Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Välieräennakko PePo - MMPePo – Metallurg Magnitogorsk


Puhtaalla pelillä välieriin selvinneet PePo ja Metallurg Magnitogorsk kohtaavat pudotuspelijäillä toista kertaa historiansa aikana. Kaudella 1/2014 PePo ryöpytti vastustajaansa maalierolla 17-5 kolmessa ottelussa ja eteni kyseisellä kaudella lopulta kultamitaleihin asti.

Tuosta sarjasta on kuitenkin jo vuoden päivät. Tällä kaudella PePo ja MM sijoittuivat runkosarjassa peräkkäisille sijoille 2. ja 3., ainoastaan viiden pisteen erolla. Puolivälierissä molemmat joukkueet etenivät jatkoon suoraan kolmella voitolla; PePo sarjanousija Oklahoma City Thunderia ja MM HC Tyrmäystä vastaan. Tämä ottelusarja tuskin tulee kuitenkaan ratkeamaan kummallekaan joukkueelle suoraan kolmella voitolla.

Tilastoja

Tämän kauden kohtaamiset
Metallurg Magnitogorsk – PePo 3-3
PePo – Metallurg Magnitogorsk 2-2

Puolivälierien tehomiehet
PePo: Jebsu, 3gp 1+7 = 8 +9
MM: peipi ja apina, 3gp 4+9 = 13 +12/+11

Mahdolliset kokoonpanot

PePo
hari – Naappi – Jebsu – miktok

Metallurg Magnitogorsk
joninho – apina – migi – peipi

Yhtenäiset joukkueet vastakkain


Yksi näitä välieräsarjajoukkueita yhdistävä seikka on tiiviit kokoonpanot. PePo vei suurimman osan runkosarjasta läpi neljän pelaajan suorituksilla, kun Metallurgin kokoonpanosta löytyy siitäkin vain kuusi pelaajaa. Molempien joukkueiden yhteispeli toimii vakuuttavasti ja useita kertoja Liigan viihdyttävimmäksi peliksi arvostettu PePon pelityyli on jälleen kerran purrut vastustajiin hyvin. Ensimmäistä kauttaan PePo-paidassa pelaava Jebsu sijoittui jälleen kerran Liigan pistepörssin top-vitoseen ja on osoittanut olevansa edelleen erittäin kovassa tikissä. Uransa seitsemättä kultaista mitalia jahtaava hyökkääjä on ollut joukkueensa yhtenäisessä kokoonpanossa tärkeimpiä lenkkejä ja hyviä peliesityksiä on lupa odottaa myös välieräsarjassa. Yhteispeli pitkäaikaisen PePo-hyökkääjän miktokin kanssa on sujunut todella hyvin ja Nightmaressakin menestystä niittäneen Naapin kanssa yhteinen sävel on jälleen löytynyt nopeasti.

Todella vakuuttavan puolivälieräsarjan HC Tyrmäystä vastaan pelannut Magnitogorsk on vahvistunut viime kausista jopa mestariehdokkaaksi asti. Viime kaudella tiukassa puolivälieräsarjassa Voodoota vastaan jatkosta tippunut MM pelasi tasaisen runkosarjan ja sijoittui hyvin pudotuspelejä ajatellen. Hyökkäyksessä hyvää tulosta tehneet peipi ja migi jatkoivat samaan malliin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja tekivät selvää jälkeä vastustajastaan. Pelitovereitaan astetta kokemattomampi apina on ollut odotettavan hyvässä vireessä läpi kauden ja voi hyvin olla, että tämä taitava ylempi puolustaja nappaa uransa ensimmäisen mitalin tällä kaudella.

Puolustuspeli ottelusarjassa


Oklahoma City Thunderin jokaisessa puolivälieräottelussa nollannut PePo pelaa eittämättä parasta puolustuspeliä koko Kiekossa. Seitsemän kertaa Liigan parhaimmaksi puolustajaksi valittu hari on PePo-puolustuksen takuumies, mutta runkosarjan 1,65 päästetyn maalin keskiarvo on erityisesti hämmästyttävän kovan joukkuepuolustuksen ansiota. Varsinkin alkukaudesta PePon puolustus oli käsittämättömällä tasolla – ensimmäisistä yhdeksästä voitollisesta pelistä joukkue päästi vain kahdeksan maalia. Todella tiivis joukkuepuolustus tuo varmasti ongelmia Metallurgille, joka onnistui puhkomaan Tyrmäyksen puolustusta suhteellisen helposti aiemmassa sarjassa. Tulevassa välieräsarjassa harin johtama PePo-puolustus tuskin tulee päästämään missään ottelussa yli kolmea maalia. Odotettavissa on ottelusarja, jossa ottelut päättyvät maalin erolla suuntaan tai toiseen.

Täksi kaudeksi Metallurg-leiriin siirtynyt alempi puolustaja joninho pelaa uransa toisia pudotuspelejä. Erittäin varmaotteinen puolustaja johdatti joukkueensa puolustustilaston kolmanneksi ja pystyi pitämään Tyrmäyksen tehohyökkääjät aisoissa puolivälieräsarjassa. Hieman enemmän hyökkäykseen panostavan ja luottavan Magnitogorskin on onnistuttava välieräsarjassa hyvällä prosentilla maalintekopaikoista. Erittäin tärkeä seikka on myös hermojen kylmänä pitäminen, sillä PePoa vastaan tarvittavien osumien saaminen on todella kovan työn takana. Metallurgin joukkuepuolustuksen täytyy pysyä läpi ottelusarjan hyvällä tasolla – liiallista tuskastumista hyökkäystehojen mahdollisesta puuttumisesta ei saa tapahtua PePoa vastaan.

Mitä seurata?


PePon joukkuepuolustus - Asia, josta jokainen kiekkojoukkue voi ottaa mallia omaan peliinsä. Pystyy tuhoamaan vastustajan pelihalut, mutta ei kuitenkaan tapa viihdyttävyyttä pelistä.

peipi - Loistavia syöttöjä jakeleva hyökkääjä on suuressa roolissa välieräsarjassa. Huomioi pelaajan lapaan napsuvat syötöt ja tarkat laukaukset.

Metallurg-puolustus - Vastustajansa puolustuksesta hieman jälkeen jäävän puolustuksen täytyy olla hyvässä tikissä jokaisessa ottelussa. Pane merkille, miten pudotuspeleissä suhteellisen kokematon joninho onnistuu tontillaan.

Jatkoajat - Ottelusarjassa tullaan hyvin varmasti näkemään jatkoaikoja, kuten runkosarjan tasapelit antavat osoittaa. Kumman joukkueen hermot kestävät tiukat maalista poikki –tilanteet?

Osa-alueiden vertailu


Hyökkäys
PePo
MM

Puolustus
PePo
MM

Joukkuepeli
PePo
MM

Kokemus
PePo
MM

Ennakoitu pelivireys
PePo
MM

Haastattelut


Haastattelussa PePon miktok

Onnistuitte pitämään oman maalin puhtaana jokaisessa puolivälieräottelussa OKC:ta vastaan. Miten tämä onnistuu astetta kovempaa joukkuetta, Metallurgia vastaan?

Tiivis joukkuepuolustus ja turhat rynnit pois auttavat varmasti pitämään oman maalin puhtaana. Toivottavasti.

Vastapuolen paidassa pelaa edelliskausilla PePossa mitaleja napsinut peipi. Mitä ajatuksia tämä herättää?

Kiekon parhaimpia hyökkääjiä ja pelaa poffeissa aina varmasti. Pitää olla tarkkana.

Mikä ratkaisee välieräsarjan hyväksenne?

Varma puolustuspeli ja tehokkaat ja ovelat hyökkäykset. :)


Haastattelussa MM:n joninho.

Puolivälierissä onnistuitte kaatamaan selkein numeroin HC Tyrmäyksen. Nyt vastaan asettuu PePo, jonka puolustus on kuin rautaa – miten sen puhkominen onnistuu?

Siten, että hyökkääjät käyttää kiekkoa meikille viivaan ja mä töräytän maalille ja peipi lyö ruskeesti verkon perukoille

Mitä odotuksia joukkueellanne on välieräsarjaa ajatellen?

Ei ole ainaskaan ennakkosuosikin paineita, joten lähetään haastaa ja pelataan omaa syöttely peliä.

Kuka nousee ratkaisijaksi välieräsarjassa ja vie MM:n tien finaaleihin asti?

Game 5 jatkoaika, ja mä taidan lyödä kiekon maaliin siniviivalta.


PePo etenee finaaleihin voitoin 3-1.

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 31.05.2015 17:45
Luettu: 1265 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.