasta valmistautumista, mut painotan jätkille et hopea ei kelpaa.

Mitä toivot joukkueeltasi kun vastustajana on PePo?

Joukkueen on pakko pystyä parhaaseen iskuun, vihu on tutuin mahdollinen ja tiedetään ne pelitavat ja vaaran paikat.

Miten ottelusarja päättyy ja kuka toimii ratkaisijana?

Ottelusarja päättyy 2-3 Voodoolle ja ratkaisijana toimii JaKurri.


Kiekkoliigan kauden 2/2015 mestariksi tullaan kruunaamaan vähämaalisten ottelujen jälkeen Voodoo People otteluvoitoin 2-3.

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 07.06.2015 17:28
Luettu: 1393 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.