Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko BK - ANABrutal Killers - Anaheim Mighty Ducks


Runkosarjavoittaja Brutal Killers saa vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen Anaheim Mighty Ducksin. Hissiliikettä liigan ja divarin välillä tehnyttä Anaheimia ennakoitiin kauden alla sarjan jumbotiloille, mutta ankat näpäyttivät arvostelijoitaan jälleen kerran, napaten viimeisen pudotuspelipaikan.

Kiekon aktiivisin harjoituspelijoukkue Brutal Killers yrittää vihdoin ja viimein kirkastaa himmeämmät mitalinsa tämän kauden pudotuspeleissä. Viime kaudella joukkue putosi välierävaiheessa Turtlesia vastaan otteluvoitoin 3-2. Käteen joukkueelle jäi kuitenkin pronssiset mitalit, jotka joukkue nappasi Voodoo Peoplen nenän edestä Daasamanin suosiollisella avustuksella.

Brutal Killers - Riittääkö tehokkuus?


Runkosarjavoittaja Brutal Killersin puolustuspeli on ollut jälleen läpi kuluvan kauden täyttä terästä ja joukkue päästikin liigan runkosarjassa vähiten maaleja. Huonosti ei toiminut myöskään joukkueen pitkään parjattu hyökkäys, sillä BK teki toiseksi eniten maaleja heti Voodoo Peoplen jälkeen. Joukkueen hyökkäyspeliä johtaa tuttu tutkapari jo vuosien takaa, sillä sekä webby että poro12 löytyvät molemmat pistepörssin kärkitiloita. Ensin mainittu jopa hivenen yllättäen voitti koko liigan pistepörssin.

Vaikka runkosarjavoittajan hyökkäyspeli toimikin mallikkaalla tavalla runkosarjassa, niin hyökkäyspelin tehokkuuden löytäminen myös pudotuspelissä on sen suurin haaste tälläkin kaudella. Paras vertauskuva BK:lle lieneekin Suomen jääkiekkomaajoukkue, joka on sitoutunut, kurinalainen ja vahva puolustamaan, mutta ratkaisupaikoissa joukkue kaatuu viimeistelytehokkuuden puutteeseen. Tiiviistä puolustuspelistä BK:n mestaruushaaveet eivät tule tälläkään kaudella jäämään kiinni, sillä joukkueen puolustus on kenties koko Kiekon pitävin.

Anaheim - Flow-kiekon kuninkaalliset


Runkosarjan kahdeksanneksi sijoittunut Anaheim Mighty Ducks lähtee jälleen kerran rohkeasti haastamaan materiaaliltaan vahvempaa joukkuetta. Anaheim on tunnettu perinteisesti nopeasta, jopa ylisyöttelevästä pelitavastaan, joka on kiistatta miellyttävää seurattavaa. Joukkue on kuitenkin viime kausina yrittänyt tiivistää pelaamistaan, eikä joukkueen peli ole enää aivan samanlaista sirkusta, kuin vielä joitakin vuosia sitten. Joukkueen pelitapa perustuu kuitenkin edelleen rohkeaan hyökkäysalueen pelaamiseen, jossa ailahtelut päivien ja otteluiden välillä voivat olla suuret. Toisena päivänä joukkue tekee mykistävän kauniita osumia nopealla lyhytsyöttöpelillään, mutta jo seuraavana päivänä saattaa olla vuorossa murskatappio heikommalle vastustajalle.

Ankkalauman selkeä pelillinen johtaja on erittäin monipuolinen puolustaja Ratakses, joka pystyy rytmittämään joukkueen kiekollista peliä valtaisalla kokemuksellaan. Tavallisesti ylempänä puolustajana operoiva Ratakses pyrkii liikuttamaan kiekkoa nopeasti pelikavereilleen, mutta tämä taitava puolustaja pystyy tekemään myös itse hyvinkin yllättäviä ratkaisuja kiekon kanssa. Ratakses onkin oman pelipaikkansa parhaita pelaajia nykykiekossa. Hyökkäyksessä pelaavat totuttuun tapaan sharb ja pelsu, jotka ovat parhaina päivinään suorastaan kliinisiä viimeistelijöitä, mutta koko joukkueen tapaan hyvän ja huonon päivän ero on iso.

Anaheim joutuu kohtaamaan puolivälierissä yhden Kiekon parhaiten organisoiduista joukkuepuolustuksista, jota vastaan tilaa ja aikaa syöttöpelille on äärimmäisen vähän. Runkosarjassa Anaheim pystyi kuitenkin haastamaan runkosarjavoittajan tasapäisesti, sillä kahden ottelun maaliero oli BK:n hyväksi ainoastaan 5-3.

Harjoittelu tekee mestarin?


Kiekon ylivoimaisesti aktiivisin joukkue Brutal Killers on pelannut läpi kauden harjoitusotteluita suorastaan mielipuolisella tahdilla, joka on näkynyt myös joukkueen vakuuttavissa otteissa liigakentillä. Myös Anaheim tunnetaan aktiivisena harjoituspelijoukkueena, joten molemmat joukkueet lähtevätkin hyvistä vireystiloista pudotuspeleihin.

Anaheimin tämän kauden päätavoite lienee jo täytetty, sillä joukkue säilytti liigapaikkansa komeasti ja lisäbonuksena tullut pudotuspelipaikka tyydyttää varmasti seurajohtoa. Anaheim päätti runkosarjansa neljän ottelun tappiottomaan putkeen ja joukkue lähteekin pudotuspeleihin varmasti rennolla asenteella. Anaheimilla ei ole tässä ottelusarjassa mitään hävittävää ja kaikki paineet ovatkin runkosarjavoittajan harteilla.

Brutal Killersillä on kuitenkin sekä koti- että materiaalietu puolellaan, jotka kääntävät ottelusarjan voimasuhteet selkeästi Brutal Killersille.


Todennäköiset kokoonpanot:
Joukkueiden arviointi: (1-5)


Hyökkäys
Brutal Killers
Anaheim Mighty Ducks

Puolustus
Brutal Killers
Anaheim Mighty Ducks

Joukkuepeli
Brutal Killers
Anaheim Mighty Ducks

Pelitapa
Brutal Killers
Anaheim Mighty Ducks

Henkinen kantti
Brutal Killers
Anaheim Mighty Ducks

Avainpelaajat


webby - Brutalin hyökkäystehot lepäävät pitkälti joukkueen ykköshyökkääjän webbyn harteilla, jonka on nyt osoitettava olevansa todellinen pudotuspelipelaaja. BK:n suurin este mestaruuksille aiemmilla kausilla onkin ollut hivenen tehoton hyökkäyspeli ratkaisuotteluissa. Tähän on nyt saatava muutos mikäli "kekin klaania" kiinnostaa vihdoin kirkastaa himmeämmät mitalit kultaisiksi.

Ratakses - Ehdottomasti joukkueensa tärkein pelaaja. Ankkalauma joko voittaa tai häviää tämän tähtipuolustajan johdolla. Ratakses ei omaa kovinkaan paljon kokemusta pudotuspeleistä, mutta siitä huolimatta mies on erittäin rutinoitunut puolustaja, jonka hiiri ei tärise tiukoissakaan paikoissa.

Ratkaisun paikat


Brutal Killers lähtee ottelupariin luonnollisesti ylivoimaisena ennakkosuosikkina ja runkosarjavoittajan putoaminen puolivälierissä olisi todellinen jättipaukku. Anaheimin on tiivistettävä huomattavasti puolustuspeliään, mikäli se mielii taistella tosissaan jatkopaikasta. Ankat tuskin tulevat kuitenkaan liikaa luopumaan omasta tavaramerkistään ja joukkueelta on jälleen lupa odottaa (uhka)rohkeaa hyökkäyspeliä.

Runkosarjan ykkösjoukkue BK on hävinnyt koko kaudella ainostaan kaksi ottelua ja joukkue pystyy tukahduttamaan vastustajan kuin vastustajan hyökkäyspelin yltiökurinalaisella joukkuepuolustuksellaan. Sympaattinen ankkalauma joutuneekin lähtemään kesälomalle pudotuspelien avauskierroksen jälkeen.

Veikkaus: Brutal Killers jatkoon voitoin 3-0.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 19.05.2015 15:30
Luettu: 1442 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.