Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Tutustu johtokuntalaiseen - Daasaman

Tutustu johtokuntalaiseen -sarja jatkuu jälleen. Haastattelupenkkiin istahti tällä kertaa Daasaman.

Tervehdys, Dasse! Kerro hieman itsestäsi. Kuka olet, mistä tulet, ja strategiset mittasi.

Morjesta, pian 22 vuotias opiskelija Lahdesta (en toki kauaa oo tääl surkees mestas). 188/85/14,3.

Sinut tunnetaan melkoisena moottoriturpana kiekkoyhteisössä, joka ei malta pysyä mistään tilanteesta tai keskustelusta poissa. Miksi näin?

En tiedä onko se sairaus vai mikä, mut mul on vaan halu olla vaikuttamassa kaikkeen. Aina ollu mielenkiinnolla kehittämässä ja päättämässä asioista.

Kerro hieman omasta valintaprosessistasi Kiekkoliigan johtokuntaan.

No olin kai hakenu 100x johtikseen ja sit tajusin, ettei se riitä. Otin sit hätävärvinä Spearsin Antartikseen, jossa olin silloin pvh:na. Sit esitin mukavaa jannua ja paikka aukes heti. Taisi toki olla vaikutusta silläkin, että johtokunta etsi silloin vetäjää 3vs3-liigalle ja minä sit tartuin siihen.

Mikä sai sinut kiinnostumaan johtokuntatyöskentelystä?

No pari kolme vuotta olin pelannut jo Kiekkoliigaa ja kuten aiemmin tuolla jo sanoin, ni mulla on halu olla vaikuttamassa ja päättämässä asioista eikä vain katsoa vierestä. Johtokuntatyö oli tähän paras paikka enkä luopuis tästä missään vaiheessa, vaikka välillä kaikki ei ookkaa mennyt nii hyvin ku olis pitänyt.


"Tietenkin valittajien pitäisi miettiä siinä vaiheessa, kun avaavat suunsa, että keskittyvät valittamisen sijaan keksimään perustelut sille omalle mielipiteelleen ja miten ne asiat olisi pitänyt hoitaa. Pelkkä valittaminen ei auta."
- Daasaman
Päätöksentekijät saavat alasta tai ympäristöstä riippumatta aina kritiikkiä. Mistä luulet tämän johtuvan?

Ketään ei voi ikinä miellyttää vaan aina löytyy jokaiselle päätökselle niitä vastarannan kiiskejä. Kuitenkin tämä on vain murto-osa porukasta. Tietenkin se kritiikki voi olla myös aiheellista ja kaikki kritiikki otetaan vastaan. Tietenkin valittajien pitäisi miettiä siinä vaiheessa, kun avaavat suunsa, että keskittyvät valittamisen sijaan keksimään perustelut sille omalle mielipiteelleen ja miten ne asiat olisi pitänyt hoitaa. Pelkkä valittaminen ei auta.

Kiekkoliigan johtokuntaa on välillä syytetty vääristä ja hitaista päätöksistä. Haluaisitko valaista lukijoita Kiekkoliigan päätöksenteosta ja siihen vaikuttavista asioista?

No monilla tuntuu olevan käsitys, että johtokuntalaiset tekevät päätökset sen mukaan, mikä hänelle itselleen olisi hyödyllisin. Johtokunta toimii kuitenkin jokaisessa tapauksessa puolueettomasti ja jos joku johtokuntalainen on osallisena tapaukseen, on hän silloin jäävi eikä osallistu siihen millään tavalla.

Rangaistuksiin meillä vaikuttaa monetkin asiat esimerkiksi teon vakavuus ja tekijän historia. Yksikään tapaus ei ole samanlainen niin välillä noita on vaikea miettiä. Kuitenkin yritetään löytää se kultainen keskitie, joka ei ole 100% aina onnistunut. Ihmisiä mekin ollaan. Kuitenkin mielestäni meidän linjaukset ovat hyvät tällä hetkellä.

Tällä hetkellä ollaankin tehty vähän muutoksia johtokunnan sisällä, jotta saisimme kaikki tapaukset ajoissa ulos.

Missä asioissa Kiekkoliiga on mielestäsi onnistunut ja missä olisivat mahdolliset kehityskohteet?

Kiekkoliiga on hyvällä pohjalla ja järjestelmä on hyvin rakennettu. Kaikki toimii moiteettomasti, josta iso kiitos koodaajille ja järjestelmän ylläpitäjille. Välillä se on puuduttavaa ja aikaavievää, mutta ainakin liiga pyörii kunnolla.

Parannettavaa on tietenkin näkyvyyden kanssa. Meidän pitäisi järjestää enemmän oheistoimintaa ja muuta mukavaa, jotta pelaajien mielenkiinto peliin säilyisi ja saataisiin myös uusia pelaajia pelin pariin.


Parasta johtokuntalaisena on:

Saa tietää kaikesta kiekon asioista ensimmäisenä, sen lisäksi johtiksessa heitetään välillä ihan hyvää läppää ja johtispelitki on mukavia, vaikka rageenki aina.

Ikävintä johtokuntalaisena on:

Isompien asioiden teko varsinkin, kun välillä joutuu tekemään ne yksin. Oma-aloitteisuutta kaipaisin johtiksen sisällä.


Kiekon tulevaisuus on herättänyt jo pitkään puhetta ja viimeisimpien tietojen mukaan worst case scenario voi olla lähempänä kuin kukaan odotti, mikäli radikaaleja muutoksia ei tehdä. Mitkä olisivat keinoja muutokseen ja millaista yhteistyötä Kiekkoliiga aikoo tehdä Kiekon ylläpidon kanssa?

No niin kauan, kun peli on hengissä ja liigat pyörii, niin ei pidä miettiä, että peli olisi kuolemassa. Totta kai pelaajia on vähentynyt joka on huonompi asia. Kyllä tähän pitää alkaa puuttumaan, mutta se on myös pelaajien vastuulla. Peliin täytyy rakentaa jonkinlainen systeemi, jolla saataisiin pelaajat pysymään pelin parissa, pelaajien käyttäytyminen on parannuttava. Jälkimmäiseen kysymykseen en voi tällä hetkellä vastata.

Miten pelaajat voivat auttaa, jotta upea kiekkopelimme olisi vielä hengissä ensi vuonnakin?

Peli tulee olemaan kyllä ensi vuonnakin hengissä, ei pelkoa siitä. Kaksi tärkeää asiaa pelaajien täytyy ottaa kuitenkin huomioon, jotta pelin elpyminen aiempaan kukoistukseen voisi olla mahdollista.

Jokaisen pelaajan täytyy katsoa itseään pelistä ja miettiä, onko käyttäytynyt asiallisesti. Jokainen haukkuminen uutta pelaajaa kohtaa tarkoittaa 1-2 pelaajan katoamista pelistä. Eise haukkuminen auta ketään yhtään millään tavalla. Et sinä itsekään ole sen parempi, jos alat haukkumaan paskaksi ja valittamaan jokaisesta virheestä.


"Uusille ja heikoille pelaajille pitää antaa se tunne, että he kuuluvat tähän peliin."
- Daasaman
Tästä päästäänkin toiseen vaiheeseen, eli uusien pelaajien auttaminen. Sellaiset pelaajat, jotka oikeasti haluavat auttaa ja opettaa heikompia pelaajia, on vähentynyt. Uusille ja heikoille pelaajille pitää antaa se tunne, että he kuuluvat tähän peliin. Opettakaa heille siis peruspelaaminen, sijoittuminen, syöttäminen, laukominen, JOUKKUEPELI. Oon nähny kymmeniä wannabe-sooloilijoita, eikä yksikään niistä ole saanut mitään hyvää aikaan, vaikka kiekko nätisti pysyisikin lavassa. Panostakaa joukkuepeliin ja tähän yhteisöön.

Jos ei kiinnosta vaikuttaa vaan ainoastaan valittaa, sooloilla, perseillä, niin sitten tämä peli ei ole sinua varten.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 25.03.2015 16:22
Luettu: 1808 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.