Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko PIR - PEPOPirut - PePo


Viime kaudella sensaatiomaisesti loppuotteluihin edennyt Pirut kohtaa viime kauden pronssimitalistin PePon puolivälierissä. Pirut on osoittanut kauden aikana, että viime kauden viides sija runkosarjassa, sekä finaalipaikka ei ollut sattumaa. Tällä kaudella joukkue paransikin vielä viime kauden runkosarjan sijoitusta yhdellä pykälällä ja lähtee varmasti kovin odotuksin myös tämän kauden pudotuspeleihin.

Kolme mestaruutta voittanut PePo lähtee jäähyväiskauden pudotuspeleihin varmasti tavoittelemaan viime kauden pronssisen mitalin kirkastamista, joka päättäisi tältä erää joukkueen taipaleen Kiekkoliigassa parhaalla mahdollisella tavalla.

Runkosarjan kohtaamisissa joukkueet olivat hyvin tasavahvoja. Ensimmäisen kohtaamisen Pirut voittivat niukasti 3-2 , mutta toisessa päädyttiin pistejakoon numeroin 2-2. Miten käy, kun vetäytyvä suurjoukkue kohtaa kenties tulevan suurjoukkueen?

Puolustusmuurit vastakkain?


On aiheellista todeta, että molempien joukkueiden vahvuudet ovat selkeästi puolustuspään pelaamisessa, vaikka molemmilta joukkueilta löytyy myös paljon laatua hyökkäyspäässä. Molempien puolustukset ovat Kiekkoliigan eliittiä ja odotettavissa onkin paljon yhden maalin otteluita, joissa ei maaleilla tai edes maalipaikoilla juhlita. Pirujen puolustuksen herra ja hidalgo on Xren, joka osoitti viimeistään viime kauden pudotuspeleissä pystyvänsä kannattelemaan joukkueen puolustusta vaikka yksinään. Tällä kaudella Xren on ollut yksi parhaista puolustajista koko Kiekkoliigassa ja hänen harteilla lepääkin suurin vastuu Pirujen menestyksestä tämän kauden pudotuspeleissä.

PePon puolustuksen johtaja ei enää esittelyjä kaipaa, sillä hari on ollut jo vuosikausia kiekon parhaita puolustajia ja tämä kausi ei tee poikkeusta sääntöön. Erittäin rauhallinen puolustaja, joka osaa oikea-aikaisesti viedä tilan ja ajan hyökkääjältä pois. Kuusi mestaruutta voittanut tähtipuolustaja nostaa myös aina tasoaan tosipelien alkaessa, joten Pirujen hyökkääjille ei ole helppoja maalipaikkoja tiedossa.

Molempien joukkueiden vahvuudeksi on myös mainittava äärimmäisen kurinalainen joukkuepeli, johon pelaajat sitoutuvat ihailtavalla tavalla. Maalijuhlia onkin siis turha odottaa tässä otteluparissa.


Motivaatio ratkaisee?


Pirut yllätti viime kaudella varmasti kaikki, etenemällä aina loppuotteluihin asti. Tällä kaudella Piruilta odotetaankin paljon enemmän kuin viime kauden alussa ja joukkueen kyvyt eivät varmasti pääse enää yllättämään ketään pudotuspeleissä. Nälkä on varmasti kasvanut syödessä ja joukkue tuskin tyytyy tällä kaudella enää yhtään vähempään kuin loppuottelupaikkaan ja mestaruuteen. Tämä toki nostaa myös paineita joukkueen sisällä, joita ei varmasti ollut viime kauden pudotuspeleissä, sillä odotusarvot joukkuetta kohtaan olivat huomattavasti matalammat. Pirut joutuukin heti kovaan testiin, kun huippurutinoitunut kolminkertainen mestari PePo asettuu vastaan heti puolivälierävaiheessa.

Pirut on kovassa nousussa oleva joukkue, joka tavoittelee tulevina kausina vain ja ainoastaan kirkkaimpia mitaleja. Joukkueen nälkä ja motivaatio ovat varmasti aivan tapissa, mutta voiko samaa sanoa kaiken voittaneesta PePosta?

PePo haluaa varmasti päättää upean taipaleensa Kiekkoliigassa vähintään mitaliin, mutta onko pelaajistolla enää samanlaista nälkää menestyä kaiken menestyksen jälkeen? Monella pelaajalla on varmasti myös mielessä ensi kauden joukkue ja jopa mahdollinen kiekkouran lopettaminen. Nämä asiat voivat vaikuttaa monella tapaa negatiivisesti pelaamiseen. Nähtäväksi jää, pystyykö PePo kääntämään jäähyväiskauden voimavaraksi pudotuspeleihin, joissa joukkue voi jättää vielä kerran lähtemättömän vaikutuksen Kiekkoliigan historiaan.

Odotan todella tasaväkistä kamppailua, joka venyy todennäköisesti viidenteen otteluun. PePon hurja rutiini ja kokemus tekevät joukkueesta mielestäni kuitenkin lievän ennakkosuosikin.

Veikkaus: PePo jatkoon voitoin 3-2.

Seuraa näitä


Bisc - Pirujen kiekollisen pelin selkeä johtaja. Näkee loistavasti kentän ja avoimet syöttöpaikat. Odotetaan entistä vahvempaa kiekollista johtajuutta pudotuspeleissä.

hari - Vieläkö konkari jaksaa? Todennäköisesti kyllä.

Mahdolliset kokoonpanot


Pirut
jebez - Bisc - Trn - Xren

PePo
miktok - manne - Naappi - hari

Osa-alueiden arviointi: (1-5)


Hyökkäys
Pirut
PePo

Puolustus
Pirut
PePo

Pelitapa
Pirut
PePo

Henkinen kantti
Pirut
PePo

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 02.02.2015 18:22
Luettu: 1475 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.