Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divariennakko 2/2015

Divariennakko 2/2015

Taistelu pokaalista, mitaleista ja noususta kiekko.tk:n johtavaan sarjaan alkaa tulevan viikon maanantaina. Kovatasoinen Divari on vuosikausia tarjonnut tunteita nostattavia nettilätkäotteluita ja hauskoja hetkiä kiekkopelaajille, jotka haluavat pelata tosipelejä ja edetä yhä korkeammalle kiekkoskenessä. Tuleva kausi ei tule olemaan poikkeus.

Kauden 2/2015 Divarissa kunniaa ja menestystä hakevat 13 eri kiekkojoukkuetta. Näistä joukkueista seitsemän piirsi luistimenviivoja Kiekkoliigakentille myös viime kaudella. Divarikarsinnoista ensi viikolla alkavaan Divariin selviytyi kuusi ryhmää, joista kolme tekevät joukkueena debyyttinsä Kiekkoliigan alaisissa sarjoissa. Saamme siis tilaisuuden seurata erittäin mielenkiintoista divarikautta, jossa kohtaavat kokeneet Kiekkoliigajyrät ja vielä astetta tuntemattomampien kiekkojoukkueiden pelaajat.

Tässä Divariennakossa käydään läpi ensi kauden divarijoukkueiden taustoja edelliskauteen peilaten ja pureudutaan yleisesti joukkueiden pelaajistoihin sekä vahvuuksiin ja heikkouksiin. Tämän kirjoituksen avulla divaria seuraavat pelaajat saavat myös vinkkejä siitä, mitä seurata kunkin joukkueen pelissä. Saamme myös kuulla, mitä jokaisen joukkueen vastuuhenkilö vastasi ennakontekijän joukkuekohtaisiin kysymyksiin. Ennakko etenee ennustettujen runkosarjasijoitusten mukaisesti, jotka menevät aina aivan metsään. Paitsi tällä kaudella.

1. Ferrari
Katsaus edelliskauteen

Ferrarin debyyttikausi Liigassa ei varmastikaan sujunut sillä tavalla kuin joukkueen jäsenet toivoivat. Runkosarjan kaksi ainoaa voittoa irtosivat kahdesta muusta nousijajoukkueesta, eikä pelillinen taso vielä riittänyt Kiekon aivan terävimpään kärkeen. Ehkä kahta voittoakin suuremmat ilonlähteet olivat tiukat kamppailut muun muassa kahta viime kauden mitalijoukkuetta vastaan, joista Ferrari sai napattua tasapelejä. Pelillinen taso ei kuitenkaan vielä riittänyt pisteiden tasaiseen hankkimiseen Liigassa, ja runkosarjan päätteeksi Ferrari löytyi sijalta 12 – jättäen taakseen vain diskatun Siniviiva HT:n. Osoituksena joukkueen vahvasta hengestä ja tilasta Ferrari ei kuitenkaan laittanut monien muiden liigajoukkueiden tavoin pillejä pussiin vaan jatkoi kauttaan karsintoihin, joissa vastaan asettui Divarin runkosarjan kahdeksas Los Angeles Kings. Tuo ottelusarja meni yllättävän selkein numeroin LAK:ille; niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin karsintasarjassa paremmin suorittanut joukkue lunasti lisenssin pelata ensi kauden Liigassa. Tiukkoja Divarin playoff-otteluita pelannut Kings oli selkeästi kurinalaisempi ja valmiimpi karsintakoitoksiin, eikä Ferrarin puolustus ollut tarvittavan yhtenäinen pitämään vastustajansa maalintekijöitä kurissa.

Liigasta pudonnut Ferrari siis lähtee hakemaan vauhtia sarjatasoa alempaa. Nouseeko tämä nimensä mukaisesti punaisissa asuissa kotiottelunsa pelaava ryhmä takaisin ylemmälle sarjatasolle jo ensi kauden jälkeen?

Divarikausi 2/15

Edelliskausina hyvin Divarissa esiintynyt Ferrari lähtee tulevaan divarikauteen ennakkosuosikkina. Suurta vaihtelua kokenut sarjataso tuo divarikentille uusia ja kokemattomampia joukkueita, joita vastaan kokeneella Ferrari-ryhmällä on selkeä etulyöntiasema. Kausi Liigassa on varmasti opettanut joukkueelle tiiviin puolustuksen tärkeyden. Visiitti korkeimmalla sarjatasolla tuokin mielestäni suuren edun tippuneelle joukkueelle: taisteluhalu paikasta takaisin Liigaan, rennommat pelit ja kokemus liigakentistä voivat siivittää Ferrarin todelliseen lentoon tulevan kauden Divarissa.

Mikä tekee Ferrarista Divarin runkosarjan voittajan ensi kaudella? Ehkäpä suurin syy tähän on joukkueen tasaisuus. Monilla divarijoukkueilla yhden pelin osa-alueen onnistuminen vaatii hyvin usein nipistämistä toisen osa-alueen hoitamisesta, kun Ferrari pystyy tasapainottamaan peliään niin, ettei esimerkiksi vaarallinen hyökkäys heikennä puolustustyöskentelyä. Divaritasolla tämä seikka kääntyy selkeästi Ferrarin puolelle.

Ensi kaudella Ferrarin hyökkäystä johtaa hyvin varmasti tutkapari tiku(aka Patrick) ja taku(aka Nasu). Toissakauden Divarin pistepörssin voittaja tiku tulee kamppailemaan samasta tittelistä myös tällä kaudella – tehohyökkääjän pistemäärä saattaa lähennellä jopa sataa. Viime kauden kokoonpanosta tippuneita pelaajia on korvattu lähinnä toimintansa lopettaneen The Oldtimersin pelaajilla: pelaajistossa vaikuttavat riazli, wilz ja jhny. Oldtimersin sisäisen pistepörssin kärkimies riazli tuokin hyvää leveyttä Ferrarin hyökkäykseen, kun wilz ja jhny toimivat enemmänkin puolustuspään vahvistuksina. Joukkueeseen hankittu jim(aka Yan) tulee olemaan ykköskokoonpanon miehiä – kaksinkertaista Liigan kultamitalistia voitaisiin kutsua suhteellisen kovaksikin vahvistukseksi Ferrarin ylemmän puolustajan tontille. Pelaajistosta Ferrarin menestyminen ei siis todellakaan tule jäämään kiinni – yksi mielenkiintoinen kysymys on, miten peliaika saadaan jaettua tehokkaimmalla tavalla. Edelliskauden liigavisiitin, pelin tasapainon ja taitavien pelaajien myötä Ferrari on helppo rankata Divarin kauden 2/2015 runkosarjan piikkipaikalle.

Mitä seurata?

tiku - Joukkueensa paras pistemies ja koko pistepörssin kärkisijoilla jo neljättä kautta putkeen. Saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia tämän kauden divarin tuomareille, jos pelit esimerkiksi divarinousijoita vastaan repsahtavat suurinumeroisiksi. Ehdottomasti seurattavan arvoinen pelaaja.

Pelaajahaastattelu

Haastattelussa tiku:

Edelliskauden liigavisiitti ei mennyt aivan putkeen. Millainen ilmapiiri joukkueessa oli liigakarsinta-tappion jälkeen?

Eipä se ketään kiinnostanu, koska rikkinäisellä kokoonpanolla väännettiin liigakarsinnat.

Mitä mieltä olet tulevan kauden Divarista – sen uusista tulokkaista ja tasosta?

Divari on kovatasoisempi kuin koskaan aikaisemmin, kaudesta tulee pitkä ja raastava.

Mitkä ovat tavoitteenne ensi kaudelle?

Tietenkin kympin sakkiin pääseminen ja täten putoamiskarsinnat välttäen. Lisäksi tavoitteena saada kerrankin kausi läpi ilman ongelmia, sekä saada ikipeelo Jalski aka. taikajim kuriin.

Vapaa sana ja terveiset muille divarijoukkueille

Me voitetaan koko p*ska.

2. Team Sahara
Katsaus edelliskauteen

Team Saharan divarikausi 1/2015 voidaan jakaa selkeästi kahteen jaksoon: heikkoon alkukauteen ja pirteämpään loppukauteen. Saharan ensimmäisiin kymmeneen otteluun mahtui ainoastaan yksi voitto eikä yleensä murhaava hyökkäyspeli ottanut onnistuakseen. Runkosarjan aikana näyttikin siltä, että joukkueen täytyisi todella taistella päästäkseen runkosarjan kahdeksan parhaan joukkoon ja sitä kautta kauden ratkaisupeleihin. Team Sahara ryhdistäytyikin ja otti tärkeitä voittoja loppukaudesta saalistaen itselleen runkosarjan kuudennen paikan Divarin pudotuspeleihin. Lopulta Divarin mestaruuden pokannut Huittisten Huima kuitenkin ajoi röyhkeästi Kamelilauman ylitse suoraan kolmessa ottelussa maalierolla 26-7, eikä tuota pudotuspelisarjaa ole tarpeen ruotia yhtään enempää.

Divarikausi 2/2015

Liiga- ja Divariennakosta toiseen – riippuen siitä kummassa sarjassa Sahara milloinkin pelaa – sama virsi jatkuu, kun puhutaan Team Saharan pelityylistä. Vastustajasta, tilanteesta tai pelin tärkeydestä riippumatta TSA hyökkää rohkeasti ja innokkaasti puolustuksen kustannuksella. Tämä tekee Saharan peleistä hyvin usein mielenkiintoisia, sillä maaleja nähdään molemmissa päädyissä. Viime kaudella joukkueen omistaja ja kaudesta toiseen tärkeimpiin pelaajiin lukeutuva Pude onnistui venyttämään maaliverkkoja ainoastaan 16 kertaa, kun useimmilla Liigakausillaankin kyseinen maalipyssy on onnistunut useammin maalinteossa. Tämä on varmasti yksi syy, miksi Saharan kausi oli mitä oli; kun hyökkäykseen nojaava joukkue ei pysty päättämään hyökkäyksiään maaleihin hyvällä prosentilla, ei tuloskaan voi olla mairitteleva. Miksi Team Sahara sitten arvioidaan näinkin korkealle ensi kauden runkosarjaan?

Mukavassa vireessä off-seasonilla suorittanut Team Sahara on löytänyt maalijyvänsä uudelleen, mikä lupaa hyvää myös tulevalle divarikaudelle. Ensi kaudella Divarissa on joitakin joukkueita, joiden puolustussuorittaminen ei ole vielä tarvittavalla tasolla, kun puhutaan vastustajista kuin Team Sahara. Kenties muutama suurinumeroinen voitto antaa jo Kiekkoliigan vakiokasvoille ylimääräistä boostia koko kautta ajatellen. Lisäksi on vaikea uskoa, että näkisimme toisen yhtä kuivan kauden Liigassakin muutamia kausia pelanneelta Sahara-ryhmittymältä. On myös hyvä huomata, että Saharan kokoonpano on tiivistynyt viime kaudesta – tiiviimpi kokoonpano, jonka pelaajat osaavat pelata hyvin yhtenäisesti joukkuepeliä on varmasti yksi Saharan vahvuuksista tulevalla kaudella. Joukkueen puolustuksen johtohahmot, hakke ja ovat Divarin kärkipuolustajiin kuuluvia pelaajia, jotka pystyvät TSA:n hyökkäävästä pelitavasta huolimatta koordinoimaan puolustustyöskentelyä ja tarvittaessa nousemaan parrasvaloihin omilla yksilösuorituksillaan. Rohkean ja hyvin onnistuvan hyökkäystoiminnan ja yhteenpelaamisen avulla Team Sahara tullaan löytämään runkosarjan lopuksi juuri Ferrarin alapuolelta, toiselta sijalta.

Mitä seurata?

Pude - Jotta Team Sahara pystyisi parantamaan roimasti viime kaudesta, tulee hyökkääjä Puden onnistua edelliskautta paremmin maalinteossa. Seuraa siis, pystyykö pitkäaikainen Sahara-hyökkääjä parantamaan otteitaan ja johdattamaan joukkueensa hyviin suorituksiin divarikentillä.

Pelaajahaastattelu

Haastattelussa cursed:

Edelliskausi Divarissa päättyi heikkoihin puolivälieräotteisiin. Miten joukkueenne on näiden otteluiden jälkeen kasannut taas rivinsä ensi kautta ajatellen?

Sanotaanko vaikka näin, että koko kausi oli Saharan puolesta täysi farssi. Puolivälierät oli enemmänki sitä kikkelin läpsyttelyä, kun tiedostettiin että vastassa on HuHu, joka aina ollu vaikee vastustaja (varsinki ku Winnik pelaa). Viime kausi on mennyttä, eikä meiä oikeestaa oo tarttenu itteemme siis kasailla ku lakastii se suoraa maton alle(pariviikohermolomatulitarpeesee).

Miten off-season on mielestänne sujunut – onko joukkueenne jo valmis tulevan kauden koitoksiin?

Joukkue on täysin valmis tulevaan kauteen, vihdoin ja viimein saatu 4vs4-harkkapeleihinkin rutkasti aktiivisuutta sekä sille tasolle mitä tässä on jo tovi odoteltu.

Mitä odotatte tulevan kauden Divarilta, jossa kehiin luistelee jopa kuusi uutta joukkuetta?

Meille tietysti menestystä. Mahdollisesti parit flopit nousija joukkueista tullaan näkemään, ja toivon mukaan kaudet pelattais loppuun asti jos sattuis vähän huonommin menemään.

Vapaa sana ja terveiset muille divarijoukkueille.

Lykkyä pyttyyn joka joukkueelle kauteen, pidetään homma siistinä.


3. Kauniit ja Rohkeat
Katsaus edelliskauteen

Jo vuonna 2005 perustettu Kauniit ja Rohkeat on pitänyt muutaman vuoden sapattilevon liigapeleistä. Kolmen eri liigan alaisuudessa otellut joukkue nousi Kiekkoliigan Divariin karsintajoukkueista parhaimpana, kokien ainoastaan yhden tappion Marquettea vastaan. Ennen divarikautta lähinnä 3v3-harjoitusotteluja vääntänyt joukkue on ollut mukavassa pelivireessä ja kokoonpano näyttää tiiviiltä ja yhtenäiseltä. Kauniilta ja Rohkeilta voidaankin odottaa hyviä otteita myös divarikentillä.

Divarikausi 2/2015

Vaikka Kauniit Ja Rohkeat tekee paluun Kiekkoliigan alaisuuteen noin seitsemän vuoden jälkeen, lähtee tunnettu joukkue yhtenä Divarin vahvimpana ryhmänä hakemaan hyvää sijoitusta runkosarjassa. Yhtenä suurimpana vahvuutena KjR:n pelissä voidaan mainita lähes liigatason maalintekijät, jotka eivät rajoitu vain joukkueen hyökkääjiin. Vain 30 ottelua Kiekkoliigan alaisuudessa otellut Arca tunnetaan hyvästä vedostaan. Myös enemmänkin pelinrakentajana toimivan pitkäaikaisen Siniviiva-pelaajan Svehlan lavasta kiekko löytää hyvällä prosentilla maaliverkon. Tasapainoiselta vaikuttavasta joukkueesta ei näennäisesti löydy yhtään heikkoa lenkkiä, joka jarruttaisi joukkueensa edistymistä. Joukkueen puolustuksesta tulee vastaamaan varmastikin Oklahoma City Thunderinkin riveissä havaittu Vela, jota voidaan pitää ensi kauden Divarin yhtenä vahvimmista tonttinsa osaajista. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten pitkänlinjan kiekkoilija Makse tulee esiintymään uuden joukkueensa paidassa.

Mitä seurata?

Vela - Nousukiidossa olevan alemman puolustajan peliotteita on mielenkiintoista seurata tulevalla kaudella Divarissa. Potentiaalinen paras puolustaja –palkinnon voittaja voi nollata vastustajan hyökkäyksiä yksinkin. Kauniit ja Rohkeat lähtevät moneen divariotteluun ennakkosuosikkina, ja suuri osa peliajasta kuluu KjR:n hyökkäyspäädyssä. Siksi on tärkeää, että Vela pystyy koordinoimaan myös joukkueensa puolustusta, kun sen aika tulee.

Pelaajahaastattelu

Haastattelussa zälä:

Kauniit ja Rohkeat nähdään jälleen Kiekkoliigakentillä monen vuoden tauon jälkeen. Millaista peliä tuotte Divariin ensi kaudeksi?

Ei olla ihan kauheesti päästy nelureita reenaamaan, vaikka karsinnat menikin aika kivasti. Meiän peli on aika sekasin tällä hetkellä, mut eiköhän se saada kuntoon tässä kauden aikana. Luulen että tarjotaan yleisöystävällistä kiekkoa eli paljon maaleja.

Millaisin tavoittein Kauniit ja Rohkeat lähtee tulevaan Divarikauteen?

Kyllä me siitä lähetään, että pleijareissa meidät nähtäis tällä kaudella.

Kuka tulee olemaan suurimmassa roolissa joukkueenne pelissä ensi kaudella?

En ala ketään pelaajia eritteleen, koska jokaisella on oma rooli ja joukkueena lähetään taisteleen jokasesta pisteestä

Vapaa sana ja terveiset muille divarijoukkueille

Lopuksi haluttais toivottaa kaikille hyviä pelihetkiä, mukavaa kautta ja tsemppiä muillekin joukkueille. Hoidetaahan kausi kunnialla loppuun.


4. HC TeamJoukkue
Katsaus edelliskauteen

Yhden kiekon mielenkiintoisimmista joukkueen nimistä omaava HC TeamJoukkue ei viime kaudella pelannut minkään liigan alaisuudessa. Löysästi Divarikarsinnat läpikäynyt joukkue nousi Divariin lopulta taulukon neljänneltä sijalta keräten kuudesta ottelusta kahdeksan pistettä. Joukkueen pelaajista Moses pelasi edelliskaudella vahvan kauden Liigassa Helsingin Jokereissa, joka eteni pudotuspeleihinkin asti. Vahvoja otteita harjoitusotteluissa esittänyt joukkue on siis uusi tulokas Divarissa – mitä tältä ryhmittymältä voidaan odottaa?

Divarikausi 2/2015

Divarikarsinnoista lähes puolivaloin Divariin noussut TeamJoukkue sisältää niin tunnettuja kiekkopelaajia kuin vielä nousevia tähtiä. Varmastikin tunnetuin pelaaja Moses on nähty liigakentilläkin kuten Turtlesissakin vaikuttanut Tikkanen, joka on viettänyt hiljaiseloa jo jonkin aikaa. Ominaista HC TeamJoukkueelle on tiivis yhteispeli nopeine syöttöineen ja pyörityksineen, jotka tuottavat usein harmaita hiuksia vastustajajoukkueille. Hyvän laukauksen omaavia hyökkääjiä joukkueesta löytyy ja varsinkin edellä mainittu Moses pystyy ratkaisemaan otteluita joukkueensa eduksi ärsyttävän tarkoilla b-pistekudeillaan. On myös mielenkiintoista seurata, millainen on hyvin molempiin suuntiin pelaavan kaan rooli ensi kauden joukkueessa. Kyseinen pelaaja nähtiin viime kaudella liigajoukkue Roversin riveissä, joka huonosti sujuneen liigakauden jälkeen kuitenkin valitettavasti lopetti toimintansa. Joukkueen puolustuksen järjestäytymisestä vastaa suurimmilta osin Jenbb, jolla on suhteellisen vähän kokemusta Kiekkoliigan alaisista peleistä, vaikka kovissa kiekkojengeissä hänet ollaankin nähty.

Yksi suurimmista kysymyksistä HC TeamJoukkueesta puhuttaessa liittyy pelaajiin, joilla ei merkittävää kokemusta kovista Kiekkoliigan alaisista peleistä ole. Kokeneiden pelaajien rinnalla on syytä uskoa, että jälki tulee olemaan hyvää. Lisäksi aktiivinen pelitahti ennen divarikautta lupaa hyvää valmiutta myös tosipelejä ajatellen. Näitä seikkoja ajatellen on oletettavaa, että HC TeamJoukkue löytyy Divarin runkosarjan loputtua sijalta 4.

Mitä seurata?

Moses - Joukkueensa kirkkain nimi on ehkäpä tärkein kannattava voima tulevan kauden menestykselle. Joutuuko Moses pitämään huolen koko joukkueen maalinteosta? Onnistuuko kyseinen pelaaja odotuksiin nähden? Vastustajajoukkueiden tulee pitää silmällä hyökkääjän otteita ja pyrkiä pelaamaan hyökkääjä mahdollisimman hyvin ulos tilanteista.

Pelaajahaastattelu:

Haastattelussa Moses:

HC TeamJoukkue selvisi Divarikarsinnoista suhteellisen heikoilla edesottamuksilla jatkoon. Oliko karsintapeleissä vielä läheskään kaikkea pelissä?

Suhteellisen heikkojen esitysten jälkeen alko itteäki masentamaan, niin kattelin ketä hyökkääjiä vapailla markkinoilla. Löyty mielenkiintoinen nimi, kaa. Kysyin häntä notella try-outille ja hän suostui. Vahvan try-outin jälkeen HCTJ tarjosi kaa:lle 1+1 pituista sopimusta jonka hän allekirjoitti. Nyt peli parantunut, toivottavasti peli paranee myös pitkin kautta.

Mitä odotat joukkueeltanne tulevalta kaudelta?

Tavoitteena on kotietu playoffeissa johon tiedän että joukkue pystyy jos pelit vain sujuvat. Playoffeissa mahdollisimman pitkälle.

Monia ihmetyttää joukkueenne nimi. Keiden aivoriihestä se on syntynyt?

Joukkueen nimi tulee toisen vastuuhenkilön jehu:n suusta. Allekirjoittanut kysyi uudelle joukkueelle nimeä ja hän vastasi HC TeamJoukkue, siitä HCTJn tarina sitten lähti.

Vapaa sana ja terveiset muille divarijoukkueille.

Terqi kivoille, olkaapa kivoja toisillenne.

5. Teräskiekko
Katsaus edelliskauteen

Kahden ylempänä mainitun joukkueen tavoin myös Teräskiekko selviytyi divarikarsinnoista tulevan kauden divarikoitoksiin. Edelliskaudella Teräskiekon logo ei koristanut minkään liigakentän keskiympyrää, joten katsaus edelliskauteen jää suhteellisen laihaksi, mutta hyvin sujunut rakennustyö joukkueen saamiseksi valmiiseen tilaan Divaria varten on sujunut varsin hyvin. Vielä kauden alla joukkue hakee puolustajaa vahvistamaan rivejään, mutta suhteellisen aktiivisen off-seasonin perusteella Teräskiekko on valmiina kohtaamaan divarivastustajansa ensi kaudella.

Divarikausi 2/2015

Vahvaan joukkuepeliin panostava Teräskiekko on omimmillaan juuri 4vs4-peleissä, joissa joukkueen yhteinen sävel ja tiivis peli pääsevät oikeuksiinsa. Teräskiekosta ei voida selvästi nostaa jalustalle tiettyä yksilöä, mikä pitkän runkosarjan aikana on useimmiten positiivinen asia. Tasapainoisen ja mielenkiintoisen sarjanousijan luistellessa jäälle tuntuu, että ylimääräinen tila kentällä katoaa täysin. Nähtäväksi jää kuitenkin, miten käy ratkaisupelien lähestyessä, joissa usein kustakin joukkueesta nousee yksi pelaaja, joka johdattaa omilla yksilösuorituksillaan joukkueensa kirkkaimmille sijoille.

Ainoastaan Teräskiekkoa Kiekkoliigaurallaan edustanut Oly tulee olemaan joukkueensa puolustuksen kapellimestari. Varmat otteet omalla puolustusalueella tulevat varmasti siivittämään joukkuetta koko runkosarjan aikana. Teräskiekon hyökkäyksen yksi mielenkiintoinen nimi on Vaha, jolta voidaan odottaa niin ratkaisumaaleja kuin joukkuetoverin lavan löytäviä maittavia syöttöjä. Kokonaisuudessaan Teräskiekko on joukkue, jolta voidaan odottaa yhteenhitsautuneen joukkuepelin myötä hyvää sijoitusta runkosarjassa.

Mitä seurata?

Vaha - Liukas hyökkääjä on vaikea pideltävä ja tarkka veto kuuluu myös kyseisen pelaajan vahvuuksiin. Onnistumisia vaaditaan Teräskiekon paidassa, jotta tarvittavia kolmen pisteen ryöstöjä tapahtuisi.

Pelaajahaastattelu

Haastattelussa Dante

Teräskiekko nousi Divarikarsinnoista tulevan kauden Divariin. Miten joukkueen rakennustyö on edistynyt viime viikkojen aikana?

Aikalailla paketti alkaa olla kasassa, kuha saatas Piki irti olut pullosta, nii eiköhän se oo siinä.

Pelasitte joitakin kausia sitten vielä Divarissa, oletteko optimistisempia hyvän menestyksen suhteen nyt paluukaudella?

Ainahan sitä voi unelmoida menestystä, faktat tilanteesta on vähä eriasia, toivotaan parasta.

Mikä on realistinen tavoitteenne tulevalle kaudelle?

Joukkueena olisi tarkoitus päästä pleijjareihin, joka onen jälkeen Tseminov ylistää ihteesä kuinka hyvä se on maaleja tekemään ja pelaamaan, niin onhan meillä potentiaalinen pistepörsän voittajaki.

Vapaa sana ja terveiset muille divarijoukkueille

Wää

6.Old & Notorious
Katsaus edelliskauteen

Kiekon legendaarisimpiin joukkueisiin kuuluva Old & Notorious aloitti 17:nen kautensa Kiekkoliigan alaisuudessa merkittävien muutosten saattelemana. Uudistunut kokoonpano, muun muassa ilman Juus0a herätti useita kysymyksiä joukkueen menestysmahdollisuuksista. Joukkueen johtamisen itselleen ottanut Spears ei kuitenkaan lähtenyt muuttamaan Oldeille tuttua pelitapaa ja joukkueen onnistuikin murtautua playoff-sijoituksille runkosarjan päätteeksi. Maaleja Oldit päästi kuitenkin noin kolme per ottelu, joka on selkeästi enemmän kuin edelliskausina pystyi odottamaan. Divarin pudotuspeleissä vastaan asettui lopulta pronssimitaleille yltänyt Anaheim Mighty Ducks, joka onnistui viemään sarjan nimiinsä voitoin 3-0, tiukkojen otteluiden jälkeen. Old & Notoriouksen edelliskausi sujui siis kohtalaisen hyvin, kun otetaan huomioon alkuasetelmat ennen kautta.

Divarikausi 2/2015

Ilman suurempia kokoonpanomuutoksia tulevaan divarikauteen luistelevalta Oldeilta voidaan odottaa edelliskautta vielä astetta parempaa suorittamista. Kuten lähes jokaisena Kiekkoliigakautena, joukkueen vahvuus löytyy joukkuepuolustamisesta ja –pelistä. Kiekollisesti Oldien yksilöt eivät ehkä ole edes Divarin parhaimmistoa, mutta yhtä kurinalaista ja vastustajan kannalta ärsyttävää peliä on vaikea löytää. On myös oletettavaa, että nyt alkavalle kaudelle joukkue on hitsautuneempikin kuin viime kauden murrostilassa ollut Noppa-joukkue.

Old & Notoriouksen hyökkäys koki suuren muutoksen aivan Divarikauden alla, kun joukkueen tehohyökkääjä Donskoi päätti vaihtaa maisemaa. Joukkueen johtajan Spearsin vastuu lisääntyikin tämän johdosta entisestään. Kyseiseltä pelaajalta odotetaan edelliskauttakin parempia edesottamuksia, jotta Oldit pystyvät parantamaan sijoitustaan. Viime kaudella isoihin saappaisiin astunut uatu esitti kelvollisia otteita joukkueensa alakerrassa ja uskoa sopii, että Oldien puolustustyöskentely tulee olemaan edelliskauttakin parempilaatuista. Runkosarjan päätteeksi pitkäaikaisen Kiekkoliigajoukkueen löydetään runkosarjan kuudennelta sijalta.

Mitä seurata?

Amado - Jos löydät tämän myllyekspertin katsomosta tai – auta armias – kentältä, sulje kiekkoappletti samanlaisilla reflekseillä kuin yllepa ehtii kiekkoihin hyökkäyspäässä. Violenttien ja vastustajan mentaliteetin horjuttamisen erikoismies voi olla suuressa roolissa tärkeissä otteluissa, joissa taistelu käydään pikemminkin korvien välissä kuin itse hiirityöskentelyssä. Ehdoton tunnelmannostattaja ja sen myötä suuri vahvuus Old & Notoriouksen kokoonpanossa.

Pelaajahaastattelu

Haastattelussa Spears

Oldien viime kausi meni ehkäpä yllättävänkin nousujohteisesti muutoksista huolimatta. Parantuuko tulos tulevalle kaudelle?

Edelliskaudella pelit meni miten meni ja lähinnä läpsyteltiin ne pois ja jopa puhuttiin jo viimeisestä kaudesta. Offari meni kuitenkin yllättävän hyvin ja saatiin pari hyvää vahvistusta pelaavaan kokoonpanoon. Mitään muilta kysymättä tavoitteeksi on asetettu nousu liigaan.

Onko joukkueenne jo valmis divarikoitoksiin vai onko lisävahvistuksia vielä näkyvissä?

Lisävahvistuksia tuskin on tulossa ennen pelaajasiirtojen deadlinea vaikkakin Donskoi hoppasi heti kauden alettua pois. Pari harkkapeliä kun saadaan alle vielä niin olemme valmiita haastamaan kaikki joukkueet.

Nähdäänkö Amadoa ensi kaudella divarikentillä?

Amadon kanssa on keskusteltu tästä pelaamisesta ja hän sanoi, että yrittää parhaansa mukaan auttaa joukkuetta opetella mylläämään mutta mielellään pysyy katsomon puolella. Ainoastaan äärimmäisessä hätätapauksessa tulee kentälle.

Vapaa sana ja terveiset muille divarijoukkueille

Päätätte sen itse, että ollaanko me sumppuja vai eikö olla :)

7. Marquette
Katsaus edelliskauteen

Marquette lähtee debyyttikaudelleen Divariin ProLeaguen mestarina. Vakuuttavan kauden Pro Leaguessa pelannut joukkue voitti runkosarjan ja jatkoi hyvää tahtiaan pudotuspeleissä häviten ainoastaan yhden ottelun ratkaisupeleissä – senkin finaaleissa Löylynheittäjiä vastaan. Hyvätasoisessa kasvattajaliigassa Pro Leaguessa mestaruuden voittanut Majors pelasi debyyttikaudellaan Divarissa todella hyvän kauden ja samaa sopii odottaa myös Marquetelta. Mukavan aktiivisesti edennyt off-season on myös yksi seikka, joka povaa hyvää kautta Divarissa.

Divarikausi 2/2015

Yksi ensi kauden mielenkiintoisimpiin joukkueisiin lukeutuva Marquette lähtee Divariin vielä suhteellisen nimettömällä kokoonpanolla. Kiekkoskenessä vielä tuntemattomammat yksilöt muodostavat kuitenkin joukkueen, joka pystyy haastamaan jopa Divarin kärkijoukkueita. Vielä kauden alla vahvistuksia etsivä joukkue on potentiaalinen pudotuspeliehdokas tulevan kauden Divariin.

Marqueten riveistä löytyy siis pelaajia, joilla ei ole lainkaan tai vain nimeksi kokemusta Kiekkoliigan alaisista sarjoista. Joukkueen tehohyökkääjä Edit on mättänyt hyvällä prosentilla maaleja ProLeaguessa ja olettaa sopii, ettei nousujohteinen käyrä tule muuttumaan Divarissakaan. Marqueten puolustuksen päähenkilönä toimiva Korvanenä esitti myös hyviä otteita ProLeaguessa. Tasaisen ja selkeästi yhtenäisen joukkueen täytyy puhaltaa myös Divarissa yhteen hiileen ja vastoinkäymistenkin kohdalla luottaa omaan peliinsä. Muutamaa astetta kovempi sarja Divari tuo tärkeää haastetta ja kokemusta tälle ProLeaguen mestarijoukkueelle. Jos Divarijoukkueista täytyisi valita yksi, jonka menestystä toivoisi, allekirjoittaneen suosikki olisi juuri Marquette, joka tulee selvittämään tiensä debyyttikaudellaan Divarin pudotuspeleihin, runkosarjasijoituksella seitsemän.

Mitä seurata?

Edit - Huikaisevalla 4p/ottelu-tahdilla ProLeaguen runkosarjassa viime kaudella operoinut hyökkääjä on varmasti suuressa roolissa tämän kauden Divarissa. Hyvällä prosentilla niin b-pisteeltä kuin muistakin positioista maaleja viimeistelevä hyökkääjä voi ratkaista pelin kuin pelin joukkueelleen täydellisellä suorituksella.

Pelaajahaastattelu

Haastattelussa McSorley

Marquette lähtee debyyttikaudelleen Divariin ProLeaguen mestarina. Mitkä ovat tavoitteenne tulevalle kaudelle?

Peli kerrallaan mennään ja aina lähetään voittamaan. Joukkueemme kärsii vielä mestaruus krapulasta, joten alkukaudesta voi tulla tuskaista.

Mitä erityisesti odotatte tulevalta divarikaudelta?

No tottakai tiukkoja ja hyviä matseja, sillä niitä emme saaneet hirveästi proliigassa. Avoimin ja odottavin mielin lähdemme tulevaan kauteen!

Joukkueenne hakee vielä lisävahvistuksia näin kauden alla. Onko joukkueen rakennustyö pahastikin kesken vai oletteko jo valmiita divarikoitoksiin?

Aika lailla valmis kokoonpano on nyt tällä hetkellä. Tenga saatiin jo vahvistukseksi ensikaudelle ja hän tuo mukanaan kokemusta ja kiekollista taitoa. Vielä yksi hyökkääjä tosin on hakusessa ja hakijoita on kyllä riittänyt.

Vapaa sana ja terveiset muille divarijoukkueille

Onnea kaikille joukkueille tulevaan kauteen. Muistakaa olla positiivisia. Rauhaa ja rakkautta!

8. Majors
Katsaus edelliskauteen

Ilahduttavasti Divarin debyyttikaudellaan esiintynyt Majors hilasi itsensä runkosarjan päätteeksi jopa sijalle 2. Erittäin vahvoja otteita esittänyt joukkue saattoi hyötyä asemastaan uutena joukkueena, sillä useimmat divarijoukkueet eivät osanneet varautua tiiviiseen joukkuepelaamiseen keltanokkajoukkueelta. Nopeasti kiekkoa liikutteleva Majors-ryhmä onnistui lähes kaikilla pelin osa-alueilla ja ajoittain todella näyttävää peliä oli mukava katsella. Hyvistä asemista pudotuspeleihin lähtenyt joukkue aloitti myös ratkaisupelit hienosti johtaen Los Angeles Kingsiä puolivälierissä voitoin 2-0, mutta uskomaton nousu dl-päivänä siivitti lopulta Liigaan nousseen LAK:in 2-3-sarjavoittoon ja jätti tylysti Majorsin ulos välieräpelistä.

Divarikausi 2/2015

Tulevalle kaudelle on vaikeaa povata vahvaa kautta, vaikka debyyttikausi Divarissa onnistuikin yli odotusten. Lomaa off-seasonilla viettänyttä joukkuetta ei ole harkkajäillä näkynyt ja Majorsin aktiivisuus onkin ollut olematonta. Monien muiden divarijoukkueiden ahkera valmistautuminen tähän divarikauteen saattaa näkyä varsinkin kauden ensimmäisissä otteluissa. Lisäksi viime kauden eräänlainen yllätysmomentti on poissa, sillä useimmat joukkueet osaavat jo varautua Majorsin tehokkaaseen pelityyliin.

Edelliskauden Majors-joukkue ei ole muuttunut tälle divarikaudelle. Tärkeät runkopelaajat tulevat olemaan suuressa roolissa myös tällä kaudella – etunenässä hyökkääjä Loren, joka esitti erittäin hyviä otteita vastustajien puolustuspäässä edelliskaudella. Aina vaarallinen hyökkääjä miklu tunnetaan tarkoista kudeistaan varsinkin b-pisteen tuntumasta, ja se onkin yksi seikka johon myös vihulaisten täytyy kiinnittää huomiota. Koko joukkueen puolustuksen kapellimestarin rooli vaihteli viime kaudella tilanteen mukaan, joten on mielenkiintoista nähdä, miten vastuu jakautuu tällä kaudella. Jos Majors saa nopeasti rivinsä kasaan ja pelejä alle, voi tästäkin kaudesta tulla hyvä – näillä alkuasetelmilla voidaan kuitenkin ennakoida edelliskauteen verrattuna heikompaa tulosta.

Mitä seurata?

Loren - Joukkueensa viime kauden tehokkaimmalta pelaajalta odotetaan tulosta myös tällä kaudella. Jos Loren pystyy taas keräämään tehoja noin 50 pisteen edestä, voi Majorsin tulos olla parempikin kuin tässä ennakossa povattu 8. sija.

Pelaajahaastattelu

Haastattelussa Nej

Majors esitti todella hyviä otteita viime kauden Divarissa. Millaiset näkymät joukkueessa on nyt alkavaan kauteen?

Hyvillä mielin mennään alkavaan kauteen, tavoitteena liigakarsut

Miten ”lomailu” on vaikuttanut joukkueeseen, oletteko valmiita jo vääntämään tiukkoja divarikamppailuja?

Ensinnä pitää saada kyllä harjoitusta alle 2viikkoon ei ole pelattu pelejä

Mitä odotat uusilta divarijoukkueilta, joita on jopa 6 Divarissa?

Tiukkoja ja haastavia pelejä

Vapaa sana ja terveiset muille divarijoukkueille

Kaikille tsempit alkavaan kauteen!

9. HC Lightning
Katsaus edelliskauteen

Katastrofaalisesti edelliskauden aloittanut HC Lightning onnistui keräämään neljästätoista ensimmäisestä ottelusta ainoastaan neljä pistettä. Toissakauden pelivire oli kadonnut ja Mustin johtama joukkue oli eräänlaisessa kriisitilassa, mutta loppukaudesta kerätyt voitot ja tasapelit nostivat joukkueen runkosarjan yhdeksännelle tilalle. Narrilauman luovuttaessa playoff-paikkansa Lightning sai mahdollisuuden pudotuspeleissä, mutta vastaan asettui runkosarjavoittaja OKC, joka ajoi Salamoiden yli ylivoimaisilla esityksillä lähettäen vastustajansa lomanviettoon.

Divarikausi 2/2015

Ehkäpä suurin muutos tulevan kauden Lightning-ryhmittymään oli hyökkääjä Typhon seuranvaihto. Mustin kanssa hyökkäyksessä häärinyt pelaaja oli vaarallinen pelote vastustajajoukkueille, mutta tarvittavaa tulosta ei siltikään syntynyt. Muita merkittäviä kokoonpanomuutoksia ei Salama-ryhmässä off-seasonilla nähty, mutta joukkue hakee vielä kauden alla vahvistusta lähinnä puolustuspäähän.

Ailahtelevia peliotteita esittävä HC Lightning on pitkälti pelipäivän tuntuman varassa. Pitkässä runkosarjassa tätä voidaan pitää heikkoutena, sillä yhdenlainen kestävyys ja tasapaino joukkueelta puuttuu. Joukkueen johtajalta ja pelilliseltä johtohahmolta Mustilta vaaditaan Salamoiden hyökkäyksessä varmoja peliotteita joka pelissä, jotta Lightning voisi pitää toiveet elossa playoff-otteluita mietittäessä. Vastuuta karttuu myös hyville molemman suunnan pelaajille Darkolle ja Möpsölle. Puolustusta johtaa pitkänlinjan kiekkoilija Cannae, joka parhaimpana päivänään pystyy kannattelemaan joukkuetta, mutta koko joukkueen tavoin myös häneltä nähdään toisinaan huonoja päiviä. Ailahtelevien pelisuoritusten ja puuttuvien todella käänteentekevien vahvistuksien takia Lightning tulee jäämään ulos pudotuspeleistä kaudella 2/2015 ja jää kesätauolle sijalla 9.

Mitä seurata?

Musti - HC Lightningin pitkäaikainen johtaja pelasi lähes kaikki joukkueensa ottelut viime kaudella. Tulisieluinen pelaaja pystyy mättämään maaleja paikkojen siunaantuessa ja sitä todella tarvitaan myös ensi kaudella. Seuraa siis, miten kyseinen hyökkääjä pystyy hallitsemaan mielensä ja seuraa, pystyykö Musti nostamaan joukkueensa taistelemaan pudotuspelipaikoista.

Pelaajahaastattelu

Haastattelussa Musti:

HC Lightning lähtee tulevaan Divarikauteen ilman merkittäviä vahvistuksia. Onko joukkueenne tarpeeksi vahva taistelemaan pudotuspelipaikoista tällä kaudella?

HC Lightning lähtee tulevaan Divarikauteen ilman merkittäviä vahvistuksia. Onko joukkueenne tarpeeksi vahva taistelemaan pudotuspelipaikoista tällä kaudella?
Kyllä meillä on tähtäimet parantaa viime kaudesta. Ensimmäinen kausi oli enemmän kuin loistava, toinen täys farssi ja kolmas kai sen toden sanoo et mitä tää homma täälä on. G-Piste on ollu hyvä vahvistus hyökkäyspäähän ainakin harjoituspelien perusteella.

Divariin luistelee useita uusia joukkueita. Oletteko seuranneet yhtään millaisia joukkueita vastaanne asettuu?

No mittää en ossaa oikein sanoa muuta kuin sen, että kaikki on voitettavissa tulevalla kaudella. Mekin ollaan kuitenki niin eri tasois pyörivä joukkue oltu, että on aika paha ruveta arvostellee muita tiimejä. Eiköhä näitte uusien tiimienki kans tuu iha hyvii matseja kummiski mistä nauttii niin vastustajat kuin mekin.

Mikä on tavoitteenne tulevalle divarikaudelle?

Kuuden parhaan joukkoon, sen jälkeen kaikki on kotiin päin. Darkon ja Möpsön panos on merkittävin.

Vapaa sana ja terveiset muille divarijoukkueille

Menestystä ja onnea kaikille, pijetään pelit puhtaina ja ei rönsyillä! :)

10. Siniviiva HT
Katsaus edelliskauteen

Viime kaudella Liigassa vaikuttanut Siniviiva HT joutui jättämään kautensa kesken epäaktiivisuuden vuoksi. Divaripaikan lunastanut joukkue koki mullistuksen pelaajien vaihtuessa suurissa määrin ja lopulta joukkue sai päävastuuhenkilökseen wnb:n. Off-seasonilla pelaajia kerättiin joukkueeseen ja Siniviiva saikin kokoon tarpeeksi pelaajia Divarikauteen lähtemiseksi. Uudistunut kokoonpano herättää useita kysymyksiä joukkueen menestystä ajatellen.

Divarikausi 2/2015

Pitkäaikaisena Kiekkoliigajoukkueena tunnettu Siniviiva HT lähtee siis uudistuneella kokoonpanolla divarikentille. Joukkueeseensa pelaajia haalinut edelliskauden HC Lightning-pelaaja wnb valitsi aisaparikseen vastuuhenkilöksi ainoastaan kolme ottelua Divaria pelanneen raiq:n. Suuresta muutoksesta kertoo se, että ainoa edelliskauden SHT-pelaaja on Rnd, jonka motivaatio tulevalle Divarikaudelle on kysymysmerkki.

Ehkäpä suurin vahvistus Siniviiva HT:n kokoonpanoon oli teipinliittyminen divarijoukkueeseen. Mielipiteitä jakavan pelaajan otteita on nähty useassa Kiekkoliigajoukkueessa niin divarin kuin Liigankin puolella. On kuitenkin ennustettavissa, että viime kausien Siniviivan hyvät peliotteet eivät ole aivan heti uusiutumassa isojen kokoonpanomuutoksien vuoksi – yksi suuri kysymys on myös se, pystyykö SHT viemään Divarikauden moitteettomasti läpi ilman häiriöitä. Näitä seikkoja ajatellen Siniviiva HT tulee jäämään playoff-pelien ulkopuolelle, mutta pystyy keräämään tarpeeksi pisteitä välttääkseen Divarikarsinnat.

Mitä seurata?

teippi - Joukkueensa kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva teippi on paljonvartijana tulevalla kaudella. Kiekkokenttien lisäksi myös chatboxissa useasti vaikuttanut pelaaja voi olla suuri vahvuus joukkueelleen, mutta samalla pelaajan täytyy välttää ylilyöntejä esimerkiksi ikävien tappioiden kohdalla. Seuraa siis teipin edesottamuksia niin kentällä kuin siltä kannalta, mitä pelaaja päästää ilmoille näppäimistöltään.

Pelaajahaastattelu

Haastattelussa Flock:

Miltä Siniviiva HT:n rakennustyö on näyttänyt viimeisten viikkojen aikana?

Pelaajia on tullut ja mennyt, mutta tietty runko alkaa hahmottua. YP:n paikalle kaivattaisiin erityisesti vahvistusta, mutta muuten on joka paikalle laittaa useampi äijä.

Mitä Siniviivalta voidaan odottaa tulevalla divarikaudella?

Tarkoituksena olisi puhdistaa maine viime kaudelta, ja pelata ehjä kausi. Pelaajisto on laitettu tyystin uusiksi, joten varmasti tullaan näkemään monin tavoin erityylinen Siniviiva kuin viime kaudella.

Mikä on tavoitteenne runkosarjaan?

Minimitavoitteena tietenkin paikka divariplayoffeihin ja sitä kautta liigakarsinnat. Tässä vaiheessa on turha sen enempää analysoida, antaa sitten liigamatsien puhua puolestaan.

Vapaa sana ja terveiset muille divarijoukkueille

Tsemppiä kaikille tulevaan kauteen, odotan asiallista ja korkealaatuista javakiekkoa. Pidetääs huoli ettei yksikään jengi kaadu tällä kaudella :)

11. Pehmot
Divarikausi 2/2015

Jälleen Kiekkoliigakentille palaava Pehmot on nähty aiemmin Kiekkoliigan 3.Divarissa ja joukkue on vääntänyt vuosien saatossa myös WAHL:ia. Nykyisellä kokoonpanollaan ja nykyotteillaan joukkueelta ei kuitenkaan voida odottaa häikäiseviä pelisuorituksia Divarikentillä.

Pehmojen suurin voimavara ja oikeastaan ainoa tapa pärjätä tulevalla kaudella on yhtenäiseen joukkuepeliin nojautuminen. Joukkueen yksilötaidot eivät yllä Divarissa kovinkaan korkealle, mutta kliseisesti sanottuna: jääkiekko on joukkuepeli. Useimpia joukkueita vastaan Pehmojen täytyy viettää paljon aikaa omalla puolustusalueellaan, mutta kurinalaisella ja kärsivällisellä pelaamisella voi tulostakin syntyä. Joukkueen täytyy siis miettiä tarkkaan, mitä strategioita kussakin pelissä käyttää. Altavastaajana lähtevä joukkue voi ”sumppupuolustuksella”, eli ts. erittäin hyvällä puolustuksella tuottaa päänvaivaa monille divarijoukkueille.

Pehmojen kokoonpanosta esiin voidaan tuoda hyökkääjä pimeä. Hyvät maalintekotaidot omaava pelaaja tulee olemaan isossa roolissa joukkueessaan. Kovatasoinen Divari tuo paljon haasteita niin kyseiselle hyökkääjälle kuin koko Pehmot-ryhmittymälle; Nordic Frostin tavoin on mielenkiintoista nähdä, miten joukkue divarikaudesta suoriutuu.

Mitä seurata?

Joukkueena pelaaminen - Jotta Pehmot pystyy järjestämään yllätyksiä ja viemään tärkeitä pisteitä vastustajajoukkueilta, täytyy joukkuepelaamisen olla todella hyvällä tasolla. Häikäiseviä yksilösuorituksia tuskin tullaan näkemään, mutta yhtenäisellä pelaamisella tulokset voivat olla hyvät.

Pelaajahaastattelu

Haastattelussa pimeä

Pehmot nousi karsinnoista Divariin kaudelle 2/2015. Mitkä ovat tavoitteenne tulevalle kaudelle?

Lähetään hakee keltaisille sijoille, niin saadaanpi pitkät kesälomat. Ei tarvi karsii eikä poffei pelailla!

Mitä Pehmot tuovat Divariin pelillisesti?

Todennäköisesti divarin yksi heikoimmista joukkueista. Toisaalta, vanhojen ukkojen löytäessä pelivireen saattaa kärkijengitkin kaatua.

Mitä joukkuetta odotatte erityisesti vastaanne ensi kaudella?

Eiköhän se ole selkeästi tuo tuttu ja turvallinen Marquette.

Vapaa sana ja terveiset muille divarijoukkueille.

Koitetaan pelata ehjä kausi ilman kaatumisia. Tsemppiä muille kärkikahinoihin. Korvanenälle terkkuja, ei marquettelle.

12. Nordic Frost
Divarikausi 2/2015

Yksi mielenkiintoisista nousijajoukkueista on debyyttikautensa esittävä Nordic Frost. Kyseinen joukkue ei ole esittänyt otteitaan minkään liigan alaisuudessa aiemmin ja suhteellisen uudelle joukkueelle Divari voi olla liian kova pala haukattavaksi. Divarin nimettömimpiin joukkueisiin kuuluvalta Nordic Frostilta ei voidakaan odottaa suuria ihmetekoja Divarissa tällä kaudella.

Karsinnoista viimeisenä Divariin noussut joukkue on myös hyvä mittari tulevien kausien joukkueille, jotka pyrkivät Divariin. Nordic Frostin edesottamukset tällä kaudella Divarissa voivat kertoa joukkueille sen, ovatko he todella valmiita divarikoitoksiin. Ennakonkirjoittajalta nousee kuitenkin hattu rohkeasta päätöksestä hakea Divariin ja totta kai, divarikarsinnoista eteenpäin selviytynyt joukkue ansaitsee paikkansa yrittää siipiään myös Divarissa.

Nordic Frostin pelaajistosta jalustalle voidaan nostaa joukkueen omistaja Colossus. Puolustajana toimivan pelaajan täytyy onnistua pelaajistonsa koordinoimisessa hyvin, jotta Nordic Frost ei jää täysin jalkoihin. Uudelle kiekkojengille on helppo toivoa vahvaa kautta Divarissa, mutta tasoerojen vuoksi on vaikea todella uskoa, että Nordic Frostilla olisi mahdollisuutta haastaa muita joukkueita Divarissa. Toivottavasti joukkue todistaa väitteeni vääräksi.

Nordic Frostilla on muuten Kiekon paras maalilaulu.

Mitä seurata?

Otteet Divarin kärkijoukkueita vastaan - Tullaanko näkemään kaksinumeroisia lukuja? Jääkö Nordic Frost aivan jalkoihin parhaita Divarijoukkueita vastaan? On mielenkiintoista seurata, miten tämä keltanokkajoukkue tulee pärjäämään isoissa kaukaloissa.

Pelaajahaastattelu

Haastattelussa Colossus:

Nordic Frost on uusi joukkue kiekossa ja aloitatte jo Divarikauden! Jännittääkö?

Untuvikkoja ollaan todentotta, ainakin kun pelattuja pelejä katsotaan. Henkilökohtaisesti käsi täriseekin peleissä varmasti tuttuun tapaan, kuten jo karsinnoissa.

Mitä lähdette hakemaan tulevalla kaudella Divarissa?

Alku tulee olemaan meille varmasti todella vaikea, mutta runkosarjan loppua kohden olisi saatava pelirutiini ja yhteispeli sen mukaiseksi että playoff-paikka irtoaisi. Silloin voisi olla tyytyväinen kun katsotaan mistä joukkue lähtee liikenteeseen.

Mitä odotatte eniten tiukoilta divaripeleiltä?

Jännityksen lisäksi, niin toki yhteishenki joukkueen kesken olisi mukava säilyttää ja nauttia peleistä. Onnistumisen tunteet ovat toki mieluisia joten eiköhän kaikkia joukkueita lähdetä lähtökohtaisesti kaatamaan!

Vapaa sana ja terveiset muille divarijoukkueille

Kiitollinen saa olla, että johtokunta päätti ottaa meidät mukaan karsintoihin ja tiukastihan sieltä jatkoon päästiinkin. Toivon että meidät otetaan keltanokkina hyvin yhteisöön mukaan ja turhilta erimielisyyksiltä vältyttäisiin. Pelionnea kaikille tasapuolisesti ja kiitokset toki haastattelijalle.

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 09.03.2015 22:01
Luettu: 2090 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.