Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Runkosarjan loppukahinat

Kiekkoliigan historian 37. kausi on edennyt runkosarjamittelöiden ratkaisuhetkiin. Liigan runkosarjasijoitukset ovat vielä monilta osin ratkaisematta – kiinnitä huomiosi näihin taisteluihin sijoituksista.

Taistelu kärkisijoituksista


Tähän asti vakuuttavan runkosarjan pelannut Brutal Killers lähtee viimeiseen deadline-viikonloppuun vahvoista asetelmista. Piste-eroa seuraavaan joukkueeseen, Voodoo Peopleen, on kertynyt kuusi pistettä ja ottelusarakekin on BK:lle suotuinen. Ainoastaan kaksi tappiota runkosarjassa kärsineen joukkueen on vaikea uskoa pettävän niin, että piikkipaikka menetettäisiin. Ehkäpä suurin uhka runkosarjavoitolle on tällä hetkellä runkosarjan kolmannelta sijalta löytyvä PePo, joka laskennallisesti on neljän pisteen päässä runkosarjan kärkipaikasta. PePolla on myös esimerkiksi Voodoo-ryhmään verrattuna kevyemmät viimeiset ottelut, joten sijoitukset elävät kärkijoukkeiden kesken vielä ennen lopullista tulosta. Yhden kauhan soppaan lisää vielä kärkikolmikon takana väijyvä Metallurg Magnitogorsk, joka jättää viimeiselle viikonlopulle jopa kuusi ottelua. Kaksi viikonlopun kiinnostavinta kamppailua sisältävät punajoukkueen nutut; niin Voodoo Peoplella kuin PePollakin on otteluohjelmassa odottamassa tämänhetkinen runkosarjanelonen. Viimeisen päivän rankka ottelu-urakka saattaa kääntyä kuitenkin Metallurgia vastaan; pysyykö pelaajien keskittyminen hyvänä jokaisessa pelissä, vai vaikuttaako stressi kaikkien ottelujen pelaamisesta joukkueen peliesityksiin?

Liigan puolella kotiedun playoffeihin pokkaavat joukkueet ovat siis jo selvillä. DL-iltana monet joukkueet saavat varmasti ykköspelaajansa jäälle, joten on mielenkiintoista nähdä, miltä voimasuhteet näyttävät näin aivan pudotuspelien alla. Yhtenä mielenkiintoisena seurattavana voidaan myös mainita kiekon elävä legenda JaKurri, joka rikkoi henkilökohtaisen maaliennätyksensä runkosarjaottelussa Piruja vastaan. Mutta mitä mieltä ovat runkosarjan kärkinelikon vastuuhenkilöt?

Haastattelussa kekki

Ennen deadline-päivää Brutal Killers pitää tiukasti kiinni runkosarjavoitosta. Millaisin taktisin kuvioin joukkueenne lähtee runkosarjan ratkaisupeleihin varmistamaan runkosarjan voiton?

kekki: Neljä peliä jäljellä ja kolme voittoa varmistais voiton. Runkosarjallahan nyt ei oo muuta merkitystä ku saaha kotietu päätyyn asti mut voitto kelpaa aina. Ei olla juuri ollenkaan nyt pelailtu mutta melko luottavaisin mielin lähetään vikoihin mittelöihin.

Tällä hetkellä runkosarjavoittajalle asettuu pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle vastaan joko Oklahoma City Thunder tai Turtles – miltä tämä kuulostaa?

kekki: Turtles kuulostaa iha hyvältä koska yllepappa on tyämiäs ja jengi on muutenki sekasin, OKC on aina sopinu meille hyvin ja Reto lähti sieltä niin heikompi tiimi kun aiemmin.


Haastattelussa Fice

Voodoo People on ennen deadline-viikonloppua runkosarjan sijalla 2, kun kolme peliä on pelaamatta. Onko joukkueellanne jo katseet playoffeissa – onko päällimmäisenä mielessä saada vain pelit ajallaan pelattua?

Fice: Katseet on tottakai jo pudotuspeleissä, väännetään silti runkosarja kunnialla loppuun. Varmaankin lopullinen sijoitus on 4. ja se on pienoinen pettymys, toki olosuhteisiin nähden siedettävä tulos runkosarjasta.

Kolmesta viimeisestä ottelusta Voodoo People kohtaa kaksi mitalisuosikkia, Brutal Killersin ja Metallurg Magnitogorskin. Kuinka tärkeinä pidätte näitä kamppailuja pudotuspelejä ajatellen?

Fice: Pelillisesti ajateltuna nuo on pelejä muiden seassa, kuitenkin siinä on hyviä taktisia vaihtoehtoja vaikuttaa runkosarjan sijoituksiin ja sitä kautta tuleviin ottelupareihin.

Haastattelussa Joska

PePo lähtee deadline-viikonloppuun seitsemän pistettä sarjakärkeä takana, joskin ottelun vähemmän pelanneena. Kiinnostaako runkosarjavoitto, vai odotellaanko joukkueessa jo tosipelien alkamista?

Joska: Kai tässä vähän säästellään uusia kikkoja jo sinne pleijareihin.

Haastattelussa apina

Ennen Liigan deadline-viikonloppua Metallurg Magnitogorsk on runkosarjassa iskuetäisyydellä jopa runkosarjavoittoa ajatellen. Kuinka tärkeänä pidätte hyvää sijoittumista jo runkosarjassa?

apina: Hyvä sijoitus näyttää CV:ssä hyvältä, mutta ei sijotuksella oikeastaan oo meille mitään merkitystä pudotuspeleissä. Aktiivisuus on sitä luokkaa tällä hetkellä, että tavotteena on yrittää motivoitua sekä nauttia noista matseista tuli vastaan sitten kuka tahansa.

Olette jo lähes varmistaneet kotiedun Liigan playoffeihin. Mikä joukkue olisi joukkueellenne mieluisin pudotuspelien ensimmäistä kierrosta ajatellen?

Vaikea arvioida, mutta jos peilataan nykykuntoon niin joku joukkue, jota vastaan jaksettais motivoitua ihan täysillä. Eiköhän me kuitenkin lähdetä pudotuspeleihin paremmalla asenteella mitä runkosarjoissa tai harkkamatseissa, niin eipä sillä vastustajalla oo varmaan merkitystä.

Jonkun konkreettisen vastauksen sä kuitenki vaadit, niin vastataan vaikka Turtles nimimerkin ISIS vuoksi.Taistelu karsintaviivan yläpuolella


Karmaisevan alkukauden ryöminyt Anaheim Mighty Ducks on pisteen päässä playoff-viivasta, mutta ennen ratkaisevaa viikonloppua joukkueella on jäljellä enää yksi ottelu – sekin viime kauden hopeamitalistia Turtlesia vastaan. Voittamisen kulttuuria kaipaava Ankkalauma on saanut peliotteensa virkistymään kauden edetessä, mutta voi olla, että herääminen on tapahtunut liian myöhään. Playoff-paikka vaatisi suoranaista ihmettä, sillä kahdeksantena majaileva Oklahoma City Thunder tarvitsee enintään kolme pistettä viimeisistä kuudesta ottelustaan pitääkseen Ankat takanaan.

Vielä astetta surullisemman alkukauden suorittanut runkosarjakymppi Pirut on jäänyt Ankoista seitsemän pisteen päähän, mutta ryöstämällä tärkeitä pisteitä viidestä jäljellä olevasta pelistä, voi paholaisryhmä nousta Ankkojen ohi ylittäen karsintaviivan. Ilahduttavan virkeitä peliotteita esittänyt Pirut on saanut todella pitkän voitottoman putken jälkeen peli-innosta kiinni ja napsinut tärkeitä voittoja – kahdeksasta viimeisimmästä ottelusta joukkue on kyennyt saalistamaan täydet pisteet kuusi kertaa.

Kiinnostava seuraamisen kohde on myös tällä hetkellä viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla sijalla majaileva Oklahoma City Thunder. Vaikeaan tilanteeseen ajautunut nousijajoukkue antoi lähtöpassit edellisjakson lopulla maalitykki Retolle, eikä nopeat paikkausvärväykset onnistuneet nappiin. Joukkueen runkopelaajien esitykset tällä kaudella eivät kuitenkaan anna odottaa tasonlaskua viimeisissäkään peleissä, joten joukkueen playoff-paikan voi viedä ainoastaan vaikeudet saada kaikki jäljellä olevat kuusi ottelua pelattua ajallaan. Tätä kukaan ei kuitenkaan halua – toivottavasti kukin joukkue niin Liigan kuin Divarinkin puolella saa runkosarjan kunnialla pelattua!

Haastattelussa niin Oklahoman, Ankkojen kuin Pirujenkin vastuuhenkilöt.

Haastattelussa jlo

Ennen ratkaisevia runkosarjaotteluita OKC löytyy viimeiseltä pudotuspelipaikkaan oikeuttavalta sijalta. Joukkueenne on kokenut suhteellisen yllättäviä muutoksia viime aikoina – minkälaiset tuntemukset joukkueessa on ennen kuutta viimeistä runkosarjaottelua?

jlo: nooo koitetaan taistella viikonlopun aikana viimeset matsit pois. reton kickiminen olisi pitäny hoitaa jo kauden alkupuolella, muttei aika riittäny ettii toista. vikal deadlinel tuli sit pakon eteen kickiminen, ku kaveria ei kiinnostellu enää pelaa teamissa. iha ok fiilis on jengin sisäl täl hetkel, vaik sitä ei varmaan ulkopuoliset uskokkaan :D

Pudotuspelejä ajatellen; mikä kärkinelikon vastustajista olisi mieluisin joukkueellenne?

jlo: Voodoo People ehdottomasti

Haastattelussa Trn

Ennen deadline-viikonloppua Pirut on vielä karsintaviivan alapuolella ja Ankkojen päihittämiseksi joukkueenne tarvitsee vielä vähintään kahdeksan pistettä viidestä viimeisestä ottelusta. Millä mielialalla lähdette runkosarjan viimeisiin koitoksiin?

Trn: Juu playoff haaveet katos aika aikasessa vaiheessa kun otettii ekaan 12 peliin tasan 1 piste. Viime aikoina voittoja on tullut ihan kivasti ja tavotteena olisi välttää karsinnat. Se vaatisi siis viimeisestä 5 pelistä 3 voittoa ja luottavaisin fiiliksin lähdetään noita hakemaan. Kunhan saadaan oikeat miehet paikalle sunnuntaina niin uskon että tarvittavat pisteet saadaan.

Haastattelussa pelsu

Ennen deadline-päivää Ankkojen mahdollisuudet playoffeihin ovat hyvin ohuen korren varassa. Millä aseilla lähdette kaatamaan viimeisessä runkosarjaottelussa viime kauden hopeamitalistia ja välttämään ainakin Liigakarsinnat?

pelsu: Lyhyesti: Örkin viivapommeilla sekä sharbin b-piste-snipuilla.


Tsemit jokaiselle Kiekkoliigan joukkueelle runkosarjan ratkaisuhetkiin. Deadline-päivän runkosarjakahinoiden katsauksen jälkeen voimme asennoitua jo ensi viikolla alkaviin pudotuspeli-otteluihin, joihin on odotettavissa ottelupariennakot - stay tuned!

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 17.05.2015 16:14
Luettu: 1367 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.