Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko VP - HuHuVoodoo People – Huittisten HuimaEtukäteen ehkäpä tasaisimmassa ja puolueettomasti katsottuna mielenkiintoisimmassa playoff-parissa kohtaavat runkosarjanelonen Voodoo People ja –vitonen Huittisten Huima. Joukkueiden runkosarjan edesottamukset noudattivat lähes vastakohtaista sykliä; kun Voodoo Peoplen hyvä peliote alkoi hiipumaan runkosarjan loppua kohden, Huittisten Huiman kuntokäyrä jatkoi tasaista nousuaan heikohkon alkukauden jälkeen. Esimerkiksi HuHun ensimmäisiin kahdeksaan peliin mahtui vain kaksi voittoa – sen sijaan VP aloitti kautensa kahdeksalla tappiottomalla ottelulla. Loppukaudesta tilanne vaihtui lähes päälaelleen, mikä on kenties osoitus erittäin aktiivisen harjoitusotteluiden pelaamisen tärkeydestä. Kun runkosarja vihellettiin poikki, joukkueet löytyivät peräkkäisiltä sijoilta, tasapistein.

Tilastoja

Runkosarjaottelut
VP: 11 – 5 – 7 +33
HuHu: 12 – 2 – 9 -3

Keskinäiset runkosarjaottelut
Voodoo People – Huittisten Huima 5-0
Huittisten Huima – Voodoo People 4-3

Parhaat pistemiehet
VP: Archuleta, 22gp 25+36 = 61 +35
HuHu: Lucci, 21gp 18 + 24 = 42 -3

Kokemus jyrää?Historiansa toisiin pudotuspeleihin tiensä raivanneen Huittisten Huiman pelaajiston kokemus Kiekon kovatasoisimmista peleistä on vähäinen. Noin kaksi vuotta sitten pelattu ensimmäinen pudotuspelikierroks silloista runkosarjaykköstä, Brutal Killersiä, vastaan jäi neljään otteluun. Tätä enempää ei vihreiden pelaajistosta löydy pudotuspelikokemusta. Toisaalta viime kausien Liigakarsintaotteet ja varsinkin edelliskauden huikeat divariplayoffit ovat osoittaneet, että pitkän linjan kiekkojoukkueen venyvyys ja peliote tärkeissä peleissä ovat täysin kilpailukykyisiä Kiekon kärkijoukkueitakin vastaan. Lisäksi arvostettavan hyvä aktiivisuus harjoitusotteluissa kauden kuluessa on varmasti hionut niin yksilötaidot kuin joukkuepelin pudotuspelikuntoon Huimien riveissä – mutta entäpä sitten, kun vastaan asettuu legendaarinen Voodoo People?

Viisi mitalia. Kolme kultaista, hopea ja pronssi kerran. Pudotuspeliotteluita 107, joista 60 voittoa ja 47 kirvelevää tappiota. Tilastot vain vahvenisivat, jos niihin lisättäisiin nykyisen Voodoo-ryhmän pelaajien meriitit edellisissä joukkueissaan. Kun Huittisten Huima pelasi ensimmäisiä pudotuspelejään kaudella 1/2013, Voodoo People pokkasi kolmannen kultamitalinsa – tämä onkin viimeisin mitali, jonka joukkue on napannut. Kokemuksen lisäksi oranssimustilla löytyy siis varmasti myös nälkää päästäkseen takaisin mitalikantaan. Ja vaikka puhummekin niin yksinkertaisesta pelistä kuin kiekko.tk, kokemus tärkeimmistä peleistä voi olla käänteentekevä asia tiukassa pudotuspelisarjassa.

Ratkaisevat pelilliset seikat


Mahdolliset kokoonpanot

Voodoo People
Fice – zibbi – JaKurri – Archuleta

Huittisten Huima
LeeSweatt – Winnik – Lucci – LoiB

Yläpuolella olevista pelaajakokoonpanoista varmasti suurin osa kiekon pelaajista tunnistaa kaikki kahdeksan, mutta miltä joukkueiden puolustus ja hyökkäys näyttää kokonaisuudessaan?

Puolustus vs Puolustus

Jo pitkään kiekon parhaimpiin puolustajiin kuulunut VP:n alempi puolustaja Fice on selkeä kulmakivi joukkueensa puolustustyöskentelyssä. Usein railakasta hyökkäyspeliä esittävä Voodoo People asettaa taakkaa puolustuspään sotureille hyökkääjien karvatessa aktiivisesti, ja joskus ylempi puolustajakin yrittää todella vahvasti säilyttää painetta hyökkäyspäässä, kun kiekko menetetään. Vaikka pudotuspelikiekko varmasti tulee olemaan tunnustelevampaa ja tiukempaa, ei olisi lainkaan ihmeellistä jos näkisimme muutaman ylivoimahyökkäyksen Voodoo Peoplen päätyyn. Hyvällä sijoittumisellaan ja katsomisella kahden askelen päähän Fice on kuitenkin todettu erittäin vaikeaksi ohitettavaksi 2vs1-tilanteissakin. Pienen kysymysmerkin oranssimustien puolustukseen asettaa zibbi, joka on nähty liigakentillä ainoastaan kuusi kertaa tällä kaudella. Erinomaisena kiekonkäsittelijänä tunnettu pelaaja on kuitenkin nähnyt useitakin pudotuspelejä, joten pelaamattomuus tuskin tulee olemaan riippakivenä Voodoon menestysmahdollisuuksissa.

Huittisten Huiman puolustus noudattaa melkeinpä samanlaista kaavaa kuin vastustajajoukkueensa puolustustyöskentely. Aktiivisesti hyökkäykseen osallistuva Winnik hoitaa tonttinsa myös puolustuksessa, mutta myös vihreiden puolella alemman puolustajan täytyy olla varmaotteinen kiekon kanssa. LeeSweatt on niin tällä kuin edelliskaudella osoittanut olevansa kylmähermoinen ja Huittisten pelityyliin hyvin sopiva puolustaja, joka ei hätäile omalla puolustusalueellaan. Pudotuspelikierrokseen kotietu mukanaan lähtevä Voodoo People kuitenkin tulee hyvin varmasti pitämään kiekkoa ja painostamaan haastajaansa vahvasti, joten Huittiset eivät voi lähteä peleihin samalla strategialla kuin ennalta heikompia joukkueita vastaan. Joukkuepuolustuksen täytyy pysyä yhtä tiiviinä kuin tämän kauden aiemmissa liiga- ja harjoitusotteluissa. Allekirjoittaneella ei ole syytä epäillä tätä.

Hyökkäys vs Hyökkäys

Tappavaa jälkeä runkosarjassa tehnyt Voodoon hyökkäyspari JaKurri – Archuleta tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava, kun tärkeät pudotuspelit alkavat. Liigan maalipörssin voittanut JaKurri on todella löytänyt maalijyvänsä tällä kaudella – seitsemän kultamitalia eivät selvästikään ole ajanut hyökkääjää hyvän olon tunteen valtaan. Kun rinnalta löytyy taitojensa puolesta monien ärsyttämä Archuleta, on VP:n hyökkäys pelottavan vahva - lisäksi kiekkovarmojen puolustajien osallistuminen hyökkäyksiin ja yhteistyö hyökkääjien kanssa on organisoitua ja tehokasta.

Täysin samanlaista tulivoimaa ei löydy HuHun hyökkäyskalustosta. Viisaasti ja varmasti pelaavat Lucci ja LoiB ovat toki selkeitä liigatason hyökkääjiä, mutta vertailussa VP:n hyökkääjiin he jäävät vielä asteen jälkeen – esimerkkinä voidaan mainita se, että Huittisten hyökkäyskaksikko teki kahdestaan yhdeksän maalia vähemmän kuin maalipörssin voittanut JaKurri. Toisaalta Winnikin kiekon ylöstuonti ja yhteispeli hyökkääjien kanssa on huippuluokkaa, joten nopeat ja onnistuneet vastahyökkäykset voivat olla suuri vahvuus kokemattomammalle Huittis-ryhmälle. Onkin kiinnostavaa nähdä, lähteekö vierasjoukkue liikkelle juuri vastahyökkäyksiä suosivalla pelitaktiikalla, jossa nopeat pelinkäännöt hyökkäyspäähän ovat suuressa osassa. Eikä tätä tekstiä saa käsittää täysin väärin – esimerkiksi b-pistelaukaukset uppoavat hyvällä prosentilla myös Huittisten pelaajilla.

Mitä seurata?


JaKurri - Huikean runkosarjan pelannut konkarihyökkääjä mätti maaleja ennätystahtiin. Laskeeko tahti tosipeleissä vai jatkaako hyökkääjä samaa rataa?

Fice - Turhautuuko vastustaja puolustajan varmoihin otteisiin? Tuleeko kauden ensimmäinen maali pudotuspeleissä? Itse veikkaan kovaa siniviivapommia ensimmäisessä pudotuspeliottelussa.

Winnik - Tärkeä pelaaja joukkueelleen. Pelinrakennus ja molempien suuntien peli kyseiseltä pelaajalta ovat seurattavan arvoisia seikkoja ottelusarjassa.

HuHun joukkuepuolustus - Joutuuko Huittiset viettämään paljon aikaa omalla puolustussektorillaan? Pysyykö puolustus tiiviinä ja onnistuuko vastahyökkäykset? Elintärkeä seikka ajatellen mahdollisuutta kaataa ennakkosuosikkina lähtevä Voodoo People.

Osa-alueiden vertailu


Hyökkäys
Voodoo People
Huittisten Huima

Puolustus
Voodoo People
Huittisten Huima

Kokemus
Voodoo People
Huittisten Huima

Ennakoitu pelivireys
Voodoo People
Huittisten Huima

Haastattelut


Haastattelussa Voodoo Peoplen päävastuuhenkilö Fice.

Runkosarjan loppupuoli ei mennyt täysin putkeen Voodoo Peoplella – esimerkiksi viimeisistä yhdeksästä ottelusta vain kaksi päättyi voittoihin. Millainen viretila joukkueessa tällä hetkellä vallitsee?

Shefkillä meni kivääri rikki eikä zibbi saanut lagaamista korjattua niin pelattiin iso osa pelejä Archuleta ylempänä pakkina. Pelit meni miten meni ja jossain kohtaa tajuttiin, ettei runkosarjan voitto oo enää mahdollinen, joten vaihdettiin tavotteet pistepörssissä menestymiseen sekä PePon välttämiseen pudotuspeleissä. Juha Miedonkin yllätykseksi kiero suunnitelma onnistui ja kolikon kääntöpuolena on nyt kolmesta vaihtoehdosta se ikävin mahdollinen vastus puolivälieriin. Ollaan suhteellisen vähän pelattu tulevalla poff-nelikolla matseja niin joukkueena pelaamista täytyy parantaa ja mainitsemasi viretilan näkee vasta siinä ensimmäisessä ottelussa.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaanne asettuu Huittisten Huima. Mitä mietteitä tämä joukkueenne sisällä herättää? Millaisia terveisiä haluatte lähettää vastustajajoukkueelle?

Huittiset on Luccin johdolla yllättävän kova joukkue, joten ei toivotella vielä kenellekään kesälomia vaan pelataan hyvät pelit ja tsemppiä molemmille! Ja kiitokset vielä helposta pelien sopimisesta HuHulle!


Haastattelussa Huittisten Huiman Lucci.

Nousijajoukkueeksi Huittisten Huima esitti erittäin vahvoja otteita Liigan runkosarjassa. Mikä on mielestänne tärkein seikka pelissänne, joka on mahdollistanut menestymisen?

Varmaan tämän hetkinen aktiivisuus. Ollaan oltu viime aikoina kiekon aktiivisimpia porukoita, niin siinä tullut pelityylit tutuksi ja jokainen tietää suurin piirtein miten sitä kiekkoa pidellään.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaatte kokeneen Voodoo Peoplen. Mitkä ovat mielestänne vastustajajoukkueen heikkoudet, joihin teidän tulisi iskeä?

Ei lähdetä niinkään vastustajan heikkouksiin iskemään, vaan hyödyntämään meidän vahvuuksia. Laitetaan VP:n kova hyökkäys kuriin kovemmalla puolustuksella ja luotetaan, että LoiB tekee likaisen työn kärjessä ja Winnik naulaa paikoista.

Mitä terveisiä haluatte lähettää vihollisleiriin?

Ikävää, että taktikointi kostautuu ennen mitalipelejä. ;) Ja naapuri älä lyö kun tavataan!


Lopputulema: Voodoo People jatkoon otteluvoitoin 3-2.

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 19.05.2015 15:41
Luettu: 1192 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.