Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko PePo - OKCPePo – Oklahoma City Thunder


Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen deadline-päivänä käydään kaksi playoff-taistoa. Toinen näistä käydään edelliskauden kultamitalisti PePon ja sarjanousija Oklahoma City Thunderin välillä. Jokaisesta Liigassa pelatusta kaudesta mitalin napannut PePo sijoittui hyvin myös tämän kauden runkosarjassa päättäen sen toiseen sijaan. Aiemmista puheista päätellen turkoosinuttuinen joukkue keskittyy kuitenkin täydellä panoksella vasta pudotuspeliotteluissa, sillä ”runkosarja saa mennä miten vaan, playoffeissa vasta aletaan pelaamaan”. Runkosarjaseiskana ottelusarjaan lähtevä OKC onnistui runkosarjan viimeisenä päivänä pelaamaan kaikki kuusi otteluaan ja mikä tärkeintä, myös keräämään tarvittavat pisteet pudotuspelejä varten. Ottelusarjaan lähdettäessä ennakkosuosikki on selvä, mutta molemmilla joukkueilla on omat vahvuutensa, joita on mielenkiintoista seurata tämänpäiväisissä koitoksissa.

Tilastoja

Runkosarjaottelut
PePo: 14 -5 – 4 +46
OKC: 8 – 6 – 9 -2

Keskinäiset runkosarjaottelut
Oklahoma City Thunder - PePo 1 – 4
PePo - Oklahoma City Thunder 5 – 2

Parhaat pistemiehet
PePo: Jebsu, 21gp, 26+39 = 65 +42
OKC: Bisc, 23gp, 21+19 = 40 -2

Yhtenäisyydellä välieriin?


Yksi puhuttava seikka ennen runkosarjan päätöstä oli OKC:n pelaajavaihdosruljanssi. Temperamenttisena tunnettu Oklahoma-käskyttäjä jlo antoi lähtöpassit kokeneelle hyökkääjälle Retolle, jolloin joukkueen täytyi miettiä korvaavia pelaajia loppukautta varten vielä aivan pelaajasiirto-deadlinen viimeisillä hetkillä. Joukkueeseen liittyivät Arsenalin riveistä tunnettu coquelin (aka Eib) sekä vielä ennen pudotuspelejä pelikiellossa ollut tiia. Nämä vaihdokset siis rikkoivat alkukaudesta hyvää tulosta tehneen nelikon. Viime kaudella Divaria pelannut joukkue koki suuria muutoksia noustessaan Liigaan ja jo silloin vaihdokset herättivät kysymyksiä ryhmän iskukykyisyydestä tiivistä joukkuepeliä ajatellen. Miten nyt, juuri pudotuspelien alla, muutokset vaikuttavat joukkueen peliesityksiin? Pudotuspeleissä joukkueiden tulisi olla kauden parhaimmassa kunnossa, mutta Oklahomasta puhuttaessa tämän seikan voi kyseenalaistaa.

PePo sen sijaan on pysynyt vakaana läpi tähänastisen liigakauden. Edelliskausien tapaan tasapainoisen tuntuinen joukkue pelasi tuttuun tapaan hyvän runkosarjan, eikä pelaajistolliset seikat anna ymmärtää, etteikö hyvä pudotuspelimenestys olisi saavutettavissa tälläkin kaudella. Viime kauden mestaruusjuhlista ehkäpä entisestään Jebsun joukkueeseen liittymisen myötä vahvistunut joukkue on mestarisuosikki myös tälle kaudelle ja haastajajoukkue Oklahoma City Thunderin täytyy todella venyä pudotuspelisarjassa, jotta välieräkentillä nähtäisiin nousijajoukkueen värit.

Ratkaisevat pelilliset seikat


Mahdolliset kokoonpanot

PePo
hari – Naappi – miktok – Jebsu

OKC
tiia – Väiski – Bisc - jlo

Hyökkäys vs. hyökkäys

Liigan runkosarjan parhaimmalla maalintekoprosentilla pudotuspeleihin lähtevä PePo on kokonaisuudessaan ehkäpä Liigan tasapainoisin joukkue, kun puhutaan hyökkäyksen ja puolustuksen yhteistyötä. Jälleen vaikuttavaa työtä hyökkäyksessä tehnyt kuusinkertainen Kiekkoliigamestari ja lukuisia henkilökohtaisia pokaaleja pokannut Jebsu on omimmillaan ratkaisupeleissä ja tehopisteitä on syytä odottaa jälleen kerran. Hyökkäyspäässä operoi hyvin varmasti myös PePon paidassa useita kausia pelannut miktok, joka muodostaa Jebsun kanssa todella vaarallisen hyökkäyskaksikon. Loistavasti hyökkäystä tukeva ylempi puolustaja Naappi luo paikkoja, jakelee tarkkoja syöttöjä ja on myös pelote maalintekomielessä. Yksi PePon vahvuuksista onkin se, että ratkaisuvoimaa löytyy koko hyökkäyskaluston leveydeltä, ja myös alempi puolustaja hari pystyy toimittamaan kiekon maaliin siniviivalaukauksensa ansiosta. Ottelusarjassa kiekkoa tullaan hyvin varmasti pyörittämään enemmän OKC- kuin PePo-päädyssä, joten vierasjoukkueena sarjaan lähtevän OKC:n puolustuksen täytyy olla erittäin tiiviinä, jottei lukemat riistäytyisi käsistä.

Oklahoma City Thunderin hyökkäys on kiinnostava seurattava pudotuspelisarjaan. Ehkäpä enemmän varmana puolustuspään luutijana tunnettu OKC-käskyttäjä jlo lähtee sarjaan hyökkääjän tontilta, kun viimehetkillä joukkueeseen hankittu tiia hoitaa puolustajan roolia. Useita kiekkoliigakausia ja –pudotuspelejä nähnyt Bisc on suuressa roolissa joukkueensa hyökkäyksen organisoinnissa kokeneena hyökkääjänä. Loistavan pelisilmän omaava pelaaja voi saada joukkueensa hyökkäyksen toimimaan niin, ettei turhautuneisuus valtaa joukkuetta. Näin voi esimerkiksi käydä, jos vastustajajoukkue PePo saa tylsytettyä joukkueen hyökkäyksiinlähdöt selvästi, ja OKC joutuu viettämään liikaa aikaa omassa puolustuspäässään. Tärkeä rooli tässä on myös ylemmällä puolustajalla Väiskillä, jonka kiekon ylöstuonti voi olla merkittävä seikka joukkueensa hyökkäyksessä. Mielenkiintoiset muutokset Thunder-hyökkäyksessä ovat yksi asia, joka tekee tämäniltaisesta pudotuspelisarjasta erityisen mielenkiintoisen.

Puolustus vs. Puolustus

PePon puolustus on kuulunut jo useita kausia Kiekkoliigan parhaimmistoon. Ehkäpä suurin tekijä tähän on jälleen Kiekkoliigan parhaimman puolustajan tittelistä taisteleva hari. Loistavasti joukkueensa puolustusta organisoiva pelaaja on 1vs1-tilanteissa lähes ohittamaton, ja kun joukkueen puolustuksessa jokaisella pelaajalla on oma roolinsa, tulee vastustajajoukkueella olemaan hankalat paikat tarvittavien maalien tekemiseen. Runkosarjan puolen välin jälkeen joukkueen puolustus hieman rakoili, mutta kun pudotuspelipaikka oli varmistettu alkukauden loistavan tappiottoman putken jälkeen, on mahdollista, ettei joukkue jaksanut keskittyä puolustamaan täydellä innolla enää runkosarjan loppupuoliskolla. Viime vuosien pudotuspeleissä huikeaa puolustusta esittänyt joukkue tarjoaa varmasti tälläkin kaudella ihailtavan tiivistä joukkuepuolustusta – kuitenkaan hyökkäysvoimaansa unohtamatta. Tämä tasapainoisuus on kenties se tärkein seikka, mikä tekee PePosta todellisen mestarikandidaatin tällä kaudella.

Oklahoma City Thunderin puolustus on hyökkäyksen tapaan mielenkiintoisessa tilassa. Joukkueen alempana puolustajana sarjaan lähtee tiia, jolta ei löydy merkittävää kokemusta Kiekkoliigan alaisista sarjoista. Debyytti Liigan puolella tulee todella vaikeaan paikkaan; heti pudotuspeleihin hallitsevaa mestaria vastaan. Onkin syytä ottaa suurennuslasin alle tämän puolustajan edesottamukset kentällä. tiian rinnalta löytyy kuitenkin varsin kokenut ylempi puolustaja Väiski, joka saattaa olla juuri oikea pelaaja pelaamaan kokemattomamman alemman puolustajan kanssa. Tämä ylempi puolustaja pystyy pelaamaan viisaasti niin puolustus- kuin hyökkäyspäähänkin ja Väiskin kiekkotaituruutta OKC tarvitseekin täydessä määrin, jotta PePo pystyttäisiin kaatamaan. Ottelusarjassa Oklahoman täytyy esittää todella hyvää joukkuepuolustusta – voidaankin herättää kysymys, miten jlo hyökkääjän tontilta onnistuu pelaamaan puolustuspäähän. Hyökkääjien puolustustaidot ovatkin aikalailla erilaisia, sillä hyvä hyökkääjä onnistuu tukemaan joukkueensa puolustusta heikentämättä lainkaan omaa hyökkäystyöskentelyään. Ennakko-odotukset sarjaan ovat kuitenkin selvät: ennakkosuosikki PePo tulee pitämään kiekkoa ja OKC pyrkii hyvän ja tiiviin puolustuksen kautta iskemään nopeista vastahyökkäyksistä.

Mitä seurata?


PePon yhtenäisyys - Silmiä hivelevää joukkuepeliä esittävä PePo tulee viemään kiekonhallinnan monissa erissä ottelusarjassa. Miltä joukkueen peli näyttää jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella? Onko kaikki jo pelissä?

tiia - Keltanokkainen alempi puolustaja luistelee kovaan paikkaan – debyyttiinsä Liigakentillä. Miten hän onnistuu vaikeassa paikassa?

jlo - Yleensä alemman puolustajan tontilla häärivä pelaaja lähtee hyökkääjän tontilta ottelusarjaan. Viisi maalia runkosarjassa iskeneen pelaajan täytyy onnistua myös tehojen mielessä, jotta OKC voisi yllättää PePon.

Jebsu - Loistavia peliesityksiä jälleen kerran runkosarjassa esittänyt hyökkääjä on ties monennen kerran pudotuspeleissä. Kuinka rumaa jälkeä kokenut hyökkääjä onnistuu tällä kertaa tekemään?

Osa-alueiden vertailu


Hyökkäys
PePo
Oklahoma City Thunder

Puolustus
PePo
Oklahoma City Thunder

Kokemus
PePo
Oklahoma City Thunder

Joukkuepeli
PePo
Oklahoma City Thunder

Ennakoitu pelivireys
PePo
Oklahoma City Thunder

HaastattelutHaastattelussa PePon hari:

PePo lähtee ennakkosuosikkina kaatamaan nousijajoukkue Oklahoma City Thunderia. Mitä mietteitä tämäniltainen vastustaja on herättänyt joukkueessanne?

Pieni, mutta kova rosteri, joka voi hyvänä päivänä kaataa melkeinpä minkä tahansa joukkueen.

Tuleeko ottelusarjasta ylijuoksu joukkueellenne? Onko katseet jo melkeinpä välierissä?

Kyllä tässä on jo pelipäiviä sovittu Metallurgin kanssa... ;) Ei vaan, uskon että tulee tiukkoja pelejä eikä ottelusarja välttämättä ratkea suoraan kolmessa matsissa.

Mitä terveisiä haluatte lähettää Oklahoman leiriin?

Onneks kickitte Reton.

Haastattelussa Oklahoma City Thunderin jlo:

Joukkueenne koki pelaajamuutoksia runkosarjan aikana. Miltä joukkueen tila näyttää näin ottelusarjan alla?

Ihan hyvältä näyttää, vaikka ei olla tällä tulevalla kokoonpanolla vielä peliäkään pelattu. Kaikki kuitenkin saadaan tänää paikalle joten ei tarvitse sarjaa ainakaa luovuttaa.

Runkosarjakakkonen PePo lähtee hienoisena ennakkosuosikkina ottelusarjaanne. Millä keinoin lähdette hakemaan välieräpaikkaa?

Lähdetään puolustamaan tosi tarkasti ja koitetaan aina välillä päästä vähän iskemään vastaanki. Yritetää joka pelissä pitää oma maali mahdollisimman pitkään puhtaana, jotta saatettais ehkä jopa saada vastustajaa turhautumaan. Ollaan enemmän ku selvä underdog, joten päästään sarjaan ilman minkäänlaisia paineita.

Millaisia terveisiä haluatte lähettää vastustajallenne?

Ei lähetetä terveisiä.

PePo etenee välieriin otteluvoitoin 3-0.

Kirjoittaessa soi Elina Born & Stig Rästa – Goodbye To Yesterday.

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 24.05.2015 17:45
Luettu: 1305 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.