Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko MM - HCTMetallurg Magnitogorsk – HC Tyrmäys


Edelliskaudella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella pudonneet Metallurg Magnitogorsk ja HC Tyrmäys ottavat yhteen tänään playoff-kentillä. Vahvan tasaisesti runkosarjassa pelannut Magnitogorsk lähtee kamppailuun ennakkosuosikkina, runkosarjakolmosen tontilta. Haastajana sarjaan lähtevä vierasjoukkue HC Tyrmäys on kuitenkin erittäin vaikea vastus varsinkin tappavan tehokkaan hyökkäyksen ansiosta. Ailahtelevaisesti runkosarjassa peliotteitaan esitellyt Tyrmäys onnistui keräämään 23:ssa ottelussa 34 pistettä, jääden kahdeksan pisteen päähän tämäniltaisesta vastustajastaan. Toinen joukkueista korjaa viime kauden kohtalonsa, kun taas toiselle syötetään jälleen samaa karvasta kalkkia. Tämä mielessä onkin hyvä miettiä, mitkä pelilliset ja muutkin seikat saattavat kallistaa vaakakuppia suuntaan tai toiseen.

Tilastoja

Runkosarjaottelut
Metallurg Magnitogorsk 12 – 6 – 5 +37
HC Tyrmäys 10 – 4 – 9 +7

Keskinäiset runkosarjaottelut
HC Tyrmäys – Metallurg Magnitogorsk 4-3
Metallurg Magnitogorsk – HC Tyrmäys 7-3

Parhaat pistemiehet
MM: peipi, 22gp 21 + 34 = 55 +37
HCT: Hjerpe, 23gp 45 + 24 = 69 +7

Joukkuepeli ja kahden pelaajan hyökkäysHC Tyrmäyksen peliä seuraamalla voi panna merkille nopeasti yhden selkeän asian; joukkueen hyökkäys perustuu lähes täysipainoisesti Hjerpen ja Milihin edesottamuksiin. Liigan tehokkaimpiin kuuluvan hyökkäysparin hartioille voikin kasata paljon vastuuta – niin viime kuin tälläkin kaudella kaksikon tehot ovat komeilleet Liigan pistepörssin kärkisijoilla. Joskus ihmeellisistäkin paikoista kiekon reppuun toimittava hyökkäyskaksikko on pelote mille tahansa liigajoukkueelle. Joukkueen taktiikka on kuitenkin epävarma; voidaankin puhua ns. kaikki tai ei mitään –pelitavasta.

Kun vastaan asettuu joukkue nimeltä Metallurg Magnitogorsk, voi maalintekovastuun jakautuminen pelkästään kahdelle hyökkääjälle koitua kohtaloksi. Hyvin yhteen hitsautuneen joukkueen pelaajat pystyvät pelaamaan järkevästi ja kenties pelaamaan vastustajajoukkueensa ainoan vahvuuden pois hyvällä nelikkopelaamisella, johon Punaisten pelityyli perustuu muiltakin osin. Toisin kuin vastustajajoukkueella, Metallurg Magnitogorskin hyökkäyksessä jokaisella pelaajalla on selkeä oma roolinsa. Kontrastia joukkueiden välillä selventää ehkä vielä se fakta, että Punakoneen alempi puolustaja joninho mätti samat tehot kuin valkomustien ylempi puolustaja sanfor – pelaten vielä yhden pelin vähemmän. HC Tyrmäyksen hyökkäysstrategia tekee otteluparista varsin mielenkiintoisen, sillä joukkueen pelityyli noudattaa varsin tarkasti ”hyökkääjät hyökkää, puolustajat puolustaa” –mentaliteettia.

Ratkaisevat pelilliset seikat


Mahdolliset kokoonpanot

Metallurg Magnitogorsk

joninho – apina – peipi – migi

HC Tyrmäys

HKLenkki – sanfor – Milih – Hjerpe

Ensimmäisessä kappaleessa käytiin läpi päällisin puolin varsinkin HCT:n hyökkäystä, mutta otetaan vielä tarkasteluun kummankin joukkueen niin hyökkäykseen kuin puolustukseenkin liittyvät yksityiskohdat.

Hyökkäys vs. Hyökkäys

Kun HC Tyrmäyksen tehoiluvastuu jakautuu kahden pelaajan hartioille, Magnitogorskin kokoonpanosta löytyy ratkaisijaa koko kentän leveydeltä. Kolminkertainen Liigan kultamitalisti peipi tunnetaan varsinkin ihanista syötöistään joukkuetoveriensa lapaan, ja kun syötön toisessa päässä on tarkat laukojat apina ja migi, on vastustajajoukkueen puolustus hyvin usein helisemässä. Kiekon oma Punakone jäljittelee irl-edeltäjäänsä hyökkäyspäässä pyörittäen kiekkoa pelaajalta toiselle ja lopulta löytäen mahdollisen maalintekopaikan. Joukkueen alakerrasta löytyy myös viivatulivoimaa joninhon toimesta, mikä lisää koko joukkueen vaarallisuutta entisestään.

Jo hehkutetusta Tyrmäyksen hyökkäyskaksikosta Hjerpe jäi vain maalin päähän runkosarjan maalipörssin voittaneesta JaKurrista. Hyökkääjien taidot tiedetään, mutta onkin hyvä miettiä, mikä on esimerkiksi sanforin rooli pudotuspeliotteluissa. Joukkueensa pelityyli on pakottanut kyseistä pelaajaa ehkäpä normaalia puolustavampaan rooliin, joka onkin sujunut hyvin runkosarjassa. Järkeviä ratkaisuja tekevä ylempi puolustaja pystyy katkomaan vastustajan avauksia ja päättämään myös vastustajan hyökkäyksiä lyhyeen. Mielenkiintoinen seikka onkin, pelaako sanfor pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella hyökkäyspäätyyn entistä aktiivisemmalla sykkeellä – ja jos pelaa, miten sen se vaikuttaa puolustustyöskentelyyn?

Puolustus vs. Puolustus

Kiekon eliittipakkeihin kuuluva joninho toimii joukkueensa puolustuksen tukipilarina, lähes samaan tapaan kuin kollegansa Fice Voodoo Peoplen alakerrassa. Punaisille ominaista on vahva hyökkäys kolmen hyökkääjän taidot omaavan pelaajan myötä, mutta kun joukkue ehtii järjestäytymään puolustusalueellaan, on vastustajajoukkueen todella mietittävä mitä kautta maalintekopaikoille päästäisiin. Kokeneet pelaajat pystyvät pelaamaan puolustuksellaan merkittävimmät maalintekopaikat minimiin ja pelin kääntäminen nopeasti hyökkäyspäätyyn onnistuu ihailtavan hyvin. Suurin riski Magnitogorskin pelitavassa onkin mahdolliset kiekonmenetykset hyökkäysalueella, ja kun vastustajajoukkueen leiristä löytyy kaksi hyvin viimeistelevää hyökkääjää, voi vastahyökkäykset päättyä maaliverkkojen pullisteluihin.

HC Tyrmäyksen puolustuksesta löytyy leveyttä alemman puolustajan tontille. Tällä kaudella eniten otteluita alempana puolustajana Tyrmäys-paidassa pelannut HKLenkki on todennäköisin valinta myös pudotuspeleissä. Tyrmäyksen alakerran duunarilta vaaditaan erittäin varmaa suorittamista ja jopa venymistäkin, jotta usein maalintekokilpailuun lähtevä joukkue pystyy haastamaan ennalta hieman vahvempaa vastustajajoukkuettaan. Hyvin puolustuksessa operoiva sanfor on myös hyvin tärkeässä osassa joukkueensa verkkojen puhtaana pitämisessä. Tänä iltana selviää, pystyykö tehokaksikko Milih – Hjerpe auttamaan joukkuettaan myös tiiviin joukkuepuolustuksen merkeissä. Tulevaa vastustajajoukkuetta mietittäessä Tyrmääjien tulisi miettiä oman joukkueensa puolustusstrategiaansa tarkasti, jotta katsojat näkisivät tasaisen ja tiukan sarjan.

Mitä seurata?


Punakoneen pyöritys - Näemmekö vastustajan tuhoavaa ja kaunista yhteispeliä vai klassista pudotuspelikiekkoa, jossa ainoastaan voittajat muistetaan? Miltä Punaisten koko joukkueen hyökkäys vaikuttaa?

Milih – Hjerpe - Pakollinen neuvo seurata tätä paria. Hyökkäyksen lisäksi kiinnitä huomiosi maalintekijöiden puolustusintoon.

joninho - Joutuuko loistopuolustaja venymään monissa ylivoimahyökkäyksissä? Miten Tyrmäyksen hyökkäyksien tylsyttäminen onnistuu?

sanfor - Mikä on tämän ylemmän puolustajan rooli niin HCT:n hyökkäystä kuin puolustustakin mietittässä?

Osa-alueiden vertailuHyökkäys
Metallurg Magnitogorsk
HC Tyrmäys

Puolustus
Metallurg Magnitogorsk
HC Tyrmäys

Kokemus
Metallurg Magnitogorsk
HC Tyrmäys

Ennakoitu pelivireys
Metallurg Magnitogorsk
HC Tyrmäys

Haastattelut


Haastattelussa Metallurg Magnitogorskin migi.

Joukkueenne sijoittui runkosarjassa sijalle kolme ja vastaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella asettuu HC Tyrmäys. Mitkä seikat tekevät juuri teistä jatkoon menevän joukkueen?

Runkosarjasijoitus olikin sitten yllättävän korkea peilaten tähän vallitsevaan aktiivisuustilanteeseen sekä Voodoo Peoplen taktikointiin. Terveiset Ficelle, tiiät mistä mä puhun!

Vastaan tulee tosiaan HC Tyrmäys ja tämä pari on siitä mielenkiintoinen, ettei kumpikaan joukkue ole pitkän Kiekkoliiga-historiansa aikana edennyt kertaakaan välieriin pudotuspeleissä. Nyt on toisella joukkueella hieno mahdollisuus tehdä historiaa!

Me jatkamme välieriin, koska pystymme viemään pelimme vielä uudelle tasolle pudotuspeleissä sekä meillä on yksi valttikortti, jota Tyrmäyksellä ei ole: nimimerkki peipi.


Mikä tulevassa vastustajajoukkueessanne eniten mietityttää – mitkä ovat mielestänne heidän vahvuutensa?

Henkilökohtaisesti (kaikella kunnioituksella) pidän Tyrmäystä pelillisesti Ankkojen ohella vittumaisimpana vastustajana koko Kiekkoliigasta, sillä pelityyli on jokseenkin erilainen verrattuna muihin. Kuitenkin pudotuspeleissä pelistä tulee huomattavasti tarkempaa molempiin suuntiin, niin uskoisin Tyrmäyksen suurimman vahvuuden eli kaksikon Hjerpe - Milih:n tehokkuuden hieman taantuvan. Jos heidät pystyy pitämään kurissa, tuskin voittajasta on epäselvyyttä.

Mitä terveisiä haluatte lähettää Tyrmääjille?

Pidetään peli siistinä ja älkää päästäkö Warsedia kentälle, jos meinaatte meidät tosissanne haastaa!

Haastattelussa HC Tyrmäyksen Milih.

HC Tyrmäys pelasi hyvän runkosarjan ja eteni pudotuspeleihin sijalla kuusi. Mitä pelillisiä asioita joukkueessanne on painotettu juuri vastustajajoukkuettanne, Metallurg Magnitogorskia, varten?
Suuremmin mitään ei olla painotettu, mut ainakin puolustuksen pitää lähtökohtasesti olla hyvällä tasolla jos voittaa aiotaan. Näkee sit tänään illalla, miten tulee käymään.

Mikä on ennustuksesi ottelusarjan lopputuloksesta ja miksi?

Veikataan tasaista sarjaa, jossa käydään kaks kertaa jatkoajalla, mutta Metallurg jatkaa välieriin voitoin 3-2. Ihan tasasia pelejä oli runkosarjassakin, ja en usko et tästä läpikävelyä tulee kummallekaan.

Millaisia terveisiä haluatte lähettää Magnitogorskin leiriin?

Ja terkkuina vaik et jos saatais tänää pelit paremmin käyntiin kun runkkaris eikä tarvis ootella et meiän jätkät saapuu paikalle ja onnea jatkoon sille kumpi sinne sit meneeki.


Lopputulema: Metallurg Magnitogorsk etenee jatkoon otteluvoitoin 3-1.

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 19.05.2015 17:18
Luettu: 1337 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.