Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Hot/Not - 2/2015
Pelaamattomat ottelut


Niitä ei ollut! Hienoa toimintaa joukkueet. Keep it up.


Team Sahara


Viime kaudella divarin runkosarjan kuudenneksi sijoittunut Team Sahara on aloittanut kuluneen sesongin huomattavasti kovemmalla tahdilla. Yhdeksän pelatun ottelun jälkeen saldona on kunnioitettava 8-1-0, joka takaa joukkueelle kiistattoman ykköstilan divarin sarjataulukossa. Sahara on ollut jälleen totutun vahva hyökkäyspäädyssä ja joukkue onkin iskenyt maaleja yli viiden maalin ottelukeskiarvolla. Aiemmin pahasti vuotanut puolustus on myös ollut kelvollisessa vireessä, joka onkin ollut käänteentekevä muutos aiempiin kausiin verrattuna. Väkevän alkukauden johdosta ansaittu paikka hot -osiossa.

yllepa


Seitsemän kertainen liigan maalipörssin voittaja on lähtenyt tavoittelemaan kahdeksatta titteliään toden teolla. Viime kaudella hieman epäaktiivisemmin pelannut tähtihyökkääjä on paukuttanut alkukauden 7:ssä ottelussa häikäisevät 30 tehopistettä. Lukema, jolla irtoaa liigan pistepörssin ykköstila. Nykyisellä tahdillaan tämä maalinsylkijä on lähellä ylittää jälleen maagisen 100 pisteen rajan runkosarjassa. Tähän hyökkääjätähti on pystynyt viimeksi liigakaudella 1/2013 Nightmaren paidassa, paukuttaen lähes käsittämättömät 112 tehopistettä. Kyseiseen lukemaan ei kenties tämän kauden yllepan tahti riitä, mutta 100 pisteen ylitys on jälleen lähellä.


peak


Viime kaudella divarin runkosarjassa 9 pelattua ottelua, joissa peak kerrytti tehosarakettaan 28:lla tehopisteellä. Tämän kauden yhdeksän ensimmäisen ottelun jälkeen pistesarakkeessa komeilee jo lukema 38, ja lisää on tulossa. Peak onkin todellinen yllätysnimi divarin pistepörssin kärjessä, vaikka miehen kiekolliset taidot ovatkin olleet jo pitkään suuren yleisön tiedossa. Peakin rooli Saharan rotaatiossa on noussut huomattavasti viime kaudesta ja tulos näkyy välittömästi myös tulostaululla. Peak on Saharan loistokkaan alkukauden ehdottomasti suurin ilmentymä ja on jättänyt varjoonsa myös joukkueen pitkäaikaisen johtavan hyökkääjän Puden.

PePon puolustus


Hyökkäämällä voittoja puolustamalla mestaruuksia, on vanha viisaus, jonka PePo on omaksunut Kiekon joukkueista kenties kaikkein parhaiten. Hallitseva mestari on nimittäin aloittanut kuluvan kauden siitä mihin viime kaudella jäi. Seitsemässä ensimmäisessä ottelussa PePon maaliverkkoa on pöllytetty ainoastaan kahdeksan kertaa, joka on liigatasolla kerrassaan huikaiseva suoritus. Todella väkevä puolustuspeli on siivittänyt joukkueen myös voittoisaan alkukauteen, sillä seitsemän ensimmäisen ottelun saldona on komea 6-1-0. Jebsulla vahvistunut hallitseva mestari tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä olemaan tälläkin kaudella "The joukkue", jonka muut mestaruutta tavoittelevat joukkueet joutuvat kaatamaan kevään pudotuspeleissä.

Neal Chaucer


Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Neal Chaucer painii tälläkin kaudella tutun ongelman parissa. Maalinteko ei tunnu liigakentillä luonnistuvan niin millään ja tuloksena kuudesta ensimmäisestä ottelusta onkin yksi tasapeli, kuusi tappiota ja vain 12 tehtyä maalia. Hyökkäyspään potentiaalisin yksilö on edelleen Xirean, jonka parhaat kaudet ovat kuitenkin jo takanapäin. Toisaalta eipä tähtihyökkääjä saa kovinkaan paljon taustatukea hyökkäyspelissä, joten alkukauden vaisu tehopistelukema ei yllätä. Joukkue kaipaa kipeästi uutta verta hyökkäykseen, jotta paluu mitalikantaan kuivien kausien jälkeen olisi jälleen realismia.


Nordic Frost


Nordic Frost on tuore ilmestys Kiekkoliigakentillä ja alku Kiekon kovatasoisimmassa liigassa on ollut odotetun vaikea. Yhdeksästä ensimmäisestä pelistä joukkue on saalistanut yhteensä 4 pistettä, maalieron näyttäessä lukemaa -31. Kivenä risukasassa oli katastrofaalinen 12-1 tappio keskikastin Ferraria vastaan, jonka jälkeen moni kyseenalaisti jo koko joukkueen tulevaisuuden Kiekkoliigassa. Joukkue pyrkineekin saamaan vain ottelut pelattua ajallaan ja alkukauden otteluissa liigakentillä onkin vieraillut jo peräti 11 eri pelaajaa, joka on ehdottomasti liikaa. Ainakin mikäli paremmat sijat runkosarjassa kiinnostavat.

Pirut


Viime kaudella runkosarjassa komeasti neljänneksi sijoittunut Pirut koki karmaisevia menetyksiä viime kauden päätteeksi. Sekä Jebsu, että Bisc jättivät joukkueen kauden päätteeksi ja korvaajia näin isoille menetyksille ei ole helppoa löytää. Kuudesta ensimmäisestä ottelustaan Pirut on poistunut jokaisesta häviävänä osapuolena ja erityisesti maalinteko on ollut joukkueelle täyttä myrkkyä. Vain 10 tehtyä maalia kuudessa ensimmäisessä ottelussa kertovat karua kieltään, missä joukkueen isoimmat puutteet ovat. Ilman selkeää vahvistusta hyökkäyspäähän joukkueen pudotuspelipaikka tuleekin olemaan todella kovan työn takana. Päät ylös ja kohti parempaa loppukautta pojat!

Siniviiva HT


Epävarmoissa olosuhteissa kauteen lähteneen Siniviiva HT:n otteet kaukalossa ovat olleet samassa hengessä todella epävarmoja. Viime kauden päätteeksi joukkueen pudottaminen koko Kiekkoliigasta oli todella lähellä, useista pelaamattomista otteluista johtuen. Kuluvan kauden ensimmäisen jakson aikana SHT sai kuin saikin sentään ottelunsa hoidettua ajallaan. Itse otteluista ei taasen jäänyt paljon kiekkojälkeläisille kerrottavaa. Saldona alkukauden kuudesta ensimmäisestä koitoksesta olikin 6 tappiota maalierolla 12-28. Vaikealta näyttää jälleen, mutta toivon mukaan joukkue saa tällä kertaa hoidettua edes pelivelvoitteensa ajallaan. Muuten joukkueen värikäs historia Kiekkoliigassa saa surullisen päätöksen.


Narrilauma


Narrilauman kirjava historia Kiekkoliigassa sai ainakin toistaiseksi viimeisen lukunsa, valitettavan häpeällisellä tavalla. Kaksi sanaa viime kauden jälkeen olisi riittänyt: "Ei jatketa". Edes tätä ei kuitenkaan viitsitty ilmoittaa johtokunnalle, vaan joukkue hajosi kaikessa hiljaisuudessaan off-seasonin aikana, ilman minkäänlaista yhteydenottoa asian tiimoilta. Seurauksena joukkueen sulkeminen Kiekkoliigan alaisuudesta, johon pääsyyllinen oli luonnollisesti täysin päävastuuhenkilötehtävänsä laiminlyönyt Awu. Ei näin.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 31.03.2015 15:45
Luettu: 2252 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.