Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko BK - HCTBrutal Killers - HC TyrmäysKolmannessa puolivälieräparissa runkosarjan kolmonen Brutal Killers kohtaa kuudenneksi sijoittuneen HC Tyrmäyksen. Runkosarjan ensimmäisessä kohtaamisessa Brutal Killers oli selvästi vahvempi numeroin 6-2, mutta toisessa kohtaamisessa Tyrmäys laittoi tiukasti kampoihin, ottelun päättyessä pistejakoon. BK:n viime kausi päättyi pettymykseen pronssiottelun jälkeen, jossa Pepo oli vahvempi numeroin 1-0.

Tyrmäys jäi viime kaudella niukasti ulos pudotuspeleistä, sijoittuen lopulta sijalle 9. Tällä kaudella molemmat joukkueet ovat parantaneet otteitaan viime kaudesta ja otteluparista tuleekin mielenkiintoinen kahden nousukuntoisen joukkueen kohtaaminen.

Brutal Killers - Muutakin kuin pelkkä sumppujoukkue?


Ensimmäinen pelillinen asia mikä suurimmalle osalle tulee mieleen Brutal Killersistä on tietenkin vahva joukkuepuolustus. Joukkue on kuitenkin pyrkinyt muuttamaan pelaamistaan hyökkäysvoittoisemmaksi ja tehokkaammaksi. Myös joukkueen kippari, kekki sanoi viime kauden pudotuspeliennakossa: "Me osataan nykyään hyökätä, ollaan omasta mielestä osattu pidemmän aikaa." Toden totta. Puolustuspeli on tietenkin oltava hyvässä kunnossa, mikäli mielii taistella Kiekkoliigan mestaruudesta. Mutta kolmen finaalitappion jälkeen on todettava, että mestaruuden karkaaminen ei ole todellakaan johtunut heikosta puolustuspelistä, vaan vastustajaan nähden tehottomasta hyökkäyspelistä. Joukkueen peli perustuu tietenkin edelleenkin suorastaan inhorealistiseen joukkuepuolustukseen, mutta hyökkäyspeliä on kuitenkin pystytty kehittämään vaarantamatta joukkueen kivijalkaa, puolustuspeliä.

Pitkään yhdessä pysynyt yläkolmikko, stp, poro12 ja kekki ovat vuosien varrella kehittäneet yhteispelinsä suorastaan jumalaiselle tasolle. Tälle kaudelle puolustukseen hankittiin Old & Notoriouksen todella aliarvostettu puolustaja Juus0, joka onkin pelannut vakuuttavan debyyttikauden BK:n riveissä. Runkosarjassa peliaikaa ei myöskään jaettu tämän nelikon ulkopuolelle, joten yhteispeliä on päästy hiomaan koko kauden ajan uomiinsa pudotuspelejä varten.


HC Tyrmäys - Hyökkäys on paras puolustus?


HC Tyrmäys on ollut kiistatta yksi liigan tehokkaimmista joukkueista viime kausina. Hands down. Maalipörssin voittanut Hjerpe ja syöttökone Milih tekivät tälläkin kaudella tuhoisaa jälkeä runkosarjassa ja joukkueen hyökkäyspeli olikin koko liigan toiseksi tehokkainta, yhdessä Turtlesin kanssa. Tätä ennakkoa kirjoittaessa pitikin tarkastaa, että ketä (Moi Turku!) muita siellä Tyrmäyksessä oikein pelaa? Tässä onkin ehkä joukkueen suurin ongelma: Koko joukkueen peli identifioituu Hjerpen ja Milihin hyökkäyspelaamisen ympärille. On suorastaan hämmentävää, että joukkue joka päästää 93 maalia runkosarjassa, voi saavuttaa lopulta kuudennen sijan. Tyrmäyksen pelit ovatkin todellista hurlumhei -kiekkoa, joissa yleisöä hellitään lukuisilla maaleilla, joukkuepuolustuksen kustannuksella.

Eittämättä tehokkaalle hyökkääjäkaksikolle tuntuukin olevan tärkeämpää omat tehopisteet, kuin joukkueen menestys. Puolustuspäässä tämä parivaljakko ei kovin paljon ottelun aikana aikaa vietä. Tietenkin huikea maalintekopotentiaali tuo joukkueelle tasaisesti voittoja, mutta tiukkaa puolustuspeliä vaativissa pudotuspeleissä Tyrmäykselle ei voi povata kovinkaan pitkää taivalta.

Ottelupari on klassinen vahvan puolustuksen ja vauhdikkaan hyökkäyksen kohtaaminen. Brutal Killers on kuitenkin nykyään jo hyvin rutinoitunut joukkue, joka tulee rankaisemaan armotta usein ylihyökkäävää HC Tyrmäystä. Yllätykset ovat pudotuspeleissä aina mahdollisia, mutta tässä otteluparissa en sellaiseen usko.

Veikkaus: Brutal Killers jatkoon voitoin 3-0.

Seuraa näitä


Brutal Killersin hyökkäyspeli - Kuten todettua, asia johon joukkue on hakenut parannusta useamman kauden ajan. Pudotuspeleissä hyökkääjien tehot ovat monesti kadonneet, mutta onko tämä kausi vihdoin poikkeus siihen? Uskaltaako BK hyökätä myös pudotuspeleissä?

HC Tyrmäyksen puolustuspeli - Onko heillä edes puolustuspeliä? Pelkällä tehokkaalla hyökkäyspelillä ei liigan pudotuspeleissä mennä puolivälieriä pidemmälle. Osa-alue, johon joukkueen on pakko panostaa, mikäli jatkopaikka kiinnostaa yhtään.

Mahdolliset kokoonpanot:


Brutal Killers
webby - poro12 - kekki - Juus0

HC Tyrmäys
Hjerpe - Milih - HKlenkki - sanfor

Osa-alueiden arviointi: (1-5)


Hyökkäys
Brutal Killers
HC Tyrmäys

Puolustus
Brutal Killers
HC Tyrmäys

Pelitapa
Brutal Killers
HC Tyrmäys

Henkinen kestävyys
Brutal KIllers
HC Tyrmäys

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 02.02.2015 17:55
Luettu: 1262 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.