Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Välieräennakko BK - VPBrutal Killers – Voodoo People


Kiekkoliigan välierissä tänään kohtaavat runkosarjavoittaja Brutal Killers ja –nelonen Voodoo People. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Brutal Killers kaatoi Anaheim Mighty Ducksin Game 5:ssä selvin numeroin, kun taas Voodoo People hankki välieräpaikan suoraan kolmessa ottelussa vähämaalisessa sarjassa Huittisten Huimaa vastaan.

Toista kertaa pudotuspelikentillä kohtaavat joukkueet haluavat varmasti raivata tiensä tämän kauden finaaleihin yhtä raivokkaasti. Viime kaudella joukkueet kohtasivat pronssiottelussa, jossa poro12 onnistui viimeistelemään pronssiset mitalit joukkueelleen jatkoajalla. Tulevasta välieräsarjasta tulee myös erittäin tiukka taisto, jossa saatetaan hyvin todennäköisesti nähdä jatkoaikojakin. Kumman joukkueen kantti kestää, kumpi joukkue joutuu kokemaan edelliskauden kohtalon? Nämä ovat… Kiekkoliigan välierät!

Tilastoja

Tämän kauden kohtaamiset
Brutal Killers - Voodoo People 4-1
Voodoo People – Brutal Killers 3-3

Puolivälierien tehomiehet
Brutal Killers - poro12 5gp, 6+12 = 17 +16
Voodoo People - Archuleta, 3gp 4+3 = 7 +5

Mahdolliset kokoonpanot

Brutal Killers
Juus0 – kekki – poro12 – webby

Voodoo People
Fice – zibbi – JaKurri - Archuleta

Kivenkovat hyökkäykset vastakkain


Tämän illan välieräsarjassa katsojat saavat nauttia Kiekon parhaimpien hyökkääjien edesottamuksista. Sarjassa kohtaavat runkosarjan pistepörssin voittaja webby ja maalipörssin voittaja JaKurri. Huikeita pelisuorituksia tällä kaudella esittänyt hyökkääjäpari webby – poro12 on ollut Kiekkoliigan paras hyökkäyskaksikko tähän mennessä. Todella vähän tilaa maalintekoa varten tarvitseva webby pölisytti puolivälierissä Anaheimin verkkoja 11 kertaa viidessä pelissä, joten runkosarjan erinomainen pistetahti ei missään nimessä ota laantuakseen pudotuspeleissäkään. Erittäin yhtenäinen BK-hyökkäys ylemmän pakin kekin tuella on vaikea pysäytettävä, mutta hieman yllätyksellisestikin kaksi ottelua nimiinsä vienyt Anaheim osoitti, että onnistuneella puolustustyöskentelyllä myös Brutaleiden hyökkäys on mahdollista tylsyttää.

Voodoo Peoplen hyökkäyskalusto ei tarvitsisi Brutaleiden tapaan liiempiä esittelyjä. Yksi ottelusarjan ratkaisevimmista seikoista onkin, kumpi kiekon top-hyökkäyskaksikoista, Archuleta – JaKurri ja webby – poro12, onnistuu tiukassa paikassa paremmin. Pistepörssissä aivan kärkisijoilta jääneet VP-hyökkääjät jäävät tämän hetken tarkastelussa ehkäpä piirun verran jälkeen kilpakumppaneistaan, mutta välieräsarjan alkaessa ennakoiduilla voimasuhteilla ei ole mitään väliä. Voodoo Peoplen hyökkääjät eivät yskähdelleet lainkaan puolivälieräsarjassa HuHua vastaan, joka on ollut hyvässä vireessä ja jonka puolustus oli koko kauden ajan kiitettävällä tasolla. Ainoastaan kuusi ottelua runkosarjassa pelannut zibbi oli hyvässä kunnossa heti pudotuspelien alussa, joten voidaan sanoa, että molempien välieräjoukkueiden hyökkäys on kivenkovalla tasolla tällä hetkellä.

Puolustus – Juus0 vs. Fice


Pudotuspeliotteluissa joukkueiden puolustukset joutuvat todella raskaan paineen alle. Molempien joukkueiden kokonaispuolustuksen tulee olla erinomaisella tasolla, jotta mahdollisuudet voittoon säilyvät. Tässä välieräsarjassa monien katseet kohdistuvat kahden huippupuolustajan otteisiin – kumman hermot kestävät paremmin?

Eittämättä Kiekon top-neloseen kategorioituvat puolustajat ovat hyvin samantyyppisiä pelaajia. Erittäin huolelliset ja vaikeissa paikoissa varmasti kiekkoa pitävät puolustajat pystyvät avaamaan peliä ja lukemaan vastapuolen hyökkääjiä. Niin Brutaleiden kuin Voodoonkin pelityyli luottaa hyvin paljon alempien puolustajien varmoihin otteisiin, kun useimmissa peleissään ennakkosuosikkina lähtevät joukkueet pystyvät hyökkäämään ja pitämään kiekkoa rohkeasti. Vastahyökkäykset pyritään nollaamaan jo niiden alkuvaiheessa, ja läpäistessään keskialueen träpin kohdattavana on vielä näiden huippupuolustajien mestaroimat puolustukset. Niin Juus0 kuin Ficekin ovat selkeä vahvuus joukkueidensa kokoonpanossa, sillä heidän ansiostaan molemmat joukkueet voivat suhteellisen huoletta keskittyä hyökkäämiseen tietäen, ettei oma maalisummeri soi ilmaiseksi.

Yksi kiinnostava seikka on kuitenkin pelaajien tämän hetkinen viretila. Ennen puolivälieräsarjaa Anaheimia vastaan Juus0 ei töidensä(?) takia pystynyt pitämään hyvää aktiivisuutta yllä Kiekon puolella, vaan tuli pelaamaan ottelusarjan ilman moniakaan kosketuksia kiekkoon runkosarjan jälkeen. Sen sijaan Ficellä on ollut mahdollisuus hioa peliotettaan timanttiseen kuntoon. Tämän eron pystyi näkemään joukkueiden puolivälieräsarjoissa, ja nyt sama kaava toistuu. Ehkäpä juuri sen takia vaaka kallistuu Ficen puolelle ennen välieräsarjaa, kun puhutaan voittavasta alemmasta puolustajasta tämän kauden välierissä.

Mitä seurata?


webby - Todella hyvin kiekkoa pitävältä hyökkääjältä odotetaan tehopisteitä myös välieräsarjassa. Kiekon kenties tämän hetken paras hyökkääjä on erittäin vaikea pideltävä ja maalinteko on aivan timanttisella tasolla.

Archuleta - Vielä kirkkaimpia mitaleja saavuttamaton hyökkääjä haluaa varmasti korjata mitalitilanteensa tällä kaudella. Huikeat maalintekotaidot omaava Archuleta antaa varmasti kaikkensa tänään välieräjäillä.

Juus0 - Miten pelaamattomuus näkyy peliotteissa? Onko Juus0 omalla tasollaan, jota BK varmasti tarvitsee raivatakseen tiensä finaaleihin?

Fice - Vertaa huippupuolustajien esityksiä keskenään. Ottaako Fice päänahan kollegastaan Juus0sta? Kiinnitä huomiosi myös tämän Kiekon kärkipuolustajan rauhallisiin otteisiin omalla puolustusalueella.

Kotiedun tärkeys? - Tällä kaudella kaikki neljä tappiotaan Brutal Killers on kokenut vieraskentällä. Puolivälierissä peliesitykset vaihtelivat todella paljon sen mukaan, kummalta puolelta joukkue pelasi. Onko kyse puhtaasta sattumasta vai onko koti- ja vieraspuolen merkitys todella näin suuri?

Osa-alueiden arviointi


Hyökkäys
Brutal Killers
Voodoo People

Puolustus
Brutal Killers
Voodoo People
Kokemus
Brutal Killers
Voodoo People

Joukkuepeli
Brutal Killers
Voodoo People

Ennakoitu pelivireys
Brutal Killers
Voodoo People

Haastattelut


Haastattelussa Brutal Killersien poro12

Joukkueenne raivasi tiensä välieriin tiukan puolivälieräsarjan jälkeen Anaheimia vastaan. Monet odottivat selkeää 3-0-ottelusarjavoittoa – miksi sarja meni jopa viidenteen otteluun?

Joo oltiin tosiaan ennakkoon selkeä suosikki, mutta meillä ollut usein vaikeuksia Anaheimia vastaan joten tiesimme ettei pelit tule helppoja olemaan. Onneksi selvittiin lopulta jatkoon.

Välieräsarjassa vastus kovenee selkeästi. Miten Voodoo kaatuu illan välierissä?

Vastustaja on kova, mutta mielestäni meidän pelintaso nousee vastustajan koventuessa. Voodoota vastaan aina ollut hyviä taistoja ja näistä peleistä tuskin tulee poikkeuksia. Eiköhän me sillä omalla pelillä pystytä Voodookin kaatamaan :)

Kuka nousee lopulta ratkaisijaksi sarjassa ja vie joukkueenne finaaleihin?

Uskoisin, että Juus0 ratkaisee maalintekotaidollaan meille voiton.


Haastattelussa Voodoo Peoplen Fice.

Puolivälieräsarjassa kaadoitte suoraan kolmessa ottelussa hyvässä vireessä pelanneen Huittisten Huiman. Mitä tästä sarjasta jäi käteen välieräsarjaa ajatellen?

Saatiin puolivälieristä varmuus kokoonpanoon, sitä ei muuteta ilman onnettomuuksia. Ei tainnut kukaan meistä päästä flow-tilaan ja siitä huolimatta vastus sai vain pari paikkaa maaleille.

Kohtaatte välierissä ainoastaan neljä tappiota tällä kaudella kärsineen Brutal Killersin. Mikä on mielestäsi tärkein seikka, jolla Voodoo pystyy nappaamaan kolme voittoa?

Tärkein seikka on hermokontrolli, pelit venyy aina pitkiksi ja jos keskittyminen pettää kolmen vartin jälkeen niin pronssipelissä ollaan jälleen.

Viime kaudella menetitte kipeästi pronssiset mitalit juuri Brutal Killersiä vastaan. Painaako tämä vielä mieltä vai nähdäänkö jäällä todella sisuuntunut Voodoo-ryhmä?

Menetys ei ollut millään tavalla kipeä, paitsi Daasamanin menetys porolle jatkoajalla. Meillä ei ole muuta tavoitetta kuin mestaruus, joten viime kauden ainoa mielenpahoitus oli päästää välierät kolikonheittoon verrattavaan sattumatilanteeseen.


Voodoo People etenee jatkoon otteluvoitoin 2-3

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 31.05.2015 17:27
Luettu: 1259 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.